Selecteer je taal

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Eurovisie

Het nieuwsmagazine van Forbo Eurocol met productnieuws en tips

Eurovisie

Verpompen: snel en strak grote oppervlakken egaliseren

Niet veel stoffeerders en projectinrichters wagen zich aan het verpompen van egaliseermiddel voor grotere oppervlakken. We bezochten drie heel verschillende bedrijven die het wel doen en zagen dat verpompen snel werkt en een superstrakke vloer oplevert. Of het nu om 3.800 m² op een dag gaat of om een paar woningen in een paar uur.
Lees meer

Verpompen 2
Kerk 750

Uitgebrande kerk in Hoogmade uit as herrezen en betegeld met 750 Multicol

https://nos.nl/video/2309052-torenspits-kerk-hoogmade-stort-in-door-brand

Groot was de consternatie in Hoogmade, toen daar op 4 november 2019 de Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk in vlammen opging als gevolg van schilderwerkzaamheden. Het dak stortte in en ook de toren met torenspits ging verloren. Vijf jaar en een grootscheepse inzamelingsactie later staat de kerk weer fier overeind. De Bruin Tegelwerken uit Stolwijk verzorgde er het tegelwerk.

Lees meer

Waarom een paar rollen 840 Eurotape Doubletack in de auto altijd handig is

Naast diverse lijmen voor de project- en woninginrichter, heeft Forbo Eurocol nog een uitstekend hechtend product in het assortiment: 840 Eurotape Doubletack. Een krachtige dubbelzijdige tape waarmee je een vloerafwerking direct fixeert. Ideaal voor plinten en profielen, maar ook voor traptreden en kleine vloeroppervlakken.
Lees meer

840 verwerken
946 2

Heeft Forbo Eurocol producten waarmee ik sneller kan werken?

Deze vraag krijgen we regelmatig. En dat is niet zo gek. Op de bouw moet steeds sneller worden gewerkt, onder verschillende omstandigheden. Productmanager Vloertechniek Jan Willem van Laar wijst op de voordelen van het hybride assortiment. ‘Altijd de goede egalisatie bij de hand, en lekker snel doorwerken.’
Lees meer

5 tips voor het probleemloos betegelen van houten vloeren

Tegelen op houten ondervloeren, dat is toch vragen om problemen? Dan krijg je toch te maken met vocht, beweging, krimp en uitzetting? Goed nieuws: met tegellijmen, voegmiddelen en bijbehorende producten van Forbo Eurocol creëer je ook op een houten ondergrond een perfecte tegelvloer, als je volgens deze tips te werk gaat.
Lees meer

Tegelen op hout
The Valley 3b

Het belang van EPD’s en LCA’s om te voldoen aan duurzaamheidsnormen

De energietransitie, een toekomstbestendige, duurzame leefwereld, CO₂-footprint, EPD’s, LCA’s: dat er in de wereld veel aan het veranderen is, zal niemand zijn ontgaan. Maar welke gevolgen hebben al die duurzaamheidsontwikkelingen voor uw bedrijfsvoering? En hoe kan Forbo Eurocol u daarbij helpen?
Lees meer

Producten

Waarom een paar rollen 840 Eurotape Doubletack in de auto altijd handig is

Naast diverse lijmen voor de project- en woninginrichter, heeft Forbo Eurocol nog een uitstekend hechtend product in het assortiment: 840 Eurotape Doubletack. Een krachtige dubbelzijdige tape waarmee je een vloerafwerking direct fixeert. Ideaal voor plinten en profielen, maar ook voor traptreden en kleine vloeroppervlakken.
Lees meer

840 verwerken
vraag van de maand sep 4

UFI-code op onze producten helpt hulpverlener

Op productverpakkingen van Forbo Eurocol staat heel wat informatie. Veel van die informatie, zoals gevarenpictogrammen en H- en P-zinnen, is wettelijk verplicht en heeft te maken met de grondstoffen die wij verwerken. Sinds enkele jaren staat op een aantal van onze producten ook de UFI-code. Wat betekent die code? We vroegen het aan Manager Research & Development Dirk Breeuwer.
Lees meer

BetonDesign biedt architect en interieurontwerper de vrije hand in ontwerp

BetonDesign was het eerste surface finishing-product waarmee Forbo Eurocol in 2015 een nieuwe markt betrad. Nog altijd onderscheidt deze betonlook-afwerking voor vloer en wand zich met een stijlvolle industriële uitstraling, niet in de laatste plaats door het gevarieerde kleurenpalet. In deze Eurovisie zetten we alle sterke eigenschappen van BetonDesign weer eens voor u op een rijtje.
Lees meer

Verschillende kleuren grijs BetonDesign
955 Wandostuc

Met 955 Wandostuc egaliseer je snel veel vierkante meters

Naast een ruim assortiment vloeregalisatiemiddelen biedt Forbo Eurocol ook reparatie- en stucmortels voor de wand. Welke je kiest, hangt bijvoorbeeld af van de omvang van een project en de verwerkingsomstandigheden. Ook speelt de voorkeur van de verwerker hierbij een rol. In deze Eurovisie nemen we de 955 Wandostuc weer eens onder de loep.
Lees meer

014 Euroclean ontvet en reinigt en is biologisch afbreekbaar

In deze rubriek behandelen we regelmatig een Eurocol-product dat zo vaak wordt gebruikt, dat je bijna zou vergeten waarom het zo goed is. Zoals 014 Euroclean. Het ideale ontvettings- en reinigingsmiddel voor wanden en vloeren én biologisch afbreekbaar. Tijd voor een hernieuwde kennismaking.
Lees meer

014 can
070 emmer

Met de voorgevulde 070 Europrimer Fill wordt egaliseren nog eenvoudiger

Forbo Eurocol levert diverse primers voor extra hechting bij vele toepassingen. Zoals de 049 Europrimer ABS die impregneert en reststof bindt. Of de velvormende 044 Europrimer Multi en 043 Europrimer Alphy. Hiermee zet je de poriën in de toplaag dicht en voorkom je gaatjes in bijvoorbeeld de egalisatie. Voor specifieke toepassingen is er de voorgevulde 070 Europrimer Fill. Een kant-en-klare, sneldrogende en vullende primer die een hechtvriendelijk antislip-oppervlak achterlaat.
Lees meer

Hybride egaliseermiddelen en reparatiemortel steeds populairder

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Met de hybride egaliseermiddelen 924 Europlan Hybrid en 970 Europlan Nivohybrid zit je altijd goed, op cementdekvloeren én gipsgebonden (anhydriet)dekvloeren. Bovendien verwerk je ze soepel en snel. Hetzelfde geldt voor de reparatiemortel 946 Europlan Hybrid Repair. Niet vreemd dus dat deze hybride Eurocol-producten steeds populairder worden.
Lees meer

924 946 970
880 nieuwe koker

880 Euroseal Silicone nu in fris gerecycled jasje

Naast de hoogste kwaliteit van onze producten, werkt Forbo Eurocol ook voortdurend aan duurzaamheid. Dit komt tot uiting in productieprocessen, opslag, transport en de Eurocol-producten zelf, maar ook in onze verpakkingen. Het nieuwste resultaat van deze inspanningen zijn de kitkokers van de 880 Euroseal Silicone. Deze zijn voortaan van gerecyclede kunststof.
Lees meer

Nieuw hybride egaliseermiddel: 970 Europlan Nivohybrid

Steeds vaker kiezen woning- en projectinrichters voor een hybride egaliseermiddel, dat zowel op cementdekvloeren als op gipsgebonden (anhydriet)dekvloeren kan worden toegepast. Nieuw in het Eurocol-assortiment is de 970 Europlan Nivohybrid voor dikkere lagen, die zijn cementgebonden voorganger (970 Europlan Nivolux) vervangt. Rond de introductie vroegen we ook een klant naar zijn eerste ervaringen met de 970.
Lees meer

970 Europlan Nivohybrid
750 2

Nieuw: 750 Multicol, de pasta onder de poedertegellijmen!

De klant wil het steeds vaker: grootformaattegels of slabs, soms ook zware vloertegels, voor tegelwerk op de wand. Prima, maar als tegelzetter wil je dan wel een lijm die zulke grote zware jongens aankan. De nieuwe 750 Multicol biedt alles wat je zoekt: licht, soepel smeerbaar, uitstekend standvermogen en ook nog eens 10-15% gunstiger in verbruik!
Lees meer

Nieuw: duurzame linoleumlijm met biobased en CO₂-neutraal bindmiddel

Forbo Eurocol introduceert een nieuwe linoleumlijm die gezien mag worden als bio-trendsetter in duurzame lijmtechnologie: de 616 Eurostar Lino Green. De eerste van een nieuwe generatie lijmen, op weg naar een duurzamere toekomst. Op basis van een hernieuwbaar bindmiddel en met de kwaliteit en verwerkingseigenschappen die u van ons gewend bent!
Lees meer

616 verwerken
055 Eurodicht 2

055 Eurodicht is een krachtige verrijking voor cementmortels

Van tijd tot tijd belichten we in Eurovisie een bestaand Eurocol-product dat we al vele jaren in ons assortiment voeren. Het toeslagmiddel 055 Eurodicht voor cementmortels is zo'n product. Tegelzetters gebruiken het graag bij tegels met een zeer lage vochtopname, om de hechting en waterafwijzende eigenschappen van cementmortel en tegelwerk te verbeteren.
Lees meer

Dalende carbon footprint in cementgebonden Eurocol-producten

Zorg en aandacht voor het milieu, de natuur en het klimaat is actueler dan ooit. Forbo Eurocol draagt hier actief aan bij, want duurzaamheid is een belangrijke pijler onder de productontwikkeling. Dat is niet iets van de laatste tijd. Dankzij het gebruik van alternatieve bindmiddelen in cementgebonden producten bijvoorbeeld, daalt de carbon footprint op dat gebied al 25 jaar.
Lees meer

poederfabriek
LVT 2

LVT-stroken en -tegels verlijm je het best met 646 Eurostar Premium

De 646 Eurostar Premium werd aanvankelijk speciaal ontwikkeld voor de natte verlijming van Marmoleum Modular-linoleumtegels. Door zijn uitstekende hechting en verwerkingseigenschappen werd de 646 daarna vooral populair voor het verlijmen van (grootformaat-)LVT-stroken en -tegels. Ook voor het installeren van pvc-banen en rubber vloerbedekking in banen en tegels doe je met de 646 goede zaken. We zetten de voordelen nog eens voor je op een rijtje.
Lees meer

De donkerste voeg van Forbo Eurocol is vernieuwd en verder verbeterd

De 717 Eurofine WD in de kleur Graphite is het donkerste voegmiddel in het Eurocol-assortiment. Dankzij toepassing van een nieuwe pigmentsoort wordt dit voegmiddel niet langer geleverd als een poeder met daarnaast een in vloeistof opgelost pigment, maar als één doosverpakking poeder in de kleur Graphite. Dat scheelt verpakkingsmateriaal en bovendien werd het voegmiddel dankzij de vernieuwde receptuur nog kleurvaster. Tijd voor een hernieuwde kennismaking!
Lees meer

717 Graphite
DecoDesign 2

DecoDesign: innovatief en decoratief interieur in ruim één werkdag

Binnen het assortiment surface finishing-producten van Forbo Eurocol neemt DecoDesign een bijzondere plek in. De basis wordt gevormd door een watergedragen acrylaatcoating, de 330 ColourCoat, die wordt opgespoten met 331 SprayCoat, een spray van pixelkleuren. Nog even aflakken en klaar: een decoratieve vloer of wand met een warme, onderscheidende uitstraling. Tijd voor een hernieuwde kennismaking!
Lees meer

886 Euroseal Finisher: finishing touch voor een blijvend mooie kitvoeg

Sommige Eurocol-producten zijn zo vanzelfsprekend, dat je ze bijna zou vergeten. Neem de 886 Euroseal Finisher uit ons assortiment siliconenkitten. Een kant-en-klare spray in handige spuitflacon, voor een blijvend mooie afwerking van kitvoegen. Een aanrader!
Lees meer

886
LD vloer 2

Vernieuwd LiquidDesign: nog makkelijker verwerkbaar plus nieuw kleurenaanbod

LiquidDesign is vernieuwd. Dankzij een verbeterde receptuur laat dit aantrekkelijke surface finishing-product zich nu nog makkelijker verwerken. Daarnaast kreeg het bestaande kleurenpalet een frisse update. De tien populairste basiskleuren bleven in het assortiment en daarnaast introduceert Forbo Eurocol twaalf nieuwe, eigentijdse kleuren.
Lees meer

Vernieuwde 795 Uni-Quick snellijm langer smeuïg plus sneller droog

In het kader van ‘goed kan altijd beter’ werkt Forbo Eurocol voortdurend aan recepturen om ook bestaande producten verder te verbeteren. Hierbij wordt goed geluisterd naar klanten die ermee werken. Een goed voorbeeld is de onlangs vernieuwde 795 Uni-Quick cementgebonden snellijm voor vloer en wand. Nu nog langer smeuïg in de emmer en sneller droog onder tegels.
Lees meer

795
646

646 Eurostar Premium al jaren populair onder project- en woninginrichters

Van tijd tot tijd besteden we in Eurovisie aandacht aan een veelgebruikt Eurocol-product uit ons assortiment. De 646 Eurostar Premium is zo'n 'oude bekende'. Een krachtig hechtende, verwerkingsvriendelijke dispersielijm, ideaal voor het verlijmen van bijvoorbeeld Marmoleum Modular Tiles van Forbo Flooring of pvc-stroken en -tegels. Wat maakt hem zo gewild?
Lees meer

358 ToolCleaner: perfect reinigingsmiddel voor LiquidDesign-gereedschap en meer

Eurocol-producten verwerk je met nieuw of schoon gereedschap. Speciaal voor het reinigen van LiquidDesign-gereedschap is er de 358 ToolCleaner. Met deze krachtige multireiniger maak je elk gereedschap weer spic en span voor de volgende klus. Ook geschikt voor het verwijderen van andere productresten en vervuiling.
Lees meer

358 2b
725 2e

725 Alphycol is vernieuwd en hardt nu nog sneller door

U kende de 725 Alphycol al als een uitstekend hechtende, prettig verwerkbare gipsgebonden tegellijm voor anhydrietvloeren en gipsachtige wanden. Dankzij een vernieuwde receptuur werden deze goede eigenschappen nog verder verbeterd en is de lijm nu ook geschikt voor grootformaattegels. Maak kennis met de voordelen van de vernieuwde 725 Alphycol!
Lees meer

712 Eurocolour Wood WD heet tegenwoordig 717 Eurofine WD

In 2016 introduceerde Forbo Eurocol de 712 Eurocolour Wood WD. Een voegmiddel met een fijne structuur, speciaal voor het afvoegen van keramisch parket. Dankzij zijn goede verwerking, watervastheid en (aanvankelijke) keuze uit vijf trendy kleuren vond de 712 ook zijn weg naar andere soorten tegels. Zijn succes wordt nu voortgezet onder de naam 717 Eurofine WD, met dezelfde prettige eigenschappen en een nog ruimer kleurenaanbod.
Lees meer

717 lightgrey
765 Ecolight

Hernieuwde kennismaking: wat vindt de vakman van de 765 Ecolight?

Forbo Eurocol biedt een compact en tegelijk gevarieerd assortiment tegellijmen. Zo beschikken tegelzetters steeds over de ideale oplossing voor elk type tegel en specifieke verwerkingsomstandigheden. Daarnaast speelt er natuurlijk ook nog zoiets als persoonlijke voorkeur. Allround bouwvakker Tjitte Stoker uit Joure zweert bijvoorbeeld bij de lichtgewicht 765 Ecolight. En met reden, zo legt hij uit.
Lees meer

WallDesign: kant-en-klare pasta voor wanden in betonlook

In de bouwmarkten staan vele Eurocol-producten in de schappen. Handige doe-het-zelvers doen zo hun voordeel met deze professionele producten. Andersom gebeurt soms ook. Dat een Eurocol-product voor de doe-het-zelfmarkt ook door professionele tegelzetters of stukadoors wordt ontdekt. Zoals WallDesign. Reden voor een hernieuwde kennismaking.
Lees meer

WallDesign 1
021 Euroblock Reno LE 2

Verbeterde 021 Euroblock Reno LE nu EC 1PLUS-gecertificeerd

De bekende 021 Euroblock Reno werd onlangs verder verbeterd en heet tegenwoordig 021 Euroblock Reno LE. De toevoeging 'LE' staat voor Low Emission, waarmee deze krachtige 2-componenten-epoxyprimer nog prettiger is voor de verwerker en voortaan het EC 1PLUS-cetrificaat draagt. Een goede gelegenheid om weer eens aandacht te schenken aan zijn sterke producteigenschappen en vele toepassingen.
Lees meer

2.200 meter vloernaden vullen met 946 Europlan Hybrid Repair

Begin 2021 introduceerden we de 946 Europlan Hybrid Repair. Een hybride reparatiemortel die je op een cementgebonden én gipsgebonden ondergrond kunt toepassen. Hoe de 946 bevalt? Afgelopen zomer bezochten we een project van Projectstoffering Leiden, dat er in het Haags Medisch Centrum 2.200 meter naden tussen vloerplaten mee dichtzette.
Lees meer

946 2
DecoRad 2

Marmoleum, linoleum en vinyl weer als nieuw dankzij 326 UV-Careshield en mobiele UV-technologie

Marmoleum-, linoleum- en vinylvloeren gaan vele jaren mee, maar onderhoud met polymeren of dweilwas gaat uiteindelijk ten koste van de fraaie uitstraling. Strippen en opnieuw polymeren is dan een optie, maar er is een aantrekkelijk alternatief. Door de gereinigde toplaag af te lakken met 326 UV-Careshield en uit te harden met een DecoRad UV-machine. Het resultaat? Een vloer zoals af fabriek, nieuwstaat dus, en direct volledig belastbaar!
Lees meer

Rubber en pvc bij vocht of vorst bereid je voor met 923 Europlan Extreme en 140 Euromix PU Pro

Natte ruimten binnen en buiten, of vloeren die zwaar met vocht worden belast, worden bijna als vanzelfsprekend afgewerkt met keramisch tegelwerk. Een prima oplossing, met dank aan ons Waterdicht Tegelwerk Systeem. Maar wat nu als de klant eens iets anders wil? Zoals een moderne vloerafwerking in rubber of pvc? Ook hiervoor biedt Forbo Eurocol een blijvend vocht- en vorstbestendige combinatie.
Lees meer

923 3c
650 Eurostar Fastcol 3b

650 Eurostar Fastcol: krachtig en vriendelijk voor de verwerker

Bij de ontwikkeling van een lijm gaat Forbo Eurocol altijd voor de hoogste kwaliteit. In verwerkingseigenschappen, aanvangskleefkracht en eindhechting, maar ook wat betreft duurzaamheid en gezondheid. Een goed voorbeeld is de 650 Eurostar Fastcol. De zeer emissiearme, krachtige dispersiecontactlijm met EC 1PLUS-keurmerk, voor tapijtverlijming op trappen, rubber en pvc- trapneuzen en plakplinten, kurkvloerbedekking en nog veel meer.
Lees meer

'Bij hoogwaardig tegelwerk hoort een kit van topkwaliteit'

Voegwerk wordt gezien als de finishing touch van een mooi stukje tegelwerk. Maar er is nog een bewerking die het eindresultaat kan maken en breken: het afkitten van hoekvoegen, leidingen, putten, goten en sanitair. Goed om te weten dat Forbo Eurocol hoogwaardige kitten in huis heeft om elk tegelproject te doen slagen.
Lees meer

Afdichting
946

Nieuw: hybride reparatiemortel voor cement én gips

Forbo Eurocol introduceert de 946 Europlan Hybrid Repair voor zowel cement- als gipsgebonden vloeren en wanden, plus andere steenachtige ondergronden. Handig bij twijfel over cement of anhydriet en één reparatiemortel voor meerdere toepassingen. Bij gebruik op een gipsgebonden ondergrond levert de 946 ook nog eens flinke tijdwinst op.
Lees meer

Het succes van keuze bieden: 709 Superflex poedertegellijm

Forbo Eurocol heeft zijn klanten graag iets te bieden. Daarom worden voor verschillende ondergronden, technische eisen en werkomstandigheden bijpassende producten ontwikkeld. Hierbij geldt uiteraard ook een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Dit laatste is zeker van toepassing op de 709 Superflex poedertegellijm. Ooit ontwikkeld voor de Belgische markt, maar intussen ook een vaste waarde voor de Nederlandse tegelzetter.
Lees meer

709 Superflex 2
BREEAM 2

BREEAM-producten vergroten opdrachtkansen tegelzetter

Steeds meer Eurocol-producten dragen het BREEAM-keurmerk. Allereerst past dit goed in ons duurzaamheidsbeleid, maar er is een prettig bijeffect voor onze klanten die ook duurzaam willen werken. Omdat opdrachtgevers steeds vaker het BREEAM-keurmerk als duurzaamheidseis stellen voor hun tegelprojecten, vergroten deze Eurocol-producten uw opdrachtkansen.
Lees meer

Nieuwe artikelnummers en namen voor zeven producten Vloertechniek

Per december 2020 kregen zeven Eurocol-producten voor Vloertechniek aangepaste artikelnummers en benamingen. Van deze zeven kregen er twee bovendien een andere verpakkingseenheid en één product een nieuwe receptuur. Waarom? Om internationaal meer eenheid en efficiency te brengen binnen Forbo Group. Voor u blijven het dezelfde producten met de vertrouwde Eurocol-kwaliteit, straks allemaal op één website.
Lees meer

Brandweer
Logo ec 1plus

Levenscyclusanalyse toont duurzaamheid aan van Eurocol-producten

Duurzaamheid en een groen imago horen bij de bedrijfscultuur van Forbo Eurocol. Naast ons streven naar optimale kwaliteit van onze producten, willen we de natuurlijke grondstoffen en het milieu zo min mogelijk belasten. Hoe milieuvriendelijk en duurzaam onze producten zijn, tonen we aan volgens de Levenscyclusanalyse (LCA) en daar doen onze klanten hun voordeel mee.
Lees meer

Nieuw in Nederland: krachtige, sterk vervormbare 733 Superior S2-poedertegellijm

In België werken ze al een jaar met deze succesvolle poedertegellijm en nu is deze ook verkrijgbaar voor de Nederlandse tegelzetter. Waarom? 'Omdat het een zeer krachtige en veelzijdige lijm is, die ook nog eens aan de strengste eisen voldoet wat betreft vervormbaarheid en spanning opnemend vermogen', zegt salesmanager Tegeltechniek Benelux Robert van der Laan. 'Dat maakt hem aantrekkelijk voor vele toepassingen, ook in Nederland.'
Lees meer

733 2e
Verpakking 2

Forbo Eurocol introduceert flessen en jerrycans van gerecyclede kunststof

Onze grijze lijmemmers van gerecyclede kunststof kende u al, daar komen nu duurzame flessen en jerrycans bij. Hiermee is Forbo Eurocol de eerste leverancier binnen de markt die binnenkort al zijn kant-en-klare producten levert in een emmer, fles of jerrycan van gerecycled materiaal.
Lees meer

In de spotlight: 514 Eurosafe Lino

Sommige Eurocol-producten zijn zo vanzelfsprekend voor onze verwerkers, dat je bijna zou vergeten waarom ze zo goed zijn. Zoals de snelhechtende linoleumlijn 514 Eurosafe Lino, die veel wordt gebruikt door project- en woninginrichters. Tijd voor een hernieuwde kennismaking.
Lees meer

514
686 verbeterd

De vernieuwde 686 Supercol: hoe bevalt ie in de praktijk?

Sinds de zomer van 2019 levert Forbo Eurocol de vernieuwde 686 Supercol met verbeterde receptuur en verwerkingseigenschappen. Goed nieuws natuurlijk, maar wat vindt de vakman in de praktijk? Twee ervaren tegelzetters geven hun mening.
Lees meer

In de spotlight: 923 Europlan Extreme, een veelzijdige, krachtige egalisatie

Forbo Eurocol levert hem al sinds 2012, maar toch wordt dit egalisatiemiddel nog weleens over het hoofd gezien. En dat is jammer, want de 923 Europlan Extreme is een krachtige egalisatie en beschikt over bijzondere verwerkingseigenschappen, vooral onder extreme omstandigheden.
Lees meer

923 2
flessen

Kleine verpakking, grote voordelen

In januari 2020 start de levering van vier bekende Eurocol-producten in een nieuwe handzame 1kg-verpakking. Het betreft een veelgebruikte primer, een afdichtmiddel en twee lakken voor Eurocol-designvloeren.
Lees meer

Nieuwe 880 Euroseal Silicone met EC 1PLUS-label

De 880 Euroseal Silicone is de ideale kit voor de afdichting van (hoek)voegen en -naden in vloeren en wanden van badkamers en droge ruimten. Perfect afgestemd op de kleuren van onze cementgebonden voegen. De vernieuwde 880 heeft nu ook het EC 1PLUS-label, naast andere voordelen.
lees meer

880 koker 2
Doucheruimte

800 Eurosheet WPM breidt Waterdicht Tegelwerk Systeem verder uit

Het Waterdicht Tegelwerk Systeem van Forbo Eurocol is populair onder tegelzetters. Opnieuw breiden we dit systeem uit met een nieuw product: de 800 Eurosheet WPM. Een flinterdun, scheuroverbruggend afdichtingsvlies voor een waterdichte afdichting van vloeren en wanden.
Lees meer

Projectinrichters blij met verbeterde 640 Eurostar Special

De 640 Eurostar Special was altijd al populair onder verwerkers voor het verlijmen van rubber, pvc en vinyl. Maar omdat goed altijd beter kan, kreeg de 640 een upgrade, met onder meer een langere open tijd als resultaat. Project- en woninginrichters zijn er blij mee.
Lees meer

640 3e
686 in badkamer

Vernieuwde 686 Supercol: want goed kan altijd nóg een beetje beter

Het is een van de populairste Eurocol-producten onder tegelzetters, de 686 Supercol. De prettig verwerkbare, flexibele en krachtige pasta-wandtegellijm voor vrijwel elke ondergrond. Maar omdat goed altijd wel weer een beetje beter kan, zitten onze productontwikkelaars nooit stil.
Lees meer

Donkere voegkleuren 717 Eurofine WD nog stabieler na upgrade

Bij de ontwikkeling van een Eurocol-voegmiddel zijn de kwaliteitsnormen en verwerkingseigenschappen de bepalende factoren. Dit geldt dus ook voor onze twee waterdichte voegen in het assortiment, 706 Speciaalvoeg WD en 717 Eurofine WD. De donkere kleuren van de 717 kregen onlangs een upgrade, voor een nog betere kleurvastheid.
Lees meer

donkere voeg
924 2

Nieuw: met 924 Europlan Hybrid egaliseer je zand-cement én anhydriet

Een zand-cementdekvloer egaliseer je met een cementgebonden product en op een anhydrietvloer gebruik je een gipsgebonden egaliseermiddel. Logisch, maar soms ook lastig. Wat nu als je voor beide vloertypen maar één egaliseermiddel nodig zou hebben?
Lees meer

2-componenten-epoxyprimer 023 Euroblock Fast al na drie uur droog

Binnen één dag een volledig vochtscherm aanbrengen zodat je de volgende dag al kunt gaan afwerken? Deze aanmerkelijke tijdwinst en nog meer voordelen biedt de nieuwe 023 Euroblock Fast.
Lees meer

023 2
BREEAM man

Tegelen volgens BREEAM-duurzaamheidseisen biedt opdrachtkansen

Ons Waterdicht Tegelwerk Systeem draagt het EMICODE EC1 PLUS-keurmerk. Hiermee voldoen deze Eurocol-producten tevens aan de strenge BREEAM-eisen voor vluchtige organische verbindingen. Opdrachtgevers willen steeds vaker bouwen volgens BREEAM-conformiteit. Tegelzetters die aan die eis kunnen voldoen, maken dus meer kans op opdrachten.
Lees meer

Wist u dat uw Eurocol-emmer is gemaakt van gerecycled materiaal?

Elk Eurocol-product wordt ontwikkeld en geproduceerd op basis van hoge kwaliteit en prettige verwerkingseigenschappen. In deze tijd van ambitieuze klimaatdoelstellingen en carbon footprint is daar nog een derde factor aan toegevoegd: duurzaamheid. Vaak onzichtbaar voor u als klant, maar een vaste waarde in onze visie met betrekking tot fabricage, producten en verpakkingen. Zoals met onze PCR-emmers van gerecycled plastic materiaal.
Lees meer

Plastic recycling
683 Fibrecoat 2

Hoe goed bevalt 683 Fibrecoat in de praktijk?

Steeds meer tegelzetters gebruiken de vezelversterkte 683 Fibrecoat voor een waterdichte afwerking van hoeken, naden en leidingdoorvoeren in natte ruimten. Een aantrekkelijk alternatief naast de bekende afdichting met 063 Euroband en 685 Eurocoat. Zijn verwerkers net zo enthousiast als de makers? Eurovisie vroeg het twee ervaren mannen uit de praktijk.
Lees meer

Ook op zee biedt Forbo Eurocol topkwaliteit, met IMO-certificaat

In de scheepvaart staat alles in het teken van veiligheid. Zeewaardigheid van het schip, vakkundige bemanning, ontruimingsprotocollen: alles moet kloppen aan boord. Dat geldt ook voor de brandveiligheid en milieueisen. Daarom zijn er speciaal voor de installatie van vloerbedekking op schepen Eurocol-producten met IMO-certificering.
Lees meer

IMO-certificaat
680 de ontwikkeling

‘Net slagroom, maar wel met een heel goeie houvast’

Steeds meer tegelzetters kiezen voor de lichtgewicht pastategellijm 680 Elastilight. De combinatie van een laag eigen gewicht, prima smeerbaarheid, hoge aanvangskleefkracht en snelle droging is ideaal voor grootformaat wandtegels en -platen. Dat vindt ook zzp’er Bert Schapendonk uit Tilburg, die er intussen al diverse projecten mee heeft uitgevoerd.
Lees meer

Tegelzetter doorslaggevend bij ontwikkeling 680 Elastilight

In Eurovisie editie april introduceerden we de 680 Elastilight, de nieuwe lichtgewicht pastategellijm, speciaal voor het verlijmen van zware en grootformaatwandtegels. Maar hoe komt zo’n innovatief Eurocol-product tot stand? Productontwikkelaar Marco Kooij biedt een kijkje achter de schermen en benadrukt de belangrijkste stap: het testen door tegelzetters in de praktijk.
Lees meer

680 emmer
680

Nieuw: 680 Elastilight, de lichtste tegellijm voor de zwaarste wandtegels

Speciaal voor het verlijmen van zware en grootformaatwandtegels introduceert Forbo Eurocol de 680 Elastilight. Een soepele, lichtgewicht pastategellijm met een zeer grote aanvangskleefkracht en een onovertroffen standvermogen. Daarbij is de 680 bijna 30% lichter dan een vergelijkbare pastategellijm van Forbo Eurocol en dát voel je als je ’s avonds weer naar huis rijdt!
Lees meer

Nieuw van Forbo Eurocol: 683 Fibrecoat vezelversterkte afdichtpasta

De succesvolle combinatie 063 Euroband met 685 Eurocoat voor de kimafdichting in tegelwerk kende u al. Daarnaast introduceert Forbo Eurocol nu de 683 Fibrecoat vezelversterkte afdichtpasta. Een innovatieve, makkelijk verwerkbare afdichtpasta met vezelversterking in één.
Lees meer

683 2e
705 speciaallijm

705 Speciaallijm: zo speciaal dat je het haast gewoon zou vinden

‘Voor elke klus een geschikte poedertegellijm’: met die typering is de 705 Speciaallijm van Forbo Eurocol al ruim 25 jaar een begrip onder tegelzetters. In 2017 was ‘de 705’ zelfs het best verkochte Eurocol-product. Wat maakt deze lijm toch zo populair en bijzonder?
Lees meer

Stofarme Eurocol-producten: dat werkt een stuk gezonder!

Op 26 september 2017 publiceerde Cobouw een interessant artikel over het uitbannen van kankerverwekkende stoffen in de bouw. Dit naar aanleiding van een publicatie van TNO over dit onderwerp. Belangrijk, vindt ook Forbo Eurocol, wat tot uitdrukking komt in ons uitgebreide assortiment stofarme, gebruiksvriendelijke poederproducten.
Lees meer

Stofarme poederproducten
881 2b

Nieuwe kit op het schap: 881 Euroseal Epoxy-tweecomponentenkit

Forbo Eurocol heeft zijn assortiment kitten uitgebreid en verrijkt met een nieuwe, hoogwaardige tweecomponentenkit, speciaal voor het waterdicht afkitten van drains en afvoerputten in tegelvloeren. Deze 881 Euroseal Epoxy-kit blinkt uit door zijn superieure hechting op rvs, pvc, kunststof en tegels.
Lees meer

390 FloorColouring zet egalisatie er mooi gekleurd op

Opnieuw verrast Forbo Eurocol de markt met een innovatief Eurocol-product voor een unieke vloerafwerking: 390 FloorColouring. Een pigmentatiepoeder dat je mengt door het egalisatiemiddel, voor een vloer met een bijzondere betonlook.
Lees meer

390 2e
Digitale mappen 2

Digitale Eurocol-productinfo maakt mappen overbodig

Zoals bij de meesten van u bekend, worden de gedrukte productinformatiemappen van Forbo Eurocol niet langer uitgegeven. De digitale informatie op de website en in onze Eurocol-apps is echter altijd up-to-date.
Lees meer

Enthousiaste reacties op eerste LiquidDesign-training

Voor de nieuwe Eurocol-vloerafwerking LiquidDesign bestaat in de markt veel belangstelling. Logisch dus dat de eerste LiquidDesign-training op 3 maart druk werd bezocht.
Lees meer

LD training 2
LiquidDesign Texel

Succesvolle marktintroductie LiquidDesign

De maand februari 2017 stond in het teken van de marktintroductie van de innovatieve vloerafwerking LiquidDesign. Na het eerdere succes van BetonDesign, zette Forbo Eurocol hiermee opnieuw een belangrijke stap in het marktsegment van de vloerafwerking. Speciaal voor deze ‘New Business’-activiteiten werd de buitendienst versterkt door de komst van twee vakvrouwen: Linda Wijnands en Petra Biemans, voor de regio’s Noord en Zuid. In deze Eurovisie stellen zij zich aan u voor.
Lees meer

Welke Eurocol-lijm gebruik je voor LVT en pvc?

Voor de optimale verwerking van LVT-stroken en -tegels en pvc-vloerbedekking heeft Forbo Eurocol diverse uitstekende lijmen in het programma. Veelgebruikte Eurocol-lijmen zijn de 543, 540, 640 en 646. Daarnaast is er ook nog de 140 Euromix PU voor heavy duty toepassingen. Maar welke lijm gebruik je nu voor welk project?
Lees meer

LVT lijm 0
Fietstunnel 2

716 Eurodur HP: plezierig alternatief voor epoxyvoegen

Er zijn veel goede Eurocol-producten waar klanten al jarenlang met veel plezier mee werken, zodat ze bijna vanzelfsprekend lijken. Toch zit daar vaak een hele geschiedenis achter. Neem het Eurocol-voegmiddel 716 Eurodur HP. Al jaren een vaste waarde voor de meeste tegelzetters en tegelijk een technisch hoogstandje van onze productontwikkelaars.
Lees meer

Zien is kunnen: bekijk de nieuwe BetonDesign-instructiefilms!

Of je nu al eens hebt deelgenomen aan een BetonDesign-training, of al diverse BetonDesign-projecten hebt opgeleverd: de nieuwe instructiefilms van Forbo Eurocol zetten de puntjes nog eens duidelijk op de i. In drie korte films toont verwerkingstechnicus Marco Wouda hoe je snel en eenvoudig het mooiste resultaat bereikt, compleet met tips & tricks.
Lees meer

BD film
312 BetonDesign Conditioner

Met de 312 Conditioner houd je BetonDesign in nieuwstaat

Wat mooi is, moet mooi blijven, dat geldt ook voor BetonDesign. Deze fraaie betonlook-afwerking van Forbo Eurocol kan tegen een stootje, maar vergt uiteraard ook onderhoud. Om een BetonDesign-vloer of andere toepassing optimaal te reinigen, met behoud en bescherming van de betonlook, ontwikkelde Forbo Eurocol de 312 Conditioner.
Lees meer

Twee nieuwe kleuren in het Eurocol-voegenassortiment

De ontwikkelingen in tegels staan nooit stil. Nieuwe materialen, wisselende formaten, maar ook steeds nieuwe kleuren. Forbo Eurocol speelt hierop in met voegkleuren die hierbij passen. Logisch dus, dat toen tegelleverancier Mosa aangaf nog een paar ‘tussenkleuren’ in het Eurocol-assortiment te kunnen gebruiken, de productontwikkelaars van Forbo Eurocol aan de slag gingen.
Lees meer

Mosa 1
Waterdoseermeter 1

Maakt de waterdoseermeter waar wat hij belooft?

In 2015 introduceerde Forbo Eurocol de waterdoseermeter als het ei van Columbus. Door het instellen van het gewenste doorstroomvolume en één druk op de knop pas je er de exacte hoeveelheid water mee af. Vooraf uitgebreid beproefd, getest en goed bevonden, maar vinden onze klanten dat ook? Tijd voor een vergelijkend warenonderzoek!
Lees meer

Leef je uit met BetonDesign!

Met BetonDesign kun je als verwerker letterlijk alle kanten op. Het werd geïntroduceerd als onderscheidende afwerking voor vloer en wand, met een stijlvolle, industriële uitstraling. Intussen worden ook andere toepassingen bedacht, zoals het afwerken van trappen en meubels. Voor Eurovisie vertellen verwerkers over hun ervaringen en ideeën.
Lees meer

BetonDesign tips 1
vochtschermen 3

Tijd is geld, maar vaak ook: vocht!

Tijd is geld in de bouw, dus wordt er alles aan gedaan om de bouwtijd van een woning of utiliteitsgebouw te bekorten. Hierdoor zit er steeds minder tijd tussen de ruwbouw- en afbouwfase. Gunstig voor de bouwkosten maar met het risico van restvocht, wat technische problemen kan geven bij het afwerken van de vloer. Een goed vochtscherm biedt dan vaak uitkomst.
Lees meer

Anhydrietvloeren? Kies de juiste producten en werkwijze

Calciumgebonden gietvloeren (anhydrietvloeren) moeten vaak tweemaal worden geprimed om een olifantshuideffect in de egalisatielaag te voorkomen. Echter niet met de 043 Europrimer Alphy, speciaal ontwikkeld voor sterk zuigende ondergronden. Hiermee kan al na één laag primer probleemloos worden geëgaliseerd en dit bespaart u tijd en kosten.
Lees meer

anhydriet 2
breaam

EC 1PLUS voor schone binnenlucht

Producten als verf, lijm en vloerbedekking kunnen emissies veroorzaken die de lucht binnen een gebouw verontreinigen en schade kunnen toebrengen aan de gezondheid. Ook u heeft hier dagelijks mee te maken. Daarom werkt Forbo Eurocol voortdurend aan het terugdringen van emissies volgens de EMICODE®-normering.
Lees meer

Watergedragen producten zijn prachtig, maar…

Veel producten, ook pastalijmen van Forbo Eurocol, zijn tegenwoordig op waterbasis. Dat is een stuk gezonder dan oplosmiddelen, maar ook bij watergedragen producten moet je met bepaalde dingen rekening houden.
Lees meer

watergedragen producten
waterdoseermeter 2

Nieuw: altijd de juiste mengverhouding dankzij de Eurocol-waterdoseermeter

Voor het in de exacte mengverhouding aanmaken van een egalisatiemiddel of ander poederproduct introduceert Forbo Eurocol een oplossing die geniaal is in eenvoud: de waterdoseermeter. Dit betekent: nooit meer te veel of te weinig water in de mengkuip en bovendien tijdwinst.
Lees meer

Nieuw voor BetonDesign: 311 TopCoat 2-componentenlak

Naast het bestaande aflaksysteem voor BetonDesign, de combinatie 300 BaseCoat en 310 FinishCoat, is er nu ook een krachtige 2-componentenaflaksysteem voor heavy duty-toepassingen. Eenvoudig in gebruik, voor een duurzame afwerking met een fraaie zijdematte uitstraling.
Lees meer

311
706 WD 2,5 kg verpakking

Nieuw: 706 WD nu ook in 2,5 kg-verpakking

706 Speciaalvoeg WD is er binnenkort ook in een 2,5 kg-verpakking, geleverd in dozen van 10 stuks. Een welkome aanvulling voor dit veelgebruikte Eurocol-voegproduct, ook leverbaar in zakken van 23 kg en 5 x 5 kg-dozen. Tegelijk verdwijnt per augustus/september de 698 Tegelvoeg uit het Eurocol-assortiment, want de klant kiest steeds vaker al standaard voor de 706 Speciaalvoeg WD of 717 Eurofine WD.
Lees meer

Slechts éénmaal voorstrijken op anhydrietvloeren

043 Europrimer Alphy

Door hun zuigende werking moesten anhydriet-dekvloeren tot voor kort meestal tweemaal worden voorgestreken voordat ze konden worden afgewerkt. Dat is nu verleden tijd want dankzij 043 Europrimer Alphy is één laag primer voortaan voldoende. Dit betekent: minder materiaal, minder tijd en minder kosten. Pure winst voor de verwerker én de klant.
Lees meer

043
web 682

Stofarme en oplosmiddelvrije Eurocol-producten

De gezondheid van de verwerker speelt een belangrijke rol bij ieder Eurocol-product. Daarom zijn deze oplosmiddelvrij en steeds vaker stofarm.
Lees meer

Duurzame verpakkingen

Sinds mei 2015 is de volledige Eurocol-verpakkingslijn duurzaam. Deze overgang viel samen met de Eurocol-rebranding en de invoering van kleurcodering per productgroep.
Lees meer

duurzame verpakking
vieze tegels

De 706 speciaalvoeg WD is stofarm

Sinds juni 2014 is de 706 speciaalvoeg WD stofarm.
Lees meer

Tips

Tegelen op hout

5 tips voor het probleemloos betegelen van houten vloeren

Tegelen op houten ondervloeren, dat is toch vragen om problemen? Dan krijg je toch te maken met vocht, beweging, krimp en uitzetting? Goed nieuws: met tegellijmen, voegmiddelen en bijbehorende producten van Forbo Eurocol creëer je ook op een houten ondergrond een perfecte tegelvloer, als je volgens deze tips te werk gaat.
Lees meer

Zo voorkom je voegverkleuring, 5 tips!

Forbo Eurocol staat bekend om zijn hoogwaardige voegmiddelen, verkrijgbaar in een breed en gevarieerd kleurenpalet. En wat mooi is, wil je graag mooi houden, zonder vlekken of verkleuring. Dat begint met de juiste verwerkingsmethode. 5 tips!
Lees meer

muur voegen
Terrastips

Blijvend strak buitenterras? 5 tegeltips!

Het voorjaar komt er weer aan, tijd voor een drankje op een zonnig terras! Maar dan moet dat terras er wel mooi strak bij liggen. Met deze 5 tegeltips verzeker je de klant van jarenlang terrasplezier!
Lees meer

Een trap bekleden met pvc lastig? Niet met deze 5 tips!

Een trap bekleden met pvc is voor sommige stoffeerders een flinke uitdaging. Koudwatervrees is toch echt niet nodig, met de juiste voorbereiding, werkwijze en bijpassende lijmen. 5 tips!
Lees meer

Trap en pvc
LVT installeren

LVT-stroken en -tegels leg je perfect vlak met deze tips!

LVT-stroken of -tegels zijn al jaren populair. Een perfect eindresultaat begint bij een volledig vlakke ondervloer. Maar er zijn meer dingen om goed op te letten. 5 tips!
Lees meer

Zo haal je meer uit je app voor Vloer- en Tegeltechniek!

In de Eurovisie-rubrieken Vraag van de maand en 5 tips behandelen we elke editie technische vraagstukken. Prima om weer even wat kennis op te halen, maar het antwoord op veel vragen kun je ook vinden in de Vloertechniek- en Tegelklus-app op je smartphone. Daarom in deze 5 tips een kleine opfriscursus!
Lees meer

App Marco
5 tips DecoDesign 2

Met deze 5 tips slaagt je DecoDesign-project altijd!

Met DecoDesign creëer je snel en eenvoudig een unieke vloer- of wandafwerking. Ook kun je er meubilair een geheel eigen uitstraling mee geven. Lastig is het niet, als je volgens een vast stappenplan te werk gaat. Zoals meestal, bereik je het mooiste resultaat met een slimme planning en goede voorbereiding. 5 tips!
Lees meer

Zo demp je contactgeluid én ontkoppel je tegelvloeren, met 820 DIM Floor

820 DIM Floor is een ondervloersysteem waarmee je contactgeluid in gebouwen aanmerkelijk reduceert. Daarnaast zijn deze eenvoudig verwerkbare vezelmatten bij uitstek geschikt om tegelvloeren te ontkoppelen, bij krimp of uitzetting in de ondervloer. Zo voorkom je dat eventuele scheurvorming zich doorzet in de vloertegels. Met deze 5 tips bereik je een optimaal resultaat!
Lees meer

820 hoge hakken
Thermometer

Zomerse temperaturen? Zo verwerk je onze producten voor vloertechniek!

De zomer loopt ten einde, maar toch tikte het kwik in deze septembermaand de 30 °C nog aan. Daarom in deze Eurovisie nog maar eens 5 nuttige tips voor de juiste verwerking van Eurocol-producten voor vloertechniek bij hoge temperaturen.
Lees meer

Zo verlijm je Keratop keramische tegels succesvol op vloer en wand

Keratop, in Nederland geleverd door de firma Asselux, is een grootformaat prefab paneel van hardschuim, met als topafwerking een keramische tegel. Dit keramische paneel is compact van structuur en relatief dun en licht, maar tegelijk heel sterk. Met deze 5 tips verwerk je ze probleemloos op vloer en wand.
Lees meer

Keratop
anhydriet vloer

Egaliseren en tegels verlijmen op anhydriet, hoe zat het ook weer? 5 tips!

Als tegelzetter krijg je steeds vaker te maken met calciumsulfaatgebonden gietdekvloeren, ofwel in de volksmond: anhydrietvloeren. Meestal in nieuwbouw, maar ook op renovatieprojecten wordt deze gipsgebonden gietvloer regelmatig toegepast. Waar moet je op letten bij het egaliseren en tegels verlijmen? 5 tips!
Lees meer

Zo wordt het betegelen van zwembad of wellnessruimte geen duik in het diepe

Niet elke tegelzetter staat te springen om een zwembad of wellnessruimte te betegelen, vanwege angst voor lekkage en/of loslatend tegelwerk. Terechte koudwatervrees? 5 tips voor een fraai en waterdicht resultaat!
Lees meer

Binnen zwembad
5 tips 615

5 tips voor het vakkundig installeren van een stroomgeleidende vloer

In technische ruimten, zoals operatiekamers, scanafdelingen en computerruimten worden vaak stroomgeleidende vloeren geïnstalleerd om de kostbare apparatuur te beschermen. Ingewikkeld? Met de speciale Eurocol-producten en bijbehorende werkwijze slaagt je project gegarandeerd. 5 tips!
Lees meer

Wat is de juiste voegbreedte? 5 tips voor een mooi resultaat en een tevreden klant

Een mooie strakke voeg is de finishing touch van elk tegelwerk. Maar hoe breed moet je voeg eigenlijk zijn? En hoe zorg je dat die voeg mooi egaal gekleurd uithardt? Dit en meer in deze 5 voegentips!
Lees meer

Voegbreedte 3c
920 3c

Gipsgebonden dekvloeren? 5 tips voor probleemloos egaliseren en verlijmen

Project- en woninginrichters komen ze steeds vaker tegen: calciumsulfaat- of gipsgebonden gietvloeren, waaronder de veelvoorkomende anhydriet-dekvloeren. Hoe pak je het aan als je zo'n vloer wilt egaliseren en er een vloerbedekking op gaat verlijmen? 5 tips!
Lees meer

Grootformaattegels en slabs verlijmen doe je zo!

Gerectificeerde grootformaattegels en zogeheten 'slabs' zijn niet meer weg te denken uit de huidige tegeltechniek. Ze geven elk project een hoogwaardige uitstraling, maar hoe krijg je deze 'grote jongens' optimaal verlijmd en afgewerkt? 5 tips!
Lees meer

grootformaat tegels
5 tips FloorColouring

Met deze 5 tips maak je het verschil met FloorColouring

Met 390 FloorColouring creëer je een strak geëgaliseerde vloer en een stijlvolle betonlook-afwerking in één. Dus wie kan egaliseren, kan een mooie FloorColouring-vloer installeren, zou je zeggen. Toch komt er nog wel iets meer bij kijken voor het beste resultaat. 5 tips!
Lees meer

Waar let je op bij het beoordelen van een ondervloer? 5 tips!

Elke project- en woninginrichter weet dat je voor een perfecte vloerafwerking een optimale ondervloer nodig hebt. Dat betekent dus: goed controleren en beoordelen en alle voorbereidingen treffen die nodig zijn. Waar let je vooral op? 5 tips!
Lees meer

ondervloer 2
BetonDesign vloer

Met BetonDesign in 5 stappen naar de perfecte betonlook

Met BetonDesign maak je de fraaiste betonlook-wanden en -vloeren. Modern industrieel, keuze uit tien fraaie kleuren en de hand van de vakman geeft de gewenste 'betonsignatuur'. Als je deze 5 stappen volgt, slaagt je project altijd!
Lees meer

Tegelen over tegels? Met deze tips slaag je met glans!

Voor de renovatie van een badkamer, keuken of toilet kun je beginnen met het slopen van bestaand tegelwerk. Maar als de bestaande tegels nog goed vastzitten, kun je jezelf veel werk en rommel besparen door eroverheen te tegelen. 5 tips voor een perfect resultaat!
Lees meer

tegelen over tegels 2
Egaliseren tips

Een vloer als een balzaal? 5 tips voor de perfecte egalisatie!

Het is een open deur, maar als je ondergrond niet vlak is of instabiel, wordt het ook niks met de vloerafwerking. Vooraf egaliseren dus, maar hoe bereid je dit voor en welke producten kies je? En moet je de vloer nu wel of niet voorstrijken? Fris je kennis op met deze tips!
Lees meer

Balkons vocht- en vorstbestendig betegelen doe je zo!

Steeds vaker bouwen we in stedelijke gebieden de hoogte in. Overal zie je dan ook moderne woontorens en appartementencomplexen verrijzen. De afwerking van balkons in deze gebouwen kan op vele manieren, maar tegelwerk is nog altijd populair. 5 tips voor een duurzaam vocht- en vorstbestendig resultaat!
Lees meer

balkon
Walldesign 2e

5 tips voor een geslaagde betonlook-wand met WallDesign

WallDesign is vanwege zijn kant-en-klare, pasteuze vorm een onderscheidend product in het rijtje surface finishing-producten van Forbo Eurocol. Je creëert er eenvoudig de mooiste betonlook-wanden mee, die je door je eigen manier van werken een unieke uitstraling geeft. 5 tips voor een geslaagd eindresultaat!
Lees meer

Zo laat je je niet verrassen door het dauwpunt

'Waterdamp uit de lucht die 's nachts, met name tegen het eind, op sterk afgekoelde voorwerpen condenseert.' Die betekenis geeft de Van Dale aan het woord 'dauw'. Voor tegelzetters en project- en woninginrichters, die altijd rekening houden met de aanwezigheid van (rest)vocht, is het zogeheten 'dauwpunt' een belangrijk aandachtspunt. 5 tips!
Lees meer

vraag van de maand 2b
Winter nederland

Met deze bewaar- en verwerkingstips blijf je de winter de baas!

De winter heeft dit jaar zijn tanden nog niet echt laten zien. Toch is het verstandig om tijdig even stil te staan bij dalende temperaturen. Want met de juiste voorzorgsmaatregelen voor de opslag en verwerking van Eurocol-producten voorkom je problemen en stagnatie. 5 tips, voor de tegelzetter en projectinrichter.
Lees meer

Tips voor de perfecte pvc-visgraatvloer

De pvc-visgraatvloer is bezig aan een opmars. Begrijpelijk, want als je zo'n vloerafwerking goed installeert, is deze nauwelijks van visgraatparket te onderscheiden, maar dan zonder de nadelen van hout. 5 tips voor een perfect resultaat!
Lees meer

pvc-visgraat
houten vloeren 2

Zo egaliseer je houten platen en gipsvezelplaten

Forbo Eurocol levert krachtige en prettig verwerkbare egaliseermiddelen voor elk type ondergrond. Maar hoe ga je ook weer te werk op een ondervloer van houten platen of gipsvezelplaten? 5 tips!
Lees meer

5 tips voor comfortabele vloerverwarming zonder zorgen

Vloerverwarming, elektrisch of gekoppeld aan een cv of warmte-installatie, is een comfortabele en energie-efficiënte warmtebron in nieuwbouw en renovatie. Het probleemloos afwerken van de vloer erboven is niet lastig, mits je de juiste producten en werkwijze toepast. 5 tips!
Lees meer

vloerverwarming 4
5 tips 683

Afdichten met 685 Eurocoat of 683 Fibrecoat? 5 tips!

Als basis voor het Waterdicht Tegelwerk Systeem heb je de keuze uit twee hoogwaardige Eurocol-afdichtingsproducten. De vertrouwde combinatie van 685 Eurocoat met 063 Euroband of de 683 Fibrecoat, de vezelversterkte afdichtingspasta. De een zweert bij het een, de ander kiest voor de andere optie en sommige tegelzetters gebruiken beide. Wat je ook kiest, met deze 5 tips krijg je elke ruimte waterdicht!
Lees meer

Zo verlijm je natuursteen optimaal, zonder verkleuring

Het zal je maar gebeuren! Heb je onlangs een prachtige badkamer opgeleverd in licht natuursteen, krijg je een telefoontje van de klant dat de lijm doortekent. Voortaan niet meer je vingers eraan branden dan maar? Niet nodig, lees onze 5 tips!
Lees meer

5 tips natuursteen 7
BetonDesign over tegels

BetonDesign aanbrengen over tegelwerk? Lees onze 5 tips!

Met het surface finishing-product BetonDesign creëer je de mooiste vloeren en wanden in industriële betonlook. Ook in badkamers zie je het steeds vaker in combinatie met tegelwerk. Maar kun je BetonDesign ook over bestaand tegelwerk aanbrengen, als frisse make-over?
Lees meer

Stofarm werkt eenvoudigweg gezonder - 5 tips!

Fijnstof en partikels in de lucht die we inademen, zijn schadelijk voor de gezondheid. Daarom zijn alle Eurocol-egalisatiemiddelen en de meeste cementgebonden Eurocol-lijmen en -voegproducten tegenwoordig stofarm. Voor gezondere werkomstandigheden geven we bovendien handige tips om poederproducten zo slim mogelijk te verwerken.
Lees meer

tips stofarm 1
Mozaïek 2

De kunst van perfect glasmozaïek in 5 tips

Glasmozaïek: de ene klant vindt het prachtig, de ander ziet er niets in. Iets vergelijkbaars zie je ook bij tegelzetters. De een draait er zijn hand niet voor om, de ander ziet beren op de weg. Met name voor die laatste categorie zijn deze 5 tips. Want fraai glasmozaïek is vooral een kwestie van secuur te werk gaan, met de juiste producten.
Lees meer

5 tips voor een snaarstrakke 880 Euroseal Silicone-kitvoeg

Met de 880 Euroseal Silicone-kit van Forbo Eurocol kun je tegelwerk perfect afkitten, in de kleur die mooi bij het voegwerk past. De kit was al verkrijgbaar in acht kleuren die matchen met de bekende Eurocol-voegkleuren, onlangs werd daar de kleur Vintage nog aan toegevoegd. Deze kit past mooi bij de houtlook kleur Vintage van de 712 Eurocolour Wood WD-serie. Ook is deze kleur vergelijkbaar met RAL 7044. Een goed moment om nog eens de werkwijze door te nemen voor een snaarstrakke kitvoeg.
Lees meer

Kitspuit
VDL 2b

Met deze tips wordt elk LiquidDesign-project een succes

Klanten, (interieur)architecten, project- en woninginrichters zijn enthousiast over LiquidDesign. Het geeft woningen en gebouwen een warme, stijlvolle en duurzame uitstraling. Een uitdaging om een perfect vlak en naadloos resultaat te bereiken? Met deze 5 tips slaag je altijd!
Lees meer

Met deze tips haal je het beste resultaat uit pastategellijm

Eurocol-producten blinken uit in gebruiksvriendelijkheid. Onze pastategellijmen zijn hiervan een prima voorbeeld. Maar ook een prettig verwerkbare lijm biedt het beste resultaat met de juiste verwerkingswijze en aandachtspunten, ook tijdens een warme zomer. 5 tips!
Lees meer

pastategellijm 2
712 verwerking 3d

Ongelijkmatig gekleurde donkere voegen? Met deze tips voorkom je dit

Mooi strak voegwerk is de finishing touch van elk tegelwerk. Het laatste wat je dus wilt, zijn bonte voegen met verkleuring. Met deze 5 tips voorkom je een ongelijkmatige voegkleur bij donkergekleurde voegen zoals antraciet, (basalt)grijs en buxy.
Lees meer

Reinigingsadvies tegelwerk is een meerwaarde voor de klant

Tegelwerk in natte ruimten heeft vaak te lijden van kalkaanslag en/of schimmel. Als tegelzetter bied je je klanten beslist een meerwaarde met vakkundig advies voor reiniging en onderhoud, met behoud van mooie voegen. 5 tips!
Lees meer

Voegen 2
Onderhoud Designvloeren 2

Streep- en aanzetloos aflakken van designvloeren doe je zo

Het aflakken van BetonDesign, LiquidDesign en FloorColouring vormt de fraaie finishing touch van deze designvloeren. 5 handige tips voor een egale toplaag zonder strepen of aanzetten.
Lees meer

Wat mooi is, moet mooi blijven: onderhoud van Eurocol-designvloeren

Eurocol-designvloeren geven interieurs een hoogwaardige uitstraling. Aan project- en woninginrichters het advies om de klant te wijzen op het belang van goed onderhoud. 5 tips!
Lees meer

tips
Drogen voeg

5 tips voor een sterke, volle, kleurechte voeg

Fraai voegwerk is de finishing touch van elk tegelwerk. Niet alleen mooi om te zien, samen met de kitvoeg heeft het voegwerk ook de taak om vocht en water tegen te houden. Met deze 5 tips creëer je moeiteloos een sterke, volle en kleurechte voeg.
Lees meer

5 tips voor een fraaie finishing touch van BetonDesign

Zodra een BetonDesign-vloer of wand is aangebracht, geschuurd en stofvrij gemaakt, is het tijd voor de finishing touch: het aflakken. Hiervoor levert Forbo Eurocol een speciaal laksysteem in twee varianten. Met deze 5 tips nemen we u stap voor stap mee naar het mooiste resultaat.
Lees meer

BetonDesign aflakken 2
LVT 2

Grootformaat LVT verlijm je perfect met 646 Eurostar Premium

Speciaal voor Marmoleum Modular-tegels met hun polyester rug ontwikkelde Forbo Eurocol de 646 Eurostar Premium. Laat dit nu ook de perfecte lijm zijn voor het installeren van grootformaat LVT-stroken en -tegels. 5 tips voor een naadloos resultaat!
Lees meer

Met deze tips voorkom je reliëfdoortekening in pvc en rubber

Reliëfdoortekening is het laatste wat je wilt in een mooie strakke pvc- of rubber vloerafwerking. Het doet afbreuk aan het resultaat en vaak wordt het pas zichtbaar bij strijklicht. Lastig te voorkomen? Niet als je deze 5 tips opvolgt.
Lees meer

doortekening 2
5 tips 2

Lijmcontactvlak bepalend voor de hechting van elk tegelwerk

Eurocol-lijmen en -primers staan bekend om hun uitstekende hechting. Maar met een goed product alleen ben je er nog niet om tegels te verlijmen die nooit meer loskomen. Alles staat of valt met het juiste lijmcontactvlak. Hoe zat dat ook weer precies? 5 tips!
Lees meer

Tips om Eurocol-designvloeren blijvend mooi te houden

Klanten, projectinrichters en architecten zijn enthousiast over de innovatieve vloerafwerkingen van Forbo Eurocol. Maar hoe houd je zo’n BetonDesign-, LiquidDesign-, FloorColouring- of FloorDesign-vloer nu net zo mooi als op de dag van oplevering? Forbo Eurocol levert de ideale reinigings- en onderhoudsmiddelen, mét gebruiksaanwijzing.
Lees meer

LiquidDesign 2
5 tips renovatie

Tips voor een snelle badkamerrenovatie met minimale overlast

Particulieren die toe zijn aan een nieuwe badkamer, schuiven dit vaak voor zich uit omdat het schrikbeeld van ‘wekenlang in de herrie en rommel zitten’ hen weerhoudt. Nergens voor nodig. Door een renovatie met ons Waterdicht Tegelwerk Systeem overtuigt u de klant ervan dat een mooie nieuwe badkamer nauwelijks overlast en ongemak veroorzaakt. 5 tips voor een gesmeerd stappenplan!
Lees meer

Mustang leisteen installeren gaat als van een leien dakje

Mustang leisteen is een populaire tegel voor een natuurstenen vloerafwerking. Door nieuwe zaagtechnieken kan deze gekalibreerde tegel in steeds kleinere diktes worden geleverd, ook in grootformaat. Je hoort nog weleens over problemen met hechting of ‘opkrullende’ hoeken, maar als je deze 5 tips opvolgt, verwerk je leisteen net zo gemakkelijk als keramiek.
Lees meer

Leisteen 2
5 tips grootformaat tegels

XXL is de trend in tegelwerk: 5 tips!

Keramische tegels en platen worden steeds groter en tegelijk dunner. Dit vergt de nodige zorgzaamheid en handigheid van de tegelzetter, want je wilt geen breuk tijdens opslag of transport. Ook het verlijmen is een uitdaging. Daarom: 5 handige tips!
Lees meer

Cementsluier op reliëf- of antisliptegels? Weg ermee in 5 tips!

Het zal je als tegelzetter toch gebeuren. Heb je nét die badkamer fraai betegeld en gevoegd, komen de reliëftegels na het afsponzen mat en grauw tevoorschijn! Had dit voorkomen kunnen worden? Lees onze 5 tips!
Lees meer

5 tips RL tegels 2
Nieuwe voegen 2

Vervang een kitvoeg tijdig en op de juiste manier

Ook de beste kitvoeg heeft niet het eeuwige leven. Goed om de klant hiervan te doordringen, want periodieke vervanging is echt nodig om lekkage te voorkomen. 5 tips voor een blijvend nette en waterdichte afdichting én een goede relatie met de klant.
Lees meer

Koud of warm? Lees eerst deze 5 tips voor u gaat egaliseren

Tijdens deze koude maanden is het oppassen geblazen bij het verwerken van onze producten. Zoals het egaliseren met 920 Europlan Alphy. Voor een optimaal resultaat is het bijvoorbeeld belangrijk om de juiste temperatuur aan te houden. We geven 5 tips voor een resultaat om trots op te zijn.
Lees meer

5 tips 920 2
5 tips parketvloer 1

5 tips voor een parketvloer met Eurocol-producten

In oktober introduceerde Forbo Eurocol een compleet assortiment Eurocol-parketlijm, -parketlak en onderhoudsmiddelen. Een goede gelegenheid om nog eens in 5 tips op een rijtje te zetten hoe je te werk gaat bij het installeren van een parketvloer.
Lees meer

5 tips: welke voeg en wanneer?

Ook weleens gedacht: ‘Hoe zat het ook weer? Welke voeg moet ik gebruiken?’ Met deze 5 tips kies je altijd het juiste voegmiddel met bijpassende verwerkingsmethodiek.
lees meer

Voegen Marco

Projecten

Kerk 750

Uitgebrande kerk in Hoogmade uit as herrezen en betegeld met 750 Multicol

https://nos.nl/video/2309052-torenspits-kerk-hoogmade-stort-in-door-brand

Groot was de consternatie in Hoogmade, toen daar op 4 november 2019 de Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk in vlammen opging als gevolg van schilderwerkzaamheden. Het dak stortte in en ook de toren met torenspits ging verloren. Vijf jaar en een grootscheepse inzamelingsactie later staat de kerk weer fier overeind. De Bruin Tegelwerken uit Stolwijk verzorgde er het tegelwerk.

Lees meer

Grootformaattegels in Brabantse badkamers verlijmd met 750 Multicol

In september 2023, tijdens de jaarlijkse ‘Nazomeravond van BMN Tilburg’, introduceerde accountmanager Ruud Vaessen de poedertegellijm 750 Multicol voor grootformaattegels. BMN Tilburg was direct enthousiast en ook Jos van der Steen van het gelijknamige tegelzettersbedrijf wilde deze nieuwe lijm weleens proberen. En zo bezochten we onlangs een tegelproject in Made én BMN Tilburg om te vragen naar hun ervaringen.
Lees meer

Made 2
Lorentz Casimir Lyceum 2

7.100 m² gevarieerde vloerafwerking in Eindhovens Lorentz Casimir Lyceum

Aan de Celebeslaan in Eindhoven wordt hard gewerkt aan de nieuwbouw van het Lorentz Casimir Lyceum, pal naast het bestaande schoolgebouw dat later zal worden gesloopt. G&S Project uit Tilburg verzorgt er de vloerafwerking, 7.100 m² in totaal, uitgevoerd volgens Forbo System Solutions. We namen een kijkje tijdens de uitvoering, die in vier fasen plaatsvindt tot de oplevering in de zomer van 2024.
Lees meer

Duurzame Forbo- en Eurocol-producten in Living Tomorrow Innovatiecampus en voco™ Brussels City North hotel

In Vilvoorde, aan de Ring van Brussel, staat de Living Tomorrow Innovatiecampus. Een markant gebouw dat - naast kamers voor hotelgasten - ruimte biedt aan innovatieve partners. Samen geven zij vorm aan een toekomst waarin hightech en duurzaamheid hand in hand gaan. Forbo Flooring Systems België is een van hen, met onder meer een verrassende toepassing van LiquidDesign.
Lees meer

Hotel van de toekomst  2
Jaagpad Alkmaar 2

Hoogstaand tegelwerk op nieuwbouwproject Jaagpad Alkmaar

Ingeklemd tussen het Jaagpad en de Schermerweg in Alkmaar, realiseert Ouwehand Bouw uit Katwijk maar liefst 411 appartementen, waarvan vele met fraai uitzicht op het Noordhollandsch Kanaal. Fase A, 228 huurwoningen verdeeld over drie woontorens, is in volle gang. BGI Tegelwerken Volendam betegelt er de badkamers, toiletten en algemene ruimten, na een vakkundige voorbereiding.
Lees meer

Een zwembad, luxe wellness en Hollandse meesters in Max Health Club

In 2022 breidde Max Health Club uit met een tweede locatie in Den Haag, aan de Westvlietweg. Net als de vestiging Klein Zwitserland niet zomaar een sportschool, maar een high-end club met vele faciliteiten. Een 25-meterzwembad, luxe wellness, fitnessruimten, squashbanen, yogazalen, gastvrije horeca: you name it. Volgens planning wordt de uitbreiding in januari 2024 afgerond, met tegelwerk van L. van der Wiel.
Lees meer

Max Health Club 2
De Brug 2

Uitzendsoftware-specialist JEX groeit in alle rust verder in De Brug

Aan de Nieuwe Maas, met prachtig uitzicht op de skyline van Rotterdam, staat een bekend en markant ‘zwevend’ gebouw op stalen poten: De Brug. Voorheen zetelde hier het hoofdkantoor van Unilever, boven de voormalige Blue Band-fabriek. Deze zomer werd het de nieuwe behuizing van JEX, de sterk groeiende softwareontwikkelaar voor de uitzendmarkt. Holland Floor International installeerde er 15.000 m² Tarkett tapijttegels en loose-lay pvc-stroken, naar een ontwerp van Tétris Design & Build.
Lees meer

LiquidDesign 2.0 in multifunctioneel gebouw De Bron in Lanaken (B)

Net als in Nederland kiezen (interieur)architecten, woning- en projectstoffeerders en eindgebruikers in België steeds vaker voor LiquidDesign. Zoals in ‘De Bron’ in Lanaken. Een multifunctioneel gebouw dat na een grondige renovatie een fris en kleurig interieur kreeg. Hugo Steppe, productmanager Forbo Flooring Systems in België, is enthousiast. Net als Mikal Vielvoije, zaakvoerder bij MK Floor, dat de vloer installeerde.
Lees meer

De Bron 2
Rijnstate 1

8.600 m² Marmoleum in dagziekenhuis Rijnstate Elst

De officiële opening volgt nog op 28 september, maar op 26 juni 2023 opende dagziekenhuis Rijnstate Elst zijn deuren al voor de eerste patiënten. Deze fonkelnieuwe nevenvestiging van Rijnstate is niet zomaar een ziekenhuis, het is het eerste volledig klimaatneutrale ziekenhuis van Europa! G&S Project uit Tilburg installeerde er onder meer 8.600 m² Marmoleum.
Lees meer

Duurzame 616 Eurostar Lino Green slaagt met vlag en wimpel in de praktijk

Onlangs introduceerde Forbo Eurocol de 616 Eurostar Lino Green. Een duurzame linoleumlijm, op basis van een biobased en CO₂-neutraal bindmiddel. Duurzaam is prachtig, maar voldoet deze nieuwe generatie lijm ook aan de hoge eisen van de verwerker? We onderzochten het bij Newday in Zwolle, waar Kooijman Interieurprojecten er Marmoleum Walton mee installeerde.
Lees meer

Newday 2
ASA 2

Surface finishing-producten in vernieuwde Architecten Showroom Amsterdam

In 2015 opende Architecten Showroom Amsterdam (ASA) zijn deuren en Forbo Eurocol is lid vanaf het begin. ASA is een initiatief van een vereniging van fabrikanten en leveranciers, die gezamenlijk (interieur)architecten en project- en woninginrichters inspireren met hun aanbod. In 2023 verhuisde ASA binnen het moderne gebouw op IJburg en kreeg het een volledig nieuw interieur. Met een hoofdrol voor de surface finishing-producten van Forbo Eurocol.
Lees meer

Lavoir Projectinrichting brengt sfeervolle metamorfose in Hotel Piccard

Hotel Piccard aan de Badhuisstraat in Vlissingen begon in jaren '50 van de vorige eeuw als familiepension. Door de jaren groeide het uit tot een veelbezocht Hotel Restaurant en in 2021 namen Prem Chitaroe en zijn vrouw de zaak over. Lavoir Projectinrichting verzorgt er een smaakvol, eigentijds interieur van de eigen ontwerpafdeling.
Lees meer

Vlissingen 2
Van mossel Waalwijk 2

Eurocol-producten voor tegel en vloer in nieuwbouw Van Mossel Waalwijk

Pal langs de A59 in Waalwijk wordt de laatste hand gelegd aan het nieuwe logistieke centrum en hoofdkantoor van autoconcern Van Mossel. Een indrukwekkend gebouwencomplex van maar liefst 31.000 m² met daaromheen een gigantisch parkeerterrein voor circa 4.000 auto's. Een bijzonder Eurocol-project ook, want Ben de Graaff Project installeert er een groot deel van de vloerafwerking, terwijl Jan van Houtum er zo'n 10.000 m² tegelwerk uitvoert. Alle reden voor een projectbezoek!
Lees meer

Bijzonder tegelwerk in 'De Straatjes' in Hendrik-Ido-Ambacht

In plan De Volgerlanden in Hendrik-Ido-Ambacht worden diverse nieuwbouwprojecten gerealiseerd, verdeeld over 'vier dorpjes'. In een daarvan, wijk 'De Straatjes', bouwt Adriaan van Erk Groep 37 woningen en verzorgt Lingen Keramiek er het tegelwerk. We brengen een vervolgbezoek, nadat we eerder al een kijkje namen tijdens het testen van de nieuwe poedertegellijm 750 Multicol.
Lees meer

Ambacht 5e
Wormer 2

Een Eurocol-project in het huis van een Eurocol-man

Bij Forbo Eurocol vinden we dat onze klanten de beste ambassadeurs voor onze producten zijn. Maar hoe zit dat met Eurocol-medewerkers? Zijn die net zo enthousiast? We gingen op bezoek bij Robert van der Laan in Wormer, die in december 2022 samen met zijn gezin een grondig verbouwde en gerenoveerde woning betrok. Afgewerkt met diverse Eurocol-producten en de welkome hulp van vakkundige collega's.
Lees meer

Zeskleurig Marmoleum wijst de weg door vernieuwd Verzetsmuseum

Op 1 december 2022 verrichtte HKH Prinses Margriet de officiële heropening van het vernieuwde Verzetsmuseum in Amsterdam. Het gebouw is volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers en mensen met een visuele of auditieve beperking. Dit is direct zichtbaar op de Marmoleum-vloeren die De Projectinrichter uit Amsterdam hier installeerde. Een gespecialiseerd bedrijf bracht er geleideroutes op aan voor blinden en slechtzienden.
Lees meer

Verzetsmuseum 2
Assink lyceum 2

Bijzonder vloerontwerp van geprint pvc in Assink lyceum Eibergen

Je hebt projectstoffeerders die graag veel vierkante meters leggen en projectinrichters die liever iets speciaals maken. TON Projectstoffering uit Beek en Donk behoort duidelijk tot de laatste categorie. Zoals met hun project voor het Assink lyceum TechnoCentrum in Eibergen, met geprint pvc van Forbo Flooring Systems naar een ontwerp van Tausch Onderwijs.
Lees meer

138 badkamers over zeven verdiepingen in Bastion Hotel Amersfoort

Op bedrijventerrein De Wieken-Vinkenhoef in Amersfoort, vlak bij knooppunt Hoevelaken, bouwt Van Grunsven Groep een fraai nieuw Bastion Hotel. Wouters Totaal Afbouw uit Amersfoort betegelt er onder meer 138 badkamers, verdeeld over zeven verdiepingen. Om de doucheruimten duurzaam waterdicht te maken, past men er 800 Eurosheet WPM toe, in combinatie met 063 Euroband en 685 Eurocoat.
Lees meer

Bastion 2
Westzaan 2

Bijzonder Westzaans rijksmonument in sociale functie hersteld

Aan de JJ Allanstraat in Westzaan ligt een pareltje van een rijksmonument. Tot voor kort een vervallen pand uit de zeventiende eeuw, dat als laatste dienst deed als bakkerij. Simon Douw, die even verderop woont, zag er wel brood in. Samen met Stadsherstel Zaanstreek, vele vrijwilligers en sponsors maakte hij een droom waar. Van der Laan Stoffeerders uit Assendelft, Forbo Flooring en Forbo Eurocol steunden dit bijzondere project.
Lees meer

Meester-restauratiestukadoor voert badkamerproject uit met WallDesign

WallDesign is een kant-en-klare pasta voor een stijlvolle afwerking van wanden in betonlook. Project- en woninginrichters en ook tegelzetters werken ermee, maar wat vindt een meester-restauratiestukadoor ervan? We vroegen het Gerwin Alting, van het gelijknamige stukadoorsbedrijf uit Assen.
Lees meer

Projject WallDesign 2
Didam 2

Vernieuwd zorgcentrum Liemerije Meulenvelden oogt lichter en warmer met frisse pvc-vloeren

Een multifunctioneel zorgcentrum, met een huiselijke sfeer, dat direct contact maakt met de buurt en leefomgeving. Dat is Liemerije Meulenvelden in hartje Didam. Sinds de geslaagde interieurrenovatie die begin 2022 gereedkwam, oogt het gebouw toegankelijker en lichter dan voorheen, wat de warme uitstraling versterkt. Damen Vloeren installeerde er 1.800 m² pvc-vloeren, over zes vloervelden met diverse soorten tegels.
Lees meer

Historisch drukkerijgebouw biedt ruimte aan 50 luxe appartementen

Aan de Dubbelebuurt in Wormerveer, op een steenworp van de rivier de Zaan, ligt een bijzonder industrieel gebouw. 'NV Kunstdrukkerij Mercurius' staat er op de gevel, verwijzend naar een vroegere functie. Wever Bouwbedrijf, onderdeel van Wever Bouwgroep, realiseert er 50 luxe appartementen, project 'Mercurius'. In 38 daarvan betegelt Rijvo Afbouw uit Purmerend de badkamers en toiletten, de rest wordt casco opgeleverd.
Lees meer

Mercurius 2e
De koepel 2

LiquidDesign versterkt rust en stijlvolle ambiance in vernieuwde Koepel Haarlem

Onlangs werd na een ingrijpende verbouwing en renovatie de Koepelgevangenis in Haarlem heropend. Na jaren van leegstand kreeg dit Rijksmonument met zijn bijgebouwen een nieuwe bestemming. Vandevloeren uit Schiedam werkte er 6.500 m² vloeren af met LiquidDesign. Eurovisie bracht er in december 2021 een bezoek en in maart waren we er weer, toen het gebouw zo goed als klaar was en volop in gebruik.
Lees meer

Tegelvloeren Noordwijkse voetbalclub S.J.C. ontkoppeld met 800 Eurosheet WPM

Op het sportpark van de Noordwijkse voetbalclub S.J.C. uit Hoofdklasse A van de zondagamateurs realiseert BAM Bouw en Techniek een nieuw, multifunctioneel clubgebouw. Kantine, bestuurskamers, hospitalityruimten, terras, kleedkamers, sportzaal: de nieuwbouw biedt het allemaal. BGI Tegelwerken uit Volendam installeert er ruim 5.500 m² tegelwerk. Voor de vloeren moest eerst wel een technische uitdaging worden overwonnen.
Lees meer

Noordwijk 2
Zwembad Zaltbommel

LiquidDesign-project met bijzondere uitdagingen in Zaltbommel

In november 2021 werd in Zaltbommel het multifunctionele sportcomplex de Sportwaard opgeleverd. Een ontwerp van Slangen+Koenis Architecten uit IJsselstein, gebouwd door Burgland Bouw uit Dodewaard. De architect koos voor een vloerafwerking met LiquidDesign, ingestrooid met flakes. Ben de Graaff Project uit Waalwijk maakte er iets moois van, met onder meer een bijzondere trapafwerking.
Lees meer

Vakantiecottages Center Parcs ondergaan fraaie metamorfose

Op Center Parcs De Huttenheugte in het Drentse Dalen is het bij de dienstingang een komen en gaan van allerlei bedrijfsbusjes. Net als op andere vakantieparken van Center Parcs, worden hier de cottages fraai gerenoveerd. Het Rotterdamse Holland Floor International verzorgt er de vloerafwerking met schoonloopmatten bij de entrees en pvc-stroken van Forbo Flooring in woon- en slaapvertrekken.
Lees meer

Centerparcs 1
PVC vloeren 2

Met passen en meten naar de perfecte pvc-visgraatvloer

In de zomer van 2021 namen data-sciencebedrijf Gimix en data-servicebedrijf Broadwick hun intrek op de negentiende verdieping van de Kennedytoren in Eindhoven. Voor de vloerafwerking van een directiekamer, keuken, kantine en gemeenschappelijke ruimte kozen zij voor pvc-visgraat. Een secuur klusje, waarvoor zij aanklopten bij Het Zuiden Projectstoffering.
Lees meer

Hogeschooltegelwerk in nieuw paradepaardje van Holland Casino

Op 10 september 2021 opende de nieuwe vestiging van Holland Casino aan de Utrechtse Winthontlaan haar deuren voor gasten. In dit markante gebouw leverde Mutsaerts Natuursteen uit Oisterwijk een fraai staaltje tegelwerk af, passend bij de hoge kwaliteitseisen die de opdrachtgever aan het gebouw stelt. Eurovisie ging er in twee verschillende bouwfasen op bezoek. Een terugblik.
Lees meer

Holland Casino 2
CliniClowns 2

CliniClowns combineert 'huiselijk en industrieel' met FloorColouring

De Wagenwerkplaats in Amersfoort is een bijzondere locatie. Dit voormalige NS-gebouwencomplex en Rijksmonument geldt als industrieel erfgoed. De gebouwen bieden inspirerend ruimte aan evenementen en allerlei (bedrijfs)activiteiten. Stichting CliniClowns Nederland betrok er tien jaar geleden een pand en het interieur onderging onlangs een ingrijpende renovatie naar een ontwerp van OOK Architecten, met wie Linda Wijnands van Forbo Eurocol de contacten onderhield. Nice Interiors uit Warmond werkte er 300 m² vloer af met FloorColouring.
Lees meer

Modern tegelwerk in een historische ambiance

Ten noordwesten van Den Bosch ligt 'Haverleij'. Een bijzonder nieuwbouwplan verdeeld over tien locaties, afgewisseld door veel groen. Sinds 2000 zijn hier naast 'Slot Haverleij' zeven wijken in kasteelvorm gerealiseerd. Momenteel wordt er hard gebouwd aan nog twee, met uitzicht op de Maas: Oeverhuijze en Heesterburgh. In de laatste verzorgt Wessels Tegels uit Lichtenvoorde het tegelwerk, in woningen waarvan er geen een hetzelfde is.
Lees meer

Heesterburgh 2e
Stadsmuseum 2

LiquidDesign past perfect bij vernieuwd Stadsmuseum Harderwijk

Stadsmuseum Harderwijk huisde altijd al in een prachtig historisch gebouw in de oude binnenstad, maar zo'n fraai onderkomen brengt ook 'museale ongemakken' met zich mee. Zoals krakende houten verdiepingsvloeren en lastige hoogteverschillen. Museumdirecteur Corien van der Meulen nam met haar keuze voor LiquidDesign als onderdeel van de ingrijpende renovatie dan ook geen halve maatregelen.
Lees meer

Torenhoog tegelwerk in Rotterdamse skyline

Als we Rotterdam via de A13 naderen, zien we aan de horizon de reden van ons bezoek al opdoemen. In het Scheepvaartkwartier, pal naast de Erasmusbrug, verrijst De Zalmhaven, een project van drie woontorens. Met zijn 215 meter is De Zalmhaven I straks het hoogste gebouw van Nederland en daarmee tegelijk de hoogste woontoren van de Benelux. De Zalmhaven II en III zijn 70 meter hoog. Zeebregts Tegelwerken uit Tilburg betegelt er 580 badkamers en toiletten.
Lees meer

Zalmtoren 2
Slagharen 2

500 m² DecoDesign-vloer in Big Jake Dinner House Slagharen

'Ik zoek nog een referentieproject voor ons nieuwe surface finishing-product DecoDesign', zei Ruud Vaessen, accountmanager Architecten, Facility en DHZ. 'Dat komt dan mooi uit', antwoordde Dave Storm, Algemeen Directeur van Attractie- & Vakantiepark Slagharen. 'De vloer in ons Big Jake Dinner House is dringend aan vervanging toe.' Op 10 februari 2021 vond de feestelijke oplevering plaats.
Lees meer

Winnend DecoDesign-project in Amsterdams appartement opgeleverd

In de Eurovisie van november 2020 maakten we bekend dat FELD interieurarchitectuur uit Amsterdam de winnaar is geworden van de DecoDesign-winactie, ter gelegenheid van de productintroductie op Architect@Work. Onlangs voerden onze verwerkingstechnici het winnende project uit in een Amsterdams appartement. Wat vinden de architect en de bewoner van dit innovatieve surface finishing-product?
Lees meer

Winnaar DecoDesign 2
festas 2

FESTAS Project- en Woningstoffering renoveert 20.000 m² kazernevloeren

In het Gelderse Stroe liggen meerdere kazerneterreinen van Defensie. Op een ervan, de Generaal-majoor Kootkazerne, voert FESTAS Project- en Woningstoffering - tot 1 februari 2021 nog bekend als 'NOVO Projectstoffering' - een grootscheepse renovatie uit in de kazernegebouwen. Bijna 20.000 m² vloeroppervlak wordt hier voorzien van fraaie LVT-stroken. Mét Forbo System Solutions Garantie.
Lees meer

Kwakman Groep betegelt 3.000 m² autoshowroom met 733 Superior S2

Ga er maar aanstaan: half november starten met het betegelen van 3.000 m² showroomvloer, die nog voor de kerst vol moet staan met blinkende occasions van Van Mossel Automotive Groep. Kwakman Groep uit Volendam ging de uitdaging aan, met de 733 Superior S2 die onlangs in Nederland werd geïntroduceerd.
Lees meer

Van Mossel 2
SmitFloor 2

LiquidDesign voor gevorderden: tweekleurig project van SmitFloor

Het surface finishing-product LiquidDesign wordt steeds populairder en is leverbaar in vele aantrekkelijke kleuren. Maar wat nu als je die kleuren - net als bij een PU-vloer - eens ging mengen? Arlan en Mark Smit van SmitFloor uit Geldrop namen de proef op de som, met verbluffend resultaat.
Lees meer

Een groene vallei van wonen, werken en ontspannen

Aan de Zuidas in Amsterdam verrijst een bijzonder hoogtepunt tussen alle architectonische veelzijdigheid in het zakencentrum. Valley vormt straks een groene vallei van drie ongelijke, multifunctionele torens met winkels, horeca en kantoren in de plint en woningen daarboven. Aannemers Boele & Van Eesteren en G&S Bouw zijn verenigd in Bouwcombinatie Valley Amsterdam. Kwakman Groep uit Volendam is verantwoordelijk voor al het stuc-, schilder- en het complete tegelwerk. Valley is een ontwikkeling van EDGE, naar ontwerp van MVRDV.
Lees meer

The Valley 2
Gerlofsma 2

'De kleur van de voeg bepaal ik pas op locatie'

Dat een voeg je tegelwerk kan maken en breken, weet elke tegelzetter. Wie dat ook weet, is Jeanine Gerlofsma van Atelier de Mozaïekkamer in Den Bosch. Voor de voegen in haar mozaïeken van onder meer handgevormde tegeltjes zweert zij bij de voegmiddelen van Forbo Eurocol, net als bij de tegellijm en primer.
Lees meer

'Room with a view' in voormalig ING-kantoor in Arnhem

Aan de Velperweg in Arnhem ondergaat het voormalige ING-kantoor een ingrijpende metamorfose. In het hoofdgebouw van dit project High Park, het 'kruisgebouw', realiseert KlokGroep 281 appartementen, verdeeld over 12 woonlagen, de meeste met een grandioos uitzicht over de stad. Wessels Tegels uit Lichtenvoorde betegelt er de badkamers en toiletten.
Lees meer

High Park 2
Aidsfonds 2

Vrolijke, felle kleuren afgewisseld met de rust van LiquidDesign

Eind september 2019 verhuisde Aidsfonds - Soa Aids Nederland van de Amsterdamse Keizersgracht naar een nieuwe locatie aan de Condensatorweg in Sloterdijk. Van der Laan Stoffeerders uit Assendelft installeerde hier een fraaie combinatie van felgekleurd tapijt en LiquidDesign.
Lees meer

Spannend interieurontwerp met hoofdrol voor FloorColouring

Van buiten zie je een schoolgebouw uit de jaren '50, binnen tref je een verrassende ambiance van afwisselende sferen. Interieurarchitect Illse Withagen ontwierp voor Bex*communicatie in Eindhoven een gewaagd interieur met wisselende kleurvlakken en een strak lijnenspel. En dit alles met FloorColouring-vloeren als basis.
Lees meer

Bex
Ockenburgh 2

Anhydriet in badkamers lastig? Niet als je op de juiste wijze te werk gaat

Tegelzetters zijn geen liefhebber van anhydriet in badkamers. 'Lastig waterdicht te maken op de aansluitingen', zo heet het. Op een project in Den Haag laten vader en zoon Van Bekkum - in opdracht van De Bruin Tegelwerken uit Stolwijk - zien dat het prima kan. Met de juiste Eurocol-producten en werkwijze.
Lees meer

'Eurocol-producten maken voor mij het verschil'

Bert Kramer Interieurs uit Steenbergen leverde onlangs in Breda een mooi project op met linoleumvloerbedekking en tapijttegels, ruim 700 m² totaal. Eurocol is voor Bert al 20 jaar een vaste waarde, want concessies doen aan kwaliteit is voor hem een absolute no-go.
Lees meer

Skalar 2
Fietstunnel 2

Een tunnel in landschapsontwerp, met handgevormde Tichelaar-tegels

In het Friese Hurdegaryp (Hardegarijp) nadert een bijzonder tegelproject zijn voltooiing: de Gerrit Vlaskamp Tunnel. Vernoemd naar de tuinarchitect van vele beroemde parken en tuinen, die hier in 1834 werd geboren. DMT Group uit Amsterdam voerde er een fraai landschapsontwerp uit met Tichelaar-tegels, geheel in de geest van Vlaskamp.
Lees meer

Scholengemeenschap Lumion start nieuw schooljaar op 6.300 m² LiquidDesign

LiquidDesign wordt vanwege zijn fraaie, natuurlijke uitstraling en geluiddempende eigenschappen steeds vaker toegepast in scholen. Zoals in scholengemeenschap Lumion in Amsterdam. Eliëns Interieurprojecten uit Sprang-Capelle bracht hier bijna 6,5 duizend vierkante meter aan, ingestrooid met flakes.
Lees meer

Lumion 1 en 2
DAF 2

Stijlvolle LiquidDesign-vloer voor DAF Museum in Eindhoven

‘Precies wat ik zoek’, dacht museumvrijwilliger en voormalig architect Ruud Bouwman, toen hij de showroom van SmitFloor in Geldrop binnenliep. De LiquidDesign-stalen die hij er zag, maakten hem direct enthousiast. ‘Een warme uitstraling, geluiddempend en de vloer kan nog tegen een stootje ook’, aldus Ruud. ‘Perfect voor ons museum.’
Lees meer

Fraaie FloorColouring-vloeren in ruim 2.000 m² fietswalhalla

Wielrenners, toerfietsers, mountainbikers en liefhebbers van e-bikes en speed pedelecs kunnen in Wormerveer hun hart ophalen. In de nieuwe twee-verdiepingenshowroom van Piet de Wit Tweewielers treffen zij een waar fietswalhalla. VLAQ Projectinrichting installeerde er een prachtige combinatie van FloorColouring-vloeren met LVT-presentatie-eilanden.
Lees meer

Piet de Wit 2
City 2

Zandvoortse ‘tegelfamilie’ betegelt 330 badkamers in City Harbour Hotel

Op het Cruquiuseiland in Amsterdam-Oost, pal aan de Entrepothaven, bouwt HBB Groep uit Heemstede het City Harbour Hotel, direct naast The Harbour Club. Tegelzetbedrijf & Tegelhandel Van der Meij de Bie uit Zandvoort betegelt er onder meer 330 badkamers. Een bijzonder familiebedrijf, dat tegelzetten in het DNA heeft.
Lees meer

Fraai klassiek tegelwerk in restaurant Loetje in Leeuwarden

Op 15 december 2018 opende Loetje zijn deuren van een prachtig monumentaal pand in Leeuwarden, pal tegenover het station. Binnen is het er al even fraai, al had Tegelzetbedrijf Roossien en Lemmen uit Roden er zijn handen vol aan de technische uitdagingen.
Lees meer

Loetje 2
Monarch 2

SVK betegelt 248 appartementen ‘op een Haagse postzegel'

Grond is schaars en duur in de Haagse binnenstad, dus bouwt men er steeds vaker de lucht in. Zoals pal aan de Utrechtsebaan, waar Smit’s Bouwbedrijf twee woontorens van 23 verdiepingen realiseert voor appartementencomplex Monarch III. SVK Tegelwerken uit Alkmaar verzorgt er al het tegelwerk en doet dit in samenwerking met de aannemer op een slimme manier.
Lees meer

LiquidDesign geeft designstudio Chiyoda Genk nieuwe, stijlvolle allure

Een bedrijf met een Japanse achtergrond in België, dat zich onderscheidt met fraaie decoratieve prints voor vele interieurtoepassingen, stelt ook hoge eisen aan het eigen interieur. Toen in 2018 de verouderde designstudio werd vernieuwd, viel de keuze voor de vloerafwerking in overleg met de architecten op LiquidDesign. Het resultaat is van een zeldzame schoonheid.
Lees meer

Genk 2
Brandweer 2

De fik erin! Een vloerenproject in een bijzondere omgeving

Het is een groot contrast in Oefencentrum Noord in het Drentse Wijster. Op het buitenterrein zwartgeblakerde gebouwen, tanks, silo’s, uitgebrande auto’s en zelfs twee oefentreinen op een heus spoor. Hierbij steekt het nieuwe kantoorgebouw annex bedrijfsrestaurant elders op het complex scherp af. Al komt de link met vuur hier binnen wel mooi terug in de fraaie vloerbedekking.
Lees meer

1.700 m² LiquidDesign geeft Bossche school een nieuw fris gezicht

Na 28 jaar intensief gebruik was Kindcentrum ’t Schrijverke in Den Bosch dringend toe aan een nieuwe vloer. Een bezoek aan een school met LiquidDesign-vloeren in Culemborg trok directrice Miriam Stallaert en een vertegenwoordiging van de overkoepelende stichting Signum over de streep. Nu de LiquidDesign-vloer in de school in Den Bosch er ligt, zijn er alleen maar blije gezichten. Met de kinderen voorop.
Lees meer

schrijverke 2
RAI Hotel 2

650 badkamers vragen om uiterste precisie van de tegelzetter

Pal aan de A10, op een steenworp afstand van het RAI Congrescentrum, verrijst het hypermoderne NHOW Amsterdam RAI Hotel. Een bijzonder ontwerp van drie gestapelde driehoeken, geïnspireerd op de bekende RAI-reclamezuil, waarin onmiskenbaar de hand van architect Rem Koolhaas valt te herkennen. Van Beek Tegelprojecten uit Barneveld betegelt hier 650 badkamers, 17.000 m². Door de technische uitdagingen bepaald geen routineklus.
Lees meer

Modern zorgcentrum vindt onderdak in 90-jarige Arnhemse kerk

Van buiten is het onmiskenbaar een monumentaal kerkgebouw, maar ben je eenmaal de zware houten voordeuren gepasseerd, dan openen de glazen schuifdeuren zich automatisch voor je en straalt het fraaie, strakke interieur van een modern zorgcentrum je tegemoet. Groeneveld Stoffeerbedrijf uit Wageningen installeert hier marmoleumvloeren en tapijttegels, in een prachtige ambiance van oud en nieuw.
Lees meer

De kerk 2
De drie Keersen 2

‘BetonDesign-vloer maakt modern woninginterieur helemaal af’

Het is de droom van veel mensen: from scratch een nieuw huis laten bouwen, geheel volgens je eigen smaak en wensen. Zoals in Naaldwijk, waar de bewoners kozen voor een onderscheidende BetonDesign-vloerafwerking, die perfect aansluit bij het stijlvolle, moderne interieur van hun vrijstaande woning. Ook de hond ‘Melle’ van het gezin lijkt zich prima in die keuze te kunnen vinden.
Lees meer

‘Het lastigste in de huidige bouw? Samen de planning zien te halen’

Zet vier ervaren vakmensen bij elkaar op een tegelproject en binnen no-time is er geen woord meer tussen te krijgen. Welke lijm je het best kunt gebruiken, hoe anders het vroeger allemaal was met tegels in de specie zetten en natuurlijk: wat de huidige knelpunten zijn in de bouw. Hier discussieert ‘ruim 100 jaar ervaring’ met elkaar, op een nieuw appartementencomplex in Bergen op Zoom.
Lees meer

Bergen op Zoom 2
Project

LiquidDesign in bijzondere Texelse vakantieboerderij

Dat vakantieboerderij ‘Nieuw Leven’, net buiten Den Burg op Texel, een grote wowfactor heeft, wordt direct duidelijk als we komen aanrijden. Een stijlvol, splinternieuw vakantieverblijf voor 36 personen, in de rustieke stijl die bij het eiland past. Binnen gaat de verwondering verder met een smaakvol interieur, waarin de fraaie, donkere LiquidDesign-vloer een hoofdrol speelt.
Lees meer

Bijzonder gebouw, bijzondere relatie

‘Hm, volgens mij een kwestie van niet goed aanbranden’, oordeelt opdrachtgever en voormalig bouwkundig opzichter Klaas Koops bij het zien van krimpscheuren in de zand-cementdekvloer van zijn nieuwe bedrijfspand in Hollandscheveld. Gerry Hoekstra van Damen Vloeren uit Hoogeveen heeft echter de oplossing al paraat, zodat het egaliseren gewoon door kan gaan.
Lees meer

Damen 2e
De kroon 2

‘Kwaliteit in de bouw staat of valt met communicatie’

Appartementencomplex De Kroon in Putten staat nog in de steigers, maar binnen krijgt het tegelwerk in de badkamers en toiletten al steeds meer vorm. Met ambachtelijke precisie, want Stam & De Lange Tegelwerken en Natuursteen werkt met passie voor het vak. Of, zoals mede-eigenaar Wouter Stam het zegt: ‘Wij concurreren op kwaliteit, niet op de laagste prijs.’
Lees meer

‘Zó, dat is een gave vloer!’

Die reactie krijgt Dagmar Sommer regelmatig te horen, zodra zij thuis in Pijnacker bezoek ontvangt. Hier heeft zij tevens haar interieurontwerpbureau. Iedereen is direct enthousiast over de warme, natuurlijke uitstraling van haar LiquidDesign-vloer in de kleur Ashes. ‘Dagmar: ‘Zowel als klant als interieurontwerpster ben ik er heel blij mee.’
Lees meer

Dagmar 2
Hoogezand 2

682 Majolicol in aardschokbestendige nul-op-de-meterwoningen

In Hoogezand werden eind oktober 23 bijzondere woningen opgeleverd. Type ‘nul-op-de-meter’ en bovendien aardschokbestendig. Het tegelwerk werd onder andere uitgevoerd met 682 Majolicol, de blijvend flexibele Eurocol-pastategellijm die wel tegen een stootje kan.
Lees meer

900 m² LiquidDesign bij VDL in Almelo

LiquidDesign wint snel aan populariteit. Dat merkt ook Wilfred Koek, eigenaar van Ter Horst Woondekor in Almelo. Sinds hij het bedrijfsrestaurant van 900 m² bij VDL Enabling Technologies Group Almelo met LiquidDesign afwerkte, blijven de orders binnenstromen.
Lees meer

VDL 2b
Zaventum 2b

Fraaie binnenkomer in Zaventem: gerenoveerde entree met BetonDesign

BetonDesign is niet alleen populair onder Nederlandse architecten, opdrachtgevers, project- en woninginrichters. Sinds de introductie op de Belgische markt wordt ook bij onze zuiderburen het ene na het andere fraaie BetonDesign-project opgeleverd. Zoals de renovatie van kantorencomplex ‘Aramis’ te Zaventem bij Brussel.
Lees meer

Renovatie fietstunnel met blijvend flexibele 682 Majolicol

Jarenlang in weer en wind. Tel daar de voortdurende trillingen van passerende treinen bij op en je hebt een probleem. De losrakende tegels van fietstunnel Vlierweg in Houten waren hoognodig aan vervanging toe. Tegelzettersbedrijf R. van Putten zorgde voor een blijvend flexibele oplossing, met 682 Majolicol en 716 Eurodur HP.
Lees meer

Fietstunnel Houten 2
Holland Casino 2

‘Waarom Eurocol? Het moet in één keer goed!’

Eind april werd in Rotterdam het volledig gerenoveerde en verbouwde Holland Casino aan het Weena opgeleverd. BGI tegelwerken uit Volendam had er ruim een jaar een mooi project aan, met onder meer het verlijmen van grootformaattegels en Kerlite-vloer- en wandplaten.
Lees meer

6 pallets Eurocol-producten voor een perfect vlakke ondervloer

Bij het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) in Nijmegen wordt een voormalig rouwcentrum omgebouwd tot nieuwe poliklinische afdelingen. Voordat Damen Vloeren de vloeren kan afwerken, gaat er eerst heel wat reparatiemortel en egaliseermiddel overheen.
Lees meer

Canisius 1 en 2
Kwakman 3

Wonen in de kerk

In de Amsterdamse wijk Bos en Lommer wordt de Evangelisch-Lutherse Augustanakerk getransformeerd tot ‘Augustanahof’, met 16 appartementen voor leden van de kerkgemeenschap. Kwakman Tegelwerken uit Volendam verzorgt er het tegelwerk, met Eurocol-producten.
Lees meer

Renovatie Center Parcs Port Zélande loopt als een trein

430 recreatiewoningen renoveren in een vakantiepark dat geopend moet blijven voor de gasten, die daar geen hinder van mogen ondervinden. Dan moet het project ook nog eens binnen een halfjaar zijn afgerond, waarbij alle partijen in het renovatieproces naadloos op elkaar moeten aansluiten. Ga er maar aan staan! Toch loopt het allemaal gesmeerd in Port Zélande in het Zeeuwse Ouddorp, een van de vakantieparken van Center Parcs. Bouwcenter Filippo uit Ermelo verzorgt er het tegelwerk, Holland Floor International uit Rotterdam de woningstoffering. Allebei met Eurocol-producten.
Lees meer

Filippo 2
Holland Floor 0

Wat hebben een projectinrichter en een visbedrijf gemeen?

Wie vanaf de A20 bij Rotterdam de afslag Spaanse Polder neemt, kan het niet missen: het majestueuze zeeschip ‘Schmidt Zeevis’ dat tegenover de afrit ligt afgemeerd. Maar wacht eens, dit deel van het bedrijventerrein ligt toch helemaal niet aan open vaarwater..? Bij nader inzien blijkt het ‘schip’ een fraaie façade van de hand van architect Nico Alsemgeest. Hierachter gaat de hypermoderne visverwerkende fabriek van Schmidt Zeevis schuil. Verrassend, net als de bijzondere familiegeschiedenis die erachter zit. We monsteren aan voor een project van Holland Floor International.
Lees meer

‘Forbo Eurocol biedt voor lijmen en voegen de beste combinatie’

BGI Afbouw & Stucadoors Volendam levert al ruim dertig jaar door heel het land eersteklas stuc- en afbouwwerk. Drie jaar geleden kwam daar nog de tegelzetdivisie BGI Tegelwerken BV bij. Sindsdien voert het bedrijf ook de meest uiteenlopende tegelprojecten uit. Zoals het betegelen van zestig appartementen en woningen, boven op het complex Hoog Catharijne in Utrecht.
Lees meer

Hoog Catharijne 0
Woninginrichting aan huis

‘Forbo Eurocol biedt voor elk probleem een oplossing’

Woninginrichting-aanhuis.nl uit Huizen is letterlijk van alle markten thuis. Van stoffering en raamdecoratie, tot behang, schilderwerk, kasten op maat en zelfs vloerverwarming. Eurovisie bezocht een woningproject in Blaricum en directeur-eigenaar Bas de Jongh (39) doet zijn verhaal in de fraaie showroom in Huizen.
Lees meer

Sterk staaltje tegelwerk in CSMART Hotel Almere

Het betegelen van stalen trappen en een mozaïekwand van 37 meter hoog stelt hoge eisen aan vakmanschap én product. Precies de reden waarom Wessels Tegels uit Lichtenvoorde al vele jaren werkt met Eurocol-producten. Zo ook op het project CSMART Hotel en Trainingscentrum in Almere.
Lees meer

csmart 6a
De Engelenberg 6

Hovek Projectinrichting bindt strijd aan met mysterieuze vlekken

Wat te doen als een vinyl vloerbedekking in een schoolgebouw vreemde vlekken blijft vertonen, hoe vaak je de vloer ook schoonmaakt? Na bijna vijf jaar werd de oorzaak uiteindelijk gevonden voor de Openbare Daltonschool Engelenberg in Kampen.
Lees meer

‘Voor ons geen ander merk dan Eurocol’

Als collega’s bij een tegelzetbedrijf deden ze nooit samen een klus. Nu werken ze alweer ruim vijftien jaar samen in hun eigen bedrijf. En altijd met Eurocol-producten, toen al en nu nog steeds. Steef Visee en René Hendriksen, van H & V Tegelzetbedrijf uit Lunteren, hebben geen behoefte aan uitstapjes naar andere merken. ‘Alleen al vanwege de uitstekende ondersteuning en garantie van Forbo Eurocol’, aldus de compagnons, tijdens een bezoek aan nieuwbouwproject Plan Vreewijk in Rhenen.
Lees meer

H&V tegelzetbedrijf 2
Hilvertshof 1

Renovatie winkelcentrum Hilvertshof verloopt ‘in alle rust’

Sinds april 2015 werkt VolkerWessels-onderneming Boele & van Eesteren aan de ingrijpende renovatie van winkelcentrum Hilvertshof in Hilversum. Een bijzondere uitdaging, omdat de winkels zoveel mogelijk openblijven waarbij winkeliers en publiek zo min mogelijk hinder ondervinden. Dit vormde een belangrijke eis van eigenaar en opdrachtgever Kroonenberg Groep. Dekker Natuursteen uit Loosdrecht zorgt voor een fraaie metamorfose van de open ruimten, met Moleanos-natuursteen uit Portugal.
Lees meer

‘Op elke tegelklus kiezen wij voor Eurocol’

Met zijn tweeën zijn ze goed voor ruim 60 jaar ervaring als tegelzetter en al bijna 18 jaar werken ze samen in hun eigen bedrijf Velthuyzen & Evers Tegelwerken. Koos Velthuyzen (53) en Cor Evers (46) uit Leiden verstaan hun vak en werken op eigen projecten alleen maar met Eurocol-producten. ‘Omdat die gewoon het beste zijn’, aldus beide vakbroeders, die we treffen op een woningproject in Den Haag.
Lees meer

Evers en Velthuyzen 1
AZ 2

Nieuwe vloeren in AFAS Stadion - AZ

Het AFAS Stadion in Alkmaar, thuishaven van eredivisieclub AZ, bestaat alweer tien jaar. Hierdoor waren diverse drukbelopen vloeren, zoals de rustruimten voor publiek en de persruimte, intussen dringend aan vervanging toe. Erkamp Projectservice uit Heiloo, dat AZ al jarenlang een warm hart toedraagt, voerde deze vloerrenovatie uit.
Lees meer

Derde generatie vloerafwerking voor dezelfde klant

In januari 2016 leverde Het Zuiden Projectstoffering de eerste fase op van een vloerenrenovatieproject met marmoleum voor basisschool De Rank in Veldhoven. Bijzonder, want dit is al de derde keer in ruim veertig jaar dat deze projectstoffeerder aantreedt bij deze tevreden klant.
Lees meer

De rank 2
hotel breda

150 badkamers voor defensiemedewerkers Breda

In januari 2016 levert Nieuwenhuizen Daandels Bouw uit Uden een hotel op in Breda, op het Trip van Zoudtland-kazerneterrein van Defensie. Met 150 kamers biedt het gebouw later dit jaar onderdak aan cursisten en stafmedewerkers van Instituut Defensie Leergangen (IDL), onderdeel van de Nederlandse Defensie Academie (NLDA). Van Houtum Tegelwerken uit Erp betegelde er de wanden van 150 badkamers en de pantry’s op de etages.
Lees meer

BetonDesign in nieuwe COSMANIA beauty conceptstore

Op 15 november opende COSMANIA haar tweede beauty conceptstore in Nederland. Het fraaie monumentale pand in de Haagsche Bluf kreeg een even bijzondere inrichting: een geslaagde combinatie van modern en retro. De BetonDesign-vloer past daar prachtig bij.
Lees meer

cosmania 1a
De Hartekamp

Projectinrichting De Hartekamp brengt bewoners in vervoering

Een project opleveren dat bewoners en hun ouders tot tranen roert, dat maakt Master Totaalinrichting niet iedere dag mee. Het gebeurde deze zomer op De Hartekamp in Heemstede, een woongemeenschap voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.
lees meer

G&S Project voltooit projectinrichting renovatie Océ Venlo

Op 31 augustus leverde BAM Bouw en Techniek het gerenoveerde gebouw 3G op, een project in opdracht van Océ Venlo. G&S Project voerde er de projectinrichting uit, bestaande uit 7.000 m² pvc-banen van het merk Tarkett en een deel kunststof gietvloeren. Daarnaast verzorgde G&S ook de volledige afwerking met plinten en raamdecoratie in het gebouw.
Lees meer

gens 2
Laurens revalidatiehotel

Laurens Revalidatiehotel is bijna klaar

Zeven verdiepingen, honderdzestig eenpersoonskamers, evenveel badkamers, een grand café, een keuken, pantry’s…Laurens Revalidatiehotel in Rotterdam is met recht een omvangrijk project. Een mooie plek waar mensen straks in alle rust kunnen herstellen en revalideren. Tegelzettersbedrijf J. van Vliet B.V uit Berkel en Rodenrijs tegelde de wanden en de vloeren.
Lees meer

Eurocol-producten in Hilton Amsterdam Airport Hotel

Dit jaar wordt het nieuwe Hilton Amsterdam Airport Hotel opgeleverd. Gelegen aan de toegangsweg naar Schiphol vormt dit moderne hotel nu al een fraaie blikvanger. Een tot de verbeelding sprekend project van ruim 40.000 m², waarin onder meer 433 badkamers worden betegeld en 19.000 m² tapijt en ondertapijt wordt geïnstalleerd met Eurocol-producten.
Lees meer

hilton 2
betondesign kampen

BetonDesign in Kampen

Trainingen, bouwbeurzen en presentaties, allemaal activiteiten om het innovatieve product BetonDesign van Forbo Eurocol bij u onder de aandacht te brengen. Dit soort activiteiten zijn natuurlijk van belang bij de lancering van een nieuw product. Wat echter het belangrijkste blijft bij de introductie van een nieuw product is natuurlijk de toepassing in de praktijk!
Lees meer

83.000 tegels in bijzondere fietstunnel

ProRail en de gemeente Amsterdam hebben een bijzondere fietstunnel aangelegd onder het Centraal Station. In de tunnel is een tegeltableau verwerkt van de Hollandse haringvloot.
Lees meer

fietstunnel amsterdam
olifant

Bijzondere olifant

Forbo Eurocol steunt regelmatig sympathieke projecten. Een wel heel bijzonder voorbeeld is deze unieke olifant in glasmozaïek van José van Weert.
Lees meer

Ronde ruimten in hoofdkantoor Intergas

Tegels zijn meestal vierkant of rechthoekig. Ronde ruimten vragen dan om vakmanschap, zoals in het hoofdkantoor van Intergas in Coevorden.
Lees meer

intergas
de rotterdam 1

Internationaal bouwproject De Rotterdam

Aan de Rotterdamse Maas staat een prestigieus en imposant gebouw van Rem Koolhaas. Een groot tegelwerk dus ook voor Groot Afbouw uit Volendam.
Lees meer

Nauwelijks rechte muren

Projectinrichting is een uitdagend vak, zeker als bijna geen muur recht loopt. ZIP Projectinrichting leverde een sterk staaltje in Den Helder.
Lees meer

huis ter duin 1
VSO 0

VSO Drachten

Het schoolgebouw van VSO in Drachten is een toonbeeld van kleurdesign. Lees hier hoe dit project met zijn bijzondere uitdagingen tot stand kwam.
Lees meer

Metamorfose Zaans Museum

Dit jaar kreeg een deel van het Zaans Museum een fraaie herinrichting. Forbo Flooring doneerde het linoleum en Forbo Eurocol de vloerbedekkingslijm.
Lees meer

zaans musseum
pauwer 1

Forbo Eurocol steunt vrijwilligersproject Pauwer zorginstelling

Als onderdeel van de dagbesteding voor cliënten van de zorginstelling krijgt een mozaïek-zitbank steeds meer vorm.
Lees meer

De vraag van de maand

946 2

Heeft Forbo Eurocol producten waarmee ik sneller kan werken?

Deze vraag krijgen we regelmatig. En dat is niet zo gek. Op de bouw moet steeds sneller worden gewerkt, onder verschillende omstandigheden. Productmanager Vloertechniek Jan Willem van Laar wijst op de voordelen van het hybride assortiment. ‘Altijd de goede egalisatie bij de hand, en lekker snel doorwerken.’
Lees meer

Hoe onderhoud je een BetonDesign-vloer optimaal?

Nu BetonDesign op steeds meer projecten wordt toegepast, krijgen wij - en dus ook onze klanten - steeds vaker de vraag hoe je een BetonDesign-vloer het beste kunt reinigen en onderhouden. Met welke producten kun je dit grondig en veilig doen en waar moet je verder zoal op letten om de vloer mooi te houden? Ferry de Lange van Technisch Support geeft tips en wijst o.a. op de 312 Conditioner.
Lees meer

Ferry 1
733 poedertegellijm

Welke poedertegellijm heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding?

Deze vraag krijgen we regelmatig. Want poedertegellijm is er in vele soorten en prijsklassen. Welke moet je kiezen? Een ding is sowieso goed om te beseffen: de goedkoopste hoeft niet per se de voordeligste te zijn. Hoe dat zit en waar je op moet letten, legt Technisch-commercieel adviseur Rob Brandenburg uit.
Lees meer

Hoe houd je tegels schoon met behoud van voegen?

We kennen het allemaal: kalkaanslag op tegels en schimmelvorming op voegen in natte ruimten. Voor het verwijderen van die kalk en schimmel zijn lang niet alle schoonmaakmiddelen veilig voor cementgebonden voegen. Wat moet je je klant adviseren? Productmanager Tegeltechniek Dino Brouwer vertelt hoe je schimmel en kalk kunt voorkomen en waar je op moet letten als je toch moet schoonmaken.
Lees meer

Voegbreedte 3c
Voegen

Welke voeg kies je voor je tegelklus?

Forbo Eurocol heeft voegmiddelen voor verschillende toepassingen in verschillende omstandigheden. Voor elke klus de juiste voeg. Maar welke voeg is nu precies de juiste? Productmanager Tegeltechniek Dino Brouwer zet op een rijtje welke voeg je gebruikt in welke situatie.
Lees meer

Wat kun je doen aan krimpscheuren (en wie is daar verantwoordelijk voor)?

Elke stoffeerder zal het eens hebben meegemaakt. Je komt op het werk en treft een dekvloer met krimpscheuren aan. Een lastig verhaal. Technisch-commercieel adviseur Erik Schutte wordt dan ook regelmatig op een werk geroepen voor advies. Hij kent de do’s en don’ts en zet een aantal feiten op een rijtje. Het belangrijkste: 100% garantie op een scheurvrije vloer bestaat niet.
Lees meer

Krimpscheuren 2
vraag van de maand sep 4

Wat betekenen de gevarenetiketten op Eurocol-producten?

Op onze producten staat veel informatie. Veel van die informatie staat er omdat we dit wettelijk verplicht zijn te vermelden. Maar het staat er ook ter bescherming van verwerkers. Zodat iedereen veilig kan werken. Wat de betekenis van bijvoorbeeld de H- en P-zinnen en de gevarenetiketten is, legt Dirk Breeuwer, Manager Research & Development, uit.
Lees meer

Waarom staat er tegenwoordig een ‘best before’-datum op Eurocol-producten?

Regelmatig zetten wij in Eurovisie uiteen hoe je uit het chargenummer de productiedag en houdbaarheid van Eurocol-producten kan herleiden. Maar als de houdbaarheid is overschreden, kun je dat product dan ook nog gebruiken? ‘In veel gevallen wel’, zeggen productmanagers Dino Brouwer en Jan Willem van Laar. En daarom staat er nu ook een ‘best before’ datum op de producten.
Lees meer

Best before Date
Lijmkam

Welke vertanding en hoeveel lijm moet ik gebruiken bij het verlijmen van vloertegels?

De vraag van de maand wordt dit keer beantwoord door Technisch-commercieel adviseur Rob Brandenbrug. Hij hoort deze vraag regelmatig, maar de vraag stellen is in dit geval makkelijker dan een eenduidig antwoord geven.
Lees meer

Welke verwerkingsfactoren zijn essentieel bij het verlijmen van vloerbedekking?

Verlijmen van vloerbedekking doen we vandaag de dag in de meeste gevallen met een dispersielijm. Dispersielijmen moeten hun vocht kwijt kunnen aan de omgeving om een optimale kleefkracht te genereren. Maar er zijn meer verwerkingsfactoren waarmee je rekening moet houden. Productmanager Vloertechniek Jan Willem van Laar zet ze op een rijtje.
Lees meer

5 tips 646 3d
vloerverwarming

Hoe verwerk je Eurocol-producten in combinatie met vloerverwarming?

Geen koude voeten in de badkamer? Of misschien wel het hele huis verwarmen via vloerverwarming? Steeds meer mensen doen het. Maar we krijgen vaak de vraag of onze producten dan wel geschikt zijn voor verwerking. Productmanagers Jan Willem van Laar (Vloertechniek) en Dino Brouwer (Tegeltechniek) weten het antwoord, maar wijzen ook op de randvoorwaarden. Jan Willem legt uit.
Lees meer

Hoe sluit je vloerbedekking mooi aan op LiquidDesign?

Bij het plaatsen van verschillende soorten vloerbedekkingen in dezelfde ruimte komen deze elkaar tegen. Zo kan een zichtvloer van LiquidDesign moeten aansluiten op linoleum, pvc of tapijt. In al die situaties moet je net even anders te werk gaan. Verwerkingstechnicus Michael Verberne zet drie methodes op een rijtje.
Lees meer

aansluiting LD tapijt
Buitengevels 3

Hoe verlijm je tegels en steenstrips op een buitengevel?

Soms kom je als tegelzetter een klus tegen waar je niet een-twee-drie raad mee weet, zoals het betegelen van een buitengevel. En daar komt ook best wat bij kijken. Technisch-commercieel adviseur Rob Brandenburg is over één ding heel duidelijk: vraag voor je begint altijd of een van onze adviseurs ter plaatse komt kijken.
Lees meer

Hoe moeten verschillende dekvloeren worden voorbehandeld?

Elke maand beantwoorden we hier een prangende vraag. Deze keer gaat Technisch-commercieel adviseur Frank Anepool in op het voorbehandelen van de meest voorkomende dekvloeren, die geëgaliseerd gaan worden.
Lees meer

021 Euroblock Reno LE 1e
733 2e

Bij welke temperatuur kun je nog cementgebonden tegellijm en voegmiddel verwerken?

Wanneer is het nog verantwoord om met kou en soms zelfs vorst in de lucht te gaan tegelen of voegen? Productmanager Dino Brouwer geeft antwoord.
Lees meer

Hoe voorkom ik een sinaasappelhuidje in mijn egalisatielaag?

Elke maand beantwoorden we een veelgestelde vraag. Deze keer gaat productmanager Jan Willem van Laar in op de oorzaak en het voorkomen van een sinaasappelhuidje in de egalisatielaag.
Lees meer

egalisatie 12
WallDesign 2

Kun je WallDesign in de badkamer gebruiken?

Elke maand beantwoordt een medewerker van de afdeling Technische adviezen een veelgestelde vraag. Deze maand gaat Dennis van Dongen in op het toepassen van onze kant-en-klare afwerkpasta WallDesign in natte ruimtes.
Lees meer

Hoe vermijd ik een cementsluier na het voegen?

Regelmatig beantwoordt een medewerker van de afdeling Technische adviezen in deze rubriek een veelgestelde vraag. Deze keer Dennis van Dongen over de vraag: hoe vermijd ik een cementsluier na het voegen?
Lees meer

717 voeg 3f
Liesbeth 3a

Hoe weet ik of mijn vloer droog genoeg is voor verwerking?

Wanneer is een dekvloer droog genoeg om te starten met de afwerking? Het is een dagelijks terugkerende vraag bij de mensen van Technische adviezen. Liesbeth Erkamps zet alles op een rijtje. ‘Soms vragen klanten: hebben jullie geen lijm of primer waarmee ik nu al kan beginnen?’
Lees meer

Welke projectgaranties geeft Forbo Eurocol?

‘Uiteraard geven wij op al onze Eurocol-producten garantie, niet alleen aan bedrijven, ook aan particulieren’, zegt teamleider Technische adviezen Ferry de Lange. ‘Daarnaast biedt Forbo Eurocol ook projectgarantie voor grotere projecten waarbij onze producten worden gebruikt. Dat geeft zekerheid voor verwerker en opdrachtgever. Er zijn drie verschillende garantievormen.’
Lees meer

Ferry 4
Tegelniveleersysteem 1

Wat is de juiste aanpak voor werken met het tegelnivelleersysteem?

Elke tegelzetter kent inmiddels het tegelnivelleersysteem voor grootformaattegels. Maar hoe verlijm je de tegels nu het best in combinatie met die handige clips? Productmanager Tegeltechniek Dino Brouwer zet de juiste aanpak uiteen.
Lees meer

Wat zijn de verschillen tussen onze wandegalisatiemiddelen?

Forbo Eurocol biedt met de 658 Wandoforte en de 955 Wandostuc een compact assortiment egaliseermiddelen voor wanden. Met verschillende toepassingen en eigenschappen. Welke van die twee de juiste keuze is voor jouw project, zet productmanager Dino Brouwer nog een keer uiteen.
Lees meer

955 Wandostuc
vraag oktober

Hoe ga je te werk op een kanaalplaatvloer?

Soms zien we het gebeuren: scheuren in een afwerkvloer in de badkamer, aangebracht op een kanaalplaatvloer. Hoe ontstaan die scheuren, hoe voorkom je het en hoe zorg je ervoor dat de vloer waterdicht is? Technisch-commercieel adviseur André Sikking weet er alles van en legt de werkwijze uit.
Lees meer

Hoe gebruik je (ons) gereedschap op de juiste manier?

Vaak hameren we bij Forbo Eurocol op het op de juiste manier verwerken van onze producten. De juiste mengverhoudingen en rekening houden met de omgevingsfactoren. Ditmaal hebben we het over het gereedschap voor project- en woninginrichting. Want goed gereedschap - en vooral het juiste gebruik ervan - zijn net zo belangrijk voor een eindresultaat om trots op te zijn.
Lees meer

Gebruik gereedschap
5 tips 1

Hoe betegel je een zwembad?

Het zijn vaak mooie klussen, het betegelen van zwembaden of wellnessruimten. Zeker als dit ook nog met (glas)mozaïek gemaakt moet worden. Toch merken we dat tegelzetters soms wat huiverig zijn voor dit specifieke werk en dat is helemaal niet nodig, vindt productmanager Tegeltechniek Dino Brouwer.
Lees meer

Wat zijn de voordelen van het complete Eurocol Hybrid-systeem?

Met de introductie van de 946 Europlan Hybrid Repair reparatiemortel is er weer een prachtig product toegevoegd aan het hybride systeem van Eurocol. Samen met de 924 Europlan Hybrid heb je een sneldrogend systeem dat geschikt is voor verschillende ondervloeren, van anhydriet tot zand-cement. ‘Je hoeft nooit meer mis te grijpen’, zegt Technisch-commercieel adviseur Alvin Grondstra.
Lees meer

924 en 946
044 en 026

Welke voordelen levert de combinatie van de 044 en de 026 op?

De 044 Europrimer Multi en de 026 Euroblock Multi vormen een ijzersterke combinatie. Productmanager Jan Willem van Laar vertelt waarom en hoe je deze twee toppers van Eurocol samen kunt gebruiken.
Lees meer

Hoeveel voegmateriaal heb ik nodig?

Voordat je je voegmateriaal aanschaft, wil je weten hoeveel je van het product nodig hebt. Vroeger hanteerden we daar een ingewikkelde rekenformule voor. Tegenwoordig kan dat een stuk eenvoudiger. Productmanager Tegeltechniek Dino Brouwer vertelt hoe.
Lees meer

Voegen Marco
vraag van de maand december

Hoe voorkom je zo veel mogelijk verkleuring van je voegen?

Voegen is een precies werkje. Voor je het weet, heb je kleurverschil. Technisch-commercieel adviseur René van Zon legt nog eens uit waardoor dat kleurverschil in voegmateriaal ontstaat en waarom een voeg lichter of juist donkerder kan worden dan de kleurstaal.
Lees meer

Hoe weet je of een Eurocol-product niet te oud is?

Net als andere producten hebben ook Eurocol-producten een bepaalde houdbaarheid. Waar moet je op letten als je onze producten gaat gebruiken, opslaan of opnieuw gebruiken? Ferry de Lange, teamleider Technische adviezen, zet de belangrijkste zaken op een rij.
Lees meer

Ferry in november
FloorColouring 2

Hoe creëer je met FloorColouring een fraai gekleurde egalisatie?

FloorColouring is onze unieke vloeivloer met een industriële uitstraling, die je creëert met een egalisatiemiddel, een pigment en een laksysteem. Egalisatie en vloerafwerking in één dus. Met het pigment, verkrijgbaar in drie tinten, bepaal je al mengend zelf de kleurintensiteit. We zetten nog eens op een rijtje hoe je met FloorColouring het beste resultaat bereikt.
Lees meer

Hoe ga je het best om met poederproducten bij hoge temperaturen?

Vorige week tikte de thermometer de dertig graden al aan, in de zomer van 2019 werd het zelfs bijna veertig graden. Leuk voor badgasten, maar hoe zorg je ervoor dat Eurocol-poederproducten optimaal verwerkbaar blijven tijdens een hete zomer? Technisch medewerker William Mauer geeft advies.
Lees meer

Hoge temp
Dauwpunten 2

Hoe ga je om met de temperatuurschommelingen?

In het voorjaar kunnen we te maken hebben met extreme temperatuurschommelingen tussen dag en nacht. 's Zomers wordt het juist weer warm en droog. Waar moet je dan op letten bij het verwerken van onze Eurocol-producten? Technisch-commercieel adviseur Erik Schutte geeft tips aan stoffeerders.
Lees meer

Waarom liggen Eurocol-producten ook in de bouwmarkt?

Eurocol-producten liggen behalve bij de groothandels ook bij alle bouwmarkten in Nederland. Volgens accountmanager Ruud Vaessen groeien de traditionele doe-het-zelfwinkel en de professionele markt meer en meer naar elkaar toe. Zzp’ers zijn er steeds vaker te vinden. Daarom is Bas Hermes sinds 1 januari de nieuwe buitendienstman voor het DHZ-kanaal.
Lees meer

DHZ 2
023 Euroblock Fast 1b

Wanneer en hoe gebruik ik de 023 Euroblock Fast?

De 023 Euroblock Fast is onze speciale twee-componentenprimer. Het broertje van de 021 Euroblock Reno. De 023 heeft een paar bijzondere eigenschappen die je veel tijdwinst op kunnen leveren. Product Manager Vloertechniek Jan Willem van Laar praat je bij.
Lees meer

Waarom is mijn egalisatie niet droog en wit uitgeslagen?

Wekelijks krijgen onze Technisch-commercieel adviseurs deze vraag. Het antwoord is even simpel als complex. Alles hangt met alles samen. Wim de Pee zet de feiten op een rijtje.
Lees meer

Vochtplekken 2
682 Majolicol 2

Waarom droogt mijn pastategellijm niet goed?

Een pastategellijm moet zijn vocht kwijt kunnen. Wanneer je deze lijm verkeerd toepast, is de hechting minder en krijg je geen mooie elastische lijm. Technisch-commercieel adviseur André Sikking legt het uit.
Lees meer

Hoe bereid je een vloer voor met ingefreesde vloerverwarming?

Voorkom drijvende slangen of onthechting. Een goede voorbereiding is noodzakelijk bij het afwerken van een vloer met ingefreesde vloerverwarming. Technisch-commercieel adviseur Wim de Pee zet de belangrijkste feiten op een rijtje.
Lees meer

vlooerverwarming
Vraag juli 2019

Wat is de juiste voegbreedte?

Vorm en uitstraling zijn erg belangrijk in het totale tegelwerk. Dat geldt ook voor de breedte van de voegen. ‘Maar’, zegt productmanager Dino Brouwer, ‘we mogen de werkelijke functie van een voeg daarbij niet uit het oog verliezen.’
Lees meer

Hoe te egaliseren onder zomerse omstandigheden?

Het is bijna zomer, dus krijg je weer te maken met warme dagen, zonlicht en oplopende temperaturen. Die kunnen het resultaat van je egalisatie nadelig beïnvloeden. Tenzij je de tips van Technisch-commercieel adviseur Erik Schutte opvolgt.
Lees meer

Thermometer
levelling-systeem 3b

Hoe gebruik je het tegel-levellingsysteem?

Het tegel-levellingsysteem, ook bekend als clips, wordt steeds vaker gebruikt bij het leggen van vloertegels. Technisch-commercieel adviseur Jurrie de Vries heeft een paar tips voor een optimaal resultaat.
Lees meer

Hoe breng je een vochtscherm aan op een niet-absorberende ondervloer?

Het antwoord op de vraag van deze maand gaat vooral over efficiency. Technisch-commercieel adviseur Wim de Pee weet er alles van.
Lees meer

Vraag 2
BetonDesign mengen

BetonDesign verwerken nu het kouder is, kan dat?

De vraag van deze maand heeft alles te maken met de dalende temperaturen. Let dan goed op bij het verwerken van BetonDesign. Technisch-commercieel adviseur Hans Meelker geeft de juiste tips.
Lees meer

Hoe voorkom je scheuren in je tegelwerk over een voorgespannen kanaalplaatvloer?

De vraag van deze maand gaat over een situatie die steeds vaker voorkomt. Technisch-commercieel adviseur Rob Schut kent genoeg verhalen uit de praktijk. En hij heeft de oplossing.
Lees meer

Kanaalplaten 2
De vraag van de maand mei 2018

Hoe laat je een gipsgebonden egalisatie optimaal opdrogen?

De vraag van deze maand wordt ditmaal beantwoord door Senior Technisch-commercieel adviseur René van der Jagt. Hij heeft ook meteen goed nieuws voor stoffeerders die meters willen maken. Hoe laat je een gipsgebonden egalisatie optimaal opdrogen?
Lees meer

Moet je een nieuwe dekvloer egaliseren voor het aanbrengen van LiquidDesign?

De vraag van de maand wordt dit keer beantwoord door Sales Representative New Business Linda Wijnands: moet je bij een nieuwe dekvloer altijd egaliseren voordat je LiquidDesign aanbrengt?
lees meer

vraag van de maand
vraag van de maand vochtscherm

Hoe breng je het voordeligst een vochtscherm aan?

De vraag van de maand is deze keer een advies. Technisch-commercieel adviseur René van der Jagt wil het hebben over vochtschermen, want: waarom moeilijk en duur als het makkelijk en goedkoop kan?
Lees meer

Hoe voorkom je het effect van strijklicht op je vloer?

De vraag van de maand wordt deze keer beantwoord door Technisch-commercieel adviseur Wim de Pee: hoe voorkom je het effect van strijklicht op je vloer?
Lees meer

Vraag van de maand november 2

Relaties

Verpompen: snel en strak grote oppervlakken egaliseren

Niet veel stoffeerders en projectinrichters wagen zich aan het verpompen van egaliseermiddel voor grotere oppervlakken. We bezochten drie heel verschillende bedrijven die het wel doen en zagen dat verpompen snel werkt en een superstrakke vloer oplevert. Of het nu om 3.800 m² op een dag gaat of om een paar woningen in een paar uur.
Lees meer

Verpompen 2
Van Wiefferen 2

Van Wiefferen biedt collectie alle ruimte in stijlvolle nieuwe showroom

Al sinds 1957 is Van Wiefferen in Amersfoort een begrip in woning- en projectinrichting voor de hele regio. Op 2 april 2024 opende dit familiebedrijf feestelijk zijn deuren van de nieuwe vestiging aan de Nijverheidsweg Noord, na maanden van hard werken met het hele team. Tijd voor een hernieuwde kennismaking!
Lees meer

Een aparte tak van sport

In het Twentse dorp Enter staat het bedrijfspand van Hovek Projectinrichting. Volgend jaar vieren ze hun 50-jarig jubileum. Projectleider Jan Baan werkt er al 33 jaar. We praten met hem onder andere over hoe je naam maakt in de zorgsector en waarom de 924 Europlan Hybrid daar zo goed bij past. Nieuwe Technisch-commercieel adviseur Tsjeard Weersma komt kennismaken.
Lees meer

Hovek 2
Steunebrink 2

‘Waar we goed in zijn? Tegelen’

Aan de rand van Sneek staat de showroom van de broers Remco en Focko Steunebrink, die ze in 2022 openden. Ze zijn al 22 jaar actief in tegelland, waarvan sinds 2015 zelfstandig ‘We dachten: Julius van der Werff is de enige tegelgroothandel in het noorden, maar waar gaat de particulier naartoe?’ Dus verbouwden ze eigenhandig het pand dat nu vol staat met tegels in alle kleuren en formaten.
Lees meer

‘Door woonprogramma’s op tv ligt de lat bij klanten heel hoog’

Als je als vloerenspeciaalzaak drie keer in acht jaar tijd moet verhuizen omdat de business groeit, doe je iets goed. Het is het verhaal van Van der Weck Vloeren in Amersfoort. Een woonwinkel die onder de franchisevlag van De Woonspecialist niet alleen vloeren verkoopt, maar ook gordijnen, vloerverwarming, raamdecoratie en kasten op maat. ‘Vloerverwarming, dat was de katalysator voor groei.’
Lees meer

Van der Weck 2
Biobased 2

Biobased Kenniscentrum wil bouw gezond maken

Aannemers, architecten, woningcorporaties… bouwend Nederland neemt steeds vaker een kijkje in Eibergen. Daar opende begin 2023 het Biobased Kenniscentrum, een inspiratiebron voor iedereen die wil bouwen met gezonde, mens- en milieuvriendelijke materialen. Sinds enkele maanden heeft ook onze nieuwe biobased linoleumlijm 616 Eurostar Lino Green er een plekje veroverd. We praten met initiatiefnemer Ronald Bosma en Ruud Vaessen, accountmanager Architecten en Facility bij Forbo Eurocol.
Lees meer

‘Tegelwerk is zichtwerk, dat vind ik er mooi aan’

Hendrik Scholte en Jos Schiphuis zijn tegelzetter in het noorden van het land. Twee zzp’ers, maar een ingespeeld duo. Ze zijn even ingesprongen bij een mooi project, de bouw van 27 luxe appartementen in het Blauwe Paviljoen, een voormalig sanatorium in Zuidlaren. Er gaan grootformaattegels tegen de muur. Typisch een klus om de nieuwe poedertegellijm 750 Multicol te gebruiken.
Lees meer

Scholten 2
Marije 2

‘Ik ben echt fan van LiquidDesign’

In een mooi, rustig straatje in Amsterdam-Oost woont en werkt Marije Duijn als interieurontwerpster. Ze adviseert vooral particulieren over indeling, kleuren en bouwkundige keuzes. En daarbij spelen de surface finishing-producten van Forbo Eurocol een belangrijke rol.
Lees meer

‘Van elke dag dezelfde tegel word ik niet gelukkig’

Danny Hardeman is al zo’n dertig jaar tegelzetter. Hij weet nog wat ambachtelijk zetwerk is en legt het liefst de dekvloer zelf. We spreken hem bij een nieuwbouwproject in Veenendaal. Technisch-commercieel adviseur Rob Brandenburg komt ook even langs.
Lees meer

Danny 1
Steylaerts 2

‘We spelen in de Champions League’

In Lier, net onder Antwerpen, staat de indrukwekkende showroom van Steylaerts. Het bedrijf was in België de eerste met het concept badkamerrenovaties. Ze zijn al sinds midden jaren ‘90 afnemer en distributeur van Eurocol-producten. We praten met ‘tweede generatie’ Patrick Steylaerts. Technisch-commercieel adviseur Koen Dewaele van Forbo Eurocol schuift ook aan.
Lees meer

De ‘zingende tegelzetter’ voor het luxere segment

Vlak voor we Mark Rijs ontmoeten in Oegstgeest was hij nog op de radio. 100% NL heeft zijn nieuwe single ‘Verstand op nul’ opgepikt. In het weekend staat hij vaak ergens te zingen, door de week ligt hij ‘op de knieën’ en maakt hij de mooiste vloeren. De zingende tegelzetter is vooral blij als hij wat luxer werk kan doen.
Lees meer

Mark Rijs 2
Peitsman 2

Groothandel Peitsman, preferred supplier van Eurocol-producten

Woning- en projectinrichters halen hun Eurocol-producten bij Peitsman. We namen een kijkje bij de groothandel en spraken met Frank Schilders, manager Inkoop en Assortiment en Sales Director Rob Eijgelsheim van Forbo Eurocol.
Lees meer

Transport: ’s nachts vertrekken Eurocol-producten naar bouw en groothandel

Vaak gaan we in deze rubriek op bezoek bij een tegelzetbedrijf of een stoffeerder. Deze maand zetten wij twee andere relaties in het zonnetje. Want als u en ik op één oor liggen, rijden de chauffeurs van St van den Brink en Wesseling Logistics de Eurocol-producten naar diverse afleverpunten in Nederland en België, zodat het werk de volgende dag weer door kan.
Lees meer

Wesseling 1 en 2
Stoffering 2

‘Ik leerde een wijze les van een klant’

JM Stoffering mag je gerust een bekende naam noemen in Breda en omgeving. Noem een school of een zorgcentrum in de buurt en dikke kans dat de vloer er gelegd is door het bedrijf van Jean Michel Willemsen. Zijn geheim? ‘Flexibel zijn. Als een zorgwoning vrijkomt, moet er binnen zeven dagen een nieuwe vloer in. Elke dag dat zo’n woning leegstaat, kost geld.’
Lees meer

‘Een klant is nog geen relatie’

Volume Afbouw in Purmerend was voorheen Rijvo Afbouw. Sinds augustus 2022 waait er een nieuwe wind. Projectmanager Patrick Berkhout noemt het ‘een nieuw bedrijf met bekende gezichten.’ Want veel mensen zijn na de doorstart gebleven, net als de opdrachtgevers en leveranciers. We bezoeken Patrick in de showroom, waar flink gebouwd wordt aan een nieuwe inrichting.
Lees meer

Volume Afbouw 2
Vloerenconcurrent 2

‘Stofferen is me met de paplepel ingegoten’

Niels van Hemert is niet zomaar een zzp’er. Naast zijn werk als stoffeerder beheert hij de website www.vloerenconcurrent.com. Wie zelf een vloer wil leggen, kan alles bij hem bestellen. Van vloer tot lijm, van profieltjes tot egaliseermiddel. We ontmoeten hem in het Cornerhouse, een bedrijfsverzamelgebouw in het Rotterdamse havengebied, waar hij die dag zelf gaat egaliseren.
Lees meer

‘Wouter en ik zijn als yin en yang’

Wouter Barink en Arjan Kiers kennen elkaar al een jaar of tien. Wouter had zijn eigen installatiebedrijf en opende een kleine badkamershowroom in Gaanderen. Arjan zette een eigen tegelzetbedrijf op. Ze maakten samen heel wat badkamers. Tot ze de kans kregen om hun expertises te bundelen. In Doetinchem huurden ze in 2021 een 1.400 m² grote showroom en sloten zich aan bij de franchiseorganisatie Baderie.
Lees meer

Baderie 2
Mega 2

‘Het begint met een stabiele opbouw van de ondervloer’

‘Als er problemen zijn, bellen ze Jan’, zegt Technisch-commercieel adviseur Wim de Pee over het bedrijf waar we deze maand op bezoek gaan. Mega-projecten Velp verzorgt niet alleen de afwerking van vloeren, het bedrijf is in dertig jaar uitgegroeid tot een naam in het renoveren en opbouwen van ondervloeren. En dus wil oprichter Jan Vredegoor graag afspreken bij een van de projecten waar hij trots op is: de aula van mbo-school Rijn IJssel in Arnhem. ‘Toen we hier de eerste keer kwamen, leek het alsof er een bom was gevallen.’
Lees meer

‘We doen niks waar we niet achter staan’

We waren al eerder in het Friese Sint Nicolaasga. Toen werd de showroom van Van Veen Tegels & Sanitair grondig verbouwd. De broers Rommert en Johannes van Os – getrouwd met de dochters van mede-eigenaren en oprichters Rein en Wilma van Veen - hadden grote plannen. De renovatiemarkt moest vooral worden uitgebreid met nieuwbouwprojecten. En de particuliere klant moest er een keuze kunnen maken uit een groot assortiment tegels en sanitair. Tijd om een kijkje te nemen hoe de zaken er nu voor staan.
Lees meer

Van Veen 2
Mike 2

‘Soms gaan we varen en ergens een hapje eten’

Mike Klijn studeerde ooit aan de hotelschool en werkte een tijdje in de horeca. Dat hij uiteindelijk zijn eigen stofferingsbedrijf heeft, is niet gek. ‘Mijn hele familie zit in de vloeren’, zegt hij. Drie jaar geleden begon hij voor zichzelf, aan de keukentafel. Nu heeft hij een eigen pand in Uithoorn, met een kleine showroom en vijf man personeel. En de horeca? ‘Joh, ik was aan het werk als mijn vrienden vrij waren. Ik heb er nog steeds goede contacten en doe veel voor de horeca, maar nu als stoffeerder.’
Lees meer

'Wij zijn niet goedkoop, maar we bieden topkwaliteit'

In 2005 startte Johan Noteboom met vier man zijn eigen tegelbedrijf vanuit een garagebox. Dat runde hij met succes en vier jaar later opende hij een showroom in Alblasserdam. Nadat zijn bedrijf 'Tegelidee' ook daar uit zijn jasje was gegroeid, betrok hij in 2021 een ruim en licht pand in Oud Gastel. Hier, in zijn fraaie nieuwe showroom, vertelt Johan over de passie voor zijn vak.
Lees meer

Tegelidee 2
Legebeke 2

‘Twee weten meer dan een’

‘Dat kan ik zelf ook’, dacht Maarten Legebeke zeven jaar geleden, nadat hij een tijdlang had gewerkt als stoffeerder in loondienst. Niet lang daarna begon hij zijn eigen bedrijf, samen met collega André Poulokarov. En meteen zat de vaart erin. We ontmoeten de mannen van Legebeke AP Stoffering uit Emmen in het noordoosten van Groningen.
Lees meer

SBR Vloeren stapte begin 2021 over op Eurocol

Marc Rijsdijk komt uit een werkersfamilie. Zijn vader was hoofduitvoerder op de bouw. Als jochie van zeven ging hij al mee om een beetje te helpen, toen hij twaalf was stond hij aan de betonkubel. Hij werkte als werkvoorbereider en uitvoerder bij Ballast Nedam en als projectleider bij VIOS Groep. In 2008 nam hij vloerenbedrijf SBR Vloeren in Rijswijk over. ‘Als uitvoerder moet je overal een beetje verstand van hebben. Ik wilde me gaan specialiseren.’
Lees meer

SBR Vloeren 2
Kwakman 2

Kwakman Tegelwerken: enthousiasme en vakmanschap

Sinds 2017 heeft Kwakman Afbouw uit Volendam, een van de grotere afbouwbedrijven in Nederland, een tegeldivisie. Anno 2022 is Kwakman Tegelwerken een graag geziene partij bij grote en middelgrote projecten. En hebben ze een mooi portfolio met toonaangevende gebouwen op hun naam staan, zoals The Valley langs de Zuidas van Amsterdam. Het geheim? ‘Enthousiasme, vakmanschap en een beetje lef.’
Lees meer

‘Als je iets doet wat de hele wereld doet, verdien je niks’

‘Er bestaat geen eigenwijzer volk dan stoffeerders’, zegt Alfons Hoolmans van IPS (Independent Project Stoffering). Iets nieuws in de markt zetten is daarom lastig. Maar niet voor hem, en ook niet voor zijn zonen Brandon en Kevin. ‘Wij vinden het echt leuk om nieuwe dingen te doen, zoals de DecoDesign-vloeren van Forbo Eurocol.’
Lees meer

IPS 2
Okan Can 1

‘Een vloer met twee handtekeningen’

Vaak gaat een verhaal in deze rubriek over een bedrijf dat van vader op zoon is overgegaan. Dit keer niet. Okan Can was vijftien jaar geleden nog ober in Haarlem, Ali Erdogan was offsetdrukker bij Plantijn Casparie. Nu worden ze door heel Nederland ingehuurd om vloeren te egaliseren en af te werken met microcement, BetonDesign, LiquidDesign en FloorColouring. ‘Daar hebben we kwaliteit in opgebouwd. Meer doen we niet, dan raken we die kwaliteit kwijt.’
Lees meer

‘Renovatie vraagt om een geoliede machine’

Wie denkt dat de tegelzetterij vergrijst, moet eens bij LT Tegelwerken gaan kijken. Het bedrijf van Danny Lammers en Frank Timmermans heeft een hele groep jonge jongens lopen – de meeste zijn nog geen twintig. Ze worden in rap tempo volleerde tegelzetters. ‘Zo heb ik het ook geleerd’, zegt Danny in de bouwkeet op een renovatieproject in Tilburg.
Lees meer

Danny Lammers 2
Wessels 2

Kant-en-klare badkamers maken bouw sneller

We zijn in Losser. Wessels Tegels, een van de grootste tegelzetbedrijven van Nederland, werkt hier samen met Dura Vermeer aan de pilot van een nieuwbouwconcept met houtskeletbouw en kant-en-klare badkamers. Ze zijn betegeld in Oldenzaal en worden als complete unit geleverd en geplaatst op de bouw.
Lees meer

‘Niet doorknallen, eerst zorgen dat alles goed gepland is’

‘Er is een verschil tussen het perfecte plaatje en de praktijk’, weet projectstoffeerder Ron van de Pol uit Elst. Hij noemt zichzelf een pietje-precies, deed de vakopleiding aan Het Gildevaart in Nieuwegein, houdt van schone bouwplaatsen en doet liever projecten dan particulier werk. We ontmoeten hem op een werk in Spakenburg.
Lees meer

Ron 2
Teamwork 2e

‘Je kunt beter zilver beloven en goud maken, dan andersom’

Het is even rijden naar het puntje van Limburg. En op deze zonnige dag voelt het zelfs een beetje als vakantie. We zijn onderweg naar Pascal Segers in Valkenburg. ‘Teamwork’ heet zijn bedrijf. En dat vat precies samen waar deze Limburgse project- en woninginrichter op inzet. Zijn team is het belangrijkste. ‘Of het nu een oudgediende is of een leerjongen. Ik sta tussen ze in’, zegt hij. ‘Het is gewoon Pascal.’
Lees meer

‘Die 150x150-tegels moesten omhoog, midden op de Dam’

Erwin Bout, Jeroen Haselager en Ralph Posthouwer groeiden samen op in Huizen, speelden bij dezelfde voetbalvereniging, in hetzelfde team en begonnen alle drie een eigen bedrijf. En nu, jaren later, pronkt de naam van hun gezamenlijke bedrijf in goudkleurige letters aan de muur van hun showroom. TGS - Tegels, Gietvloeren, Sanitair. Erwin vertelt hoe het zo kwam en waarom hun samenwerking een gouden zet was.
Lees meer

TGS 2
KICC 2

Laat je inspireren bij het KICC

Interieurarchitecten kunnen hun hart ophalen in het Kennis en Inspiratie Centrum Culemborg (KICC). Een feest van vloeren, zonwering en gordijnen. Allemaal van A-leveranciers. En niet alleen voor architecten trouwens. ‘We zijn open voor iedereen’, zeggen de drie ‘leading ladies’ die bulken van de ideeën en graag een rondleiding geven.
Lees meer

‘Ik wil altijd aan de bal zijn’

Een strak zwart, golvend gebouw aan de rand van het industriegebied van Edam. Dit is de thuishaven van Zwarthoed-Kirry, ‘het best georganiseerde tegelzetbedrijf van Nederland’. Dat zegt Ed ‘Kirry’ (zijn Volendamse bijnaam) Zwarthoed niet zelf, dat zeggen anderen in de branche. Technisch-commercieel adviseur André Sikking knikt instemmend. ‘Het geheim zit in de werkvoorbereiding.’
Lees meer

Zwarthoed 2
Tjammie Vis 2

‘Onze jongens worden niet blij van lange banen’

Het stofferen en bekleden van scheepsaccommodaties is een vak apart. De ruimtes zijn er klein, de doorgangen ook. Rollen vinyl tref je aan boord niet aan en alle producten die verwerkt worden, zijn voorzien van een IMO-certificering, een wereldwijde kwalificatie voor brandveiligheid op zee. Forbo Eurocol heeft een aantal lijmen, egalisaties en primers met zo’n strenge IMO-certificering. Tjamme Vis Scheepsstoffering in Groningen maakt er dankbaar gebruik van.
Lees meer

‘Ja, je blijft niet altijd schoon, maar je maakt altijd iets moois’

Een van de mooiste projecten die Eldi Pernet van ECP Tegelwerken en Tegelpartners tegelde, was het restaurantgedeelte van het Albeda College in Rotterdam. Vijf kleuren 10x10 van tekening. ‘Een uitgewerkt patroon dat van de vloer doorging op de wand’, zegt hij. ‘Daar krijg je voldoening van.’
Lees meer

ECP 2
Koelewijn 2

Schmidt & Koelewijn: woninginrichting van A tot Z

In een monumentaal pand in Baarn startte Gerrit Schmidt in 1938 een verfwinkel. Bijna honderd jaar later is het familiebedrijf Schmidt-Koelewijn een bekende naam in woning- en projectinrichting. Het herenhuis uit 1880 hebben ze nooit verlaten.
Lees meer

Tegels en badkamers die je niet overal kunt kopen

Op de grens van Groningen en Friesland, in Surhuisterveen, staat de showroom van Janijko. Luxe badkamers en tegels, net even anders dan in de bouwmarkt en toch betaalbaar. Jan Stienstra, de derde generatie in het familiebedrijf, leidt ons graag rond en vertelt over zijn visie, de ommekeer die het bedrijf tien jaar geleden maakte en waarom BetonDesign zo’n mooi product is.
Lees meer

Janijko 3c
Dergent 2

Mooi werk, daar houden ze van bij Dergent Vloeren

Reclame maken, daar doen ze niet aan, want bij Dergent Vloeren zitten ze nooit zonder werk. De zzp'ers Dennis Dergent en Matthijs Kolkman vonden elkaar als compagnon in hun liefde voor 'een mooi stukkie ambachtelijk werk'. Voor minder doen ze het niet. Intussen zit Dennis' 17-jarige zoon Jesse ook in het bedrijf.
Lees meer

Wij worden met een troffel in de hand geboren

Een tegelzettersfamilie, zo kun je Tegelzetbedrijf Van der Meij de Bie gerust noemen. Remco is de vierde generatie en de vijfde werkt intussen ook al mee. Op zijn twaalfde ging Remco in de schoolvakanties mee met zijn vader Ruud om te voegen en vanaf zijn zestiende zit hij in het familiebedrijf. 'En al die 33 jaar werk ik met Eurocol', zegt hij. 'Gewoon omdat ik nooit iets anders wil.'
Lees meer

Remco 3
Lykele 2

‘Wij zijn de mooimakers’

Aan het uiterste westelijke randje van Amsterdam, recht tegenover de pont naar Zaandam, zit Lykele Projectstoffering. Volgens Technisch-commercieel adviseur René van der Jagt ‘een begrip in en rond de hoofdstad’. Dennis van Groeningen is sinds 1 januari de trotse eigenaar van het bedrijf waar hij in 2005 vestigingsdirecteur werd.
Lees meer

‘We werken het liefst met één systeem’

Bij Martijn de Wit Vloeren uit Schagen willen ze niet voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. Alles ademt hier kwaliteit. Vakmanschap gaat er hand in hand met een goede prijs, voldoende tijd en hoogwaardige materialen. Het credo: we doen het goed of we doen het niet. Hoe? Werkvoorbereider Bruno de Vries en Technisch-commercieel adviseur Erik Schutte van Forbo Eurocol vertellen over hun samenwerking.
Lees meer

Martijn 2
Sloots 2

‘Je doet zaken met iemand die je mag’

Vier jaar geleden begon Mike Sloots in een kantoortje van drie bij twee met Sloots Projectinrichting. Met eenvoudige waarden als ‘afspraak is afspraak’ en ‘we doen niet aan woekerprijzen’ bouwde hij zijn beginnende zaak uit. Met bijzondere aandacht voor de menselijke factor. ‘Ik wil weten hoe het met mijn stoffeerders is. Gaat het even niet lekker thuis dan stuur ik je niet naar een stressvolle klus.’
Lees meer

‘Ik hecht veel waarde aan werkvoorbereiding’

Jan Elting mag je gerust een ouwe rot in het vak noemen. Eind jaren '80 nam hij het stukadoorsbedrijf van zijn vader over. En hij had zo zijn eigen idee. Er kwamen timmerlui, schilders en tegelzetters bij, want zegt hij: ‘De woningcorporaties willen het hele pakketje.’ Een duidelijke visie heeft hij ook. ‘We doen geen cowboywerk.’
Lees meer

Elting 1 en 2
Interieur 2

Interieur-Art stoffeert ook over de grens

Interieur-Art in Mijdrecht stapte in juni 2019 over naar Forbo Eurocol. Tot volle tevredenheid. Mike Klijn is de derde generatie in het familiebedrijf, dat binnenkort weer naar Amerika vertrekt om er een complete playground te stofferen.
Lees meer

‘Op vloerengebied ontzorgen we de aannemer helemaal’

Harold Karreman en Max Franken kennen elkaar al jaren. Vanaf 1 januari 2020 zijn zij ondernemer van het bedrijf waar ze al meer dan tien jaar met plezier werken: Projectstoffering Leiden.
Lees meer

Leiden 2
Marc 2

‘Ik wil niks achterlaten wat ik niet mooi vind’

Van zwembad tot stoomcabine, van badkamer tot buitenterras. Marc Hoogenboom, van Tegelcompleet uit Arnhem, maakt mooie dingen. Hij tegelde zelfs visfabrieken aan het Victoria-meer in Tanzania.
Lees meer

G&S kijkt naar meer dan alleen stofferen

De ene showroom is de andere niet. Dat blijkt als we het hypermoderne pand van projectinrichter G&S Project in Tilburg binnenwandelen. Geen modelkamers, geen stalenboeken, geen rekken met stoffen. Adjunct-directeur Eric de Krijger vertelt er alles over.
Lees meer

G & S
Rotho 2

‘Elk project is bijzonder’

Robert Heruer en Thomas Lamme, samen Rotho Tegelwerken & Afbouw, worden vooral ingehuurd voor het exclusievere werk. Hoe dat zo gekomen is? ‘We hebben een groot netwerk, we stellen hoge eisen en we gaan pas weg als het glimt.’
Lees meer

‘Zeker de grote klussen pakken we samen op’

Arne en Henry Benjamins zijn al hun hele werkende leven tegelzetter. Ze weten niet beter. Hun vader was het ook. En in het Drentse Elim wonen er nog meer. Maar last van concurrentie hebben ze niet. ‘Er is werk genoeg.’
lees meer

Benjamins 2
Lingen 2

‘Met elkaar zijn we een geoliede machine’

Het project Wilgenwende is een nieuwbouwwijk aan de zuidrand van Dordrecht. Het is even zoeken naar de juiste ingang, maar een behulpzame brommerrijder wijst ons de weg. Lingen Keramiek tegelt hier op maat en ontzorgt de aannemer. Projectbegeleider Jeroen Tichelaar leidt ons rond.
Lees meer

‘Wij hebben machines die een stoffeerder niet heeft’

De vloer ligt er spiegelglad in. De mannen van de Tapijt Trek Gigant leggen de laatste hand aan de egalisatie. De projectstoffeerder voor wie ze deze klus doen, kan het volgende week overnemen. John Meijer vertelt het verhaal van zijn bedrijf.
Lees meer

Trek 1 en 2
Poortvliet 2

‘Stofferen bij particulieren is anders’

Technisch-commercieel adviseur Servé van Dooren kan genieten van vakwerk. In het Zeeuwse Krabbendijke bezoekt hij Joan en Marco, stoffeerders van Woonboulevard Poortvliet, die voor ze gaan primen de scheuren in de ondervloer hebben gedicht. ‘Ik zie nog vaak genoeg dat dat niet gebeurt. Dit zijn vakmannen.’
Lees meer

‘Ik ga geen uitdaging uit de weg’

Anderhalf jaar geleden stond directeur Stef Stevense van Veerman & Kemper stukadoors op de stoep bij Rob Braan. Of hij samen met het Volendamse stukadoorsbedrijf een nieuw afbouwbedrijf wilde starten. Anderhalf jaar later is Veerman & Kemper Afbouw een florerend bedrijf.
Lees meer

Veerman 2
OZ 2

‘OZ wil stoere vloer’

In hartje Amsterdam werd een oude kazerne op het marineterrein omgetoverd tot moderne school van programmeeropleiding Codam. Architectenbureau OZ koos voor een vloer die afgewerkt werd met Eurocol 390 FloorColouring in de kleur White. ‘Het was de eerste keer dat we dit hebben voorgeschreven, maar het resultaat mag er zijn’, zegt architect Wouter Zaaijer.
Lees meer

‘Je kan zo’n emmer maar één keer omkiepen’

Freelance projectinrichter Ramon Konijnenberg heeft op zijn minst één eigenaardigheid te melden: ‘Tegelen of stofferen, daar vind ik niks aan. Ik maak vloeren met betonlook op basis van egaline en met BetonDesign.’
Lees meer

Ramon 2
van Geresteijn

‘Tegelzetten én BetonDesign, een mooie combinatie’

Hij was metselaar, maar leerde het vak van tegelzetter bij het aannemersbedrijf van zijn vader. ‘Ik ben een man van de praktijk’, zegt Rien van Geresteijn. ‘En ik ben ontzettend precies.’
Lees meer

‘Tegelzetten is een ambacht’

L. van der Wiel Totaalonderhoud renoveerde niet lang geleden een oude bakkerij in het centrum van Delft. Het pand was na de ingreep een meter breder en een meter dieper. ‘Je komt de gekste dingen tegen achter al die voorzetwandjes. Renovatie is specialistisch werk’, zegt Ralph Schmidt.
Lees meer

Van der Wiel 2
PAKO Vloeren 2

Patrick Koelemij: ‘De markt verandert. Mooi toch?’

In een kantoorpand in Alkmaar polijst Patrick Koelemij van PAKO Vloeren een vloertje dat is afgewerkt met Forbo Eurocol’s 390 FloorColouring. ‘Een mooie uitvinding’, zegt hij. ‘Een fractie van de prijs van een gietvloer en een uitstekend resultaat.’
Lees meer

VAB Afbouwgroep: ‘Eén partij is efficiënter’

Een afbouwbedrijf dat een compleet pakket kan leveren, is vandaag de dag populair bij de grotere aannemers. ‘Die willen niet anders’, zegt Evert Smit van VAB Afbouw uit Volendam. ‘Waarom? Ze willen zo min mogelijk partijen op de bouw.’
Lees meer

VAB Afbouw 2
Van Veen 2

‘Straks niet alleen tegels uitzoeken, maar meteen ook sanitair’

We hebben afgesproken in Sint Nicolaasga (Friesland) bij Tegelzetbedrijf en Tegelhandel Van Veen, waar de showroom op dit moment een metamorfose ondergaat. Straks rijden we ook nog naar Lemmer, voor wat live action bij een van de projecten. TCA Jurrie de Vries van Forbo Eurocol is er ook.
Lees meer

‘Welke lijm eronder zit, zal de klant worst zijn, maar boeit ons des te meer’

De projectinrichters van Thuisin Van Brederode uit Den Helder hebben het weleens makkelijker gehad dan hier, in dit hotel in hartje Den Burg op Texel. Toch installeren ze binnen no time alweer een LVT-vloer in een van de te renoveren kamers. Deze mannen zijn zichtbaar van alle markten thuis, net als de collega’s in thuishaven Den Helder die we later die dag zullen spreken.’
Lees meer

Relatie
Groot afbouw 2e

50 jaar verwerker en groothandel in één

Om vijf uur ’s ochtends gaan de deuren van GBM Bouwmaterialen in Volendam open. De busjes staan dan al in de rij voor het drive-through magazijn, waar alle producten liggen die je nodig hebt om met een klus te starten. ‘Deze regio is een Eurocol-bolwerk’, zegt algemeen directeur Paul Machielsen.
Lees meer

Jurry Projects, de oudste stoffeerder in een nieuwe jas

In 2012 zegden Jos Konings en Patrick Zandstra hun baan op en stapten in een nieuw avontuur. Ze kochten Jurry Terneuzen, de oudste stoffeerder van Nederland, vernieuwden de naam in Jurry Projects en waren van de ene op de andere dag ondernemers.
Lees meer

Jurry 2
Jan 2

Tegelzetter Jan van Houtum: ‘Elke opdracht heeft zijn eigen uitdaging’

Jan van Houtum wist al vroeg dat hij een kantoorbaan niet zag zitten. ‘Ik wil met mijn handen werken. Wij hadden thuis een architectenbureau, nog steeds trouwens, de bouw was altijd rondom het huis.’ Zeventien jaar geleden begon hij voor zichzelf.
Lees meer

‘Iedere tevreden klant is ambassadeur van je bedrijf’

Het is druk in de vrijstaande villa in een chic straatje in Nijmegen. Vakmannen lopen af en aan. Het is eigenlijk nog te vroeg in het proces om marmoleum te leggen. ‘Maar’, zegt woninginrichter André Marcusse op deze druilerige maandagmorgen, ‘de bewoners komen er zaterdag in. We doen nu de kamers, voor de gangen komen we nog terug.’
Lees meer

Marcusse
de bruin 2

Alfred de Bruin: ‘Goede tegelzetters zijn schaars’

Net buiten Badhoevedorp, vlak bij Schiphol, bouwt Corendon een enorm hotel. Meters maken voor de mannen van De Bruin Tegelwerken uit Stolwijk. ‘Ik vergelijk ons werk weleens met topsport’, zegt Alfred de Bruin. ‘Het proces is niet altijd even leuk, maar het gaat om het resultaat. Dat geeft voldoening.’
Lees meer

Vinke uit Beilen: ‘De projectmarkt neemt een vlucht’

Wie ‘Projecten’ aanklikt op de website van Vinke Beilen, leest onder andere over de balans tussen representativiteit en functionaliteit: een beter werkklimaat, een goede akoestiek en meer productiviteit. We gingen zelf eens kijken bij een mooi project van deze trouwe Eurocol-klant.
Lees meer

Vinke 2b
Puur 2b

‘Ik hou van BetonDesign’

Zijn bedrijf heet PUUR! Designvloeren. Een mooi no-nonsensewoord. ‘Geen bluf, met twee benen op de grond’, zegt Barend van Kooten. We zijn op bezoek in Veenendaal, waar het pand van PUUR! nog wordt verbouwd.
Lees meer

Danny Spaan: ‘Het hoeft niet alleen over werk te gaan’

Op een industrieterrein aan de rand van Geldrop staat het bedrijfspand van Spaan Projekten. Danny Spaan is druk. Hij heeft een uurtje tijd, want de agenda staat vol afspraken. De kern van de zaak: ‘Vloeren leggen, raambekleding, dat is wat we kunnen.’
Lees meer

Danny Spaan 2
Hornbach 2

Tegelzetters kunnen ook naar Hornbach

Steeds vaker vinden professionele verwerkers de weg naar een Hornbach-bouwmarkt. De megamarkten hebben een eigen ProfiService, zoals ze het noemen. Ook Forbo Eurocol is er ruim vertegenwoordigd.
Lees meer

‘BetonDesign op de wand, ik vind het fantastisch’

Ko de Koning was een van de eerste stukadoors in Nederland die BetonDesign op de muur smeerde in plaats van op de vloer. En dan ook nog in een badkamer. Over het resultaat is hij heel enthousiast. Hier is zijn verhaal.
Lees meer

Ko 2
Ton 1

‘Je moet een opdracht durven verliezen, om er één te kunnen winnen’

‘Er zitten twee mannetjes op mijn schouder, een verkoper en een ondernemer’, zegt Ton Gijsberts van TON Projectstoffering in Sint Oedenrode. Zijn zaak loopt al vijf jaar als een trein. ‘We gaan nu zelfs internationaal’, lacht hij.
Lees meer

Tegelzetter John van Vugt: ‘Ik doe het goed, of ik doe het niet’

Een tegelzetter die meer doet dan tegels zetten. Dat is John van Vugt. In de regio waar hij als zzp’er actief is – rond zijn woonplaats Rhoon, onder Rotterdam - heeft hij al heel wat keukens, toiletten en badkamers verbouwd.
Lees meer

John van Vught 2
Dave 0

Stoffeerder Dave Amweg: ‘Ik wil alles uit het vak halen’

‘When flooring becomes art’ is de slogan van Dave Amweg. We hebben afgesproken bij Health & Fit Sports in Monster, waar hij onlangs een prachtig logo in het linoleum aanbracht. Met de hand uitgesneden, een uiterst secuur werkje. ‘Dit is een ambacht’, zegt hij.
Lees meer

‘Door BetonDesign kwam Eurocol weer in beeld’

Wilfred Koek, eigenaar van Ter Horst Woondekor in Almelo, is er duidelijk over. ‘Ik was meteen enthousiast over BetonDesign. Zo zijn de banden met Eurocol weer aangetrokken.’
Lees meer

Ter Horst 0
Van beek 9

‘Eurocol-producten zijn gewoon een niveautje hoger’

Ze moesten ooit een wand betegelen met tegels van 75 kilo per stuk. Daryl Otten van Van Beek Tegelprojecten uit Barneveld vertelt hoe ze dat hebben gedaan. En u raadt het al: de lijm was van Forbo Eurocol.
Lees meer

‘Eigen Huis & Tuin was een mooi begin’

In een woonwijk in Leeuwarden staat de bus van stoffeerder Siep Venema. Marmoleum Thuis heet zijn bedrijf. In de lege woning staan de zakken 960 Europlan Super al klaar, Siep gaat vandaag egaliseren. ‘Ik doe het liefst particulier werk’, zegt hij.
Lees meer

siep 6
Van der Meer 5

Gespecialiseerde tegelzetters M. van der Meer & Zoon ‘Onze eigen mensen zorgen voor zekerheid’

‘Een paar jaar geleden zaten we regelmatig te wachten, nu staat de telefoon niet stil’, zegt Sander van der Meer. De markt trekt aan en het familiebedrijf, aannemers van tegelwerken en natuursteen, spint er garen bij.
Lees meer

‘Als je goed werk levert, gunnen mensen je een opdracht’

Op zijn 17de was Joris Veer klaar met zijn school, maar thuis zitten was geen optie. Hij ging aan de slag bij een stoffeerder. Voor zijn eerste klus lag hij op zijn knieën onder een bar. Op de rand van de crisis in 2008 besloot hij voor zichzelf te beginnen.
Lees meer

Joris Veer 2
Arjan Poelarends 4

Zzp’er Arjan Poelarends: ‘Met stofferen geboren’

‘Hoe moeilijker de klus, hoe mooier de uitdaging’, zegt woning- en projectstoffeerder Arjan Poelarends. We zitten aan tafel in een woning in Vroomshoop (OV) waar hij de laatste hand legt aan een pvc-vloer. ‘Gordijnen erin, vanmiddag om vijf uur ben ik klaar.’
Lees meer

Projectinrichting Lavoir: een beleving

Frans Lavoir, die een lange carrière als stoffeerder achter de rug heeft, startte zijn eigen bedrijf tien jaar geleden in Middelburg. Inmiddels heeft zijn zaak een naam hoog te houden als het gaat om het inrichten en stofferen van grote projecten, van kantoren tot vakantiewoningen, van zorginstellingen tot hotelkamers.
Lees meer

Lavoir 1
Van wanrooij 5

Van Wanrooij: een totaalformule

Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling uit Geffen bouwt al 45 jaar succesvolle woonprojecten en bedrijfsonroerend goed. Wie een huis koopt bij Van Wanrooij kan meteen een bezoek brengen aan de mooiste showroom op het gebied van keuken, tegels en sanitair: Van Wanrooij Warenhuys.
Lees meer

Master, flexibele totaalinrichters

Master Totaalinrichting uit Hoofddorp heeft alles om een ruimte in te richten. Van sportschool tot Rabobank en van theater tot hotel. Maar ook particulieren kunnen er hun gordijnen, jaloezieën of vloerbedekking uitzoeken, desgewenst met een eigen design. Voor het stofferen gebruikt Master Eurocol-producten. ‘Dat heeft vooral te maken met hun vertegenwoordiger.’
Lees meer

Master 3
vanderlaan 3

Van der Laan, stoffeerders anno 1911

‘We verlijmen al veertig jaar marmoleum. En al even lang doen we dit met Eurocol-producten’, zeggen Boudewijn en Jan Hein van der Laan. Zij zijn broers en de vierde generatie stoffeerders in het familiebedrijf in Assendelft.
Lees meer

Henk Ouwendorp, al dertig jaar tegelzetter

Henk Ouwendorp van Tegelzettersbedrijf Topteg uit Stroe zit dertig jaar in het vak. Het mooiste wat hij ooit tegelde, was een zwembad met een mozaïek van een walvis. Het gekste een kerk waar de grafstenen moesten worden verplaatst. En altijd staan er Eurocol-producten op het werk. ‘Het is betrouwbaar en sterk. Ik weet niet beter.’
lees meer

Henk Ouwendorp
BGI

BGI tegelt luxe hotel voor de Zuidas

Op het Gelderlandplein in Amsterdam wordt een voormalig kantoorpand omgebouwd tot luxe hotel. Kostbaar tegelwerk, bijzondere patronen, maar ook streng toezicht op topkwaliteit. BGI Tegelwerken uit Volendam heeft er tien weken lang een mooie klus aan.
Lees meer

3.000 m² vloer egaliseren op één dag

Vloerenspecialist M2 Vloeren uit Amersfoort is projectinrichter voor de woning- en utiliteitsbouw. Van hieruit ontwikkelde dit familiebedrijf zich tot specialist in egaliseren en het aanbrengen van gietvloeren. Met de eigen pomptruck kan men tot 3.000 m² op één dag aan. Sinds kort gebruikt men de primers en egalisatiemiddelen van Forbo Eurocol. Accountmanager en projectadviseur Wieger Kok legt uit waarom.
Lees meer

M2 vloeren
TGL 2

TGL houdt van tegels en Eurocol

Tino Vredenburg is eigenaar van TGL uit Wormer. Onder die naam runt hij een showroom en een tegelzetbedrijf. Hij zit nu vijftien jaar in het vak en door zijn uitstekende ervaringen met de producten van Forbo Eurocol is hij een fervent gebruiker. Zijn medewerkers hoeft hij ook niet met iets anders op pad te sturen.
Lees meer

Tegelzettersbedrijf J. van Vliet

Werken met eersteklas producten is voor Tegelzettersbedrijf J. van Vliet vanzelfsprekend. Net als open communiceren met de klant en leverancier.
Lees meer

van vliet
leiden

‘De service is geweldig’

Klant in beeld: Projectstoffering Leiden. Directeur-eigenaar Hans Appel koos drie jaar geleden tot volle tevredenheid voor Eurocol-producten.
Lees meer

Strategisch partnership met Raab Karcher

Forbo Eurocol is voor Raab Karcher een A-leverancier. Directeur Marketing en Inkoop Bernard Wessel vertelt waarom het merk Eurocol bij hen past.
Lees meer

Raab 1
de tombe

De Tombe en Karel: tegelzetters met passie

Tegelzetten doe je met veel vakmanschap maar vooral met liefde voor het vak. Mat de Tombe en Roel Karel uit Leiden weten er alles van.
Lees meer

CRH Bouwmaterialenhandel kiest bewust voor decentralisatie

CRH voert het A-merk Eurocol al vele jaren in zijn assortiment. Vanwege de kwaliteit, de persoonlijke ondersteuning en oplossend vermogen.
Lees meer

CRH
knap

Knap Transportgroep uit Wormerveer

Forbo Eurocol kiest zijn partners met zorg uit. Een goed voorbeeld is Knap Transport, dat al tientallen jaren Eurocol-producten vervoert.
Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Inschrijving nieuwsbrief

Meld u nu hier aan en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Forbo Eurocol.

Opmerking over gegevensbescherming
Wij verwerken uw gegevens uitsluitend voor het doel dat voor u herkenbaar is op het moment van de gegevensoverdracht aan ons. Voor de verwerking van gegevens schakelen we deels externe dienstverleners in, zowel uit binnen- als buitenland. Voor meer informatie over de gegevensbescherming bij Forbo en over uw rechten als betrokkene: zie onze Privacyverklaring.

35 jaar Eurovisie

Eurovisie bestaat 35 jaar.

Om die Reden is de september-editie éénmalig in een feestelijk jasje gestoken. Met een speciale vormgeving en met meer artikelen dan u van ons gewend bent.

Ga via deze link naar 35 jaar Eurovisie.

35 jaar Eurovisie

50 jaar Eurocol

50 jaar verhalen achter bekende Eurocol-producten

Hier kan men terugblikken op het ontstaan van onze fabriek, voortgekomen uit de 'lijmafdeling' van de N.V. Nederlandsche Linoleumfabriek in Krommenie, het huidige zusterbedrijf Forbo Flooring.

Lees meer

logo 50 jaar