Selecteer je taal

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

eurocol
750 MULTICOL

750

Multifunctionele, licht verwerkbare en flexibele cementgebonden tegellijm met zeer gunstig verbruik voor de verlijming van (grootformaat) keramische wand- en vloertegels, alsmede donkergekleurd natuursteen, op nagenoeg alle cementgebonden ondergronden zoals beton, cementgebonden stucwerk, zand-cementdekvloeren, bestaand tegelwerk en vloerverwarmingsconstructies. Zeer geschikt voor wandtegelwerk en gebruik in zgn. natte ruimten. Toepasbaar in binnen- en buitensituaties. Dankzij EMICODE EC 1PLUS (zeer emissiearm) ook geschikt voor BREEAM-projecten.

750-multicoil.jpg
 • pdf-productspecificatie.pdf

  pdf-productspecificatie.pdf

 • dop-verklaring-nl.pdf

  dop-verklaring-nl.pdf

 • 750-ec 1 plus licentie nl.pdf

  750-ec 1 plus licentie nl.pdf

 • 750-veiligheidsblad nl.pdf

  750-veiligheidsblad nl.pdf

Producttypering

Multifunctionele, licht verwerkbare en flexibele cementgebonden tegellijm.
Basis : Een met water aan te maken cementpoeder met een hoog gehalte aan duurzame kunststofbindmiddelen.
Kleur : Grijs.

Productvoordelen:
 • Zeer gunstig verbruik
 • Uitermate geschikt voor wand- en vloertoepassingen
 • Voor wand en vloer
 • Geschikt voor praktisch alle ondergronden
 • Multifunctioneel inzetbaar als dun- en vloeibedlijm
 • Vocht- en vorstbestendig
 • Binnen en buiten toepasbaar
 • EMICODE EC 1PLUS (zeer emissiearm)
 • S1 (flexibel) conform NEN EN 12002
 • Hoge aanvangskleefkracht
 • Stofarm

Prestaties en eigenschappen

Classificatie : C2TE conform NEN-EN 12004 en S1 conform NEN-EN 12002. Een flexibele cementgebonden poedertegellijm met een verhoogd standvermogen en een verlengde open tijd. GEV EMICODE EC 1PLUS (zeer emissiearm) getest conform EN 13999-2/4. Geschikt voor BREEAM-projecten.
Stoffactor : < 5% bestanddelen met een deeltjesgrootte van < 2 μm(micrometer).
Verbruik : 1,1 - 2,5 kg/m², afhankelijk van de vlakheid van de ondergrond en type tegel. 
ETIM-class :  EC011707 (Tegellijm). Bekijk hier de ETIM-features van dit product.


Steeds meer producten van Eurocol zijn geclassificeerd volgens ETIM. Dit product is geclassificeerd volgens ETIM klasse EC011707 (Tegellijm). Bezoek de Eurocol ETIM-selector om alle features (eigenschappen) te bekijken.

Toepassing

Toepassing:
 • Voor de verlijming van (grootformaat) keramische wand- en vloertegels, alsmede donkergekleurd natuursteen, op nagenoeg alle ondergronden zoals beton, cement- en gipsgebonden stucwerk, plaatmateriaal, zand-cementdekvloeren, bestaand tegelwerk en vloerverwarmingsconstructies. Zeer geschikt voor wandtegelwerk en gebruik in zgn. natte ruimten. Toepasbaar in binnen- en buitensituaties. Dankzij EMICODE EC 1PLUS (zeer emissiearm) ook geschikt voor BREEAM-projecten.
 • Voor het verlijmen van glasmozaïek en lichtgekleurd natuursteen zoals marmer, onze 711 Uniflex of 681 Marmercol gebruiken.

Verwerking

Open tijd : Binnen 15 - 20 minuten de tegels in het lijmbed plaatsen, afhankelijk van de ondergrond en de temperatuur.
Mengverhouding : 23 kg 750 Multicol op ca. 7,5 (dunbed) - 9 liter (vloeibed) water.
Wachttijd : Na het aanmaken met water de mortel enige minuten laten staan, daarna nog eens flink doorroeren en op de ondergrond aanbrengen.
Verwerkingstemperatuur : Vanaf 5 tot 25 °C (temperatuur van zowel de omgeving als de ondergrond).
Verwerkingstijd : De aangemaakte lijm binnen 60 minuten verwerken.
Afbindtijd : Minimaal 24 uur afhankelijk van de ondergrond en de temperatuur. Lagere temperaturen vertragen de afbinding. Gedurende de afbinding van de lijm dient de temperatuur overdag en ‘s nachts boven de 5 ˚C te blijven.
Opslag : Koel, droog en in gesloten verpakking.
Houdbaarheid : 12 maanden in onaangebroken verpakking. Geopende verpakking na gebruik goed sluiten.

* De opgegeven waarden zijn laboratoriumwaarden welke gezien de grote variatie in klimatologische omstandigheden, ondervloersamenstellingen en laagdiktes slechts als richtwaarden gelden.

Verbruik:
1,1 - 2,5 kg/m², afhankelijk van de vlakheid van de ondergrond en type tegel. 

Ondergrond:
 • De ondergrond dient voldoende druk- en trekvast te zijn. Tevens dient de ondergrond vlak, droog, vet-, vuil- en stofvrij te zijn.
 • Vochtabsorberende wanden zoals cementgebonden stucwerk, beton, kalkzandsteen e.d. voorstrijken met 099 Dispersieprimer en laten drogen.
 • Gipsgebonden ondergronden voorstrijken met 044 Europrimer Multi en in het sproeibereik voorzien van een volledig gesloten laag 685 Eurocoat, zodat er een gesloten laag tussen tegellijm en ondergrond ontstaat.
 • Gesloten ondergronden zoals bestaand tegelwerk, ontvetten met 014 Euroclean. Vervolgens vervuiling opnemen met een katoenen doek en de ondergrond volledig laten drogen. Hierna voorstrijken met 051 Europrimer Quartz.
 • Voor calciumsulfaatgebonden gietvloeren (anhydriet) bij voorkeur onze 725 Alphycol gebruiken.
 • Raadpleeg vooraf altijd onze technische productinformatiebladen. Bij twijfel over de te maken toepassingen vooraf contact opnemen met onze afdeling Technische Adviezen.


Gebruiksaanwijzing:
 • Voeg 23 kg 750 Multicol toe aan ca. 7,5 (dunbed) - 9 liter (vloeibed) en schoon leidingwater en meng de mortel gedurende 1 minuut mechanisch, met het Eurocol 855 Mengijzer (ca. 600 tpm), tot een klontvrij geheel.
 • De mortel enige minuten laten staan, nogmaals flink doorroeren en op de ondergrond aanbrengen met een lijmkam. De keuze van de vertanding (zie afbeeldingen) dient zodanig te zijn dat een minimum lijmcontactvlak van 80% wordt bereikt (gelijkmatig verdeeld over de achterzijde van de tegel). Voor buitentoepassingen dient dit 100% te zijn.
 • Binnen 15-20 minuten de tegels met een schuivende beweging in het lijmbed drukken. Controleer hierbij regelmatig of de rugzijde van de tegels volledig met de lijm in contact is gekomen. Overtollige lijm direct uit de voegen verwijderen.
 • De aangemaakte lijm beslist binnen 60 minuten verwerken. Geen extra water meer aan de reeds afbindende mortel toevoegen.
 • Onder normale omstandigheden, d.w.z. een temperatuur van 20 °C en een relatieve luchtvochtigheid van 65%, kan het tegelwerk na minimaal 24 uur worden gevoegd.

Verbruik/vertanding poedertegellijmen:

De vlakheid van de ondergrond en type tegel zijn bepalend voor de keuze van de vertanding van de lijmkam. De keuze voor de vertanding dient zodanig te zijn dat een minimum lijmcontactvlak van 80% wordt bereikt (gelijkmatig verdeeld over de achterzijde van de tegel). Voor buitentoepassingen dient dit 100% te zijn. Dit geldt ook voor zwaarbelaste binnenvloeren, bijv. winkel- en magazijnvloeren. Controleer het lijmcontactvlak regelmatig.

Vertanding nr. 19 4x4 mm : Verbruik ca. 1,1 kg/m²                       
Vertanding nr. 12 6x6 mm : Verbruik ca. 1,7 kg/m² 
Vertanding nr. 13 8x8 mm : Verbruik ca. 2,2 kg/m²  
Vertanding nr. 14 10x10 mm : Verbruik ca. 2,5 kg/m²Kwaliteit en garantie

Milieu en gezondheid

Veiligheidsbladen : Voor uitgebreide veiligheids- en milieu-informatie volgens EEG-richtlijn 91/155 verwijzen wij naar onze website www.eurocol.nl.


Milieu en gezondheid
Milieuproductverklaring/Environmental Product Declaration EPD-NIBE-20210224-17685 geverifieerd door SGS Search / Intron.
Stofarm met stoffactor < 5% bestanddelen met een deeltjesgrootte van < 2 μm(micrometer).
Getest op emissie van vluchtige organische verbindingen en heeft EMICODE EC 1PLUS getest conform EN 13999-2/4.
Voldoet aan de criteria van BREEAM-NL HEA 9 Vluchtige organische verbindingen; Het bevorderen van een gezonde en goede kwaliteit van de binnenlucht doordat de gebruikte bouw- en afwerkingsmaterialen een lage emissie van schadelijke vluchtige organische verbindingen en andere schadelijke stoffen veroorzaken. Geschikt voor BREEAM nieuwbouw en renovatie.


Rekenmodel

Bestek

Artikelgegevens

ArtikelOmschrijvingVerpakkingEAN-code
750MulticolZak à 23 kg8 710345 750103