Selecteer je taal

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Persberichten

Hieronder vindt u een overzicht van de persberichten die Forbo Eurocol heeft uitgebracht.
Voor een volledig overzicht klikt u op Archief - Persberichten.

Heeft u een vraag of wit u informatie, klik dan op Contact gegevens.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste Eurocol nieuws?
Schrijf u in voor de Eurovisie


LiquidDesign van Forbo Eurocol is vernieuwd en verder verbeterd

LiquidDesign van Forbo Eurocol is vernieuwd en verder verbeterd

Nog makkelijker verwerkbaar plus een eigentijds kleurenaanbod

Wormerveer, 1 september 2022 – LiquidDesign van Forbo Eurocol is al sinds zijn introductie in 2016 een succesvol surface finishing-product. Een stijlvolle, veerkrachtige gietvloer met duurzame componenten als kurk en plantaardige olie. LiquidDesign werd onlangs vernieuwd en verder verbeterd. Het resultaat: nog makkelijker verwerkbaar en het kleurenpalet kreeg een frisse update. De tien populairste basiskleuren bleven en dit aanbod werd uitgebreid met twaalf moderne, gevarieerde kleuren.

Vernieuwd kleurenpalet
Het vernieuwde LiquidDesign past in Forbo Eurocols filosofie om ook bestaande producten – waar mogelijk – te blijven verbeteren en de klant een gevarieerde keuze te bieden. Van het bestaande aanbod werden tien basiskleuren gehandhaafd en daar kwamen twaalf geheel nieuwe kleuren bij. De tweede generatie LiquidDesign telt er nu dus 22. Daarnaast zijn er voor grotere projecten ook specials mogelijk, die volgens de specifieke wensen van de klant in een groot volume kunnen worden geproduceerd.

Fijnere kurkstructuur
Naast een nieuwe keuze in kleuren, werden ook de verwerkingseigenschappen van LiquidDesign verder verbeterd. Een goed geëgaliseerde ondervloer is nog altijd voorwaarde voor een strak resultaat, maar onder meer door een fijnere kurkstructuur laat de gietmassa zich nu nog vloeiender over de vloer verspreiden. Nieuw is ook dat dit uitsmeren niet meer met een spaan gebeurt, maar altijd met de 836 Decokam-houder met de 837 Decokam-inzetstrip, nummer 78. Hierdoor brengt de verwerker altijd de juiste hoeveelheid aan en bovendien is het vooraf maken van een vloerveldverdeling niet langer noodzakelijk. LiquidDesign had al prettige verwerkingseigenschappen en met de vernieuwde receptuur werden die nog verder verbeterd.

Onderscheidend
Gebleven is wat LiquidDesign al was: een warme, stijlvolle, veerkrachtige en geluiddempende vloerafwerking voor vele toepassingen. Hiermee onderscheidt dit surface finishing-product zich duidelijk van de veel killere uitstraling van bijvoorbeeld PU of epoxy. LiquidDesign behoort dan ook tot het hogere vloerensegment en dat is terug te zien in de vele toepassingen. Niet alleen scholen, zorgcentra en bedrijfsrestaurants worden ermee uitgevoerd, LiquidDesign vindt zijn weg ook steeds vaker naar moderne woninginterieurs, luxe winkels, stijlvolle kantoorruimten en trendy studio's. En met het vernieuwde aanbod van 22 gevarieerde kleuren is er voor elke stijl en interieur iets moois te kiezen.

LiquidDesign-productinformatie vindt u op:
www.eurocol.nl/liquiddesign

Voor technisch advies kunt u bellen naar de afdeling Technische adviezen: +31 (0)75 627 16 30 of stuur een e-mail.

Forbo Eurocol Nederland B.V.
Industrieweg 1-2, 1520 AC Wormerveer
T +31 (0)75 627 16 00, F +31 (0)75 628 35 64
www.eurocol.nl

LD vloer

50 jaar (Forbo) Eurocol in Nederland

50 jaar (Forbo) Eurocol in Nederland

Van lijmafdeling tot marktleider in vloerbedekking- en tegellijmen

Wormerveer, 8 maart 2022 - Eurocol - tegenwoordig Forbo Eurocol - bestaat vijftig jaar. In september organiseert het bedrijf diverse festiviteiten rond dit jubileum, met in de aanloop ernaartoe terugblikken op de vele mijlpalen, waarmee het merk Eurocol uitgroeide tot marktleider.

Na vloerbedekking ook tegels
Tot 1972 was de ontwikkelings- en productieafdeling van linoleumlijm onderdeel van de N.V. Nederlandsche Linoleumfabriek in Krommenie. Deze fabriek, het huidige Forbo Flooring, stelde net zulke hoge eisen aan de lijm als aan het linoleum. Daarom vonden deze lijmen gretig aftrek bij woning- en projectinrichters en de lijmafdeling groeide gestaag. Die ontwikkeling kreeg een extra impuls toen men in Krommenie ook tegellijm ging ontwikkelen. Directe aanleiding hiervoor was een technisch probleem dat zich in de jaren '60 en '70 in de bouw manifesteerde. Op grootschalige (hoogbouw)woningprojecten in beton bleek dat de cementgebonden tegellijmen uit die tijd niet bestand bleken tegen de dwarskrachten vanuit het beton. Het gevolg: tegels knalden letterlijk van de muren of er ontstonden krimpscheuren in het tegelwerk.

Elastische pastategellijm
Als oplossing voor die behoefte van tegelzetters creëerden de productontwikkelaars uit Krommenie een kant-en-klare elastische pastategellijm 682 Majolicol. Tientallen jaren later staat deze bekende okerkleurige wandtegellijm nog altijd bij veel klanten in de schappen. De lijmafdeling groeide uit haar jasje en intussen was de linoleumfabriek opgenomen in Forbo Group. Verzelfstandiging van de lijmactiviteiten lag voor de hand en op initiatief van de toenmalige directeur ir. J.C. Kaars Sijpesteijn werd in 1972 Eurocol opgericht, met vestigingsplaats Wormerveer. Van hieruit zou het bedrijf uitgroeien tot marktleider. Klanten laten zich met hun keuze voor het A-merk Eurocol niet alleen leiden door de hoge kwaliteit. De producttraining, technische ondersteuning en adviezen die zij erbij krijgen, met bijbehorende projectgarantie, betekenen voor hen een belangrijke meerwaarde.

Breed assortiment
Vandaag de dag ligt er aan de Industrieweg in Wormerveer een modern fabrieksterrein met onder meer een eigen afdeling Research & Development, diverse productielijnen en magazijnen, een instructiecentrum en het hoofdkantoor. De locatie is dezelfde als vijftig jaar geleden, maar door de tijd is er veel veranderd. Naast lijmen voor vloerbedekking en tegels worden er ook diverse bijbehorende Eurocol-producten vervaardigd, zoals primers, reparatiemortels, egaliseermiddelen en voegmiddelen. De afgelopen jaren werd het assortiment uitgebreid met surface finishing-producten. Met BetonDesign, LiquidDesign, FloorColouring, DecoDesign en WallDesign biedt Forbo Eurocol zijn klanten tegenwoordig ook een aantrekkelijk aanbod in afwerkingsproducten voor vloer en wand.

Toekomst
Forbo Eurocol kijkt terug op een halve eeuw rijke historie, maar werkt tegelijk hard aan de toekomst. In 2021 werden de productielijnen van de poederfabriek uitgebreid en gemoderniseerd en kreeg ook het magazijn gereed product er veel extra opslagcapaciteit bij. Daarnaast maakt men flinke stappen met CO₂-reductie en circulaire economie. Wat dat betreft staat er nog heel wat te gebeuren. De ontwikkeling van nieuwe, innovatieve sustainable producten, zowel voor de Vloer- als Tegeldivisie, is in een vergevorderd stadium en vormt straks een nieuwe mijlpaal voor Forbo Eurocol.

luchtfoto Eurocol 1955

Nieuw: decoratieve coating voor vloer en wand

Nieuw: decoratieve coating voor vloer en wand

Forbo Eurocol breidt de surface finishing-productenlijn verder uit met DecoDesign

Wormerveer, 28 mei 2020 - Met DecoDesign introduceert Forbo Eurocol een nieuw designproduct voor vloer en wand. Een innovatieve en decoratieve afwerking, op basis van een watergedragen acrylaatcoating die wordt opgespoten met SprayCoat, voor een uniek dessin.

Trend
DecoDesign is de nieuwe aanwinst in de lijn van Eurocol surface finishing-producten voor vloeren en wanden. Een trend die enkele jaren geleden werd ingezet, naast het bestaande productaanbod voor het verlijmen en voegen van tegels en het installeren van vloerbedekkingen. DecoDesign is een aantrekkelijk product voor de professionele projectinrichter. Dankzij de korte droogtijden is die in staat een project in ruim één werkdag een fraaie metamorfose te geven.

Warm, duurzaam en comfortabel
Anders dan bij epoxy- en PU-producten, heeft DecoDesign een warme, hoogwaardige en duurzame uitstraling. Daarbij biedt het nieuwe Eurocol-product tegelijk veel comfort en gebruiksgemak. Dankzij de uitgebalanceerde receptuur en het aanbrengen in meerdere lagen, is DecoDesign bovendien kleurvast. Het wordt toegepast op vlakke vloeren en wanden, die hiervoor eerst worden geëgaliseerd.

Klaar na ruim één werkdag
Ook bij de ontwikkeling van DecoDesign heeft Forbo Eurocol weer veel aandacht aan prettige verwerkingseigenschappen. De basiscoating, 330 ColourCoat, leverbaar in acht basiskleuren, wordt eenvoudig aangebracht met een vachtroller. Na droging van deze eerste laag kan de tweede er direct overheen. Vervolgens wordt de coating opgespoten met 331 SprayCoat. Met deze 'pixelspray' verkrijgbaar in drie kleuren, breng je het unieke dessin aan. In combinatie met de acht basiskleuren kan de klant kiezen uit veertien vastgestelde dessincombinaties. De finishing touch wordt gevormd door een 2-componentenlaklaag. Op de vloer zijn twee lagen nodig, op de wand een. De tweede laag op de vloer kan direct op dag 2 worden aangebracht. Op deze manier beschikt de klant na ruim één werkdag over een volledig nieuw, stijlvol en duurzaam interieur.

DecoDesign-productinformatie vindt u op:
www.eurocol.nl/decodesign

Voor technisch advies kunt u bellen naar de afdeling Customer Service: +31 (0)75 627 16 30 of stuur een e-mail.

DecoDesign 7

Nieuwe, geurneutrale 686 Supercol hecht en smeert beter

Nieuwe, geurneutrale 686 Supercol hecht en smeert beter

Succesvolle pastawandtegellijm van Forbo Eurocol opnieuw verbeterd

Forbo Eurocols populaire pastategellijm voor wandtegels, de 686 Supercol, werd onlangs opnieuw verbeterd. De lijm smeert en bindt beter af, hecht nog krachtiger en is bovendien geurneutraal. Dit betekent geen nare luchtjes meer op cementgebonden ondergronden. Groot voordeel voor de tegelzetter is de verbeterde aanvangskleefkracht. Ook heeft de smeuïger 686 Supercol nog altijd een uitstekend standvermogen. Bovendien beschikt de ‘686’ nu over het EC 1PLUS-label. Dit maakt de lijm qua emissie-eisen geschikt voor projecten die volgens BREEAM-conformiteit moeten worden uitgevoerd, voor een gezondere werk- of leefomgeving.

Elke tegelzetter die met Eurocol-producten werkt, heeft wel een aantal emmers 686 Supercol in zijn bedrijfsbus staan. Deze prettig verwerkbare, flexibele en krachtige pastawandtegellijm is geschikt voor vrijwel elke ondergrond en dat maakt hem populair onder vakmensen.

Voor de nieuwe 686 Supercol keken de productontwikkelaars van Forbo Eurocol onder andere naar de nieuwe trends op tegelgebied, maar ook naar de toepassing van nieuwe bouwmaterialen en -technieken, en verwerkingsmethoden. Ook de wensen en ervaringen van Eurocol-klanten speelden een zeer belangrijke rol bij de ontwikkeling van de nieuwe ‘686’.

Forbo Eurocol heeft de gewoonte om elk nieuw product eerst uitgebreid te laten testen in de praktijk, zo ook met de 686. Met de feedback van de verwerker zet men in het lab de puntjes op de i, totdat de ideale samenstelling is bereikt. Aan het enthousiasme van de tegelzetters te oordelen, die met de vernieuwde 686 Supercol hebben gewerkt, is dit ook nu weer uitstekend gelukt. De verbeterde 686 Supercol vervangt zijn voorganger en wordt automatisch uitgeleverd sinds 1 juli 2019.

Uitgebreide productinformatie over de 686 Supercol vindt u op:
http://www.eurocol.nl/686-supercol

Voor technisch advies kunt u bellen naar de afdeling Technische Adviezen: +31 (0)75 627 16 30 of stuur een e-mail.

686 emmer

Forbo Eurocol introduceert egalisatie voor zand-cement én anhydriet

Forbo Eurocol introduceert egalisatie voor zand-cement én anhydriet

Sneldrogend en krimparm 924 Europlan Hybrid voor elke vloer

Wormerveer, 16 april 2019 - Er zijn egaliseermiddelen op de markt voor cementgebonden dekvloeren en (gipsgebonden) anhydrietvloeren. Logisch, want beide typen afwerkvloeren worden op grote schaal toegepast. Vaak ook in combinatie op een project en dat is soms lastig. Enerzijds door de verschillen in droogtijd en wanneer je wilt egaliseren, heb je verschillende producten nodig. Dit laatste behoort nu tot het verleden, met de 924 Europlan Hybrid van Forbo Eurocol. Een krachtige egalisatie voor zowel gips als cement.
Best of both worlds


924 Europlan Hybrid heeft het beste van twee productsoorten in zich verenigd. Het egaliseermiddel is snelafbindend en biedt de snelle droging van een cementgebonden egalisatie en heeft de krimparme eigenschappen van een gipsgebonden egalisatie. Prettig voor de verwerker op een project waar verschillende vloervlakken worden toegepast, met zowel zand-cement- als anhydrietdekvloeren. Het zogeheten ettringiet - volumevergroting bij vochtinwerking en verlies van hechtsterkte - krijgt met 924 Europlan Hybrid geen kans. De verwerker kan dus het gehele vloeroppervlak met één product egaliseren.

Hoge druksterkte
Daarnaast beschikt dit nieuwe egaliseermiddel van Forbo Eurocol over nog meer sterke eigenschappen. Dankzij zijn hoge druksterkte van 40N/mm² kan de 924 Europlan Hybrid uitstekend worden toegepast in combinatie met een Eurocol-designvloer zoals BetonDesign, LiquidDesign en MultiTerrazzo. Een ander voordeel is de snelle droging. Bij een laagdikte tot 5 mm kan de egalisatie al na 6 uur worden afgewerkt met elk type vloerbedekking. Aan het eind van de dag egaliseren, betekent dus de volgende ochtend verder afwerken.

Voor elke vloer
Bij twijfel over het type ondervloer, bijvoorbeeld op een renovatieproject, speelt de verwerker met 924 Europlan Hybrid altijd op safe. Dat geldt overigens niet alleen voor cementgebonden of anhydriet, want ook op gietasfalt (tot 5 mm laagdikte), magnesiet, houtgraniet, spaanplaat of bestaand tegelwerk kan deze egalisatie probleemloos worden toegepast. Dit betekent zorgeloos egaliseren op vrijwel elke ondervloer en tijdwinst voor de verwerker.

Voordelen op een rij
• Sneldrogend en krimparm
• Al na 6 uur af te werken met elk type vloerbedekking
• Geschikt voor cement- en gipsgebonden dekvloeren
• Geschikt voor vrijwel alle andersoortige vloeren
• Geschikt in combinatie met vloerverwarming
• Geschikt in combinatie met Eurocol-designvloeren
• Verpompbaar
• Stofarm
• Zeer emissiearm, Emicode EC1 Plus
• Toepasbaar in laagdikten tot 10 mm
• Hoge druksterkte, bestand tegen rollend (zit)meubilair

924 Europlan Hybrid -productinformatie vindt u op:
eurocol.nl/924europlanhybrid

Voor technisch advies kunt u bellen naar de afdeling Customer Service: +31 (0)75 627 16 30 of stuur een e-mail.

Forbo Eurocol Nederland B.V.
Industrieweg 1-2, 1520 AC Wormerveer
T +31 (0)75 627 16 00
www.eurocol.nl

924