Selecteer je taal

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Over nieuwe vloerbedekking door Zaanse geschiedenis

Metamorfose Zaans Museum

Forbo Flooring en Forbo Eurocol voelen zich van oudsher nauw verbonden met de Zaanstreek, met zijn rijke industriële historie. Toen het Zaans Museum onlangs besloot tot een spectaculaire metamorfose van het voorste deel, meldden beide bedrijven zich dan ook direct als sponsor voor het gebruikte linoleum en vloerbedekkingslijm.

zaans musseum

Voelbare geschiedenis

Studio Pronk ontwierp de nieuwe tentoonstelling. Met als thema ‘De Zaanstreek maakt het!’ biedt het museum bezoekers een verrassende blik op de collectie en de verhalen over de Zaanstreek toen, nu en straks. Het ‘Zaans Spektakel’ brengt de presentatie tot leven en laat de bezoeker de molens, de fabrieken en het harde werken ‘voelen’.

Spectaculair

De portrettengalerij en de verhalentafel, met onder meer alle documentaires van ‘Monumenten Spreken’, maken de kennismaking met de Zaanstreek compleet. Voedselproductie, houtbouw en industrie kregen allemaal een plaats in de nieuwe opstelling. Soms gaat de geschiedenis slechts enkele jaren terug. Ronduit spectaculair is het overzicht van de vele honderden molens die ooit in de Zaanstreek hebben gedraaid.

Zaans linoleum

Linoleum was de vanzelfsprekende keuze voor de nieuwe vloerbedekking. Sinds de familie Kaars Sijpesteijn in 1898 het patent kocht voor de vervaardiging ervan, is dit product niet meer weg te denken uit de Zaanstreek. De fraaie vloerafwerking verbeeldt de meanderende rivier de Zaan door het groene polderland. Een originele routing, waarmee de bezoekers langs de diverse vitrines en tentoongestelde voorwerpen en schilderijen worden geleid.

Trots

Forbo Flooring en Forbo Eurocol zijn trots dat ze als Zaanse bedrijven hun steentje hebben kunnen bijdragen aan deze prachtige nieuwe museumvloer. Mede dankzij de gratis door hen beschikbaar Forbo- en Eurocol-producten ligt het gerenoveerde museumdeel er weer voor vele jaren fantastisch bij. Uitnodigend voor de vele bezoekers die ongetwijfeld van de vernieuwde tentoonstelling zullen genieten!