Selecteer je taal

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

237 woningen tegelen in de verticale stad

Internationaal bouwproject De Rotterdam

Aan de oever van de Maas, op de Wilhelminapier in Rotterdam, om de hoek bij de Erasmusbrug, werd de afgelopen jaren De Rotterdam gebouwd. Een kolossaal bouwwerk ontworpen door Rem Koolhaas. De wereldberoemde architect noemt het zelf ‘de verticale stad’. 237 woningen, een hotel, een bioscoop, kantoorruimtes, winkels, alles gecombineerd in drie hoge torens.

de rotterdam 1


Groot Afbouw uit Volendam had er een mooie klus aan. De 237 appartementen, zowel huur als koop, en alle gangen en hallen, moesten worden afgewerkt. Groot nam ook het stucwerk voor zijn rekening en betegelde de badkamers en de hallen. Toren 3, waar Groot Afbouw bezig was toen wij het project bezochten, heeft 33 etages. In totaal telt het gebouw met onderliggende lagen 44 bouwlagen en 16.000 m². Dat maakt De Rotterdam het grootste bouwwerk ooit gemaakt in Nederland.

De rotterdam

Het smeert lekker

Tegelzetter Fedor de Wit was een van de mensen die voor Groot Afbouw het tegelwerk deed. ‘Ik werk graag met Eurocol-producten’, zegt hij. ‘De 686 heeft precies de goede consistentie. Het smeert lekker, valt niet van je spatel. We werkten daar met grote tegels. Als de lijm dan niet goed is, gaan tegels gemakkelijk zakken.’ Het standvermogen van de 686 is onlangs weer verbeterd waardoor zelfs het verlijmen van 30×60-tegels geen enkel probleem is.

de rotterdam 2

Eurocol voegt iets toe

Projectleider Pieter Veerman en voorman Michael Hornkamp: ‘We hebben ook een groothandel in Volendam, dus we verkopen de Eurocol-producten ook zelf. We weten dat er ook goedkopere merken zijn, maar het zijn gewoon de beste producten op de markt. Vooral omdat Eurocol er iets aan toevoegt. De uithardingstijd is bijvoorbeeld heel kort. Dat betekent dat je als tegelzetter niet lang hoeft te wachten voor je kunt beginnen met voegen. Datzelfde geldt voor hun Eurocoat.’

Deze Eurocol-producten gebruikte Groot Afbouw bij De Rotterdam:

686 Supercol
099 Dispersieprimer
725 Alphycol
705 Speciaallijm
685 Eurocoat
063 Euroband
706 Speciaalvoeg WD grijs en zilvergrijs

Klik hier voor alle Eurocol-producten