Selecteer je taal

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Kun je WallDesign in de badkamer gebruiken?

‘WallDesign is hot & happening op dit moment’, zegt Dennis van Dongen. ‘Je geeft er muren een mooie betonlook mee. En dat is wat veel mensen willen. Het product verschilt niet veel van BetonDesign. Het verschil is eigenlijk alleen dat BetonDesign ook op vloeren kan worden toegepast en in iets meer kleuren beschikbaar is. Net als BetonDesign is WallDesign een kant-en-klare pasta. Even mengen in de emmer en smeren maar. BetonDesign is wat sterker, de slijtwaardes liggen hoger, omdat de belasting intensiever is.

Project WallDesign 5e

Niet toepassen in douchehoek

WallDesign is een waterbestendig product. Daarom past het in de combinatie met ons Waterdicht Tegelwerk Systeem, voor een perfect waterdichte badkamer. Maar er hoort wel een nuancering bij. Je kunt WallDesign niet toepassen in de douchehoek zelf. Daar moet je echt tegelen. Gebruik je WallDesign wel in de natte cel, dan kunnen er lekkages ontstaan op de kitnaden of bij de kraanaansluitingen.

WallDesign badkamer

Venetiaans spaantje voor mooie slagen

Je brengt WallDesign op dezelfde manier aan als BetonDesign. Ook in de badkamer of een wellnessruimte. Zorg dat de ondergrond stabiel, glad, egaal en zuigend is. Stuuk de wand met onze 955 Wandostuc . Heb je te maken met een betegelde wand, dan hoef je niet te slopen en te breken. Doe dan het volgende: ontvet de tegelwand met de
014 Euroclean , strijk hem voor met de 051 Europrimer Quartz en stuuk hem dan met de 955 Wandostuc. Gebruik voor het aanbrengen van de pasta een Venetiaans spaantje. Dat is lekker handzaam. Je kunt er mooiere slagen mee maken en door de ronde hoeken krijg je geen streepvorming.

Spaan

Afneembare beschermlaag

Na de eerste laag WallDesign schuur je de wand licht op. En met de tweede laag creëer je die echte betonlook. Je kunt nu meer druk uitoefenen op de spaan, waardoor je schaduwwerking krijgt en op de muur mooie nuanceverschillen ontstaan. Zo krijgt elke muur zijn unieke eigen tekening. Als je klaar bent met de tweede laag, schuur je deze licht op en maakt hem stofvrij. Je werkt de wand af met de
308 WallDesign Finish. Maar let op: in een badkamer adviseren we liever de 311 TopCoat . Deze tweecomponenten-PU-lak is een zekere optie in vochtige ruimtes. Zowel de 311 als de 308 zijn prima te reinigen met een vochtige doek.

WallDesign 2e

Vier tinten grijs

WallDesign is een makkelijk te verwerken product. We bieden het daarom ook aan in diverse bouwmarkten. Voor tegelzetters en stukadoors is dit een mooi en uniek product om als vakman iets extra’s te bieden aan klanten, zeker ook in combinatie met modern tegelwerk. WallDesign is verkrijgbaar in vier tinten grijs.’ De kleuren worden op order gemaakt met een levertijd van maximaal 3 dagen.