Selecteer je taal

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Wat zijn de verschillen tussen onze wandegalisatiemiddelen?

‘‘Omdat niet elke klus hetzelfde is, bieden we uiteraard voor verschillende toepassingen ook verschillende wandegalisatiemiddelen en reparatiemortels’, zegt productmanager Dino Brouwer. ‘De
658 Wandoforte is al jarenlang een topper. Een prima cementgebonden basis met hoge druksterkte. Echt een klassieker, die bijvoorbeeld veel wordt gebruikt als ondergrond bij tunnels en zwembaden.

Dino

Snelle mortel

Daarnaast hebben we 955 Wandostuc , onze snel afbindende, licht verwerkbare renovatiemortel. Als je de technische specificaties van de producten vergelijkt, lijken ze op elkaar, maar let op: er zijn ook verschillen in eigenschappen en toepassingen.

Welke ondergronden?

Zowel de 658 Wandoforte als de 955 Wandostuc kun je gebruiken voor het egaliseren en herstellen van cementgebonden en andere steenachtige wanden, zoals cellenbeton en kalkzandsteen. Een verschil is dat je de 955 ook kunt toepassen op voorbehandelde, gipsachtige ondergronden, zoals gipsplaat en gipsblokken.

955 Wandostuc

Binnen of buiten toepassen?

Er zijn meer verschillen in toepassing. Zo kun je de 658 zowel binnen als buiten gebruiken, terwijl de 955 Wandostuc bij uitstek geschikt is voor renovatieprojecten binnen, waar naast kwaliteit, de prijs en snelheid doorslaggevend zijn (zie ook de volgende alinea). Wil je bijvoorbeeld een complete badkamer waar het oude tegelwerk is afgehakt strak maken, dan kan de 955 een betere keuze zijn. De 955 Wandostuc kan gewoon beter de dikkere lagen en wisseling in laagdiktes aan.

Verschillen in laagdiktes

Dat brengt me bij de verschillen in de toepasbare laagdiktes. Bij de 658 ligt die tussen de 2 en 10 mm, bij de 955 tussen de 2 en de 50 mm en bij betonnen inkassingen zelfs tot 70 mm. De 955 kun je bovendien ook verwerken met een spuitmachine, zodat je snel heel veel meters kunt maken. Let er dan wel op dat je op tijd het schoonmaakballetje door de slang spoelt, want anders slibt ie dicht!’

658

Samengevat: de 658 gebruik je voor binnen en buiten. De 955 uitsluitend binnen, voor bijvoorbeeld toepassing in renovatie. De 955 is ook prima geschikt voor dikkere lagen, gipsachtige ondergronden en als er snel overheen getegeld moet worden. Kijk op de website voor alle specificaties.