Selecteer je taal

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Geen wijkende kopse kanten of schimmel dankzij 646 Eurostar Premium

1. Laat lijm en vloerbedekking voldoende acclimatiseren

Uiteraard zorg je voor een perfect geëgaliseerde ondergrond, want elk putje, deukje of hobbeltje tekent zich af door een LVT-vloerbedekking, vooral bij strijklicht. Een ander deel van de voorbereiding is het laten acclimatiseren van de lijm en LVT-stroken of -tegels. Doe dit ten minste 24 uur voor verwerking en bij voorkeur in de ruimte waar de vloeren zullen worden afgewerkt. Bespaar nooit op de kwaliteit van LVT, want er zit veel kaf tussen het koren. Als project- of woninginrichter wil je niet worden geconfronteerd met extreme krimp of uitzetting, of overmatige uittreding van weekmakers. Daar kan ook de beste lijm niet tegenop.

5 tips 646 3a

2. Zorg voor de juiste klimatologische omstandigheden

Voor het verlijmen van LVT met 646 Eurostar Premium gelden aanbevolen klimatologische omstandigheden. De temperatuur in de ruimte is bij voorkeur tussen de 18 en 23 °C, voor de ondervloer, de lijm en LVT-stroken of -tegels is dat 15 tot 20 °C. De relatieve luchtvochtigheid is idealiter 60%. Uiteraard is het aan te bevelen dat deze waarden ook gelden tijdens het acclimatiseren bij tip 1. Zijn deze optimale omstandigheden door ongeacht welke oorzaak niet haalbaar waardoor de verlijming wordt vertraagd, pas hier dan je verwerking op aan. Dit doe je door direct na het aanbrengen van de lijm de eerste 2 m² van de lijmrillen vlak te rollen met een met lijm verzadigde vachtroller. Hiermee vergroot je het verdampend oppervlak van de lijm.

5 tips 646 3b

3. Werk volgens de wet-set lijmmethode

Kies voor het aanbrengen van de lijm de juiste lijmkam. Anders dan bij het installeren van linoleumtegels, waarvoor je de TKB-A-vertanding A3 gebruikt, neem je voor de verlijming van LVT-stroken en -tegels een fijnere vertanding, de Pajarito fijnvertanding 61. Ga vervolgens te werk volgens de ‘wet-set’ lijmmethode. Hierbij plaats je de stroken of tegels direct in het natte lijmbed. De voordelen hiervan liggen voor de hand. Je hoeft niet te wachten tot de lijm zich heeft ‘gezet’ en de stroken of tegels drijven minder lang in het lijmbed. Wals direct na het aanbrengen van een vloerdeel de LVT-vloerbedekking met een 60kg-wals, waardoor een gesloten lijmbed ontstaat. Druk kopse kanten en lengtenaden op plekken waar de wals niet kan komen stevig handmatig aan.

4. Maak gebruik van de open tijd

De 646 Eurostar Premium heeft een open tijd van circa 60 minuten. Je kunt dus snel werken volgens de wet-set lijmmethode, maar dit hoeft niet. Handig bijvoorbeeld als je een speciaal patroon of een inleg in de vloerbedekking wilt aanbrengen. Algemene tip is om niet te grote vloervelden in één keer te installeren. Heb je je vergist of sluit een strook of element niet mooi aan, dan kun je deze altijd nog verwijderen. Eventueel aangedroogde lijmrillen verwijder je dan eenvoudig met een plamuurmes.

5 tips 646 3d

5. Adviseer de 646 vanwege zijn vochtwerende eigenschappen

Dankzij zijn uitstekende hechting en volledig gesloten lijmbed voorkomt de 646 Eurostar Premium loslatende kopse kanten van LVT-stroken en wijkende naden. Hierdoor kan er geen vocht binnendringen en zich ophopen, bijvoorbeeld wanneer de vloer regelmatig wordt gereinigd met water en/of een vloeibaar schoonmaakmiddel. Dit zorgt ervoor dat de LVT-vloer er voor vele jaren perfect strak bij blijft liggen, zonder het risico van schimmelvorming. Een mooie extra aanbeveling naar uw klanten!

646

Heeft u nog vragen, dan kunt u altijd contact opnemen met onze afdeling Customer Service of met uw Technisch-commercieel adviseur.

Klik hier voor het productoverzicht.