Selecteer je taal

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Duurzaamheid

Duurzaamheid volgens Forbo Eurocol

BREEAM

Meerwaarde van een groene organisatie

Biobased 2

Biobased Kenniscentrum wil bouw gezond maken

Aannemers, architecten, woningcorporaties… bouwend Nederland neemt steeds vaker een kijkje in Eibergen. Daar opende begin 2023 het Biobased Kenniscentrum, een inspiratiebron voor iedereen die wil bouwen met gezonde, mens- en milieuvriendelijke materialen. Sinds enkele maanden heeft ook onze nieuwe biobased linoleumlijm 616 Eurostar Lino Green er een plekje veroverd. We praten met initiatiefnemer Ronald Bosma en Ruud Vaessen, accountmanager Architecten en Facility bij Forbo Eurocol.
Lees meer

880 Euroseal Silicone nu in fris gerecycled jasje

Naast de hoogste kwaliteit van onze producten, werkt Forbo Eurocol ook voortdurend aan duurzaamheid. Dit komt tot uiting in productieprocessen, opslag, transport en de Eurocol-producten zelf, maar ook in onze verpakkingen. Het nieuwste resultaat van deze inspanningen zijn de kitkokers van de 880 Euroseal Silicone. Deze zijn voortaan van gerecyclede kunststof.
Lees meer

880 nieuwe koker
616 nieuw verwerken

Nieuw: duurzame linoleumlijm met biobased en CO₂-neutraal bindmiddel

Forbo Eurocol introduceert een nieuwe linoleumlijm die gezien mag worden als bio-trendsetter in duurzame lijmtechnologie: de 616 Eurostar Lino Green. De eerste van een nieuwe generatie lijmen, op weg naar een duurzamere toekomst. Op basis van een hernieuwbaar bindmiddel en met de kwaliteit en verwerkingseigenschappen die u van ons gewend bent!
Lees meer

Kwaliteit en duurzaamheid gaan bij Forbo Eurocol hand in hand

Forbo Eurocol hecht veel belang aan duurzaamheid en probeert hier in al zijn producten en processen rekening mee te houden. ‘Tegelijk mag dit niet ten koste gaan van de hoge kwaliteit en goede verwerkingseigenschappen van onze producten’, zegt productmanager Dino Brouwer. ‘Die voorwaarde stellen wij aan onszelf en ook onze klanten verlangen dit. Maar als kwaliteit en duurzaamheid goed te combineren zijn, kiezen wij daar altijd voor.’
Lees meer

logo
Eurocol 2021

Meerwaarde van een groene organisatie

Duurzaamheid komt allereerst tot uiting in de Eurocol-producten zelf. Onze meeste poederproducten, lijmen, egalisatie- en voegmiddelen, zijn intussen stofarm. Bovendien zijn Eurocol-producten ook emissiearm door innovatieve technologieën en verbeterde recepturen, die het gebruik van vluchtige oplosmiddelen overbodig maken. Verwerkers profiteren dagelijks van de voordelen hiervan. Er komt vrijwel geen stof meer vrij bij het aanmaken van de producten en de atmosfeer waarin zij werken is aangenamer en gezonder. Daarnaast worden Eurocol-producten geleverd in handzame, lichte verpakkingseenheden, waardoor de rug wordt gespaard.
Lees meer

Levenscyclusanalyse Eurocol-producten

Duurzaamheid en zorg voor het milieu zijn vast onderdeel van ons beleid. Hiermee nemen wij als fabrikant graag onze verantwoordelijkheid en het resultaat van deze inspanningen ziet u terug in ons productaanbod. Dit doen wij onder meer aan de hand van een Levenscyclusanalyse (LCA). Hierbij wordt een product beoordeeld op duurzaamheidsaspecten gedurende de gehele levensduur. Dus vanaf de winning van de benodigde grondstoffen tot transport, productie, gebruik en afvalverwerking.
Lees meer

LCA 3a