Choose your country

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

5 tips voor de perfecte betonlook over tegels

1. Reinig het tegelwerk vooraf grondig

Om te voorkomen dat de voegen door het BetonDesign zichtbaar blijven, is een goede voorbereiding noodzakelijk. Ontvet de tegelwand of -vloer om een goede hechting te verkrijgen met 014 Euroclean. Dit heeft als voordeel dat het niet hoeft te worden nagespoeld. Spons de tegelwand of –vloer er goed mee nat en laat het ongeveer 10 minuten intrekken. Schrob hierna met een schuurspons het vuil los van het tegelwerk en neem vervolgens de tegels grondig af met een droge doek. Omdat 014 Euroclean biologisch afbreekbaar is, is het een zeer milieu- en verwerkersvriendelijk ontvettingsmiddel.

BetonDesign over tegels

2. Verwijder loszittende tegels en vul gaten op

Controleer het tegelwerk door erop te kloppen. Hol klinkende tegels zitten vrijwel altijd los en moeten worden verwijderd. De gaten van weggehakte vloertegels vullen we op met 945 Europlan Solid. Ook (te) diepe, brede voegen vullen we hiermee door ze met een vlakspaan dicht te smeren. Na droging van deze supersnelle reparatiemortel kunnen we direct egaliseren. Weggehakte wandtegels vullen we in één handeling op tijdens het egaliseren.

3. Strijk wanden voor met 051 Europrimer Quartz

Deze krachtige primer brengen we op met behulp van een vachtroller. Met de 051 Europrimer Quartz creëren we een schuurpapierachtig oppervlak. Dit vereenvoudigt het verwerken van de wandegalisatie en geeft een optimale hechting. De wanden egaliseren we met 957 Wandoquick, een cementgebonden wandegalisatie. Ook eventueel weggehakte tegels vullen we hier direct mee op, want 957 Wandoquick kunnen we tot wel 5 cm dik opzetten!

BetonDesign met 957

4. Egaliseer vloeren met 990 Europlan Direct

Vloertegels hoeven we niet voor te strijken, omdat de uitstekende hechting van 990 Europlan Direct dit overbodig maakt. Gebruiksvriendelijk en tijds- en kostenbesparend. Forbo Eurocol adviseert dit egalisatiemiddel om krimpscheuren tegen te gaan en het vormt bovendien de hardste egalisatie, de ideale ondergrond voor BetonDesign.

5. Doe de training BetonDesign

Is de tegelwand of -vloer volgens de genoemde stappen voorbereid, dan kunt u aan de slag met het aanbrengen van BetonDesign. Lees voordat u hiermee van start gaat eerst de verwerkingsfolder BetonDesign of - nog beter - neem deel aan een training van een halve dag bij Forbo Eurocol om u de fijne kneepjes van deze techniek eigen te maken. Met een laagje van slechts 1 à 1,5 millimeter BetonDesign geeft u een betegelde ruimte een volledig nieuwe, moderne industriële uitstraling, met een prachtige betonlook!

BetonDesign 12

Klik hier voor meer informatie over BetonDesign.