Selecteer je taal

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

5 Tips voor het egaliseren met 920 Europlan Alphy

1. Let op de juiste temperatuur

Zorg ervoor dat de omstandigheden vóór, tijdens en direct na de egaliseer werkzaamheden in orde zijn. Koude omstandigheden leiden tot het versnellen van o.a de afbinding van gips gebonden producten terwijl warme omstandigheden juist leiden tot een vertraging. Dit in tegenstelling tot cement gebonden producten.

Verwerkingscondities:
Gewenste omgevingstemperatuur: 18 - 23 °C.
Temperatuur voor materiaal en ondervloer: min. 15 °C - max. 20 °C
Relatieve luchtvochtigheid: 40 - 70%.

920 3a

2. Gebruik koel leidingwater

Voeg bij handmatige verwerking 23 kg van de 920 Europlan Alphy toe aan 5,5 liter koel leidingwater voor het beste resultaat. Meng de mortel mechanisch, met het Eurocol 855-mengijzer, tot een egaal en klontvrij geheel. Laat de aangemaakte mortel vervolgens circa 5 minuten rijpen en roer daarna de mortel kortstondig door met een laag toerental om een optimale vloei te bereiken. Verwerk de aangemaakte mortel binnen 30 minuten.

920 3b

3. Zorg voor een schone kuip

Werk altijd met een schone mengkuip. Aangedroogde resten in de kuip van voorgaande werken kunnen als katalysator werken. Dit kan bijvoorbeeld leiden tot klontvorming, een kortere verwerkingstijd en een slechtere vloei van de mortel.

920 3c

4. Breng een laag van minimaal 2 mm aan

Breng altijd een egalisatielaag aan van minstens 2 mm. Deze minimale dikte is noodzakelijk om later het vocht uit de lijm te kunnen absorberen bij het verlijmen van een vloerbedekking. Hierdoor wordt een goede hechting gegarandeerd. Vergeet ook niet dat het vloeivermogen sterk terugloopt bij een te dunne egalisatielaag.

920 3d

5. Schuur na met een schuurgaasje

Gebruik voor het schuren van de egalisatielaag alleen een schuurgaasje (grofheid 100 of fijner) om te voorkomen dat de toplaag wordt beschadigd. Eventuele aanzetten die wel zwaarder geschuurd moeten worden, moeten na het stofvrij zuigen worden geprimerd met 043 Europrimer Alphy, waarna de vloer voldoende moet drogen. Dit om enerzijds een goede hechting te waarborgen en anderzijds een te snelle afbinding van de lijm te voorkomen. Maar ook ter voorkoming van doortekening in de vloerafwerking.

043

Bekijk hier het productinformatieblad van de 920 Europlan Alphy.

Bekijk hier het productinformatieblad van de 043 Europrimer Alphy.