Selecteer je taal

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Met deze 5 tips maak je het verschil met FloorColouring

1. Laat de klant vooraf kleur bekennen

FloorColouring is leverbaar in drie moderne industriële kleuren, die elk op hun beurt in drie verschillende kleurintensiteiten zijn uit te voeren. Driemaal drie is negen dus, op basis van de kleuren White, Soft Black en Brown. Een nuttige tip hierbij: een monster van de gewenste kleur en intensiteit zegt veel meer dan de voorbeelden uit de productbrochure. Die vormen slechts een indicatie voor de kleurrichting. Investeren in een proefstuk bij de klant thuis of in zijn of haar bedrijf is altijd de moeite waard. Het voorkomt lastige discussies of teleurstellingen achteraf. Die monsters kun je daarna weer prima gebruiken bij een nieuw klantenbezoek of in je eigen showroom. Hoe meer FloorColouring-pigment, des te voller de kleur van de vloerafwerking. Afhankelijk van de omstandigheden, meng je
390 FloorColouring met de 990 Europlan Direct, 920 Europlan Alphy of het hybride egaliseermiddel 924 Europlan Hybrid. Het maximum is 3% pigmentpoeder op een 23kg-zakverpakking egaliseermiddel. Dat maximum betekent: 3 potjes van 230 gram pigment op 1 zak egaliseermiddel. Minder kan dus altijd, afhankelijk van de wensen van de klant.

FloorColouring kleurstalen

2. Check de ondervloer en bereid deze voor

Voor een optimaal eindresultaat moet de ondervloer blijvend droog, star, scheurvrij en druk- en trekvast zijn. Krimp- en/of constructiescheuren, die doorzetten tot in de toplaag nadat de vloer is opgeleverd, kunnen immers leiden tot klachten. Voor het aanbrengen van 390 FloorColouring moet de vloer schoon, vet- en vuilvrij zijn. Strijk voor het aanbrengen van de FloorColouring-egalisatie de ondergrond voor met 044 Europrimer Multi . Breng na droging van de primer een onverdunde laag 026 Euroblock Multi aan. Dit zorgt voor een optimale hechting en voorkomt het ontstaan van luchtgaatjes in de egalisatielaag. Op de Eurocol-website staat de complete lijst gereedschappen die je nodig hebt om de egalisatie aan te brengen. De ruimte waarin wordt gewerkt, moet goed worden geventileerd.

044

3. Werk altijd nat-in-nat

Voor het mooiste resultaat is het essentieel om FloorColouring nat-in-nat aan te brengen. Werk daarom met minimaal twee personen, op grotere projecten liefst met meer. Terwijl de een egaliseert, bereidt de ander alvast een volgende emmer voor. Meng het pigmentpoeder (1 tot 3 potjes van 230 gram) met de juiste hoeveelheid water (waterfactor). Doe dit mechanisch met een laag toerental, om spatten te voorkomen. Is het pigmentpoeder volledig opgelost tot een klontvrij geheel met een egale kleur, voeg dan het egaliseermiddel toe in de mengemmer. Meng deze mortel minimaal 1 minuut mechanisch (minimaal 800 omw./min.) tot een egale en klontvrije massa. Gebruik hiervoor het Eurocol 855 Mengijzer. Haal tussentijds een spatel langs de binnenzijde van de mengemmer, zodat het egaliseermiddel en het pigment volledig worden gemengd. Laat elke gemixte emmer circa 3 minuten rijpen. Meng de mortel voor het aanbrengen altijd nog even kort door op een laag toerental en verwerk de FloorColouring-egalisatie binnen 20 minuten. Als de gemengde egaliseermortel te lang in de emmer blijft, zal deze lichter van kleur worden, met ongewenst kleurverschil in de FloorColouring-vloer als gevolg. De aangemaakte emmers zo snel mogelijk uitgieten draagt bij aan een egale kleur van de vloer.

FloorColouring mengen

4. Voorkom kleurvakken

Kleurvlakken in een FloorColouring-vloer doen echt afbreuk aan de uitstraling. Je voorkomt dit door steeds kleine hoeveelheden egalisatie op de vloer aan te brengen en hierbij voldoende ruimte te laten om aan te vullen met de nieuwe porties van elke volgende emmer. Door steeds met dit soort ‘eilandjes’ te werken die weer worden aaneengesloten met nieuwe porties, voorkom je ongewenste patroonvorming en kleurvlakken. De porties vloeien zo mooi in elkaar over zodat een authentieke betonlook ontstaat. Verdeel de egalisatie direct na opgieten met de spaan en maak willekeurige slagen om het optimale betonlook-effect te creëren. Let erop dat je altijd een laag van minimaal 4 à 5 mm dikte aanbrengt. Uiteraard begin je met het aanbrengen van FloorColouring altijd in een hoek of aan de zijkant van de ruimte en werk je vervolgens richting de uitgang.

FloorColouring 2

Bekijk hier de instructievideo die toont hoe je de egalisatie het best verdeelt om kleurvakken te voorkomen. Daarnaast kun je de webinar bekijken voor handige tips & tricks.

5. Laat de vloer na het aflakken voldoende uitharden

Na het aanbrengen van de FloorColouring-vloer moet deze minimaal 24 uur drogen. Hierna werk je de vloer af met het tweecomponentenlaksysteem, 301 BaseSealer en 311 TopCoat . Bij de 920 Europlan Alphy en de 924 Europlan Hybrid adviseren wij twee lagen 301 en één laag 311. Voor de 990 Europlan Direct is één laag van elk voldoende. Breng de lak gelijkmatig aan met de voorgeschreven lakroller, waarbij je aanzetten vermijdt. Netjes lakken, is nog best een kunst op zich. De juiste werkwijze hiervoor vind je ook terug in deze rubriek 5 tips. Draag altijd schoenhoezen om voetafdrukken te voorkomen. De lak bereikt na 24 uur 80% van zijn uitharding. Voorzichtig belopen mag dan, maar niet eerder dan na 7 dagen is de toplaag volledig uitgehard en mechanisch en chemisch resistent. Dit betekent: tot die tijd kan de ruimte in gebruik worden genomen, mits met beleid. Dus niet de vloer zwaar belasten of schuiven met meubilair. Het is belangrijk om dit duidelijk te communiceren naar de klant, net als dat vuil en/of vocht tijdens het uithardingsproces van de lak uit den boze zijn. Als aan al deze voorwaarden is voldaan, komt de FloorColouring-vloer optimaal tot zijn recht, voor vele jaren gebruiksplezier.

FloorColouring aanbrengen

Animatie FloorColouring - stappenplan