Selecteer je taal

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

waterdicht tegelwerk ec1plus/breeam

Het Waterdicht Tegelwerk Systeem van Forbo Eurocol heeft het EC1 PLUS-keurmerk. Dit zorgt voor een gezonder binnenklimaat en is nog aantrekkelijker in gebruik!

Duurzaam en waterdicht tegelwerk in één

BREEAM badkuipBREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology) is een beoordelingsinstrument waarmee de duurzaamheidprestatie van een gebouw kan worden bepaald. Voor Eurocol-producten met EMICODE® EC1 PLUS-keurmerk, dat door BREEAM is erkend, betekent dit dat ze ruim binnen de emissienormen vallen voor een gezond binnenklimaat in gebouwen. Hiermee bied je als tegelzetbedrijf een meerwaarde aan de klant.

BREEAM score

Reputatie

Forbo Eurocol heeft een reputatie hoog te houden met zijn Waterdicht Tegelwerk Systeem. Een uitgekiende combinatie van primers, lijmen, voeg- en afdichtmiddelen. Voor de klant de garantie voor vele jaren onbezorgd gebruiksgenot, ook bij intensief gebruik van natte ruimten. Het EMICODE® EC1 PLUS-keurmerk, de hoogste veiligheidsklasse in de GEV EMIOCODE-indeling, maakt deze producten en werkwijze nog aantrekkelijker voor de eindgebruiker en opdrachtgever. EC1 PLUS staat voor de garantie dat de producten met dit keurmerk een extreem lage uitstoot van stoffen in de binnenruimte veroorzaken. Tegelzetters voldoen ermee aan de strengste BREEAM emissie-eisen die opdrachtgevers steeds vaker aan hun projecten stellen.

35 jaar succesvol

Al zo’n 35 jaar is het Eurocol Waterdicht Tegelwerk Systeem synoniem voor een perfect waterdichte ruimte. Voor badkamers, doucheruimten en bijvoorbeeld industriële keukens met een betonnen ondergrond, maar ook in ruimten met meer vochtgevoelige ondergronden, zoals gipswanden. Al die tijd is Forbo Eurocol de diverse componenten voortdurend blijven verbeteren. Een van die verbeteringen is het zeer sterk reduceren van vluchtige stoffen in de producten die voor een ongezond binnenklimaat kunnen zorgen doordat ze langzaam uit de verwerkte producten kunnen ontwijken. Dit levert niet alleen een comfortabeler binnenklimaat op, maar ook een gezondere atmosfeer voor de gebruikers van het gebouw.

waterdicht regelwerk

Wat zijn emissies?

Onder emissie wordt verstaan het uittreden of afscheiden van (schadelijke) stoffen. Bij emissies in de bouw gaat het om alle producten waar bepaalde vluchtige stoffen uit kunnen ‘verdampen’. Een nieuwe rubber mat ruik je bijvoorbeeld direct als je de ruimte betreedt waar deze ligt. Hetzelfde ervaar je bij verf of plaatmaterialen waarin lijm of een ander bindmiddel is verwerkt. En ook al ruik je niets, emissies kunnen in zeer kleine concentraties optreden of geurneutraal zijn.

Lees hier voor nog meer informatie over emissies.

EC 1 plus

Beoordeling duurzaamheid

BREEAM gaat uit van een standaard voor een duurzaam gebouw en het geeft aan welk prestatieniveau een gebouw heeft. Hiermee kun je nieuwe gebouwen aan de hand van het ontwerp en bestek analyseren en verbeteren, maar deze methode kan ook worden toegepast voor het beoordelen van bestaande gebouwen. BREEAM maakt hierbij gebruik van een kwalitatieve weging, waarbij het gebouw een score krijgt: pass, good, very good, excellent of outstanding.

Hoogste klasse

Van de vele categorieën die BREEAM-NL Nieuwbouw hanteert, is HEA 9 de belangrijkste voor de producten van Forbo Eurocol. Deze richt zich namelijk op vluchtige organische verbindingen van bouw- en afwerkingsmaterialen die binnen het gebouw worden toegepast. Binnen de bouwbranche wordt deze emissie meestal geclassificeerd met het EMICODE®-keurmerk. Producten die aan de strengste emissie-eisen voldoen, worden ingedeeld in de hoogste klasse: EMICODE® EC1 PLUS. Deze kwalificatie geldt voor alle producten van het Waterdicht Tegelwerk Systeem van Forbo Eurocol.

BREEAM-conformiteit

Goed nieuws dus voor tegelzetters, want een opdrachtgever die wil dat zijn gebouw aan de BREEAM-eisen voldoet, zal daarom eerder kiezen voor een tegelzetter die met producten met EC1 PLUS- certificering werkt. Dit keurmerk wordt niet alleen erkend door BREEAM, maar ook door LEED (buiten Noord-Amerika) en andere beoordelingsmethoden voor de duurzaamheidprestatie van gebouwen. Maar een tegelzetter die zijn vak serieus neemt, zal die eis van zijn opdrachtgever niet afwachten en zelf kiezen voor Eurocol-producten met EC1 PLUS- keurmerk. Dit maakt zijn bedrijf immers aantrekkelijker voor klanten en opdrachtgevers en dit levert hem uiteindelijk ook meer werk op.

BREEAM logo

Werkwijze Waterdicht Tegelwerk Systeem

Alle producten van het Waterdicht Tegelwerk Systeem zijn bijzonder verwerkingsvriendelijk. Na eventueel eerst repareren en egaliseren van de ondergrond, breng je een primerlaag aan. Staande en liggende hoeken en leidingdoorvoeren worden vervolgens afgedicht met 683 Fibrecoat of 685 Eurocoat, al dan niet in combinatie met 063 Euroband. Hierna kan worden begonnen met het tegelen, waarvoor Forbo Eurocol tegenwoordig diverse tegellijmen in het programma heeft met EC1 PLUS-keurmerk. Hetzelfde geldt voor 706 Speciaalvoeg WD en 717 Eurofine WD waarmee het tegelwerk wordt gevoegd.

De volgende Eurocol-producten van het Waterdicht Tegelwerk Systeem hebben het EMICODE EC1 PLUS-keurmerk:

Voorstrijkmiddel:
051 Europrimer Quartz
099 Dispersieprimer

Egalisatiemiddel:
955 Wandostuc

Afdichtingsmiddel:
683 Fibrecoat
685 Eurocoat