Selecteer je taal

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Hilton Hotel op Schiphol

19.000 m² vloer en 433 badkamers met Eurocol-producten

Wie met de auto naar Schiphol rijdt, kan er niet omheen. Het nieuwe Hilton Amsterdam Airport Hotel, met zijn opvallende gevelconstructie, is nu al een markant herkenningspunt. Ook van binnen is het een bijzonder gebouw. Met 433 kamers en suites, 23 vergaderzalen, een restaurant en bar, executive lounge, spa en fitnesscentrum, een groot atrium met lobby en een ondergrondse parkeergarage met 138 parkeerplaatsen.

hilton 2

Tegelmozaïek

Voor dit omvangrijke project worden diverse Eurocol-producten toegepast. De Tombe en Karel uit Den Haag neemt de hoofdmoot van het tegelwerk voor zijn rekening. Dit betekent: de boulevardgalerij, de buitentrappen, maar liefst 433 badkamers en het fraaie tegelmozaïek achter de open keuken van het restaurant (zie foto), een ontwerp van Mecanoo Architecten. Omdat tegelleverancier Maatwerktegels de tegels keurig hadden geordend, konden de tegelzetters ze direct vanuit de verpakking plaatsen.

Ondergronden

De tegelzetters hebben te maken met verschillende ondergronden. Zwevende en constructievloeren, Metal Stud-wanden, gipsplaat WR en prefab beton. Uiteraard komen de producten van het Eurocol Waterdicht Tegelwerk hierbij goed van pas.

Voor het tegelwerk worden de volgende Eurocol-producten toegepast:

063 Euroband
099 Dispersieprimer
685 Eurocoat
703 Lijm- en Voegepoxy
717 Eurofine WD
730 Isoflex
Eurocol poedertegellijmen

Vloerafwerking

Ook de projectinrichting in ‘het Hilton’ betekent een flinke klus. Projectstoffering Leiden tekende voor de afwerking met tapijt en ondertapijt van maar liefst 19.000 m² vloeroppervlak. Verdeeld over elf verdiepingen met gangen, ballrooms, en 433 kamers en suites. Directeur-eigenaar Hans Appel: ‘Voor deze enorme hoeveelheid tapijt dat in Egypte werd vervaardigd, hebben we vier kilometer verderop op Schiphol een hangar tot onze beschikking. Hier doen we het voorsnijwerk uit rollen van 30 meter lang en banen van 4 meter breed. Een secuur werkje want het moet in de verschillende ruimten mooi in patroon worden gelegd.’

Kwaliteit

Om de vloeren optimaal af te werken, koos Projectstoffering Leiden voor een uitgebreide selectie Eurocol-producten. Appel: ‘Er zijn op Schiphol al heel wat emmers, zakken en pallets egalisatiemiddel, lijmen en andere Eurocol-producten doorheen gegaan. Niet zo gek als je nagaat dat we hier in totaal 158 rollen van 30 x 4 meter tapijt verwerken. Waarom Eurocol? Wij gaan altijd voor kwaliteit en zeker op een project als dit nemen we geen enkel risico.’

Voor de projectinrichting worden de volgende Eurocol-producten toegepast:

043 Europrimer Alphy
044 Europrimer Multi
049 Europrimer ABS
509 Eurosafe Tex
514 Eurosafe Lino
542 Eurofix Tack Plus
811 Europlan Fibre
920 Europlan Alphy
975 Europlan Special