Selecteer je taal

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Waarom liggen Eurocol-producten ook in de bouwmarkt?

‘Met de komst van Hornbach naar Nederland is onze aanwezigheid in de bouwmarkt in een stroomversnelling gekomen’, zegt Ruud Vaessen, die namens Forbo Eurocol al een jaar of vijf de bouwmarkten bedient. ‘Hornbach richt zich behalve op de particulier ook nadrukkelijk op de zzp’er en de onderaannemer. Zij bieden een laagdrempelige oplossing voor tegelzetters om aan hun spullen te komen. In de slipstream van die ontwikkeling zie je nu ook de andere bouwmarkten meer naar de professional bewegen. Met hun winkeldichtheid door heel Nederland zijn zij een geweldige achtervang voor zzp’ers die tijdens het werk net een paar emmertjes tekortkomen.’

Ruud Vaessen

Demo’s voor groepen

‘Ik ben veel onderweg’, zegt nieuwe buitendienstman Bas Hermes. ‘Vind ik heerlijk. Je moet mij niet op een stoel zetten. Ik ben op 1 januari begonnen bij Forbo Eurocol en sindsdien bezig om zoveel mogelijk verantwoordelijke mensen bij de bouwmarkten te spreken. Hornbach heeft speciale profi-adviseurs in dienst, die de tegelzetters bijstaan. Dat zijn mijn contactpersonen. Verder geef ik demo’s aan groepen van een man of 20-30, check de assortimenten en praat vooral veel met de verkopers, die uiteindelijk ons product moeten verkopen. Ik ken de markt van binnenuit. Ik heb de laatste jaren bij Hornbach gewerkt en daarvoor tien jaar als tegelzetter. Deze commerciële functie bij de marktleider vind ik een uitdaging.

DHZ 3b

Goed, beter, best

Bijna elke bouwmarkt heeft een basisassortiment Eurocol-producten, de een wat uitgebreider dan de ander. Maar ons uitgangspunt is altijd: goed, beter, best. Voor elk budget is er een lijmtoepassing. En elke bouwmarkt heeft ook ons zes-stappen Waterdicht Tegel Systeem op de plank. Van primer tot kit. Populair is de 683 Fibrecoat, de nieuwe kimafdichting. Hiermee is nog maar één handeling nodig in plaats van drie, om je badkamer voor het tegelen waterdicht te maken.

DHZ 3c

Tijd is geld

Innovatie gaat vaak over snelheid, want tijd is geld. Dat is ook een van de sterke punten van de 955 Wandostuc. Dat is in no time kogelhard: ’s ochtends uitvlakken, ’s middags verder. Ook die vind je in de bouwmarkt. Een ander Eurocol-product in het assortiment is de 395 FloorDesign, een vloeivloer met een betonlook. Forbo Eurocol zag die behoefte in de markt en heeft dit product speciaal ontwikkeld voor particulieren én professionals. DecoDesign is onze volgende stap in gietvloeren en eenvoudig aan te brengen. Net als WallDesign, stuc voor de wand. Ook dat product hoort bij een nieuwe fase in het doe-het-zelfkanaal.

DHZ 3d

Actief met voorlichting

Wij zijn heel actief met voorlichting over onze producten binnen het DHZ-kanaal. Ik ben nu bijvoorbeeld veel in gesprek met mensen van Hubo en Multimate. Dan geef ik een korte uitleg, breng de productkennis over en laat de folders achter. En daarnaast hebben wij ook veel informatie op YouTube staan. De demo’s doen we door heel Nederland, als er genoeg animo is. Laatst nog bij Kluswijs in Nieuwkoop, een kleine bouwmarkt, waar iedereen elkaar kende. Daar zaten particulieren en professionals door elkaar. Ja, de bouwmarkt groeit steeds verder richting de groothandel. Mensen gaan steeds meer zelf doen. Het zou gek zijn als wij als marktleider daar niet op inspelen.’

DHZ 3e

Eurocol-producten vind je bij Hornbach, Intergamma, Praxis, Hubo, Multimate en Kluswijs.