Selecteer je taal

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

In prijs, kwaliteit en verwerking vergelijkbaar met conventionele Eurocol-linoleumlijm

De 616 Eurostar Lino Green is duurzaam omdat een deel van de grondstoffen voor het toegepaste bindmiddel plantaardig is. De samenstelling hiervan voldoet aan de eisen van het zogeheten Mass Balance Concept, waarvan het biomassadeel wordt toegewezen aan het eindproduct, de 616 Eurostar Lino Green. Bovendien is het bindmiddel dankzij het duurzame productieproces CO₂-neutraal. Verder gebruikt Forbo Eurocol voor deze lijm natuurlijke vulmiddelen, water en toevoegingen.

616 emmer

Gerecycled en/of hernieuwbaar

De duurzaamheid van de 616 Eurostar Lino Green werd bereikt zonder concessies te doen aan de hoge kwaliteit en prettige verwerkingseigenschappen, voorwaarde voor elk Eurocol-product. De hechting van de 616 is even krachtig als die van een ‘gewone’ Eurocol-linoleumlijm en de lijm laat zich even makkelijk verwerken. Deze nieuwe, baanbrekende lijm past goed in het duurzaamheidsbeleid van Forbo Eurocol. Dit is er namelijk op gericht om bij de ontwikkeling van producten zoveel mogelijk gerecycled materiaal en/of hernieuwbare grondstoffen toe te passen.

616 nieuw verwerken

Duurzaamheid met certificaat

Met uw keuze voor de 616 Eurostar Lino Green draagt u actief bij aan de ontwikkeling van duurzame producten. De lijm heeft het REDcert²-certificaat, dat is toegekend door een onafhankelijk certificerende organisatie. Deze controleert voor elk gecertificeerd product regelmatig of de voorwaarden van het Mass Balance Concept worden nageleefd. Niet alleen bij fabrikant Forbo Eurocol, maar bij alle partijen die direct of indirect bij het productieproces zijn betrokken. Hiermee heeft u de garantie dat u daadwerkelijk met een gecertificeerd duurzaam product werkt. De 616 Eurostar Lino Green wordt geleverd in de u bekende grijze Eurocol-emmer van gerecyclede kunststof.

616 certificaat

Vier goede redenen om voor 616 Eurostar Lino Green te kiezen:

• Deels biobased
• CO₂-emissie besparend
• Fossiele grondstoffen besparend
• U draagt actief bij aan een duurzamere toekomst

logo redcert

Forbo Eurocol introduceert een nieuwe linoleumlijm die gezien mag worden als bio-trendsetter in duurzame lijmtechnologie: de 616 Eurostar Lino Green. De eerste van een nieuwe generatie lijmen, op weg naar een duurzamere toekomst. In deze animatie laten we zien hoe hoe dat duurzame traject voor de ontwikkeling van de 616 Eurostar Lino Green is opgebouwd.