Selecteer je taal

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Eurocol-producten verwerken bij hoge temperaturen

Lijmen en egalisatiemiddelen vragen om een aangepaste werkwijze tijdens een warme zomerperiode. Wim de Pee vertelt hoe u bij hoge temperaturen toch optimaal resultaat kunt bereiken met onze producten.

egaliseren vloer

Tip 1

Klinkt simpel, maar lees de gebruiksaanwijzing. De ontwikkeling van onze producten staat niet stil. Een goed voorbeeld hiervan is de lagere waterfactor bij onze egalisatiemiddelen bij de stofarme en de caseïnevrije producten. Updaten van je productkennis kan nu nog eenvoudiger met de Vloertechniek app van Forbo Eurocol Nederland B.V. Download hem via de App Store of Google Play.

Tip 2

Bij hogere temperaturen is de luchtvochtigheid ook vaak hoger. Het vocht uit de egalisatie kan dan minder makkelijk in de atmosfeer worden opgenomen. Hierdoor droogt de egalisatielaag langzamer en vlekkerig. Zorg daarom altijd voor voldoende ventilatie door bijvoorbeeld ramen open te laten tijdens het droogproces. Bij het lijmen gaat een hoge temperatuur in combinatie met een ventilatiestroom ten koste van de open tijd van het lijmbed. Geef jezelf voldoende verwerkingstijd door niet te grote vloervelden in te lijmen. Begin ’s morgens vroeg met lijmen en egaliseren. Deel je dagtaak anders in, zodat je ’s middags als de temperatuur hoog is, bijvoorbeeld voorbereidingen kunt treffen voor de volgende dag.

Hoge temperaturen 1

Tip 3

Bescherm de producten tegen direct zonlicht tijdens de verwerking, maar ook tegen oververhitting tijdens de opslag. Dit geldt voor al onze producten. Laat deze daarom ook niet de hele dag in je bus staan. De temperatuur in een geparkeerde bus kan op een warme zomerdag oplopen tot 40-50 ⁰C. Koel en droog opslaan is het best voor een juiste verwerking.

Hoge temperaturen 2

Tip 4

Een valkuil is ook de waterslang op de bouwplaats. Ligt deze de hele dag in de zon, laat dan eerst het opgewarmde water uit de slang lopen. Een cementgebonden egalisatie- of reparatiemiddel aanmaken met lauw of warm water geeft een aanzienlijk kortere verwerkingstijd. Koel en schoon water werkt!

Tip 5

Pas op met tocht. Zet op een warme dag niet de deuren tegen elkaar open. De wind die over de vloer trekt geeft een te snelle droging van de toplaag waardoor er craquelé kan ontstaan in de toplaag van de egalisatie. Ventileer bij voorkeur door het open zetten van ramen.