Selecteer je taal

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Eurocol-designvloeren blijven als nieuw met de juiste conditioner

1. Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen

BetonDesign ziet eruit als beton maar is het niet, want beton is vele malen harder. Toch kan BetonDesign best tegen een stootje en dat geldt uiteraard ook voor andere Eurocol-vloerafwerkingen, zoals LiquidDesign, FloorColouring en FloorDesign. Maar schoonmaken met agressieve schoonmaakmiddelen zoals chloor of bleekmiddel is uit den boze. Deze producten kunnen leiden tot kleurverschil en vlekken op de vloer. Gebruik daarom de speciale conditioners van Forbo Eurocol. Dat zijn de ideale reinigings- en onderhoudsmiddelen voor Eurocol-vloerafwerkingen met een afgelakte toplaag.

312 BetonDesign Conditioner

2. Behandel een Eurocol-designvloer als een marmoleumvloer

Als je een Eurocol-designvloer behandelt als marmoleum zit je altijd goed. Dus regelmatig vegen met een zachte bezem of stofzuigen met een zacht mondstuk. Lichte vervuiling kun je prima verwijderen met een mop en lauw water, mits je dit regelmatig ververst anders kun je strepen achterlaten. Zodra de vloer echter vlekken of een grauwsluier gaat vertonen, kies je voor een Eurocol-conditioner. Voor BetonDesign werd 312 Conditioner ontwikkeld, die tevens zeer geschikt is voor FloorColouring, LiquidDesign en FloorDesign. Dit reinigingsmiddel is geschikt voor zowel wekelijks schoonmaken als voor intensief reinigen eens in de een of twee maanden. De kracht van de conditioner is dat ze niet alleen de vloer veilig reinigt, maar na droging ook een beschermende film op de toplaag achterlaat. Voorwaarde is wel dat je de conditioner na het vegen of borstelen voldoende laat intrekken, circa 10 minuten voor het navegen of -dweilen.

312 BetonDesign Conditioner

3. Vergroot het effect door de conditioner herhaaldelijk te gebruiken

De beschermende film op de vloer voorkomt de aanhechting van stof en vuil, waardoor de vloer gemakkelijk te vegen en te stofzuigen blijft. Bij iedere schoonmaakbeurt met een Eurocol-conditioner wordt deze oude filmlaag opgelost, waarna een nieuwe beschermfilm achterblijft zodra de vloer is opgedroogd. Dit is precies de reden waarom je tussendoor geen andere schoonmaakmiddelen moet gebruiken, want dit gaat ten koste van deze beschermlaag. Bij regelmatig gebruik van de conditioner blijft elke Eurocol-designvloer als nieuw!

312 BetonDesign

4. Voorkom krassen

Ondanks de goede bescherming van ongeacht welke Eurocol-laklaag (310 FinishCoat, 311 TopCoat-tweecomponentenlak of 355 LiquidDesign Finish), kunnen er krassen in de toplaag ontstaan. Voorkomen is beter dan genezen, dus wijs de klant op het belang van goede en grote schoonloopmatten bij de ingangen van het gebouw. Die houden het meeste zand en vuil buiten de deur. Ook is het vanzelfsprekend dat de vloer - net als andere gladde vloerafwerkingen - langer krasvrij blijft door tafel- en stoelpoten te voorzien van beschermdoppen en bureaustoelen en rolkasten van zachte wielen. Stelregel is harde wielen voor zachte vloerbedekking, zachte wielen voor harde. Adviseer de klant bij eventueel nieuw aan te schaffen meubilair hier rekening mee te houden.

BetonDesign 12

5. Simpele schoonmaaktips

Met BetonDesign, LiquidDesign, FloorColouring en FloorDesign bied je de klant een bijzonder gebruiksvriendelijke vloer. Je hoeft beslist niet voor elke veeg of vlek de schoonmaakdienst in te schakelen. Als je vlekken van koffie, thee, wijn, frisdrank of vet direct opneemt met een doek met lauw water - eventueel met wat conditioner erin opgelost - verdwijnen deze als sneeuw voor de zon. Zwarte strepen of vegen van schoenzolen wrijf je gemakkelijk weg met een vlakgum of een spons met lauw water. Let op: laat nooit plastic of rubber voorwerpen langdurig op de vloer liggen want de weekmakers hierin kunnen na verloop van tijd inwerken op de laklaag en verkleuring veroorzaken. Aflakken met 311 TopCoat-tweecomponentenlak of 355 LiquidDesign Finish helpt dit overigens voorkomen.

312 BetonDesign Conditioner

Heeft u nog vragen, dan kunt u altijd contact opnemen met onze afdeling Customer Service of met uw Technisch-commercieel adviseur.

Bekijk hier het productinformatieblad van de 312 Conditioner.