Selecteer je taal

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

eurocol
706 SPECIAALVOEG WD

706

Universeel, snelafbindend, flexibel en waterdicht voegmateriaal voor het voegen van keramische wand- en vloertegels, natuursteen en glasmozaïek. Voegbreedte van 2 - 10 mm. Toepasbaar op vrijwel alle gedegen opgebouwde constructies zoals cement- en gipsachtige ondergronden, plaatmateriaal, vloer- en wandverwarming in binnen- en buitentoepassingen. Dankzij EMICODE EC 1PLUS (zeer emissiearm) ook geschikt voor BREEAM-projecten

706-speciaalvoeg-wd.jpg
 • 706-veiligheidsblad 3 nl.pdf

  706-veiligheidsblad 3 nl.pdf

 • epd-706 speciaalvoeg wd-nl.pdf

  epd-706 speciaalvoeg wd-nl.pdf

 • 706-veiligheidsblad 2 nl.pdf

  706-veiligheidsblad 2 nl.pdf

 • pdf-productspecificatie.pdf

  pdf-productspecificatie.pdf

 • 706-veiligheidsblad 1 nl.pdf

  706-veiligheidsblad 1 nl.pdf

 • 706-ec 1 plus licentie nl.pdf

  706-ec 1 plus licentie nl.pdf

Producttypering

Universeel, snelafbindend, flexibel en waterdicht voegmateriaal voor het voegen van keramische wand- en vloertegels, natuursteen en glasmozaïek. Voegbreedte van 2 - 10 mm. Toepasbaar op vrijwel alle gedegen opgebouwde constructies zoals cement- en gipsachtige ondergronden, plaatmateriaal, vloer- en wandverwarming in binnen- en buitentoepassingen. Dankzij EMICODE EC 1PLUS (zeer emissiearm) ook geschikt voor BREEAM-projecten
Basis : Een met water aan te maken cementpoeder met toeslagstoffen en een hoog gehalte aan kunststof bindmiddelen.
Kleur : Wit, basaltgrijs, grijsbruin, grijs, Manhattan-grijs, zilvergrijs, antraciet, Jasmin, beige en Buxy. In verband met vervuiling adviseren wij geen lichtgekleurde voegen voor vloeren en buitensituaties.
Consistentie : Na het aanmaken een soepele, klontvrije massa.

Productvoordelen:
 • EMICODE EC 1PLUS (zeer emissiearm) 
 • Waterdicht
 • Flexibel
 • Snelafbindend
 • Stofarm
 • Voor binnen en buiten
 • Voor wand- en vloertegels
 • Geschikt op vrijwel alle ondergronden
 • Voegbreedte 2 tot 10 mm

Kleur

De 706 Speciaalvoeg WD is verkrijgbaar in de volgende kleuren:

Wit:

Zilvergrijs:

Manhattan-grijs:

Grijs:

Basaltgrijs:

Antraciet:

Jasmin:

Beige:

Buxy:

Grijsbruin:

Prestaties en eigenschappen

Classificatie : Voldoet aan CG2WA conform NEN-EN 13888. Verbeterde cementgebonden voegmateriaal met een verlaagde waterabsorptie en een verhoogde slijtweerstand. GEV EMICODE EC 1PLUS (zeer emissiearm) getest conform EN 13999-2/4. Geschikt voor BREEAM-projecten.
Kleurstelling : De kleurstelling op de verpakking , kleurstaafjes en voegwaaier is een indicatie! Het eindresultaat kan hiervan afwijken en bij twijfel altijd een proefstuk opzetten. Aangezien meerdere factoren van nadelige invloed op de kleurstelling kunnen zijn, stelt Forbo Eurocol zich hiervoor niet aansprakelijk. Bij gebruik van meerdere verpakkingen altijd gelijke chargenummers naast elkaar verwerken.
Consistentie : Na het aanmaken een soepele, klontvrije massa.
Reinigingsbestendigheid : 706 Speciaalvoeg WD is bestand tegen huishoudelijke schoonmaakmiddelen met een pH-waarde van 7 of hoger. Schoonmaakmiddelen met een pH-waarde < 7 (zuur) tasten op den duur cementaire voegen aan.
Verbruik : 600 - 2.500 g/m².
De tegelafmeting, voegbreedte en -diepte zijn bepalend voor het gebruik van het voegcement.
Met de onderstaande verbruiksformule berekent u de benodigde hoeveelheid voegcement per m²:
tegelbreedte (mm) + tegellengte (mm) x voegdiepte x voegbreedte (mm) x soortelijk gewicht (1,7) x extra verbruiksfactor (1,2) : tegelbreedte (mm) x tegellengte (mm) = ...... kg/m².
ETIM-class :  EC011709 (Tegelvoegmiddel). Bekijk hier de ETIM-features van dit product.


Steeds meer producten van Eurocol zijn geclassificeerd volgens ETIM. Dit product is geclassificeerd volgens ETIM klasse EC011709 (Tegelvoegmiddel). Bezoek de Eurocol ETIM-selector om alle features (eigenschappen) te bekijken.

Toepassing

Toepassing:
 • Universeel, snelafbindend, flexibel en waterdicht voegmateriaal voor het afvoegen van keramische wand- en vloertegels, natuursteen en glasmozaïek, tot een maximale voegbreedte van 2 tot 10 mm, op vrijwel alle gedegen opgebouwde constructies zoals cement- en gipsachtige ondergronden, plaatmaterialen, vloer- en wandverwarming e.d.
 • Niet geschikt als zuur- en hittebestendig voegmateriaal.
 • Hiervoor de 716 Eurodur HP of 703 Lijm- en Voegepoxy gebruiken.

Verwerking

Mengverhouding : 23 kg 706 Speciaalvoeg WD op ca. 4,5 liter water. 5 kg 706 Speciaalvoeg WD op ca. 1 liter water. LET OP BIJ NIEUWE VERPAKKING: 4 kg 706 Speciaalvoeg WD op ca. 0,8 liter water.
Wachttijd : Na het aanmaken met water de mortel enige minuten laten staan, daarna nogmaals mengen en verwerken.
Verwerkingstemperatuur : Vanaf 5° tot 25 °C (temperatuur van zowel de omgeving als de ondergrond). Lage temperaturen vertragen de afbinding.
Verwerkingstijd : Bij een temperatuur van ca. 20 °C, de aangemaakte voegmortel binnen 60 minuten verwerken. Hogere temperaturen verkorten de verwerkingstijd, lagere temperaturen verlengen deze. De donkere kleuren t binnen 35 minuten verwerken.
Afbindtijd : Afhankelijk van de temperatuur en de ondergrond vindt de afbinding tot een spanningsarme en enigszins flexibele voeg (door droging en hydraulische binding) bij 706 Speciaalvoeg WD grijs Buxy, basaltgrijs, grijsbruin en antraciet in 2 tot 4 uur plaats. Overige kleuren binden af in 6 tot 8 uur. De vloeren zijn dan begaanbaar. Gedurende de afbinding van de voeg dient de temperatuur overdag en
Opslag : Koel, droog en in gesloten verpakking.
Houdbaarheid : 12 maanden, in onaangebroken verpakking. Geopende verpakking na gebruik goed sluiten.

* De opgegeven waarden zijn laboratoriumwaarden welke gezien de grote variatie in klimatologische omstandigheden, ondervloersamenstellingen en laagdiktes slechts als richtwaarden gelden.

Verbruik:
600 - 2.500 g/m².
De tegelafmeting, voegbreedte en -diepte zijn bepalend voor het gebruik van het voegcement.
Met de onderstaande verbruiksformule berekent u de benodigde hoeveelheid voegcement per m²:
tegelbreedte (mm) + tegellengte (mm) x voegdiepte x voegbreedte (mm) x soortelijk gewicht (1,7) x extra verbruiksfactor (1,2) : tegelbreedte (mm) x tegellengte (mm) = ...... kg/m².

Gebruiksaanwijzing:
 • Voor een zo goed mogelijk eindresultaat dienen de voegen vrij te zijn van lijm- en/of specieresten en dient op het moment van voegen de ondergrond en de lijm of zetspecie voldoende droog te zijn.
 • Op poreuze- of matte tegels en platen kunnen resten van het voegproduct vasthechten. Op deze tegels zijn derhalve proefvoegen noodzakelijk.
 • Gelijmde tegels kunnen na afbinding van de lijm (24 - 48 uur) worden gevoegd. Voor wandtegels gezet in de specie minimaal 4 dagen wachttijd aanhouden. Vloertegels welke in de specie zijn geklopt kunnen eventueel direct worden ingevoegd. Indien volgens deze voorschriften wordt gehandeld, kan de uitharding van het voegmateriaal gelijkmatig plaatsvinden.
 • Voor een optimale kwaliteit van de voeg is de water/poeder verhouding erg belangrijk. Voeg 23 kg 706 Speciaalvoeg WD toe aan ca. 4,5 liter koel en schoon leidingwater en meng de mortel in ca. 1 minuut mechanisch, met het Forbo Eurocol 855 Mengijzer (ca. 600 tpm), tot een klontvrij homogeen geheel. De mortel enige minuten laten staan en vóór verwerking nogmaals mengen. Dit zorgt voor een optimale verwerking en verlenging van de potlife.
 • Vervolgens met een geschikte voegspaan de voegmortel binnen 60 minuten vol en zat in de voegen aanbrengen. Overtollig voegmateriaal direct van het tegelwerk verwijderen. Beslist geen extra water meer aan de reeds afbindende mortel toevoegen. Nogmaals mengen zonder toevoeging van water is wel toegestaan.
 • Na het invoegen enige tijd wachten zodat de voeg enigszins dof kan aantrekken. Afhankelijk van de omstandigheden (temperatuur, relatieve luchtvochtigheid, type tegel en ondergrond) zal dit na 15 tot 45 minuten plaatsvinden. De voeg dient goed aangetrokken te zijn, anders zal de voeg worden uitgehold. (Tip: indien na aantippen met de vingertop geen materiaal op de vingertop achterblijft is de voeg gereed voor afsponzen).
 • Het gehele tegelwerk met een licht vochtige handspons of sponsblad met een draaiende beweging bevochtigen en ca. 1 minuut laten rusten. Hierdoor zal de achtergebleven cementwaas enigszins losweken waardoor het tegelwerk makkelijker is af te sponzen. Bij het gebruik van een sponsbak i.c.m. sponsblad deze grondig droogrollen.
 • Vervolgens de voegen evenwijdig aan de voegrichting strak afwerken. Zorg hierbij dat alle voegen worden geraakt. Hierna het tegelwerk met een schone, lichtvochtige spons diagonaal reinigen.
 • Na droging met een schone, droge doek de eventueel nog aanwezige cementsluier verwijderen. Om een optimale sterkte te bereiken dient bij een te snelle droging van de voegspecie (door warmte, tocht, hoge absorptie e.d.) de voeg binnen 24 uur een of meerdere malen te worden nabevochtigd.
 • 24 uur na het voegen is het tegelwerk belastbaar. Tegelvloeren met een starre ondergrond en gevoegd met 706 Speciaalvoeg WD donkere kleuren zijn na 4 uur begaanbaar.


  Instructiefilm:
  Klik hier

  Onderhoud

  Onderhoud:

  Onderhoud van voegen:

  Voor het schoonmaken van voegen en het verwijderen van schimmels gebruik maken van zgn “schimmelverwijderaars”; dit zijn reinigingsmiddelen op basis van chloor/bleek en bijzonder geschikt voor deze toepassing. Schoonmaakmiddelen op basis van chloor/bleek hebben een pH van 7 (neutraal) of hoger. Deze producten zullen de voegen niet aantasten. Sommige schoonmaakmiddelen zoals groene zeep laten altijd een vettige laag achter waardoor vuil juist beter zal hechten. Ook deze middelen zijn niet geschikt.

  Verwijderen van kalkaanslag:

  Op plaatsen waar het leidingwater hard is, kan kalkaanslag ontstaan op het tegelwerk en sanitair. Bijna alle kalkverwijderaars zijn zuurachtige producten en hebben een te lage pH-waarde. Deze middelen zullen een cementgebonden voeg iedere keer tijdens het schoonmaken aantasten met alle gevolgen van dien. Ook in verdunde vorm zal de pH-waarde van deze middelen laag blijven. De zuurgraad van vloeistoffen wordt aangeduid in een pH-waarde van 0 - 14. Vloeistoffen met een neutrale zuurgraad (zoals schoon leidingwater) hebben een pH-waarde van 7. Indien de pH-waarde van het schoonmaakmiddel niet op de verpakking staat vermeld kunt u contact opnemen met de fabrikant.

  Reiniging:

  Voor het reinigen van het tegelwerk adviseren wij de volgende werkwijze:
  • Alleen daar waar kalkaanslag en ander vuil zichtbaar is het tegelwerk, inclusief de voegen, eerst goed nat maken vóór het behandelen met een schoonmaakmiddel. Hierdoor zal het schoonmaakmiddel minder in de voeg indringen.
  • Het tegelwerk schoonboenen met het desbetreffende schoonmaakmiddel, bij voorkeur met een niet zuur schoonmaakmiddel. Hou hierbij goed de richtlijnen van desbetreffende fabrikant aan!
  • Na het schoonmaken het tegelwerk direct intensief naspoelen met schoon leidingwater en met een doek droogmaken.


  Kwaliteit en garantie

  Milieu en gezondheid

  Veiligheid en milieu : Veiligheidsbladen van Forbo Eurocol producten volgens EEG-richtlijn 91/155. Ingrediëntenlijst conform EG/648/2004:
  Veiligheidsbladen : Voor uitgebreide veiligheids- en milieu-informatie verwijzen wij naar onze website www.eurocol.nl.


  Milieu en gezondheid

  • Milieuproductverklaring/Environmental Product Declaration EPD-NIBE-20210224-17687geverifieerd door SGS Search / Intron.
  • Stofarm met stoffactor < 5% bestanddelen met een deeltjesgrootte van < 2 μm(micrometer).
  • Getest op emissie van vluchtige organische verbindingen en heeft EMICODE EC 1PLUS getest conform EN 13999-2/4.
  • Voldoet aan de criteria van BREEAM-NL HEA 9 Vluchtige organische verbindingen; het bevorderen van een gezonde en goede kwaliteit van de binnenlucht doordat de gebruikte bouw- en afwerkingsmaterialen een lage emissie van schadelijke vluchtige organische verbindingen en andere schadelijke stoffen veroorzaken. Geschikt voor BREEAM-nieuwbouw en -renovatie.


  Rekenmodel

  Bestek

  Artikelgegevens

  ArtikelOmschrijvingVerpakkingEAN-codeMin. bestelh.
  706Speciaalvoeg WDZak à 23 kg 


  grijs
  8 710345 706018 

  wit
  8 710345 706025

  Manhattan-grijs
  8 710345 706070

  zilvergrijs
  8 710345 706605
  706Speciaalvoeg WDOverdoos à 5x4 kg LET OPNieuwe verpakking

  grijs
  8 710345 706117

  basaltgrijs
  8 710345 706674

  grijsbruin
  8 710345 706698

  wit
  8 710345 706131

  Manhattan-grijs
  8 710345 706575

  zilvergrijs
  8 710345 706599

  beige
  8 710345 706179

  Jasmin
  8 710345 706551

  antraciet
  8 710345 706155

  Buxy
  8 710345 000193
  706Speciaalvoeg WD4 kg doosLET OP5 stuks

  grijs
  8 710345 706100

  basaltgrijs
  8 710345 706667

  grijsbruin
  8 710345 706681

  wit
  8 710345 706124

  Manhattan-grijs
  8 710345 706568

  zilvergrijs
  8 710345 706582

  beige
  8 710345 706162

  Jasmin
  8 710345 706544

  antraciet
  8 710345 706148

  Buxy
  8 710345 706186
  706Speciaalvoeg WDOverdoos à 5x5 kg 


  grijs
  8 710345 706063

  basaltgrijs
  8 710345 706506

  grijsbruin
  8 710345 706650

  wit
  8 710345 706056

  Manhattan-grijs
  8 710345 706827

  zilvergrijs
  8 710345 706339

  beige
  8 710345 706919

  Jasmin
  8 710345 706728

  antraciet
  8 710345 706322

  Buxy
  8 710345 000901
  706Speciaalvoeg WD5 kg doos
  5 stuks

  grijs
  8 710345 009812

  basaltgrijs
  8 710345 706308

  grijsbruin
  8 710345 706643

  wit
  8 710345 009805

  Manhattan-grijs
  8 710345 706810

  zilvergrijs
  8 710345 706537

  beige
  8 710345 706926

  Jasmin
  8 710345 706711

  antraciet
  8 710345 706438

  Buxy
  8 710345 706254
  706Speciaalvoeg WD2,5 kg doos 
  10 stuks

  grijs
  8 710345 706445

  wit
  8 710345 706315 

  Manhattan-grijs
  8 710345 706841

  zilvergrijs
  8 710345 706353

  Jasmin
  8 710345 706995

  antraciet
  8 710345 706360
  706Speciaalvoeg WDOverdoos à 10x2,5 kg 


  grijs
  8 710345 706452

  wit
  8 710345 706346

  Manhattan-grijs
  8 710345 706858

  zilvergrijs
  8 710345 706377

  Jasmin
  8 710345 706773

  antraciet
  8 710345 706364


  Verkooppunten

  Instructievideo