Selecteer je taal

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Zo demp je contactgeluid én ontkoppel je tegelvloeren, met 820 DIM Floor

1. Check de ondervloer en plaats 802 Eurostrip Basic

Controleer eerst of de ondervloer voldoende druk- en trekvast is. Ook moet de toplaag goed vlak zijn, zodat er geen holtes ontstaan bij het aanbrengen van de 820 DIM Floor -matten. Egaliseer zo nodig de ondergrond. Hoe je de diverse ondergronden optimaal voorbewerkt, vind je in de lijmadviezen in het productoverzicht Tegeltechniek op onze website. Is de ondergrond oké, plaats dan 802 Eurostrip Basic rondom langs de wanden en randen van de vloer. Deze witte, zelfklevende en elastische PE-schuimstroken voorkomen geluidslekken naar aangrenzende ruimten. Ze zijn 20 mm breed en 5 mm dik en worden geleverd op rollen van 25 meter.

802 Eurostrip Basic

2. Gebruik de juiste Eurocol-lijm

Voor het plaatsen van 820 DIM Floor-matten in droge ruimten is er de speciale lijm 542 Eurofix Tack Plus . In natte ruimten kies je voor de 705 Speciaallijm . De 542 laat zich eenvoudig aanbrengen met een vachtroller. Doe dit met circa 100 tot 150 gram per vierkante meter. De droogtijd van deze lijm is 30 minuten, ruim voldoende om de 820 DIM Floor-matten in de lijm aan te brengen. Let op: zorg ervoor dat de vezelmatten naadloos aansluiten op de langs de randen geplaatste PE-schuimstroken 802 Eurostrip Basic. Je legt de matten in halfsteensverband met de bedrukte grauwe zijde naar boven. Met een stanleymes snijd je de matten eenvoudig op maat. Doe dit secuur, want hoe beter de matten onderling op elkaar aansluiten, hoe beter de uiteindelijke geluidsisolatie!

geluid 2

3. Smeer de naden dicht met 685 Eurocoat

Zodra de vloer geheel is afgedekt met de 820 DIM Floor-matten moeten de naden worden afgedicht. 685 Eurocoat is hiervoor de ideale pasta. Je brengt deze goed dekkend aan op de naden tussen de matten én op de aansluitingen met de PE-schuimstroken langs de wanden. Hiermee voorkom je dat er tegellijm tussen naden kan weglekken, waardoor ongewenste geluidsbruggen zouden kunnen ontstaan.

820 verwerken

4. Verlijm en voeg de vloertegels en kit randen af

Verlijm zodra de 685 Eurocoat droog is (12 uur of korter, afhankelijk van de omstandigheden) de vloertegels direct op de 820 DIM Floor-matten met 705 Speciaallijm. De vertanding van de lijmkam die je hierbij kiest, hangt onder meer samen met de vlakheid van de tegels (zie ook Vraag van de maand september 2023 ). Zorg in ieder geval voor een lijmcontactvlak van minimaal 80%. Plaats de tegels met een schuivende beweging in het verse lijmbed. Zorg bij grootformaattegels (> 40x40 cm) voor een 100% lijmcontactvlak, door middel van de buttering/floating-methode. Breng hierbij lijmrillen op de ondergrond aan en een gesloten lijmlaag op de achterzijde van de tegel. Na minimaal 24 droogtijd kun je de vloertegels afvoegen met naar keuze 706 Speciaalvoeg WD of 717 Eurofine WD . Let op: de voeg die aansluit op de PE-schuimstroken 802 Eurostrip Basic moet altijd vrij blijven van voegmiddel en lijmresten, om geluidsbruggen te voorkomen. De boven het tegelwerk uitstekende schuimstroken snijd je eenvoudig af met een stanleymes. Deze randen werk je af met een plint of je kit ze af met 880 Euroseal Silicone , passend bij de gebruikte voegkleur.

Voegen vloer

5. 820 DIM Floor als ontkoppelingsmat

Zoals in de intro vermeld, is 820 DIM Floor ook zeer geschikt als ontkoppelingsmat, om dwarskrachten en scheurvorming in de ondervloer op te vangen. Door deze matten onder de vloertegels aan te brengen, kan de ondervloer tot maximaal 2 mm meer zijdelingse beweging opvangen, zowel in krimp als uitzetting. Een extra zekerheid om scheurvorming in het vloertegelwerk te voorkomen. De verwerking van 820 DIM Floor is precies hetzelfde als bij de toepassing als geluiddemping, alleen het dichtsmeren van de naden met 685 Eurocoat kan bij ontkoppeling van de vloer worden overgeslagen.

820 mat