Selecteer je taal

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Meerwaarde van een groene organisatie

Duurzaamheid volgens Forbo Eurocol

Product

Duurzaamheid in de praktijk

Duurzaamheid komt allereerst tot uiting in de Eurocol-producten zelf. Onze meeste poederproducten, lijmen, egalisatie- en voegmiddelen, zijn intussen stofarm. Bovendien zijn Eurocol-producten ook emissiearm door innovatieve technologieën en verbeterde recepturen, die het gebruik van vluchtige oplosmiddelen overbodig maken. Verwerkers profiteren dagelijks van de voordelen hiervan. Er komt vrijwel geen stof meer vrij bij het aanmaken van de producten en de atmosfeer waarin zij werken is aangenamer en gezonder. Daarnaast worden Eurocol-producten geleverd in handzame, lichte verpakkingseenheden, waardoor de rug wordt gespaard.

MVO 1a

Productverbetering

Andere vormen van productverbetering zijn de lichtgewicht producten, zoals de 765 Ecolight poedertegellijm met DUBOkeur®. Niet alleen stofarm, maar ook lager in gewicht waardoor minder grondstoffen worden gebruikt en ook minder energie nodig is voor transport en logistiek. Daarnaast besteden onze productontwikkelaars veel aandacht aan het terugdringen van het gebruik van schoon drinkwater. Door diverse egalisatiemiddelen te verbeteren, is minder leidingwater nodig om deze producten aan te maken, zonder concessies te doen aan de prettige verwerkingseigenschappen en het eindresultaat.

MVO 2

Keurmerken

Herkenbaar milieuvriendelijk

Op alle Eurocol-verpakkingen wordt getoond aan welke milieueisen onze producten voldoen. Het Eurocol-milieuzorgsysteem is gecertificeerd door Lloyds, volgens de eisen van de internationale norm ISO 14001. Van alle Eurocol-producten zijn de veiligheidsbladen volgens de verordening EG nummer 1907/2006 (REACH) beschikbaar. Voor elk type vloerbedekking biedt het Forbo Eurocol-assortiment installatieproducten het GEV EMICODE EC1 plus-logo. Daarnaast is een aantal producten gecertificeerd volgens Blauer Engel, andere Eurocol-producten dragen het DUBOkeur®. Stofarme producten zijn herkenbaar aan een logo op de verpakking.

EC 1 plus

Recycling

Duurzaamheid in lifecycle

Recyclingemmers:
Forbo Eurocol Nederland B.V. doet aan gestructureerde afvalscheiding door het hele bedrijf. In de fabrieken, het laboratorium, de magazijnen en de kantoren staan gecodeerde afvalbakken om papier en karton, plastic, glas, puin, vulmateriaal etc. gescheiden te verzamelen en af te voeren. Aan de productiekant brengt Forbo Eurocol Nederland B.V. hergebruik in de praktijk, door producten en grondstoffen te kiezen die uit recycling zijn verkregen. Sinds 2014 wordt daarom de veelverkochte pastategellijm 682 Majolicol geleverd in emmers van 90 procent gerecyclede kunststof. Leverbaar in verpakkingen van 14, 7, 4 en 1,5 kilogram. Deze emmers zijn herkenbaar aan een fraaie industriële kleur grijs en ze vervangen de witte emmers die tot dan toe werden gebruikt. In navolging van de 682 Majolicol zullen steeds meer Eurocol-(lijm)producten worden geleverd in deze milieuvriendelijke recyclingemmers.

Plastic recycling

Organisatie

Maatschappelijk verantwoord ondernemen als bedrijfsfilosofie
Duurzaamheid is bij Forbo Eurocol Nederland B.V. onderdeel van het meerjarenbeleid. Hiervoor werden concrete doelstellingen en ambities geformuleerd en start- en ijkpunten bepaald. Aan de hand daarvan maken wij voor onszelf en onze klanten inzichtelijk wat de resultaten zijn op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Ecologisch én economisch
Dit laatste is belangrijk, want steeds vaker kiezen opdrachtgevers bewust voor aannemers en onderaannemers die aantoonbaar milieuvriendelijk werken. Dan is het belangrijk dat je kunt laten zien hoe je werkt en met welke materialen en middelen. De gecertificeerde Eurocol-producten helpen de verwerker zijn klant te overtuigen. Op die manier vormen de duurzame Eurocol-producten niet alleen een ecologische, maar ook economische meerwaarde.

CO₂-footprint
In 2011 liet Forbo Eurocol Nederland B.V. in samenwerking met ingenieursbureau Arcadis de CO₂-footprint bepalen voor het gehele fabriekscomplex. Dit vormde het start- en ijkpunt om het energieverbruik en de CO₂-uitstoot te monitoren. Het levert harde cijfers op over de energiebesparende investeringen die wij in de fabriek en omliggende gebouwen hebben doorgevoerd. Voorbeelden zijn: energiezuinigere productielijnen, een beter beheer en beheersing van de klimaatregeling, energiezuinigere verlichting met onder meer bewegingssensoren in de gebouwen en toepassing van zonnepanelen op daken voor eigen stroomopwekking. Ook de verbeterde logistiek draagt bij aan een lagere CO₂-uitstoot, omdat vervoersbewegingen dankzij een optimale planning worden beperkt tot de strikt noodzakelijke.

Groen visitekaartje
Om de groene filosofie van het merk Eurocol te onderstrepen, werd in 2012 een ecologische tuin aangelegd op het fabrieksterrein in Wormerveer. Een bloeiende oase van wilde plantensoorten, heesters en bomen, waar Eurocol-medewerkers van hun pauze kunnen genieten. De tuin trekt bovendien vogels, vlinders, kikkers en salamanders aan. Voor bezoekers vormt de tuin een groen visitekaartje. Hij vertegenwoordigt alle milieuvriendelijke initiatieven en verbeteringen, die op het fabrieksterrein veelal achter de schermen plaatsvinden.

Download hier het artikel over duurzame verpakkingen wat in Maart 2018 in de Media Planet is geplaatst. De Media Planet is een bijlage van het Financieele Dagblad.

Forbo Integrity Line

Mocht Forbo als uitzondering haar bedrijfsprincipes en basiswaarden niet volledig naleven, dan moedigen we u aan dit aan ons te melden via de Forbo Integriteitslijn. U kunt ook bellen met de Corporate Compliance Officer op +41 58 787 25 46 of stuur een e-mail naar compliance@forbo.com.

Dien een rapport in

Klik hier om een ​​elektronisch nalevingsrapport in te dienen bij de Compliance Officer via de Forbo Integrity Line.