Selecteer je taal

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Eurocol-parketproducten voor een vloer als een balzaal!

1. Meet het vochtpercentage

Belangrijk bij een houten vloerafwerking is het restvochtpercentage. Meet dit altijd voor aanvang van de werkzaamheden. Voor zand-cementvloeren geldt een maximum van tussen 1,8 en 2,5%, voor anhydriet is dit tussen de 0,3 en 0,5 procent. Om het gewenste restvochtpercentage te bereiken, moet de ruimte zo nodig vooraf worden verwarmd en geventileerd.

vochtmeting

2. Breng een vochtscherm aan

Breng bij optrekkend vocht vanuit de kruipruimte, of wanneer de vloer op zand ligt, altijd een vochtscherm aan! 026 Euroblock Multi is geschikt bij een restvochtpercentage tot 4%. Verdun de eerste laag 1:1 met water, breng de tweede en derde laag onverdund aan. Op een niet absorberende ondergrond kan voor de eerste laag 044 Europrimer Multi worden opgebracht met een schuimroller. Kies bij een restvochtpercentage tot 6% voor 021 Euroblock Reno. Breng een eerste laag aan en strooi na 12 uur droogtijd de tweede laag volledig dekkend in met 846 Quartzsand. Werk een slechte (afzandende) zand-cementdekvloer af met 021 Euroblock Reno, direct ingestrooid met 846 Quartzsand.

vochtschermen 3

3. Werk de vloer af met een primer en egaliseermiddel

De laatste stap voor het parket verlijmen, is het primeren en egaliseren van de ondervloer. Gebruik op zand-cementdekvloeren 044 Europrimer Multi en de 960 Europlan Super of 990 Europlan Direct. Anhydrietvloeren worden met 043 Europrimer Alphy geprimerd. Egaliseer de vloer vervolgens met 920 Europlan Alphy of 925 Europlan Alphy Direct. Let op: de egalisatielaag moet in beide situaties minimaal 3 mm dik zijn!

egaliseren vloer

4. Kies bij elk parket het juiste Eurocol-product

Er zijn vele soorten en kwaliteiten parket op de markt. Ook met de beste Eurocol-producten kan het eindresultaat tegenvallen als het parket niet aan de gestelde kwaliteitseisen voldoet. Een berucht probleem is kromtrekken van parketdelen. Stelregel is dat de kans op hol of bol gaan staan van het parketdeel toeneemt, als de breedte van het deel meer is dan viermaal de dikte. Lees de technische specificaties van de Eurocol-parketlijmen voor de juiste toepassing. Toch nog vragen? Onze afdeling Customer Service adviseert je graag!

5 tips 4e

5. Voorkom veelgemaakte missers

Soms is na het aflakken de glans niet overal gelijk. Mogelijke oorzaken zijn: onvoldoende schudden van de jerrycan vooraf, verschil in zuiging van het houtoppervlak door ongelijk schuren, of door elkaar gebruik van verschillende lakken. Een kraspatroon na het aflakken kan ontstaan door een verkeerde schuurtechniek, bultjes of vuil in de lak door een inferieure roller. Een niet egale laag of kleurverschil komt door te weinig lak, te veel tocht of een te hoge temperatuur. Vlekvorming of plaatselijke verkleuring voorkom je met een goede basislak en door niet te veel lak tussen de naden te laten lopen. Voor al deze problemen is maar één oplossing: opnieuw schuren en lakken!

5 tips parket 3e

Klik hier voor een overzicht van alle parketproducten