Selecteer je taal

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Hoe sluit je vloerbedekking mooi aan op LiquidDesign?

‘In deuropeningen of bij overgangen naar een andere ruimte kunnen meerdere vloerbedekkingen bij elkaar komen. Ook komen ontwerpen voor met vloervlakken, eilanden of looppaden in een grotere ruimte. Bij het gebruik van één product in verschillende kleuren is er vaak geen probleem. Dit is immers hetzelfde materiaal met dezelfde dikte (tapijtegel tegen tapijttegel, of linoleum tegen linoleum). Maar wanneer er verschillende materialen worden gebruikt, kunnen onderlinge dikteverschillen extra aandacht vragen, zoals de aansluiting van tapijttegels op een LiquidDesign-vloer.

Profielen

Hiervoor zijn gelukkig verschillende afwerkprofielen op de markt. Aluminium, pvc of buigprofielen. Om het juiste profiel te bepalen, is het handig om te weten dat de dikte van LiquidDesign vrij stabiel is. Door gebruik te maken van de Decokam breng je altijd ongeveer twee millimeter dikte aan.

Profielen

Aansluiting met pvc of linoleum

Linoleum, LVT of pvc is doorgaans 2,5 millimeter dik. Voor pvc in banen geldt een dikte vanaf twee millimeter. Hiervoor zijn aluminiumprofielen in verschillende hoogtes verkrijgbaar. Bevestig deze op het geëgaliseerde oppervlak, of plaats de profielen eerst en egaliseer later. Als het profiel op een geëgaliseerde ondergrond wordt geplaatst, adviseren wij om het ‘voetje’ van het profiel naar ‘0’ weg te smeren met de 905 Europlan Fill . Hierna kun je de vloer gereedmaken met de 049 Europrimer ABS en de 043 Europrimer Alphy. Neem hierbij niet het aluminium voetje mee. Ook kun je gebruikmaken van een pvc -voegstrip of - als je dat wilt - kun je zelfs gelijk tegen het linoleum of pvc aansmeren. Als je dit met beleid uitvoert, red je die 2,5 millimeter dikte naar de overgang toe.

combi

Aansluitingen met tapijt, tapijttegels of schoonloopmat

Bij overgangen naar tapijt is er een groter hoogteverschil te overbruggen, maar ook dat is niet zo erg. De pool van het tapijt mag boven het profiel uitkomen, zolang de rug maar beschermd wordt door het afwerkprofiel. Het kan bij een alu-profiel zo uitkomen dat het resultaat het mooist wordt als er pas na het plaatsen van het profiel geëgaliseerd wordt aan de LiquidDesign-zijde. Ook kun je hier een pvc-profiel voor gebruiken. Hierbij giet je het LiquidDesign over het voetje van het profiel heen.

combi 2

Aansluiting met een andere kleur LiquidDesign

LiquidDesign leent zich goed om in twee kleuren mooi tegen elkaar aan te smeren. Hierbij heb je wel te maken met de droogtijd. Geef de overgang met potlood aan op de vloer en plak hierlangs het gedeelte dat de volgende dag gesmeerd moet worden af met afplaktape. Gebruik bijvoorbeeld de paarse en geen supertape. Breng het LiquidDesign aan tot op de tape. De volgende dag kan (met een rei) het LiquidDesign doorgesneden worden op de overgang. Trek voorzichtig de tape van de vloer. Nu heb je een strakke lijn waar je de andere kleur LiquidDesign tegenaan kunt smeren. Maar ook hier geldt: doe dit altijd met beleid.’

LD naar andere kleur