Selecteer je taal

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Welke voeg kies je voor je tegelklus?

‘Voegen hebben verschillende functies. Ze beschermen tegen vuil en vocht, maar zijn ook de finishing touch van het tegelwerk als het gaat om uitstraling. Voegkleuren zijn beeldbepalers. Je kunt er het lijnenspel in de vloer of wand mee benadrukken of juist afzwakken. Bij de keuze van de juiste voeg spelen daarnaast het type tegel en de toepassing mee. Wordt de ruimte intensief gebruikt en schoongemaakt? Dan gebruik je bijvoorbeeld een voeg die tegen een stootje kan. Om keuzestress te voorkomen, zet ik alles voor je op een rijtje.

Voeg voor snelle meters

Te beginnen met onze klassieker: de 692 Voegenbreed. Een voeg die vooral wordt ingezet wanneer snelheid en verwerkingsgemak geboden zijn. De 692 Voegenbreed is bijvoorbeeld populair voor grote supermarktvloeren dankzij de ‘poedermethode’. Waterig voegmateriaal wordt met een wisser ingevoegd en ‘nagepoederd’ met droog voegmateriaal dat het restwater bindt. Overtollig voegmateriaal kan worden hergebruikt. Met de 692 Voegenbreed maak je snel meters, met een volle, strakke voeg als eindresultaat.

nieuwe voegen

Voegen voor natte ruimten

Dan onze twee allrounders: de 717 Eurofine WD en de
706 Speciaalvoeg WD. Waterdicht en dus geschikt voor natte ruimten. De stofarme, snel afbindende 706 Speciaalvoeg WD is een begrip in Nederland vanwege zijn prettige verwerkingseigenschappen. Omdat we merkten dat er behoefte was aan een voeg met een fijnere structuur, hebben we destijds de 717 Eurofine WD ontwikkeld. Een voeg die vooral wordt toegepast in luxere projecten, zeer geschikt voor smalle voegen in combinatie met bijvoorbeeld de populaire slabs en tegels met gerectificeerde (gezaagde) kanten. Door de samenstelling van deze voeg heb je als tegelzetter meer tijd om te voegen en kun je langer wachten met afsponzen.

712 badkamer

717 en 706 combineren

De 717 is ook de beste keuze voor wandtegels die deels geglazuurd zijn. Het bindende systeem in de voeg is minder gevoelig voor verkleuring wanneer twee geglazuurde of deels geglazuurde kanten tegen elkaar zijn geplaatst. Een combinatie van de 717 Eurofine WD en de 706 Speciaalvoeg WD is ook goed mogelijk. Met het oog op vervuiling kun je bijvoorbeeld een donkerdere voegkleur uit het assortiment van de 706 Speciaalvoeg WD gebruiken voor de vloer en een lichte kleur van de 717 Eurofine WD voor de wand. Of vice versa. Dit is de persoonlijke voorkeur van jou als tegelzetter of van je opdrachtgever. Voor elk wat wils.

tunnel

Voeg voor keramisch parket

Ik zei al dat de 717 Eurofine WD een allrounder is. Hij is ook uitstekend geschikt voor het voegen van keramisch parket. Omdat je keramisch parket ook kunt toepassen in ruimtes met vloerverwarming en ruimtes die regelmatig worden schoongemaakt met water – denk aan badkamers en keukens – heb je een voeg nodig die slijtvast is, kleurecht en waterdicht (WD). Van de 717 Eurofine WD zijn inmiddels veertien verschillende kleuren leverbaar. In 2022 is het assortiment uitgebreid met vijf kleuren: Graphite, Rustic, Elegant, Vintage en Lightgrey. Deze kleuren passen perfect bij de meest gangbare kleuren keramisch parket die momenteel op de markt zijn.

712 Silver

Voeg voor ruimtes met hoge onderhoudseisen

De 716 Eurodur HP is onze zware jongen, speciaal voor ruimtes met hoge eisen aan onderhoud en reiniging. Deze cementgebonden voeg is bestand tegen agressievere schoonmaakmiddelen en daarom bij uitstek geschikt voor zwaarbelaste ruimtes, zoals zwembaden, wellnessruimtes en buitensituaties, zoals tunnels en terrassen. Ook van hogedrukreiniging (bijvoorbeeld bij graffiti) schrikt de 716 Eurodur HP niet, dankzij de hoge buig- en druksterkte.

716 packshot

Voeg voor grootkeukens

Tot slot de 703 Lijm- en Voegepoxy. Een heel specifieke voeg en zonder twijfel de enige juiste keuze voor bijvoorbeeld grootkeukens met een HACCP-eis (voedselveiligheid) vanwege de gladde, ondoordringbare afwerking. Twijfel je toch nog over de keuze van het juiste voegmiddel of de verwerking ervan? Neem dan contact op met je Technisch-commercieel adviseur.’

703

Bekijk hier alle beschikbare voegkleuren.