Selecteer je taal

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

eurocol
711 UNIFLEX

711

Hoogwaardige, witte vocht- en vorstbestendige poedertegellijm voor de flexibele en waterdichte verlijming van natuursteen, glasmozaïek en keramische wand- en vloertegels. Toepasbaar op vrijwel elke cementgebonden ondergrond, beton, bestaand tegelwerk, vloerverwarmingsconstructies, enz. Ideaal voor natte ruimten, zwembaden en buitentoepassingen.

711-uniflex.jpg
 • 711-veiligheidsblad nl.pdf

  711-veiligheidsblad nl.pdf

 • epdfeica-711 uniflex-nl.pdf

  epdfeica-711 uniflex-nl.pdf

 • 711- ec 1 plus licentie nl.pdf

  711- ec 1 plus licentie nl.pdf

 • dop-verklaring-nl.pdf

  dop-verklaring-nl.pdf

 • pdf-productspecificatie.pdf

  pdf-productspecificatie.pdf

Producttypering

Hoogwaardige, witte vocht- en vorstbestendige poedertegellijm voor de flexibele en waterdichte verlijming van natuursteen, glasmozaïek en keramische wand- en vloertegels. Toepasbaar op vrijwel elke cementgebonden ondergrond, beton, bestaand tegelwerk, vloerverwarmingsconstructies, enz. Ideaal voor natte ruimten, zwembaden en buitentoepassingen.
Basis : Een met water aan te maken witte cementpoeder met een hoog gehalte aan duurzame kunststofbindmiddelen.
Kleur : Wit.

Productvoordelen:
 • EMICODE EC 1PLUS (zer emissiearm)
 • Stofarm
 • Binnen en buiten toepasbaar
 • Blijvend flexibel
 • Vocht- en vorstbestendig
 • Hoge aanvangskleefkracht
 • Hoge eindhechting
 • Voor wand en vloer

Prestaties en eigenschappen

Brandbaarheid : Niet brandbaar.
Classificatie : C2TE conform NEN-EN 12004 en S1 conform NEN-EN 12002. Een flexibele cementgebonden poedertegellijm met een verhoogd standvermogen en een verlengde open tijd. GEV EMICODE EC 1PLUS (zeer emissiearm) getest conform EN 13999-2/4. Geschikt voor BREEAM-projecten.
Verbruik : 1,2 - 3,5 kg/m², afhankelijk van de vlakheid van de ondergrond en type tegel.
ETIM-class :  EC011707 (Tegellijm). Bekijk hier de ETIM-features van dit product.


Steeds meer producten van Eurocol zijn geclassificeerd volgens ETIM. Dit product is geclassificeerd volgens ETIM klasse EC011707 (Tegellijm). Bezoek de Eurocol ETIM-selector om alle features (eigenschappen) te bekijken.

Toepassing

Toepassing:
 • Voor een flexibele en waterdichte verlijming van keramische wand- en vloertegels, glasmozaïek, vlak natuursteen, plavuizen, splijttegels, porcellantato grestegels of andere tegels met een zeer geringe vochtopname, op vrijwel alle ondergronden, zoals beton, zand-cement dekvloeren, hout, bestaand tegelwerk, granito, vloerverwarmingsconstructies e.d.
 • Zeer geschikt voor gebruik in natte ruimten, zwembaden en buitentoepassingen.

Verwerking

Open tijd : Binnen 15 - 20 minuten de tegels in het lijmbed plaatsen, afhankelijk van de ondergrond en de temperatuur.
Mengverhouding : 25 kg 711 Uniflex op ca. 6 liter water. / 5 kg 711 Uniflex op ca. 1,2 liter water.
Wachttijd : Na het aanmaken met water de mortel enige minuten laten staan, daarna nog eens flink doorroeren en op de ondergrond aanbrengen.
Verwerkingstemperatuur : Vanaf 5° tot 25 °C (temperatuur van zowel de omgeving als de ondergrond).
Verwerkingstijd : De aangemaakte lijm binnen 60 minuten verwerken.
Afbindtijd : Minimaal 24 uur afhankelijk van de ondergrond en de temperatuur. Lagere temperaturen vertragen de afbinding. Gedurende de afbinding van de lijm dient de temperatuur overdag en ‘s nachts boven de 5 ˚C te blijven.
Opslag : Koel, droog en in gesloten verpakking.
Houdbaarheid : 12 maanden, in onaangebroken verpakking. Geopende verpakking na gebruik goed sluiten.

* De opgegeven waarden zijn laboratoriumwaarden welke gezien de grote variatie in klimatologische omstandigheden, ondervloersamenstellingen en laagdiktes slechts als richtwaarden gelden.

Verbruik:
1,2 - 3,5 kg/m², afhankelijk van de vlakheid van de ondergrond en type tegel.


Ondergrond:
 • De ondergrond dient voldoende druk- en trekvast te zijn. Tevens dient de ondergrond vlak, droog, vet-, vuil- en stofvrij te zijn.
 • In buitensituaties verdient het de voorkeur om voor verlijming de ondergrond te voorzien van twee lagen 730 Isoflex. Tevens alle oude keramische afwerking verwijderen.
 • Houten vloeren, bestaande uit vloerdelen, dienen voldoende ondersteund te zijn (maximale balkafstand 60 cm). Hierop watervast multiplex (minimaal 12 mm dik) schroeven zodat een starre constructie ontstaat. Daarna voorstrijken met 099 Dispersieprimer en volledig voorzien van een gesloten laag 685 Eurocoat. Maximaal tegelformaat 30x30 cm.
 • Vochtgevoelige, absorberende ondergronden, zoals bijv. gipsachtige wanden voorstrijken met 099 Dispersieprimer. Deze ondergronden in het sproeibereik voorzien van een volledig gesloten laag 685 Eurocoat, zodat er een gesloten laag tussen tegellijm en ondergrond ontstaat.
 • Voor calciumsulfaatgebonden gietvloeren (anhydriet) geldt dat bij het bereiken van 0,5% restvocht, de vloer voorgestreken dient te worden met bij voorkeur met 044 Europrimer Multi (droogtijd minimaal 12 uur).
 • Raadpleeg vooraf altijd onze technische productinformatiebladen. Bij twijfel over de te maken toepassingen vooraf contact opnemen met onze afdeling Technische Adviezen.


Gebruiksaanwijzing:
 • Voeg 25 kg 711 Uniflex toe aan ca, 6 liter koel en schoon leidingwater en meng de mortel gedurende 1 minuut mechanisch, met het Eurocol 855 Mengijzer (ca. 600 tpm), tot een klontvrij geheel.
 • De mortel enige minuten laten staan, nogmaals flink doorroeren en op de ondergrond aanbrengen met een voorgeschreven lijmkam (zie afbeeldingen verbruik/vertanding).
 • Binnen 15 - 20 minuten de tegels met een schuivende beweging in het lijmbed drukken. Controleer hierbij steeds of de rugzijde van de tegels volledig met de lijm in contact is gekomen. Overtollige lijm direct uit de voegen verwijderen.
 • Op vloeren in natte ruimten, voor de waterdichtheid, eerst met een vlakspaan een gesloten laag van ca. 5 mm dik aanbrengen. Vervolgens met de voorgeschreven lijmkam de lijmrillen trekken, hierbij zo min mogelijk de vertanding tot de ondervloer doorzetten. Als men absoluut zeker wil zijn van een waterdichte laag dan kan dit ook in twee bewerkingen worden uitgevoerd. In dat geval eerst met een vlakspaan een gesloten laag van ca. 3 mm dik aanbrengen en deze minimaal 5 uur laten drogen. Daarna wederom lijm opbrengen waarin lijmrillen worden aangebracht en de tegels kunnen worden geplaatst.
 • In droge ruimten op de gebruikelijke wijze met de voorgeschreven lijmkam de rillen aanbrengen.
 • De aangemaakte lijm beslist binnen 60 minuten verwerken. Geen extra water meer aan de reeds afbindende mortel toevoegen.
 • Onder normale omstandigheden d.w.z. een temperatuur van 20 °C en een relatieve luchtvochtigheid van 65%, kan het tegelwerk na minimaal 24 uur worden afgevoegd.
Verbruik/vertanding poedertegellijmen: 

De vlakheid van de ondergrond en type tegel zijn bepalend voor de keuze van de vertanding van de lijmkam. De keuze voor de vertanding dient zodanig te zijn dat een minimum lijmcontactvlak van 80% wordt bereikt (gelijkmatig verdeeld over de achterzijde van de tegel). Voor buitentoepassingen dient dit 100% te zijn. Dit geldt ook voor zwaarbelaste binnenvloeren, bijv. winkel- en magazijnvloeren. Controleer het lijmcontactvlak regelmatig. 

Vertanding nr. 19, 4x4 mm : Verbruik ca.1,2 kg/m²
Vertanding nr. 12, 6x6 mm : Verbruik ca. 2,0 kg/m²
Vertanding nr. 13, 8x8 mm : verbruik ca. 2,7 kg/m²
Vertanding nr. 14, 10x10 mm : verbruik ca. 3,5 kg/m²


Instructiefilm:
Klik hier

Kwaliteit en garantie

Milieu en gezondheid

Veiligheid en milieu : Veiligheidsbladen van Forbo Eurocol producten volgens EEG-richtlijn 91/155.
Veiligheidsbladen : Voor uitgebreide veiligheids- en milieu-informatie verwijzen wij naar onze website www.eurocol.nl.


DUBO:

De tegellijmen en voorstrijkmiddelen van Forbo Eurocol Nederland B.V. voldoen aan de volgende specificatienummers van het Nationaal Pakket Duurzaam Bouwen (woningbouw en utiliteitsbouw, nieuwbouw en beheer):

 • S265 / B265 / U265
  Gebruik voor tegelwerk op wanden oplosmiddelvrije wandtegelbevestiging.
 • S261 / B261 / U261
  Gebruik voor tegelwerk op vloeren oplosmiddelvrije vloertegelbevestiging.
 • S296 / B296 / U296
  Gebruik voor voorbehandeling op steenachtige ondergrond: watergedragen voorstrijk- of impregneermiddel.
 • S067 / B067 / U067
  Gebruik afwerkmaterialen met een lage emissie naar het binnenmilieu.


Rekenmodel

Bestek

Artikelgegevens

ArtikelOmschrijvingVerpakkingEAN-codeMin. bestelh.
711UniflexZak à 25 kg8 710345 052405 
711UniflexOverdoos à 5x5 kg 8 710345 711036
711Uniflex5 kg doos8 710345 0000485 stuks

Instructievideo

Informatievideo over het verlijmen van lichtgekleurd natuursteen en glasmozaïek met 681 Marmercol en 711 Uniflex.