Selecteer je taal

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Hoe creëer je met FloorColouring een fraai gekleurde egalisatie?

Je begint natuurlijk altijd met het beoordelen van de vloer waarop je gaat werken. Of het nu een zand-cementdekvloer, een anhydrietvloer of een ander soort vloer is, de ondergrond moet te allen tijde blijvend droog, star, druk- en trekvast zijn. Voor zand-cementdekvloeren adviseert Eurocol de 990 Europlan Direct en voor anhydrietvloeren de 920 Europlan Alphy als egalisatiemiddel. Maar onze nieuwe 924 Europlan Hybrid - de naam zegt het al - kan op zowel zand-cement als anhydriet worden toegepast.

Goed voorstrijken

Goed voorstrijken met de 044 Europrimer Multi, volgens de voorgeschreven werkwijze. Vervolgens een pure en dekkende laag 026 aanbrengen eveneens volgens de voorgeschreven werkwijze. Dit zorgt voor een optimale hechting, voorkomt kleurverschillen door eventuele verschillen in de ondergrond en voorkomt dat er luchtbelletjes in de egalisatielaag ontstaan. En natuurlijk zijn ook de juiste klimatologische omstandigheden en goede ventilatie in de ruimte belangrijk voor een goed resultaat. Werk met minimaal twee personen, dat is ideaal. De een kan smeren, de ander kan alvast een nieuwe emmer voorbereiden.

044

Mengen zonder klontvorming

Het mengen van FloorColouring luistert nauw. De beste manier is om te beginnen met het kleurpigment. Voeg dit toe aan de 5,5 tot 6 liter aanmaakwater, rustig mengen, dan de juiste hoeveelheid egalisatiepoeder erbij en de mortel klontvrij mengen en laten rijpen. Tijdens het rijpen kun je alvast een volgende emmer mengen. Zo werk je altijd nat-in-nat.

FloorColouring  mengen

Aanbrengen in eilandjes

Een aangemaakte emmer FloorColouring moet je binnen twintig minuten verwerken. Door elke kuip even lang te mixen, te laten rijpen en te verwerken, krijg je een rustiger beeld op de vloer.
En voor je aan de slag gaat, roer je de mortel nog even door op een laag toerental. Breng de gekleurde egalisatiemortel in kleine porties aan op de vloer (eilandjes) en laat ruimte voor porties van een volgende emmer. Verdeel met behulp van een spaan, niet met een rakel. Maak daarbij willekeurige slagen, zodat je echt die betonlook krijgt. Door met eilandjes te werken, voorkom je bovendien patroonvorming en kleurvlakken. De porties lopen mooi over. Let er wel op dat je bij het egaliseren een minimale laagdikte van 3 mm aanbrengt.

FloorColouring 3d

Aflakken en zeven dagen drogen

Na minimaal 24 uur droging is de FloorColouring-vloer klaar om te worden afgewerkt met het laksysteem van de 301 BaseSealer en de 311 TopCoat. Werk ook hierbij nat-in-nat. Na 24 uur is de laklaag voor 80% uitgehard en vanaf dat moment kan de vloer voorzichtig worden belopen. Maar let op, de laklaag is pas volledig uitgehard na 7 dagen bij 20 °C. Pas dan is de vloer volledig mechanisch en chemisch belastbaar. Het is goed om dit in je planning mee te nemen en je opdrachtgever hierop te wijzen. Geduld is in dezen dus echt een schone zaak.

FloorColouring 3e

Eigen karakter

Als je de FloorColouring-vloer volgens bovengenoemde stappen aanbrengt, bereik je een optimaal resultaat. En het mooie is dat iedere vloer gemaakt met 390 FloorColouring-pigment een geheel eigen karakter heeft en daardoor uniek is. Lees ook de informatie op de verpakking goed door en download op onze website www.eurocol.nl het FloorColouring-leaflet. En heb je vragen, dan kun je uiteraard altijd bellen met mij of een van mijn collega’s van Technische adviezen .’

Technische adviezen kun je bereiken via: 075 627 1630.

Klik hier voor meer informatie over FloorColouring.