Choose your country

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Goed lakken is de finishing touch van BetonDesign

1 Goed schudden!

Wanden kunnen direct worden afgelakt met 310 FinishCoat, maar breng op vloeren altijd eerst een laag 300 BaseCoat aan. Schud voor gebruik van de lak de verpakking altijd minimaal 1 minuut goed door. Bij langere opslag kunnen componenten in de lak namelijk ‘uitzakken’, waardoor deze enigszins wordt ontmengd. Dit gaat ten koste van een mooi eindresultaat en de duurzaamheid van de wand- of vloerafwerking. Giet de lak na het schudden over in de rollerbak.

2 Kies de juiste lakroller

Goed gereedschap geeft het beste resultaat. Breng 300 BaseCoat en 310 FinishCoat aan met een 9 mm microvezel-lakroller. Er zijn vele rollers verkrijgbaar in de handel, maar deze heeft zich na uitgebreid testen bij Forbo Eurocol als beste bewezen. De lak laat zich ermee het best doseren en verdelen over het oppervlak, zonder aanzetten. De 311 TopCoat 2-componentenlak voor projecttoepassingen moet worden opgebracht met een 13 mm nylonroller.

3 Zo rol je het best

Door de lak in willekeurige richtingen uit te rollen, wordt de structuur van het BetonDesign enigszins geaccentueerd. Bovendien voorkomt het dat bij strijklicht over de vloer of wand lakbanen zichtbaar worden, wat ten koste gaat van het beoogde effect. Let op: draag bij het aflakken van vloeren altijd schoenhoezen om voetafdrukken op de nog niet afgelakte vloer te voorkomen. Plaats je daar een voetafdruk, dan is de kans groot dat deze vervuiling na het lakken zichtbaar blijft en deze kan niet worden verwijderd. Zonde van je werk!

5 tips lakken

4 Droogtijd en belasting

Bij toepassing van het 1-componentenlaksysteem kan de vloer 12 uur na het aanbrengen van de laatste laklaag weer in gebruik worden genomen. Bij het 2-componentenlaksysteem is dit 24 uur. Het duurt echter 8 dagen voordat de afwerklaag zijn volledige hardheid en sterkte heeft bereikt. Zorg er daarom voor dat de vloer binnen deze periode niet wordt belast met vuil en/of vocht. Dit kan leiden tot blijvende schade van de vloerafwerking.

5 Projecten

300 BaseCoat en 310 FinishCoat zijn prima afwerkingen voor BetonDesign-wanden en -vloeren bij normaal gebruik, zoals in een woning of werkruimte. Bij projectmatige toepassingen zoals een drukbelopen winkelvloer, adviseren wij een afwerking met 311 TopCoat 2-componentenlak. Deze wordt in twee lagen aangebracht en biedt extra bescherming aan de vloer. Hierbij dient de 1e laklaag als basis te worden gezien en is de 2e laklaag de finishlaag. Een twee-in-eensysteem.

Toch nog vragen? Raadpleeg uw Technisch-commercieel adviseur of onze technische helpdesk.

Klik hier voor meer informatie over BetonDesign.