Choose your country

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

5 tips voor verwerking van BetonDesign

'Meng op laag toerental’

1.Egaliseren

Een vloer benaderen we alsof er pvc op komt. We bekijken dus of er voor het egaliseren een vochtscherm tussen moet. Egaliseren doen we met 990 Europlan Direct. Dat garandeert dat er geen krimpscheuren ontstaan. Een anhydrietvloer egaliseren we met 920 Europlan Alphy of 925 Europlan Alphy Direct. Wanden moeten worden geëgaliseerd met 658 Wandoforte of 957 Wandoquick: onze cementgebonden wandegalisatie. Een gipsgestukte wand volstaat ook als ondergrond.

BetonDesign 5 tips

2. Kant-en-klare pasta mengen

De pasta is al op kleur (8 varianten) en moet alleen nog mechanisch worden gemengd om er een homogene massa van te maken. Doe dit met een groot mengijzer, bijvoorbeeld een waar je ook de egalisatie mee aanmaakt. Maar gebruik dan wel een schone! Meng op een laag toerental.

BetonDesign mengen

3. Eerste laag BetonDesign

De eerste laag BetonDesign brengen we aan met een van de drie Venetiaanse spanen (geleverd in onze toolbox). De geëgaliseerde ondergrond hoeft niet in de primer te worden gezet. Het is handig om een kleine hoeveelheid pasta gelijkmatig uit te smeren over de ondergrond. Hierdoor blijft deze makkelijk te verwerken. Vervolgens brengen we ‘tekening’ in het werk aan door willekeurig de spaan erdoorheen te halen. Voorkom hierbij een repeterende slag te maken! Hanteer een laagdikte van 1–1,5 mm.

4. Tweede laag BetonDesign

Afhankelijk van de omstandigheden en de laagdikte, kun je na 2-3 uur de eerste laag schuren met korrel 150. Gebruik hierbij een Rotex-machine of een 1-schijfsschuurmachine. De mate van smeren en intensiteit van het schuren van de eerste laag zijn bepalend voor het eindresultaat! De tweede laag BetonDesign brengen we aan op dezelfde manier als de eerste. Hierbij is de ‘hoek’ waarin je de spaan houdt bepalend voor de uiteindelijke structuur op de vloer of wand!

5. Lakken

Nadat de tweede laag drie uur heeft gedroogd, kun je hem schuren en stofzuigen. Nu breng je met een microvezelroller (9 mm) de 300 BaseCoat aan. Gelijkmatig verdelen! Vervolgens breng je na twee uur, zonder eerst te schuren, de 310 FinishCoat aan. Deze laag rollen we gelijkmatig op om daarna de roller willekeurig en kriskras door elkaar door de laklaag te halen. Dit valt minder op dan rechte banen door het willekeurige uiterlijk van het BetonDesign. Altijd de roller uit de lak tillen in plaats van terughalen. Dit voorkomt aanzetten! Op de wand kunnen we de 300 BaseCoat trouwens overslaan. Hier willen we alleen geen vuilaanhechting hebben, dus volstaat één laag 310 FinishCoat. De cans voor gebruik altijd goed schudden!

311 lakken

Klik hier voor meer informatie over BetonDesign.