Selecteer je taal

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

eurocol
709 SUPERFLEX

709

Flexibele poedertegellijm voor de verlijming van keramische wand- en vloertegels, mozaïek en vlak donkergekleurd natuursteen. Toepasbaar op vrijwel elke cementgebonden ondergrond, beton, bestaand tegelwerk, vloerverwarmingsconstructies, enz. Dankzij EMICODE EC 1PLUS (zeer emissiearm) ook geschikt voor BREEAM-projecten.

709-superflex.jpg
 • 709-ec 1 plus licentie nl.pdf

  709-ec 1 plus licentie nl.pdf

 • pdf-productspecificatie.pdf

  pdf-productspecificatie.pdf

 • dop-verklaring-nl.pdf

  dop-verklaring-nl.pdf

 • 709-veiligheidsblad nl.pdf

  709-veiligheidsblad nl.pdf

 • epdfeica-709 superflex-nl.pdf

  epdfeica-709 superflex-nl.pdf

Producttypering

Flexibele poedertegellijm voor de verlijming van keramische wand- en vloertegels, mozaïek en vlak donkergekleurd natuursteen. Toepasbaar op vrijwel elke cementgebonden ondergrond, beton, bestaand tegelwerk, vloerverwarmingsconstructies, enz. Dankzij EMICODE EC 1PLUS (zeer emissiearm) ook geschikt voor BREEAM-projecten.
Basis : Een met water aan te maken cementpoeder met toeslagstoffen en een hoog gehalte aan kunststofbindmiddelen.
Kleur : Grijs en wit.

Productvoordelen:
 • EMICODE EC 1PLUS (zeer emissiearm)
 • Geschikt voor praktisch alle mogelijke ondergronden
 • Ook voor vloerverwarmingsconstructies
 • Blijvend flexibel
 • Hoge aanvangskleefkracht
 • Hoge eindhechting
 • Voor wand en vloer

Prestaties en eigenschappen

Brandbaarheid : Niet brandbaar.
Classificatie : C2TE conform NEN-EN 12004 en S1 conform NEN EN 12002. Een flexibele poedertegellijm met een verhoogd standvermogen en een verlengde open tijd. GEV EMICODE EC 1PLUS (zeer emissiearm) getest conform EN 13999-2/4.Geschikt voor BREEAM-projecten.
Verbruik : 1,2 - 3,5 kg /m², afhankelijk van de vlakheid van de ondergrond en type tegel.
ETIM-class :  EC011707 (Tegellijm). Bekijk hier de ETIM-features van dit product.


Steeds meer producten van Eurocol zijn geclassificeerd volgens ETIM. Dit product is geclassificeerd volgens ETIM klasse EC011707 (Tegellijm). Bezoek de Eurocol ETIM-selector om alle features (eigenschappen) te bekijken.

Toepassing

Toepassing:
 • Voor het verlijmen van vloertegels, mozaïek en vlakke, niet verkleuringsgevoelig natuursteen op alle soorten ondergronden, zoals hout, bestaand tegelwerk, granito en vloerverwarmingsconstructies.
 • Tevens zeer geschikt voor het verlijmen van wandtegels op niet geheel vlakke wanden (bijv. kalkzandsteen) en voor het verlijmen van niet-absorberende tegels op niet-absorberende wanden.
 • Voor buitentoepassingen raadpleeg onze technische adviseurs. Niet geschikt bij waterdruk (constante vochtbelasting).
 • In verband met de kans op verkleuring, is de 709 Superflex grijs niet geschikt voor het verlijmen van glasmozaïek en lichtgekleurd natuursteen, zoals marmer. Hiervoor 709 Superflex wit gebruiken.

Verwerking

Open tijd : Binnen 15 - 20 minuten dienen de tegels in het lijmbed geplaatst te worden, afhankelijk van de ondergrond en temperatuur.
Mengverhouding : 25 kg poedertegellijm op ca. 6,5 liter water.
Wachttijd : Na het aanmaken met water de mortel 5 - 10 minuten laten staan, daarna nog eens flink doorroeren en op de ondergrond aanbrengen.
Verwerkingstemperatuur : Vanaf 5° tot 25 °C (temperatuur van zowel de omgeving als de ondergrond).
Verwerkingstijd : De aangemaakte lijm binnen 90 minuten verwerken.
Afbindtijd : 1-5 dagen, afhankelijk van de ondergrond en temperatuur. Lagere temperaturen vertragen de afbinding.
Opslag : Koel, droog en in gesloten verpakking.
Houdbaarheid : 12 maanden, in onaangebroken verpakking. Geopende verpakking na gebruik goed sluiten.

* De opgegeven waarden zijn laboratoriumwaarden welke gezien de grote variatie in klimatologische omstandigheden, ondervloersamenstellingen en laagdiktes slechts als richtwaarden gelden.

Verbruik:
1,2 - 3,5 kg /m², afhankelijk van de vlakheid van de ondergrond en type tegel.

Ondergrond:
 • De ondergrond dient voldoende druk- en trekvast te zijn. Tevens dient de ondergrond vlak, droog, vet-, vuil- en stofvrij te zijn.
 • Houten vloeren, bestaande uit vloerdelen, dienen voldoende ondersteund te zijn (maximale balkafstand 60 cm). Hierop watervast multiplex (minimaal 12 mm dik) schroeven zodat een starre constructie ontstaat. Daarna voorstrijken met 099 Dispersieprimer. Maximaal tegelformaat 30x30 cm.
 • Vochtgevoelige, absorberende ondergronden, zoals bijv. gipsachtige wanden voorstrijken met 099 Dispersieprimer. Deze ondergronden in het sproeibereik voorzien van een volledig gesloten laag 685 Eurocoat, zodat er een gesloten laag tussen tegellijm en ondergrond ontstaat.
 • Voor calciumsulfaatgebonden gietvloeren (anhydriet) geldt dat bij het bereiken van 0,5% restvocht, de vloer voorgestreken dient te worden met 044 Europrimer Multi of 099 Dispersieprimer (droogtijd minimaal 12 uur).
 • Raadpleeg vooraf altijd onze technische productinformatiebladen. Bij twijfel over de te maken toepassingen vooraf contact opnemen met onze afdeling Technische Adviezen.


Gebruiksaanwijzing:
 •  Voeg 25 kg 709 Superflex toe aan ca. 6,5 liter koel en schoon leidingwater en meng de mortel  gedurende 1 minuut mechanisch, met het Eurocol 855 Mengijzer (ca. 600 tpm), tot een klontvrij  geheel.
 •  De mortel enige minuten laten staan, nogmaals flink doorroeren en op de ondergrond aanbrengen  met een voorgeschreven lijmkam (zie afbeeldingen verbruik/vertanding).
 •  Binnen 15 - 20 minuten de tegels met een schuivende beweging in het lijmbed drukken. Controleer  hierbij regelmatig of de rugzijde van de tegels volledig met de lijm in contact is gekomen.  Overtollige lijm uit de voegen verwijderen.
 •  De aangemaakte lijm beslist binnen 90 minuten verwerken. Geen extra water meer aan de reeds  afbindende mortel toevoegen.
 •  Onder normale omstandigheden, d.w.z. een temperatuur van 20 °C en een relatieve  luchtvochtigheid van 65%, kan het tegelwerk na minimaal 24 uur worden gevoegd.
Verbruik/vertanding poedertegellijmen:

De vlakheid van de ondergrond en type tegel zijn bepalend voor de keuze van de vertanding van de lijmkam. De keuze van de vertanding dient zodanig te zijn dat men een minimum lijmcontactvlak van 80% bereikt (gelijkmatig verdeeld over de achterzijde van de tegel). Controleer het lijmcontactvlak regelmatig.

Vertanding nr. 19, 4x4 mm : Verbruik ca. 1,2 kg/m²
Vertanding nr. 12, 6x6 mm : Verbruik ca. 2.0 kg/m²
Vertanding nr. 13, 8x8 mm : Verbruik ca. 2,7 kg/m²
Vertanding nr. 14, 10x10 mm : Verbruik ca. 3,5 kg/m²


Kwaliteit en garantie

Milieu en gezondheid

Veiligheidsbladen : Voor uitgebreide veiligheids- en milieu-informatie verwijzen wij naar onze website www.eurocol.nl.


Rekenmodel

Bestek

Artikelgegevens

ArtikelOmschrijving VerpakkingEAN-code
709Superflex Zak à 25 kg

grijs
8 710345 709026

wit
8 710345 709019

grijsDoos à 5 kg8 710345 709262 

grijsOverdoos à 5x5 kg  8 710345 709255