Selecteer je taal

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Snel een nieuwe badkamer met Eurocol Waterdicht Tegelwerk Systeem

1. Bereid de wanden voor

Maak na het slopen van bestaand tegelwerk de ondergrond stofvrij en strijk deze voor met 099 Dispersieprimer. Vlak de wanden hierna uit met 955 Wandostuc. Als je over bestaand tegelwerk wilt tegelen, verwijder dan eventueel loszittende tegels, vul dit op met cementgebonden stucmortel en reinig het tegelwerk met 014 Euroclean. Strijk vervolgens de wanden voor met 051 Europrimer Quartz.

stucwerk 3a

2. Bereid de vloer voor

Voor een badkamer met een bad of douchebak kan de vloer vlak worden afgewerkt met de zelfnivellerende en sneldrogende egalisatie 923 Europlan Extreme. Een douchevloer met afvoerput of drain heeft een afschot nodig van minimaal 1 cm per strekkende meter. Breng dan eerst een zand-cementdekvloer aan en gebruik in plaats van traditioneel cement de sneldrogende 922 Europlan Flash.

923

3. Maak een waterdichte afdichting

Strijk vochtabsorberende wanden voor met 099 Dispersieprimer en wanden met een gesloten ondergrond met 051 Europrimer Quartz, of een laag pastategellijm. Voor een waterdichte afdichting van de wand-vloeraansluiting, verticale (douche)hoeken, uitwendige hoeken, putten, drains en leidingdoorvoeren kun je kiezen voor de 685 Eurocoat met 063 Euroband of de 683 Fibrecoat. Bij de 683 zitten de wapeningsvezels in de pasta, zodat slechts één handeling nodig is. Netjes werken in de voorbereiding levert dus tijdwinst op, want met de 683 kun je naden tot 10 mm breed afdichten. Dicht binnen het sproeibereik (tot ca. 1.10 m van de douchehoek) ook vochtgevoelige ondergronden af, zoals hout en gips. Doe dit ook rond putten, drains en leidingdoorvoeren.

683 hoek

4. Betegel de wanden en vloer

Verlijm wandtegels met een blijvend elastische, vochtbestendige pastategellijm, zoals 2000 Bouwpasta, 682 Majolicol, 686 Supercol, 688 Elastifix of de lichtgewicht 680 Elastilight. Zorg voor een lijmcontactvlak van ten minste 60%. Verlijm grootformaat wandtegels (>30x60 cm) of vloertegels op de wand met 705 Speciaallijm of 765 Ecolight. Tegels op de vloer kunnen snel worden verlijmd met de snel afbindende 795 Uni-Quick. Breng met een vlakspaan een gesloten lijmlaag aan en strijk deze na met een lijmkam met de juiste vertanding. Zet dit zo min mogelijk door tot de ondervloer.

680 wand

5. Kies de juiste voeg en kit het tegelwerk af

Voeg zowel de wand- als vloertegels af met de snel afbindende, waterdichte en flexibele 706 Speciaalvoeg WD of 717 Eurofine WD. Houd verticale en horizontale hoekvoegen vrij van voegmateriaal, net als de naden rondom leidingdoorvoeren, putten en drains. Kit de hoekvoegen af met de elastische 880 Euroseal Silicone (verkrijgbaar in diverse Eurocol-voegkleuren) en kit afvoerputten en drains af met de sneldrogende 881 Euroseal Epoxy.

880

De totale droogtijd van start tot finish bedraagt circa 23 uur, te verdelen over 2 werkdagen. Hierna geniet de klant van een fraaie nieuwe badkamer. Voldoende argumenten dus om hem over de streep te trekken voor een geslaagde renovatie!

Zie voor verdere informatie onze productbladen en bekijk hier de instructievideo’s.