Selecteer je taal

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

eurocol
706 SPECIAALVOEG WD

706

Universeel, snelafbindend, flexibel en waterdicht voegmateriaal voor keramische tegels.

706-speciaalvoeg-wd.jpg
 • 706-ec 1 plus licentie nl.pdf

  706-ec 1 plus licentie nl.pdf

 • pdf-productspecificatie.pdf

  pdf-productspecificatie.pdf

 • 706-veiligheidsblad nl.pdf

  706-veiligheidsblad nl.pdf

Producttypering

Universeel, snelafbindend, flexibel en waterdicht voegmateriaal voor keramische tegels.
Basis : Een met water aan te maken cementpoeder met toeslagstoffen en een hoog gehalte aan kunststofbindmiddelen.
Kleur : Wit, basaltgrijs, grijsbruin, grijs, Manhattan-grijs, zilvergrijs, antraciet, Jasmin, beige, bruin en Buxy. In verband met vervuiling adviseren wij geen lichtgekleurde voegen voor vloeren en buitensituaties.
Consistentie : Na het aanmaken een soepele, klontvrije massa.

Productvoordelen:
 • Stofarm
 • Zeer emissiearm
 • Emicode EC 1PLUS 
 • Waterdicht
 • Flexibel
 • Snelafbindend
 • Voor binnen en buiten
 • Voor wand- en vloertegels
 • Geschikt op vrijwel alle ondergronden
 • Voegbreedte 2 tot 10 mm
 • Hoge eindsterkte
 • Uitstekend verwerkbaar
 • Chromaatarm

Kleur

De 706 Speciaalvoeg WD is verkrijgbaar in de volgende kleuren:

Wit:

Zilvergrijs:

Manhattan:

Grijs:

Basaltgrijs:

Antraciet:

Jasmin:

Beige:

Buxy:

Bruin:

Grijsbruin:

Prestaties en eigenschappen

Classificatie : Voldoet aan CG2W Ar conform NEN EN 13888. Verbeterde cementgebonden voegmateriaal met een verlaagde waterabsorptie en een verhoogde slijtweerstand. Emicode EC 1 plus getest conform EN 13999-2/4.Geschikt voor BREEAM.
Kleurstelling : De kleurstelling op de verpakking en voegwaaier is een indicatie! Het eindresultaat kan hiervan afwijken en bij twijfel altijd een proefstuk opzetten. Aangezien meerdere factoren van nadelige invloed op de kleurstelling kunnen zijn, stelt Forbo Eurocol zich hiervoor niet aansprakelijk. Bij gebruik van meerdere verpakkingen altijd gelijke chargenummers naast elkaar verwerken.
Consistentie : Na het aanmaken een soepele, klontvrije massa.
Reinigingsbestendigheid : 706 Speciaalvoeg WD is bestand tegen huishoudelijke schoonmaakmiddelen met een pH-waarde van 7 of hoger. Schoonmaakmiddelen met een pH-waarde < 7 (zuur) tasten op den duur cementaire voegen aan.
Afbindtijd : Afhankelijk van de temperatuur en de ondergrond, vindt de afbinding tot een spanningsarme en enigszins flexibele voeg (door droging en hydraulische binding) bij 706 Speciaalvoeg WD grijs en antraciet in 2 tot 4 uur plaats. Overige kleuren binden af in 6 tot 8 uur. De vloeren zijn dan begaanbaar.
Veroudering : 706 Speciaalvoeg WD vertoont na afbinding geen verouderingsverschijnselen.
Verbruik :  600-2.500 g/m².
De tegelafmeting, voegbreedte en -diepte zijn bepalend voor het gebruik van het voegcement.
Met de onderstaande verbruiksformule berekent u de benodigde hoeveelheid voegcement per m²:
tegelbreedte (mm) + tegellengte (mm) x voegdiepte x voegbreedte (mm) x soortelijk gewicht (1,7) x extra verbruiksfactor (1,2) : tegelbreedte (mm) x tegellengte (mm) = ...... kg/m².

Toepassing

Toepassing:
 • Universeel, snelafbindend, flexibel en waterdicht voegmateriaal voor het afvoegen van keramische wand- en vloertegels, natuursteen en glasmozaïek, tot een maximale voegbreedte van 10 mm, op vrijwel alle gedegen opgebouwde constructies zoals cement- en gipsachtige ondergronden, plaatmaterialen, vloer- en wandverwarmingsconstructies e.d.
 • Niet geschikt als zuur- en hittebestendig voegmateriaal.
 • Hiervoor de 716 Eurodur HP, 703 Lijm- en Voegepoxy of 702 Multi-Epoxy gebruiken.

Verwerking

Opslag : Koel, droog en in gesloten verpakking.
Mengverhouding : 23 kg 706 Speciaalvoeg WD op ca. 4,5 liter water. 5 kg 706 Speciaalvoeg WD op ca. 1 liter water.
Verwerkingstijd : Bij een temperatuur van ca. 20 °C, de aangemaakte voegmortel binnen 60 minuten verwerken. Hogere temperaturen verkorten de verwerkingstijd, lagere temperaturen verlengen deze. De kleuren grijs, buxy en antraciet binnen 35 minuten verwerken.
Wachttijd : Na het aanmaken met water de mortel enige minuten laten staan, daarna nogmaals mengen en verwerken.
Houdbaarheid : 24 maanden, in onaangebroken verpakking. Geopende verpakking na gebruik goed sluiten.
Verwerkingstemperatuur : Vanaf 5° tot 25 °C (temperatuur van zowel de omgeving als de ondergrond).

* De opgegeven waarden zijn laboratoriumwaarden welke gezien de grote variatie in klimatologische omstandigheden, ondervloersamenstellingen en laagdiktes slechts als richtwaarden gelden.

Verbruik:
600-2.500 g/m².
De tegelafmeting, voegbreedte en -diepte zijn bepalend voor het gebruik van het voegcement.
Met de onderstaande verbruiksformule berekent u de benodigde hoeveelheid voegcement per m²:
tegelbreedte (mm) + tegellengte (mm) x voegdiepte x voegbreedte (mm) x soortelijk gewicht (1,7) x extra verbruiksfactor (1,2) : tegelbreedte (mm) x tegellengte (mm) = ...... kg/m².

Gebruiksaanwijzing:
 • Voor een zo goed mogelijk eindresultaat dienen de voegen vrij te zijn van lijm- en/of specieresten en dient op het moment van voegen de ondergrond en de lijm of zetspecie voldoende droog te zijn.
 • Op poreuze- of matte tegels en platen kunnen resten van het voegproduct vasthechten. Op deze tegels zijn derhalve proefvoegen noodzakelijk.
 • Gelijmde tegels kunnen na afbinding van de lijm (24-48 uur) worden gevoegd. Voor wandtegels gezet in de specie minimaal 4 dagen wachttijd aanhouden. Vloertegels welke in de specie zijn geklopt kunnen eventueel direct worden ingevoegd. Indien volgens deze voorschriften wordt gehandeld, kan de uitharding van het voegmateriaal gelijkmatig plaatsvinden.
 • Voor een optimale kwaliteit van de voeg is de water/poeder verhouding erg belangrijk. Voeg 23 kg 706 Speciaalvoeg WD toe aan ca. 4,5 liter koel en schoon leidingwater en meng de mortel in ca. 1 minuut mechanisch, met het Forbo Eurocol 855 Mengijzer (ca. 600 tpm), tot een klontvrij homogeen geheel. De mortel enige minuten laten staan en vóór verwerking nogmaals mengen. Dit zorgt voor een optimale verwerking en verlenging van de potlife.
 • Vervolgens met een geschikte voegspaan de voegmortel binnen 60 minuten vol en zat in de voegen aanbrengen. Overtollig voegmateriaal direct van het tegelwerk verwijderen. Beslist geen extra water meer aan de reeds afbindende mortel toevoegen. Nogmaals mengen zonder toevoeging van water is wel toegestaan.
 • Na het invoegen enige tijd wachten zodat de voeg enigszins dof kan aantrekken. Afhankelijk van de omstandigheden (temperatuur, relatieve luchtvochtigheid, type tegel en ondergrond) zal dit na 15 tot 45 minuten plaatsvinden. De voeg dient goed aangetrokken te zijn, anders zal de voeg worden uitgehold. (Tip: indien na aantippen met de vingertop geen materiaal op de vingertop achterblijft is de voeg gereed voor afsponzen).
 • Het gehele tegelwerk met een licht vochtige handspons of sponsblad met een draaiende beweging bevochtigen en ca. 1 minuut laten rusten. Hierdoor zal de achtergebleven cementwaas enigszins losweken waardoor het tegelwerk makkelijker is af te sponzen. Bij het gebruik van een sponsbak i.c.m. sponsblad deze grondig droogrollen.
 • Vervolgens de voegen evenwijdig aan de voegrichting strak afwerken. Zorg hierbij dat alle voegen worden geraakt. Hierna het tegelwerk met een schone, lichtvochtige spons diagonaal reinigen.
 • Na droging met een schone, droge doek de eventueel nog aanwezige cementsluier verwijderen. Om een optimale sterkte te bereiken dient bij een te snelle droging van de voegspecie (door warmte, tocht, hoge absorptie e.d.) de voeg binnen 24 uur een of meerdere malen te worden nabevochtigd.
 • 24 uur na het voegen is het tegelwerk belastbaar. Tegelvloeren met een starre ondergrond en gevoegd met 706 Speciaalvoeg WD grijs of antraciet zijn na 4 uur begaanbaar.


Instructiefilm:
Klik hier

Onderhoud

Onderhoud:

Onderhoud van voegen:

Voor het schoonmaken van voegen en het verwijderen van schimmels gebruik maken van zgn “schimmelverwijderaars”; dit zijn reinigingsmiddelen op basis van chloor/bleek en bijzonder geschikt voor deze toepassing. Schoonmaakmiddelen op basis van chloor/bleek hebben een pH van 7 (neutraal) of hoger. Deze producten zullen de voegen niet aantasten. Sommige schoonmaakmiddelen zoals groene zeep laten altijd een vettige laag achter waardoor vuil juist beter zal hechten. Ook deze middelen zijn niet geschikt.

Verwijderen van kalkaanslag:

Op plaatsen waar het leidingwater hard is, kan kalkaanslag ontstaan op het tegelwerk en sanitair. Bijna alle kalkverwijderaars zijn zuurachtige producten en hebben een te lage pH-waarde. Deze middelen zullen een cementgebonden voeg iedere keer tijdens het schoonmaken aantasten met alle gevolgen van dien. Ook in verdunde vorm zal de pH-waarde van deze middelen laag blijven. De zuurgraad van vloeistoffen wordt aangeduid in een pH-waarde van 0 - 14. Vloeistoffen met een neutrale zuurgraad (zoals schoon leidingwater) hebben een pH-waarde van 7. Indien de pH-waarde van het schoonmaakmiddel niet op de verpakking staat vermeld kunt u contact opnemen met de fabrikant.

Reiniging:

Voor het reinigen van het tegelwerk adviseren wij de volgende werkwijze:
 • Alleen daar waar kalkaanslag en ander vuil zichtbaar is het tegelwerk, inclusief de voegen, eerst goed nat maken vóór het behandelen met een schoonmaakmiddel. Hierdoor zal het schoonmaakmiddel minder in de voeg indringen.
 • Het tegelwerk schoonboenen met het desbetreffende schoonmaakmiddel, bij voorkeur met een niet zuur schoonmaakmiddel. Hou hierbij goed de richtlijnen van desbetreffende fabrikant aan!
 • Na het schoonmaken het tegelwerk direct intensief naspoelen met schoon leidingwater en met een doek droogmaken.


Milieu en gezondheid

Veiligheid en milieu : Veiligheidsbladen van Forbo Eurocol producten volgens EEG-richtlijn 91/155. Ingrediëntenlijst conform EG/648/2004:


Rekenmodel

Bestek

Artikelgegevens

ArtikelOmschrijvingVerpakkingEAN-codeMin. bestelh.
706Speciaalvoeg WDZak à 23 kg   
 grijs 8 710345 706018  
 wit 8 710345 706025 
 Manhattan grijs 8 710345 706070 
 zilvergrijs 8 710345 706605 
 antraciet 8 710345 706087 
706Speciaalvoeg WD5x5 kg doos   
 grijs 8 710345 706063 
 basaltgrijs 8 710345 706506 
 grijsbruin 8 710345 706650 
 wit 8 710345 706056 
 Manhattan grijs 8 710345 706827 
 zilvergrijs 8 710345 706339 
 beige 8 710345 706919 
 Jasmin 8 710345 706728 
 antraciet 8 710345 706322 
 Buxy 8 710345 000901 
 bruin 8 710345 706612 
706Speciaalvoeg WD5 kg doos 5 stuks
 grijs 8 710345 009812 
 basaltgrijs 8 710345 706308 
 grijsbruin 8 710345 706643 
 wit 8 710345 009805 
 Manhattan grijs 8 710345 706810 
 zilvergrijs 8 710345 706537 
 beige 8 710345 706926 
 Jasmin 8 710345 706711 
 antraciet 8 710345 706438 
 Buxy 8 710345 706254 
 bruin 8 710345 706629 
706Speciaalvoeg WD2,5 kg doos  10 stuks
 grijs 8 710345 706445 
 wit 8 710345 706315  
 Manhattan grijs 8 710345 706841 
 zilvergrijs 8 710345 706353 
 Jasmin 8 710345 706995 
 antraciet 8 710345 706360 

Instructievideo