Choose your country

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Eurovisie

Het nieuwsmagazine van Forbo Eurocol met productnieuws en tips

Eurovisie

Mooi werk, daar houden ze van bij Dergent Vloeren

Reclame maken, daar doen ze niet aan, want bij Dergent Vloeren zitten ze nooit zonder werk. De zzp'ers Dennis Dergent en Matthijs Kolkman vonden elkaar als compagnon in hun liefde voor 'een mooi stukkie ambachtelijk werk'. Voor minder doen ze het niet. Intussen zit Dennis' 17-jarige zoon Jesse ook in het bedrijf.
Lees meer

Dergent 2
The Valley 2

Een groene vallei van wonen, werken en ontspannen

Aan de Zuidas in Amsterdam verrijst een bijzonder hoogtepunt tussen alle architectonische veelzijdigheid in het zakencentrum. Valley vormt straks een groene vallei van drie ongelijke, multifunctionele torens met winkels, horeca en kantoren in de plint en woningen daarboven. Aannemers Boele & Van Eesteren en G&S Bouw zijn verenigd in Bouwcombinatie Valley Amsterdam. Kwakman Groep uit Volendam is verantwoordelijk voor al het stuc-, schilder- en het complete tegelwerk. Valley is een ontwikkeling van EDGE, naar ontwerp van MVRDV.
Lees meer

Nieuw in Nederland: krachtige, sterk vervormbare 733 Superior S2-poedertegellijm

In België werken ze al een jaar met deze succesvolle poedertegellijm en nu is deze ook verkrijgbaar voor de Nederlandse tegelzetter. Waarom? 'Omdat het een zeer krachtige en veelzijdige lijm is, die ook nog eens aan de strengste eisen voldoet wat betreft vervormbaarheid en spanning opnemend vermogen', zegt salesmanager Tegeltechniek Benelux Robert van der Laan. 'Dat maakt hem aantrekkelijk voor vele toepassingen, ook in Nederland.'
Lees meer

733 2e
FloorColouring 2

Hoe creëer je met FloorColouring een fraai gekleurde egalisatie?

FloorColouring is onze unieke vloeivloer met een industriële uitstraling, die je creëert met een egalisatiemiddel, een pigment en een laksysteem. Egalisatie en vloerafwerking in één dus. Met het pigment, verkrijgbaar in drie tinten, bepaal je al mengend zelf de kleurintensiteit. Technisch medewerker William Mauer zet nog eens op een rijtje hoe je met FloorColouring het beste resultaat bereikt.
Lees meer

Met deze tips wordt elk LiquidDesign-project een succes

Klanten, (interieur)architecten, project- en woninginrichters zijn enthousiast over LiquidDesign. Het geeft woningen en gebouwen een warme, stijlvolle en duurzame uitstraling. Een uitdaging om een perfect vlak en naadloos resultaat te bereiken? Met deze 5 tips slaag je altijd!
Lees meer

VDL 2b

Producten

Nieuw in Nederland: krachtige, sterk vervormbare 733 Superior S2-poedertegellijm

In België werken ze al een jaar met deze succesvolle poedertegellijm en nu is deze ook verkrijgbaar voor de Nederlandse tegelzetter. Waarom? 'Omdat het een zeer krachtige en veelzijdige lijm is, die ook nog eens aan de strengste eisen voldoet wat betreft vervormbaarheid en spanning opnemend vermogen', zegt salesmanager Tegeltechniek Benelux Robert van der Laan. 'Dat maakt hem aantrekkelijk voor vele toepassingen, ook in Nederland.'
Lees meer

733 2e
Verpakking 2

Forbo Eurocol introduceert flessen en jerrycans van gerecyclede kunststof

Onze grijze lijmemmers van gerecyclede kunststof kende u al, daar komen nu duurzame flessen en jerrycans bij. Hiermee is Forbo Eurocol de eerste leverancier binnen de markt die binnenkort al zijn kant-en-klare producten levert in een emmer, fles of jerrycan van gerecycled materiaal.
Lees meer

Nieuwe vloer- en wandafwerking van Forbo Eurocol: DecoDesign

Opnieuw introduceert Forbo Eurocol een fraaie surface finishing voor vloer en wand: DecoDesign. Een innovatief en decoratief afwerkingssysteem op basis van een watergedragen acrylaatcoating, opgespoten met SprayCoat. Het resultaat is een warme, onderscheidende uitstraling voor vele toepassingen.
Lees meer

DecoDesign 2
514

In de spotlight: 514 Eurosafe Lino Plus

Sommige Eurocol-producten zijn zo vanzelfsprekend voor onze verwerkers, dat je bijna zou vergeten waarom ze zo goed zijn. Zoals de snelhechtende linoleumlijn 514 Eurosafe Lino Plus, die veel wordt gebruikt door project- en woninginrichters. Tijd voor een hernieuwde kennismaking.
Lees meer

De vernieuwde 686 Supercol: hoe bevalt ie in de praktijk?

Sinds de zomer van 2019 levert Forbo Eurocol de vernieuwde 686 Supercol met verbeterde receptuur en verwerkingseigenschappen. Goed nieuws natuurlijk, maar wat vindt de vakman in de praktijk? Twee ervaren tegelzetters geven hun mening.
Lees meer

686 verbeterd
923 2

In de spotlight: 923 Europlan Extreme, een veelzijdige, krachtige egalisatie

Forbo Eurocol levert hem al sinds 2012, maar toch wordt dit egalisatiemiddel nog weleens over het hoofd gezien. En dat is jammer, want de 923 Europlan Extreme is een krachtige egalisatie en beschikt over bijzondere verwerkingseigenschappen, vooral onder extreme omstandigheden.
Lees meer

Kleine verpakking, grote voordelen

In januari 2020 start de levering van vier bekende Eurocol-producten in een nieuwe handzame 1kg-verpakking. Het betreft een veelgebruikte primer, een afdichtmiddel en twee lakken voor Eurocol-designvloeren.
Lees meer

flessen
880 koker 2

Nieuwe 880 Euroseal Silicone met EC 1PLUS-label

De 880 Euroseal Silicone is de ideale kit voor de afdichting van (hoek)voegen en -naden in vloeren en wanden van badkamers en droge ruimten. Perfect afgestemd op de kleuren van onze cementgebonden voegen. De vernieuwde 880 heeft nu ook het EC 1PLUS-label, naast andere voordelen.
lees meer

800 Eurosheet WPM breidt Waterdicht Tegelwerk Systeem verder uit

Het Waterdicht Tegelwerk Systeem van Forbo Eurocol is populair onder tegelzetters. Opnieuw breiden we dit systeem uit met een nieuw product: de 800 Eurosheet WPM. Een flinterdun, scheuroverbruggend afdichtingsvlies voor een waterdichte afdichting van vloeren en wanden.
Lees meer

Doucheruimte
640 3e

Projectinrichters blij met verbeterde 640 Eurostar Special

De 640 Eurostar Special was altijd al populair onder verwerkers voor het verlijmen van rubber, pvc en vinyl. Maar omdat goed altijd beter kan, kreeg de 640 een upgrade, met onder meer een langere open tijd als resultaat. Project- en woninginrichters zijn er blij mee.
Lees meer

Vernieuwde 686 Supercol: want goed kan altijd nóg een beetje beter

Het is een van de populairste Eurocol-producten onder tegelzetters, de 686 Supercol. De prettig verwerkbare, flexibele en krachtige pasta-wandtegellijm voor vrijwel elke ondergrond. Maar omdat goed altijd wel weer een beetje beter kan, zitten onze productontwikkelaars nooit stil.
Lees meer

686 in badkamer
donkere voeg

Donkere voegkleuren 717 Eurofine WD nog stabieler na upgrade

Bij de ontwikkeling van een Eurocol-voegmiddel zijn de kwaliteitsnormen en verwerkingseigenschappen de bepalende factoren. Dit geldt dus ook voor onze twee waterdichte voegen in het assortiment, 706 Speciaalvoeg WD en 717 Eurofine WD. De donkere kleuren van de 717 kregen onlangs een upgrade, voor een nog betere kleurvastheid.
Lees meer

Nieuw: met 924 Europlan Hybrid egaliseer je zand-cement én anhydriet

Een zand-cementdekvloer egaliseer je met een cementgebonden product en op een anhydrietvloer gebruik je een gipsgebonden egaliseermiddel. Logisch, maar soms ook lastig. Wat nu als je voor beide vloertypen maar één egaliseermiddel nodig zou hebben?
Lees meer

924 2
023 2

2-componenten-epoxyprimer 023 Euroblock Fast al na drie uur droog

Binnen één dag een volledig vochtscherm aanbrengen zodat je de volgende dag al kunt gaan afwerken? Deze aanmerkelijke tijdwinst en nog meer voordelen biedt de nieuwe 023 Euroblock Fast.
Lees meer

Eurocol-primeur op BouwBeurs 2019: nieuwe kleuren BetonDesign

Het was lekker druk op de Eurocol-stand op de BouwBeurs in Utrecht. Niet in de laatste plaats door een mooie beursprimeur: de nieuwe BetonDesign-kleuren allemaal keurig op een rijtje. Als de positieve respons van de standbezoekers een voorbode is, kunnen tegelzetters en projectinrichters binnenkort flink wat nieuwe orders schrijven.
Lees meer

BetonDesign 2
BREEAM man

Tegelen volgens BREEAM-duurzaamheidseisen biedt opdrachtkansen

Ons Waterdicht Tegelwerk Systeem draagt het EMICODE EC1 PLUS-keurmerk. Hiermee voldoen deze Eurocol-producten tevens aan de strenge BREEAM-eisen voor vluchtige organische verbindingen. Opdrachtgevers willen steeds vaker bouwen volgens BREEAM-conformiteit. Tegelzetters die aan die eis kunnen voldoen, maken dus meer kans op opdrachten.
Lees meer

Wist u dat uw Eurocol-emmer is gemaakt van gerecycled materiaal?

Elk Eurocol-product wordt ontwikkeld en geproduceerd op basis van hoge kwaliteit en prettige verwerkingseigenschappen. In deze tijd van ambitieuze klimaatdoelstellingen en carbon footprint is daar nog een derde factor aan toegevoegd: duurzaamheid. Vaak onzichtbaar voor u als klant, maar een vaste waarde in onze visie met betrekking tot fabricage, producten en verpakkingen. Zoals met onze PCR-emmers van gerecycled plastic materiaal.
Lees meer

recycling 2
683 Fibrecoat 2

Hoe goed bevalt 683 Fibrecoat in de praktijk?

Steeds meer tegelzetters gebruiken de vezelversterkte 683 Fibrecoat voor een waterdichte afwerking van hoeken, naden en leidingdoorvoeren in natte ruimten. Een aantrekkelijk alternatief naast de bekende afdichting met 063 Euroband en 685 Eurocoat. Zijn verwerkers net zo enthousiast als de makers? Eurovisie vroeg het twee ervaren mannen uit de praktijk.
Lees meer

Ook op zee biedt Forbo Eurocol topkwaliteit, met IMO-certificaat

In de scheepvaart staat alles in het teken van veiligheid. Zeewaardigheid van het schip, vakkundige bemanning, ontruimingsprotocollen: alles moet kloppen aan boord. Dat geldt ook voor de brandveiligheid en milieueisen. Daarom zijn er speciaal voor de installatie van vloerbedekking op schepen Eurocol-producten met IMO-certificering.
Lees meer

IMO-certificaat
680 de ontwikkeling

‘Net slagroom, maar wel met een heel goeie houvast’

Steeds meer tegelzetters kiezen voor de lichtgewicht pastategellijm 680 Elastilight. De combinatie van een laag eigen gewicht, prima smeerbaarheid, hoge aanvangskleefkracht en snelle droging is ideaal voor grootformaat wandtegels en -platen. Dat vindt ook zzp’er Bert Schapendonk uit Tilburg, die er intussen al diverse projecten mee heeft uitgevoerd.
Lees meer

Muurvast trappen bekleden zonder ongezonde luchtjes

Als project- of woninginrichter wil je mooi en snel werk leveren, dus kies je een lijm met een perfecte hechting. Maar je wilt ook na je pensioen nog vele jaren in goede gezondheid kunnen genieten. Daarom levert Forbo Eurocol lijmen en contactlijmen zonder vluchtige oplosmiddelen, zoals de 650 Eurostar Fastcol. Of die ook goed is? Dat kunnen klanten het best zelf vertellen.
Lees meer

650 2b
680 emmer

Tegelzetter doorslaggevend bij ontwikkeling 680 Elastilight

In Eurovisie editie april introduceerden we de 680 Elastilight, de nieuwe lichtgewicht pastategellijm, speciaal voor het verlijmen van zware en grootformaatwandtegels. Maar hoe komt zo’n innovatief Eurocol-product tot stand? Productontwikkelaar Marco Kooij biedt een kijkje achter de schermen en benadrukt de belangrijkste stap: het testen door tegelzetters in de praktijk.
Lees meer

Nieuw: 680 Elastilight, de lichtste tegellijm voor de zwaarste wandtegels

Speciaal voor het verlijmen van zware en grootformaatwandtegels introduceert Forbo Eurocol de 680 Elastilight. Een soepele, lichtgewicht pastategellijm met een zeer grote aanvangskleefkracht en een onovertroffen standvermogen. Daarbij is de 680 bijna 30% lichter dan een vergelijkbare pastategellijm van Forbo Eurocol en dát voel je als je ’s avonds weer naar huis rijdt!
Lees meer

680
683 2e

Nieuw van Forbo Eurocol: 683 Fibrecoat vezelversterkte afdichtpasta

De succesvolle combinatie 063 Euroband met 685 Eurocoat voor de kimafdichting in tegelwerk kende u al. Daarnaast introduceert Forbo Eurocol nu de 683 Fibrecoat vezelversterkte afdichtpasta. Een innovatieve, makkelijk verwerkbare afdichtpasta met vezelversterking in één.
Lees meer

Primeur voor Nederlandse vloerenmarkt: 370 MultiTerrazzo

Op de Material Xperience 2018 in Ahoy toonde Forbo Eurocol opnieuw een primeur voor de Nederlandse vloerenmarkt. 370 MultiTerrazzo is een decoratieve, duurzame 2-componentenvloerafwerking voor vele toepassingen. Aantrekkelijk en onderscheidend, thuis en op het werk.
Lees meer

MultiTerrazzo 2
712 silver

Voor keramisch parket pak je een speciale voeg: 712 Eurocolour Wood WD

In 2016 introduceerde Forbo Eurocol een nieuw voegmiddel, speciaal voor het afvoegen van keramisch parket. Een zeer fijne, flexibele en watervaste voeg, intussen leverbaar in vijf gangbare kleuren. Toch is nog niet elke tegelzetter bekend met dit bijzondere Eurocol-product en dat is jammer, want de 712 biedt vele voordelen.
Lees meer

705 Speciaallijm: zo speciaal dat je het haast gewoon zou vinden

‘Voor elke klus een geschikte poedertegellijm’: met die typering is de 705 Speciaallijm van Forbo Eurocol al ruim 25 jaar een begrip onder tegelzetters. In 2017 was ‘de 705’ zelfs het best verkochte Eurocol-product. Wat maakt deze lijm toch zo populair en bijzonder?
Lees meer

705 2
Stofarme poederproducten

Stofarme Eurocol-producten: dat werkt een stuk gezonder!

Op 26 september 2017 publiceerde Cobouw een interessant artikel over het uitbannen van kankerverwekkende stoffen in de bouw. Dit naar aanleiding van een publicatie van TNO over dit onderwerp. Belangrijk, vindt ook Forbo Eurocol, wat tot uitdrukking komt in ons uitgebreide assortiment stofarme, gebruiksvriendelijke poederproducten.
Lees meer

358 ToolCleaner: schoon gereedschap is het halve werk!

Om altijd over schoon LiquidDesign-gereedschap te kunnen beschikken, introduceert Forbo Eurocol de 358 ToolCleaner. Dit reinigingsmiddel maakt gereedschap - direct na verwerking van LiquidDesign - weer zo goed als nieuw. Ook prima geschikt voor het verwijderen van andere industriële vervuiling.
Lees meer

358 2b
881 2b

Nieuwe kit op het schap: 881 Euroseal PU-tweecomponentenkit

Forbo Eurocol heeft zijn assortiment kitten uitgebreid en verrijkt met een nieuwe, hoogwaardige tweecomponentenkit, speciaal voor het waterdicht afkitten van drains en afvoerputten in tegelvloeren. Deze 881 Euroseal PU-kit blinkt uit door zijn superieure hechting op rvs, pvc, kunststof en tegels.
Lees meer

390 FloorColouring zet egalisatie er mooi gekleurd op

Opnieuw verrast Forbo Eurocol de markt met een innovatief Eurocol-product voor een unieke vloerafwerking: 390 FloorColouring. Een pigmentatiepoeder dat je mengt door het egalisatiemiddel, voor een vloer met een bijzondere betonlook.
Lees meer

390 2e
712 1 en 2

Nieuw: de zwartste voeg van Forbo Eurocol!

Met de nieuwe 712 Eurocolour Wood WD in de kleur Graphite breidt Forbo Eurocol het aanbod voegmiddelen verder uit. De kleur is bijzonder, net als de samenstelling en arbovriendelijke mengmethode.
Lees meer

Digitale Eurocol-productinfo maakt mappen overbodig

Zoals bij de meesten van u bekend, worden de gedrukte productinformatiemappen van Forbo Eurocol niet langer uitgegeven. De digitale informatie op de website en in onze Eurocol-apps is echter altijd up-to-date.
Lees meer

Digitale mappen 2
LD training 2

Enthousiaste reacties op eerste LiquidDesign-training

Voor de nieuwe Eurocol-vloerafwerking LiquidDesign bestaat in de markt veel belangstelling. Logisch dus dat de eerste LiquidDesign-training op 3 maart druk werd bezocht.
Lees meer

Succesvolle marktintroductie LiquidDesign

De maand februari 2017 stond in het teken van de marktintroductie van de innovatieve vloerafwerking LiquidDesign. Na het eerdere succes van BetonDesign, zette Forbo Eurocol hiermee opnieuw een belangrijke stap in het marktsegment van de vloerafwerking. Speciaal voor deze ‘New Business’-activiteiten werd de buitendienst versterkt door de komst van twee vakvrouwen: Linda Wijnands en Petra Biemans, voor de regio’s Noord en Zuid. In deze Eurovisie stellen zij zich aan u voor.
Lees meer

LiquidDesign Texel
955 Wandostuc 2

Nieuwe Eurocol-wandegalisatie: 955 Wandostuc

Forbo Eurocol biedt u graag een ruim aanbod bij uw keuze van producten. Immers, uw projecten zijn nooit hetzelfde. De aantallen vierkante meters, de ondergrond en de werkomstandigheden kunnen verschillen. Forbo Eurocol heeft de 955 Wandostuc ontwikkeld. Dit product is geïntroduceerd op de BouwBeurs 2017 in Utrecht.
Lees meer

Welke Eurocol-lijm gebruik je voor LVT en pvc?

Voor de optimale verwerking van LVT-stroken en -tegels en pvc-vloerbedekking heeft Forbo Eurocol diverse uitstekende lijmen in het programma. Veelgebruikte Eurocol-lijmen zijn de 543, 540, 640 en 646. Daarnaast is er ook nog de 140 Euromix PU voor heavy duty toepassingen. Maar welke lijm gebruik je nu voor welk project?
Lees meer

LVT lijm 0
716 Eurodor HP

716 Eurodur HP: plezierig alternatief voor epoxyvoegen

Er zijn veel goede Eurocol-producten waar klanten al jarenlang met veel plezier mee werken, zodat ze bijna vanzelfsprekend lijken. Toch zit daar vaak een hele geschiedenis achter. Neem het Eurocol-voegmiddel 716 Eurodur HP. Al jaren een vaste waarde voor de meeste tegelzetters en tegelijk een technisch hoogstandje van onze productontwikkelaars.
Lees meer

Nieuw voegmiddel voor keramisch parket: 712 Eurocolour Wood WD

Keramisch parket wordt steeds populairder, als alternatief voor een houten parketvloer. Speciaal daarvoor is nu een nieuw Eurocol-voegmiddel leverbaar, voor een natuurgetrouw resultaat!
Lees meer

712 Silver
BD film

Zien is kunnen: bekijk de nieuwe BetonDesign-instructiefilms!

Of je nu al eens hebt deelgenomen aan een BetonDesign-training, of al diverse BetonDesign-projecten hebt opgeleverd: de nieuwe instructiefilms van Forbo Eurocol zetten de puntjes nog eens duidelijk op de i. In drie korte films toont verwerkingstechnicus Marco Wouda hoe je snel en eenvoudig het mooiste resultaat bereikt, compleet met tips & tricks.
Lees meer

055 Eurodicht: waardevolle toevoeging aan cementmortels

Sommige Eurocol-producten zijn zo ingeburgerd, dat je ze bijna zou vergeten. Neem de 055 Eurodicht kunstharsdispersie. Al jaren in ons assortiment en een vaste waarde voor veel tegelzetbedrijven. Vanwege zijn uitstekende hechtingsverbeterende en waterafwijzende eigenschappen voor cementmortels en tegelwerk, vooral bij tegels met een zeer lage vochtopname. Tijd voor een hernieuwde kennismaking!
Lees meer

055 Eurodicht 2
312 BetonDesign Conditioner

Met de 312 Conditioner houd je BetonDesign in nieuwstaat

Wat mooi is, moet mooi blijven, dat geldt ook voor BetonDesign. Deze fraaie betonlook-afwerking van Forbo Eurocol kan tegen een stootje, maar vergt uiteraard ook onderhoud. Om een BetonDesign-vloer of andere toepassing optimaal te reinigen, met behoud en bescherming van de betonlook, ontwikkelde Forbo Eurocol de 312 Conditioner.
Lees meer

Twee nieuwe kleuren in het Eurocol-voegenassortiment

De ontwikkelingen in tegels staan nooit stil. Nieuwe materialen, wisselende formaten, maar ook steeds nieuwe kleuren. Forbo Eurocol speelt hierop in met voegkleuren die hierbij passen. Logisch dus, dat toen tegelleverancier Mosa aangaf nog een paar ‘tussenkleuren’ in het Eurocol-assortiment te kunnen gebruiken, de productontwikkelaars van Forbo Eurocol aan de slag gingen.
Lees meer

Mosa 1
Waterdoseermeter 1

Maakt de waterdoseermeter waar wat hij belooft?

In 2015 introduceerde Forbo Eurocol de waterdoseermeter als het ei van Columbus. Door het instellen van het gewenste doorstroomvolume en één druk op de knop pas je er de exacte hoeveelheid water mee af. Vooraf uitgebreid beproefd, getest en goed bevonden, maar vinden onze klanten dat ook? Tijd voor een vergelijkend warenonderzoek!
Lees meer

Leef je uit met BetonDesign!

Met BetonDesign kun je als verwerker letterlijk alle kanten op. Het werd geïntroduceerd als onderscheidende afwerking voor vloer en wand, met een stijlvolle, industriële uitstraling. Intussen worden ook andere toepassingen bedacht, zoals het afwerken van trappen en meubels. Voor Eurovisie vertellen verwerkers over hun ervaringen en ideeën.
Lees meer

BetonDesign tips 1
vochtschermen 3

Tijd is geld, maar vaak ook: vocht!

Tijd is geld in de bouw, dus wordt er alles aan gedaan om de bouwtijd van een woning of utiliteitsgebouw te bekorten. Hierdoor zit er steeds minder tijd tussen de ruwbouw- en afbouwfase. Gunstig voor de bouwkosten maar met het risico van restvocht, wat technische problemen kan geven bij het afwerken van de vloer. Een goed vochtscherm biedt dan vaak uitkomst.
Lees meer

646 Eurostar Premium: dé lijm voor Marmoleum Modular en LVT

Speciaal voor het verlijmen van Marmoleum Modular-tegels van Forbo Flooring ontwikkelde Forbo Eurocol de 646 Eurostar Premium. Een door Forbo Flooring in de Verenigde Staten bedachte lijmtechniek met een gesloten lijmbed vormde hiervoor de basis. Extra voordeel: de 646 is ook bij uitstek geschikt voor het verlijmen van grotere LVT-stroken.
Lees meer

646 Eurostar Premium 1e
anhydriet 2

Anhydrietvloeren? Kies de juiste producten en werkwijze

Calciumgebonden gietvloeren (anhydrietvloeren) moeten vaak tweemaal worden geprimed om een olifantshuideffect in de egalisatielaag te voorkomen. Echter niet met de 043 Europrimer Alphy, speciaal ontwikkeld voor sterk zuigende ondergronden. Hiermee kan al na één laag primer probleemloos worden geëgaliseerd en dit bespaart u tijd en kosten.
Lees meer

EC1 PLUS voor schone binnenlucht

Producten als verf, lijm en vloerbedekking kunnen emissies veroorzaken die de lucht binnen een gebouw verontreinigen en schade kunnen toebrengen aan de gezondheid. Ook u heeft hier dagelijks mee te maken. Daarom werkt Forbo Eurocol voortdurend aan het terugdringen van emissies volgens de EMICODE®-normering.
Lees meer

breaam
watergedragen producten

Watergedragen producten zijn prachtig, maar…

Veel producten, ook pastalijmen van Forbo Eurocol, zijn tegenwoordig op waterbasis. Dat is een stuk gezonder dan oplosmiddelen, maar ook bij watergedragen producten moet je met bepaalde dingen rekening houden.
Lees meer

Nieuw: altijd de juiste mengverhouding dankzij de Eurocol-waterdoseermeter

Voor het in de exacte mengverhouding aanmaken van een egalisatiemiddel of ander poederproduct introduceert Forbo Eurocol een oplossing die geniaal is in eenvoud: de waterdoseermeter. Dit betekent: nooit meer te veel of te weinig water in de mengkuip en bovendien tijdwinst.
Lees meer

waterdoseermeter 2
311

Nieuw voor BetonDesign: 311 TopCoat 2-componentenlak

Naast het bestaande aflaksysteem voor BetonDesign, de combinatie 300 BaseCoat en 310 FinishCoat, is er nu ook een krachtige 2-componentenaflaksysteem voor heavy duty-toepassingen. Eenvoudig in gebruik, voor een duurzame afwerking met een fraaie zijdematte uitstraling.
Lees meer

Nieuw: 706 WD nu ook in 2,5 kg-verpakking

706 Speciaalvoeg WD is er binnenkort ook in een 2,5 kg-verpakking, geleverd in dozen van 10 stuks. Een welkome aanvulling voor dit veelgebruikte Eurocol-voegproduct, ook leverbaar in zakken van 23 kg en 5 x 5 kg-dozen. Tegelijk verdwijnt per augustus/september de 698 Tegelvoeg uit het Eurocol-assortiment, want de klant kiest steeds vaker al standaard voor de 706 Speciaalvoeg WD of 717 Eurofine WD.
Lees meer

706 WD 2,5 kg verpakking
043

Slechts éénmaal voorstrijken op anhydrietvloeren

043 Europrimer Alphy

Door hun zuigende werking moesten anhydriet-dekvloeren tot voor kort meestal tweemaal worden voorgestreken voordat ze konden worden afgewerkt. Dat is nu verleden tijd want dankzij 043 Europrimer Alphy is één laag primer voortaan voldoende. Dit betekent: minder materiaal, minder tijd en minder kosten. Pure winst voor de verwerker én de klant.
Lees meer

Stofarme en oplosmiddelvrije Eurocol-producten

De gezondheid van de verwerker speelt een belangrijke rol bij ieder Eurocol-product. Daarom zijn deze oplosmiddelvrij en steeds vaker stofarm.
Lees meer

web 682
014

014 Euroclean is biologisch afbreekbaar

Het veelgebruikte Eurocol reinigings- en ontvettingsmiddel werd onlangs verbeterd. Nu het ook biologisch afbreekbaar is, draagt het voortaan het eco-logo.
Lees meer

Toolbox en trainingen voor BetonDesign

BetonDesign is in korte tijd populair geworden onder architecten en verwerkers. De verwerking wordt nog eenvoudiger met de speciale toolbox en vanaf heden zijn er ook trainingen te volgen.
Lees meer

vloer betondesign
duurzame verpakking

Duurzame verpakkingen

Sinds mei 2015 is de volledige Eurocol-verpakkingslijn duurzaam. Deze overgang viel samen met de Eurocol-rebranding en de invoering van kleurcodering per productgroep.
Lees meer

646 Eurostar Premium: nieuwe vloerbedekkingslijm voor stroken en tegels

Vloerbedekking in tegels en stroken wint snel aan populariteit. Omdat aan de verwerking andere eisen worden gesteld dan aan het leggen van vloerbedekking in banen, zijn er speciale typen lijm nodig om een goede installatie te garanderen. Zoals de nieuwe 646 Eurostar Premium.
Lees meer

646
vieze tegels

De 706 speciaalvoeg WD is stofarm

Sinds juni 2014 is de 706 speciaalvoeg WD stofarm.
Lees meer

Tips

Met deze tips wordt elk LiquidDesign-project een succes

Klanten, (interieur)architecten, project- en woninginrichters zijn enthousiast over LiquidDesign. Het geeft woningen en gebouwen een warme, stijlvolle en duurzame uitstraling. Een uitdaging om een perfect vlak en naadloos resultaat te bereiken? Met deze 5 tips slaag je altijd!
Lees meer

VDL 2b
pastategellijm 2

Met deze tips haal je het beste resultaat uit pastategellijm

Eurocol-producten blinken uit in gebruiksvriendelijkheid. Onze pastategellijmen zijn hiervan een prima voorbeeld. Maar ook een prettig verwerkbare lijm biedt het beste resultaat met de juiste verwerkingswijze en aandachtspunten, ook tijdens een warme zomer. 5 tips!
Lees meer

Ongelijkmatig gekleurde donkere voegen? Met deze tips voorkom je dit

Mooi strak voegwerk is de finishing touch van elk tegelwerk. Het laatste wat je dus wilt, zijn bonte voegen met verkleuring. Met deze 5 tips voorkom je een ongelijkmatige voegkleur bij donkergekleurde voegen zoals antraciet, (basalt)grijs en buxy.
Lees meer

donkere voegen
tips BetonDesign 2

In 5 verwerkingsstappen naar een perfecte BetonDesign-afwerking

BetonDesign heeft een fraaie betonlook met industriële uitstraling en vormt tegelijk een supersterke afwerking van vloer en wand. Stofvrij, slijtvast, vuilbestendig en leverbaar in diverse kleuren. Met deze 5 tips maak je van elk BetonDesign-project een succes.
Lees meer

Reinigingsadvies tegelwerk is een meerwaarde voor de klant

Tegelwerk in natte ruimten heeft vaak te lijden van kalkaanslag en/of schimmel. Als tegelzetter bied je je klanten beslist een meerwaarde met vakkundig advies voor reiniging en onderhoud, met behoud van mooie voegen. 5 tips!
Lees meer

Voegen 2
Onderhoud Designvloeren 2

Streep- en aanzetloos aflakken van designvloeren doe je zo

Het aflakken van BetonDesign, LiquidDesign en FloorColouring vormt de fraaie finishing touch van deze designvloeren. 5 handige tips voor een egale toplaag zonder strepen of aanzetten.
Lees meer

Tips voor tegelen over tegels

Bestaand tegelwerk kun je slopen voor het aanbrengen van nieuwe tegels. Dat is wel veel werk en het geeft een hoop stof en rommel. Tegelen over tegels is vaak een gunstig alternatief. 5 tips voor het beste resultaat!
Lees meer

tegelen over tegels 2
tips

Wat mooi is, moet mooi blijven: onderhoud van Eurocol-designvloeren

Eurocol-designvloeren geven interieurs een hoogwaardige uitstraling. Aan project- en woninginrichters het advies om de klant te wijzen op het belang van goed onderhoud. 5 tips!
Lees meer

Producten opslaan en verwerken in de winter? 5 tips!

De (nacht)temperaturen dalen weer en dit is van invloed op de opslag en verwerking van Eurocol-producten. Welke maatregelen neem je ook weer om de winter steeds een stap voor te blijven?
Lees meer

Winter nederland
volle voeg 1

5 tips voor een sterke, volle, kleurechte voeg

Fraai voegwerk is de finishing touch van elk tegelwerk. Niet alleen mooi om te zien, samen met de kitvoeg heeft het voegwerk ook de taak om vocht en water tegen te houden. Met deze 5 tips creëer je moeiteloos een sterke, volle en kleurechte voeg.
Lees meer

5 tips voor een perfect vlakke LVT-vloer

LVT-stroken en -tegels worden steeds vaker geïnstalleerd als een moderne, strakke vloerafwerking in woningen en bedrijven. Daar kun je geen oneffenheden of wijkende kopse kanten bij gebruiken. 5 tips voor een perfect resultaat!
Lees meer

LVT installeren
BetonDesign aflakken 2

5 tips voor een fraaie finishing touch van BetonDesign

Zodra een BetonDesign-vloer of wand is aangebracht, geschuurd en stofvrij gemaakt, is het tijd voor de finishing touch: het aflakken. Hiervoor levert Forbo Eurocol een speciaal laksysteem in twee varianten. Met deze 5 tips nemen we u stap voor stap mee naar het mooiste resultaat.
Lees meer

Grootformaat LVT verlijm je perfect met 646 Eurostar Premium

Speciaal voor Marmoleum Modular-tegels met hun polyester rug ontwikkelde Forbo Eurocol de 646 Eurostar Premium. Laat dit nu ook de perfecte lijm zijn voor het installeren van grootformaat LVT-stroken en -tegels. 5 tips voor een naadloos resultaat!
Lees meer

LVT 2
terras

5 tips voor zorgeloos terrasplezier

Het is weer terrassenweer! Massaal strijken we neer op zonnige terrassen in de stad, maar ook in de eigen tuin. Hoe doe je dat ook weer, een fraai buitenterras aanleggen waar de klant vele jaren plezier van heeft? 5 tips!
Lees meer

Met deze tips voorkom je reliëfdoortekening in pvc en rubber

Reliëfdoortekening is het laatste wat je wilt in een mooie strakke pvc- of rubber vloerafwerking. Het doet afbreuk aan het resultaat en vaak wordt het pas zichtbaar bij strijklicht. Lastig te voorkomen? Niet als je deze 5 tips opvolgt.
Lees meer

doortekening 2
5 tips 2

Lijmcontactvlak bepalend voor de hechting van elk tegelwerk

Eurocol-lijmen en -primers staan bekend om hun uitstekende hechting. Maar met een goed product alleen ben je er nog niet om tegels te verlijmen die nooit meer loskomen. Alles staat of valt met het juiste lijmcontactvlak. Hoe zat dat ook weer precies? 5 tips!
Lees meer

Tips om Eurocol-designvloeren blijvend mooi te houden

Klanten, projectinrichters en architecten zijn enthousiast over de innovatieve vloerafwerkingen van Forbo Eurocol. Maar hoe houd je zo’n BetonDesign-, LiquidDesign-, FloorColouring- of FloorDesign-vloer nu net zo mooi als op de dag van oplevering? Forbo Eurocol levert de ideale reinigings- en onderhoudsmiddelen, mét gebruiksaanwijzing.
Lees meer

BetonDesign 6
5 tips renovatie

Tips voor een snelle badkamerrenovatie met minimale overlast

Particulieren die toe zijn aan een nieuwe badkamer, schuiven dit vaak voor zich uit omdat het schrikbeeld van ‘wekenlang in de herrie en rommel zitten’ hen weerhoudt. Nergens voor nodig. Door een renovatie met ons Waterdicht Tegelwerk Systeem overtuigt u de klant ervan dat een mooie nieuwe badkamer nauwelijks overlast en ongemak veroorzaakt. 5 tips voor een gesmeerd stappenplan!
Lees meer

Mustang leisteen installeren gaat als van een leien dakje

Mustang leisteen is een populaire tegel voor een natuurstenen vloerafwerking. Door nieuwe zaagtechnieken kan deze gekalibreerde tegel in steeds kleinere diktes worden geleverd, ook in grootformaat. Je hoort nog weleens over problemen met hechting of ‘opkrullende’ hoeken, maar als je deze 5 tips opvolgt, verwerk je leisteen net zo gemakkelijk als keramiek.
Lees meer

Leisteen 2
5 tips FloorColouring

Wie kan egaliseren, kan ook een FloorColouring-vloer creëren

Iedereen die kan egaliseren, kan met 390 FloorColouring tegelijkertijd een fraaie vloerafwerking in betonlook aanbrengen. De drie kleuren White, Soft Black en Brown kun je in verschillende intensiteiten toepassen en de hand van de vakman zorgt voor een onderscheidende, unieke vloer. Met deze 5 tips bereik je moeiteloos het gewenste resultaat.
Lees meer

XXL is de trend in tegelwerk: 5 tips!

Keramische tegels en platen worden steeds groter en tegelijk dunner. Dit vergt de nodige zorgzaamheid en handigheid van de tegelzetter, want je wilt geen breuk tijdens opslag of transport. Ook het verlijmen is een uitdaging. Daarom: 5 handige tips!
Lees meer

5 tips grootformaat tegels
5 tips RL tegels 2

Cementsluier op reliëf- of antisliptegels? Weg ermee in 5 tips!

Het zal je als tegelzetter toch gebeuren. Heb je nét die badkamer fraai betegeld en gevoegd, komen de reliëftegels na het afsponzen mat en grauw tevoorschijn! Had dit voorkomen kunnen worden? Lees onze 5 tips!
Lees meer

5 tips voor een vloer waar de vonken niet vanaf springen

Statische elektriciteit en gevoelige elektronische apparatuur gaan niet samen. Het installeren van een geleidende linoleumvloer kan veel kostbare schade voorkomen, bijvoorbeeld in een computerruimte. Een lastige klus? Niet als je volgens deze 5 stappen te werk gaat.
Lees meer

5 tips 615
5 tips 683

Wat zal het zijn: 683 Fibrecoat of 685 Eurocoat met 063 Euroband?

Sinds de introductie van de 683 Fibrecoat in maart 2018, kun je je afvragen wat je voortaan gaat toepassen in badkamers. Deze nieuwe, vezelversterkte afdichtpasta, de oude vertrouwde combinatie van 685 Eurocoat met 063 Euroband, of kun je ze ook prima naast en door elkaar gebruiken? Deze 5 tips helpen je op weg!
Lees meer

Vervang een kitvoeg tijdig en op de juiste manier

Ook de beste kitvoeg heeft niet het eeuwige leven. Goed om de klant hiervan te doordringen, want periodieke vervanging is echt nodig om lekkage te voorkomen. 5 tips voor een blijvend nette en waterdichte afdichting én een goede relatie met de klant.
Lees meer

Nieuwe voegen 2
5 tips natuursteen 7

Licht natuursteen of glasmozaïek verlijmen? Zo voorkom je verkleuring!

Met het toenemend gebruik van natuurlijke kleuren en materialen in ons interieur stijgt ook de vraag naar natuursteen. Het is er in vele soorten, zoals marmer, graniet, kwartsiet en kalksteen. Natuursteen vraagt om een speciale verwerkingsmethode, zeker bij lichte kleuren, net als bij glasmozaïek. Met deze 5 tips blijven de kleuren echt.
Lees meer

Koud of warm? Lees eerst deze 5 tips voor u gaat egaliseren

Tijdens deze koude maanden is het oppassen geblazen bij het verwerken van onze producten. Zoals het egaliseren met 920 Europlan Alphy. Voor een optimaal resultaat is het bijvoorbeeld belangrijk om de juiste temperatuur aan te houden. We geven 5 tips voor een resultaat om trots op te zijn.
Lees meer

5 tips 920 2
820 hoge hakken

820 Dim Floor voorkomt gehakketak bij harde vloerafwerkingen

Je zult er maar onder komen te wonen: die struise dame met haar stilettohakken en een voorliefde voor plavuizen! Forbo Eurocol biedt dé oplossing tegen geluidsoverlast met Dim Floor. Een ondervloersysteem van slechts 4 mm dik, dat contactgeluid aanmerkelijk reduceert. Zo installeer je het!
Lees meer

Dauw is een prachtig natuurverschijnsel, maar niet op je vloer!

De beste resultaten bij de toepassing van Eurocol-producten bereik je bij ideale verwerkingsomstandigheden. Een belangrijke factor hierbij is het zogeheten dauwpunt. Wat is het ook weer precies en waar moet je zoal rekening mee houden? 5 tips!
Lees meer

vraag van de maand 2b
880 2e

In 5 stappen naar de perfecte kitvoeg

Het lijkt zo simpel, maar toch komt er nog heel wat bij kijken om een goede, strakke en duurzame kitvoeg aan te brengen. Met de 880 Euroseal Silicone van Forbo Eurocol maak je de mooiste kitvoegen, maar werk dan wel volgens deze 5 tips!
Lees meer

Grootformaattegels verlijm je soepel met deze 5 tips

Op het project van BGI Tegelwerken voor Holland Casino in deze editie werden grootformaattegels toegepast. Een lastige klus? Met deze 5 tips ga je altijd resultaatgericht te werk!
Lees meer

Grootformaattegels
5 tips terras 2

5 tips voor een perfect betegeld balkon of terras

Tegelwerk is de meest gebruikte afwerking van een balkon of terras. Vocht- en vorstbestendigheid zijn de voorwaarden voor jarenlang plezier. Zó pak je dit goed aan!
Lees meer

5 tips: tegelen over tegels doe je zo!

Gedateerd of beschadigd tegelwerk kun je slopen en vervangen, maar als de hechting nog goed is, kun je er ook prima overheen tegelen. Wel eerst even deze tips lezen!
Lees meer

tegels over tegel 0
5 tips vloerverwarming

Zo maak je de perfecte vloer met vloerverwarming

Of je een vloer nu afwerkt met tegels of met een vloerbedekking: voor sommige verwerkers blijkt het werken met vloerverwarming in de praktijk een heet hangijzer. Want hoe zit het met de dekking, hechting en droging? Welke producten moet je eigenlijk gebruiken? Vloerwarming met krimp en uitzetting: dat is toch vrágen om problemen? Toch is er geen reden tot zorg, zolang je maar de juiste stappen opvolgt. Op de website van Forbo Eurocol staan 5 handige tips voor de afwerking van vloeren met vloerverwarming, inclusief een duidelijk opstartprotocol.
Lees meer

Glasmozaïek verlijmen: een secuur werkje!

Met glasmozaïek kun je prachtige resultaten bereiken, maar sommige tegelzetters branden er liever hun vingers niet aan. ‘Die vrees is nergens voor nodig’, vindt Ton Lonis, tegelzetter bij Wout’s Tegelhandel in Amsterdam, ‘als je maar secuur te werk gaat.’ Voor deze Eurovisie komen de 5 tips van deze man uit de praktijk, voor een prachtig resultaat in glasmozaïek!
Lees meer

5 tips glas 0
App Marco

Zo maak je optimaal gebruik van de Eurocol-apps

Ze zijn er alweer een poosje, de handige Eurocol-apps voor Vloer- en Tegeltechniek voor smartphone, tablet of laptop. Een handige, digitale vraagbaak, of je nu op een project aan het werk bent of ’s avonds thuis zit op de bank: je beschikt 24/7 over advies op maat. Aan de hand van 5 tips zetten we de belangrijkste functies nog eens op een rijtje.
Lees meer

5 tips voor een parketvloer met Eurocol-producten

In oktober introduceerde Forbo Eurocol een compleet assortiment Eurocol-parketlijm, -parketlak en onderhoudsmiddelen. Een goede gelegenheid om nog eens in 5 tips op een rijtje te zetten hoe je te werk gaat bij het installeren van een parketvloer.
Lees meer

5 tips parketvloer 1
5 tips  6

Tegelwerk voor zwembad of wellness? Check eerst deze 5 tips!

Soms blijken tegelzetters wat huiverig voor het betegelen van een zwembad of wellnessruimte. Angst voor lekkage of loslatende tegels kan hen zelfs doen besluiten een opdracht niet aan te nemen. Dat is jammer, want met de juiste voorbereiding, Eurocol-producten en werkwijze slaagt elk ‘vochtig’ project!
Lees meer

Voegverkleuring? Met deze 5 tips houd je eer van je werk!

Een fraaie voeg is de finishing touch van elk tegelwerk. Grootformaatttegels, mozaïek, natuursteen: pas na het voegen gaat een tegelvloer of -wand echt ‘spreken’. Maar wat nu als de voeg vlekkerig opdroogt? Of als er na enige tijd verkleuring optreedt? Vooral bij het aanbrengen van een donkere voeg is extra aandacht geboden. Lees onze 5 voegtips voor een perfect resultaat!
Lees meer

voegverkleuring 2
Egaliseren tips

Egaliseren doe je zo! 5 tips voor een topresultaat

Met de stofarme egalisatiemiddelen van Forbo Eurocol maakt iedere vakman een vloer als een balzaal. Tref wel altijd de nodige voorbereidingen, want een strak eindresultaat begint aan de basis. De Eurocol-egalisatiemiddelen 925 Europlan Alphy Direct, 990 Europlan Direct en 991 Europlan Direct Rapid kunnen direct worden toegepast, zonder voorstrijkmiddel. Onder diverse omstandigheden is het echter verstandig of zelfs noodzakelijk om wél een primer te gebruiken of te kiezen voor een andere voorbehandeling van de ondervloer. Deze 5 tips wijzen je de weg.
Lees meer

BetonDesign over bestaand tegelwerk: zo doe je dat!

U kent ze wel: bestaande tegelwanden of –vloeren die nog prima van kwaliteit zijn, maar met een kleur en uitstraling die niet meer van deze tijd zijn. Eroverheen tegelen kan, maar is vaak kostbaar en een behoorlijke klus. Weleens aan BetonDesign gedacht als frisse make-over? Met deze 5 tips geef je oud tegelwerk een geheel nieuw gezicht met een fraaie betonlook!
Lees meer

BetonDesign over tegels
tips stofarm 1

Zo blijf je stof eenvoudig de baas!

De fijnste stofdeeltjes in de lucht vormen het grootste gezondheidsrisico voor mensen die zich in deze omgeving bevinden. Daarom zijn intussen alle Eurocol-egalisatiemiddelen en veel cementgebonden Eurocol-lijmen en -voegproducten stofarm. Voor een zo gezond mogelijke werkomgeving hebben wij bovendien 5 handige verwerkingstips.
Lees meer

5 tips voor grootformaattegels

Op grote tegelprojecten, maar ook thuis in de badkamer, wordt steeds vaker gewerkt met grootformaat tegels, zowel keramisch als natuursteen. Het resultaat straalt klasse en allure uit, mits de tegels op de juiste wijze worden verwerkt.
Lees meer

grootformaat tegels
5 tips voegen

5 tips: welke voeg en wanneer?

Ook weleens gedacht: ‘Hoe zat het ook weer? Welke voeg moet ik gebruiken?’ Met deze 5 tips kies je altijd het juiste voegmiddel met bijpassende verwerkingsmethodiek.
lees meer

Eurocol-producten verwerken bij hoge temperaturen

Wim de Pee, Technisch-commercieel adviseur bij Eurocol, geeft vijf handige tips voor goede verwerking van Eurocol-producten in de warme zomermaanden.
Lees meer

egaliseren vloer
stofferen

Stofferen als passie

Een goede stoffeerder ben je niet zomaar, de fijne kneepjes leer je in de praktijk. Henk Land vertelt er graag over, met passie voor zijn vak.
Lees meer

Projecten

Een groene vallei van wonen, werken en ontspannen

Aan de Zuidas in Amsterdam verrijst een bijzonder hoogtepunt tussen alle architectonische veelzijdigheid in het zakencentrum. Valley vormt straks een groene vallei van drie ongelijke, multifunctionele torens met winkels, horeca en kantoren in de plint en woningen daarboven. Aannemers Boele & Van Eesteren en G&S Bouw zijn verenigd in Bouwcombinatie Valley Amsterdam. Kwakman Groep uit Volendam is verantwoordelijk voor al het stuc-, schilder- en het complete tegelwerk. Valley is een ontwikkeling van EDGE, naar ontwerp van MVRDV.
Lees meer

The Valley 2
Gerlofsma 2

'De kleur van de voeg bepaal ik pas op locatie'

Dat een voeg je tegelwerk kan maken en breken, weet elke tegelzetter. Wie dat ook weet, is Jeanine Gerlofsma van Atelier de Mozaïekkamer in Den Bosch. Voor de voegen in haar mozaïeken van onder meer handgevormde tegeltjes zweert zij bij de voegmiddelen van Forbo Eurocol, net als bij de tegellijm en primer.
Lees meer

'Room with a view' in voormalig ING-kantoor in Arnhem

Aan de Velperweg in Arnhem ondergaat het voormalige ING-kantoor een ingrijpende metamorfose. In het hoofdgebouw van dit project High Park, het 'kruisgebouw', realiseert KlokGroep 281 appartementen, verdeeld over 12 woonlagen, de meeste met een grandioos uitzicht over de stad. Wessels Tegels uit Lichtenvoorde betegelt er de badkamers en toiletten.
Lees meer

High Park 2
Aidsfonds 2

Vrolijke, felle kleuren afgewisseld met de rust van LiquidDesign

Eind september 2019 verhuisde Aidsfonds - Soa Aids Nederland van de Amsterdamse Keizersgracht naar een nieuwe locatie aan de Condensatorweg in Sloterdijk. Van der Laan Stoffeerders uit Assendelft installeerde hier een fraaie combinatie van felgekleurd tapijt en LiquidDesign.
Lees meer

Spannend interieurontwerp met hoofdrol voor FloorColouring

Van buiten zie je een schoolgebouw uit de jaren '50, binnen tref je een verrassende ambiance van afwisselende sferen. Interieurarchitect Illse Withagen ontwierp voor Bex*communicatie in Eindhoven een gewaagd interieur met wisselende kleurvlakken en een strak lijnenspel. En dit alles met FloorColouring-vloeren als basis.
Lees meer

Bex
Ockenburgh 2

Anhydriet in badkamers lastig? Niet als je op de juiste wijze te werk gaat

Tegelzetters zijn geen liefhebber van anhydriet in badkamers. 'Lastig waterdicht te maken op de aansluitingen', zo heet het. Op een project in Den Haag laten vader en zoon Van Bekkum - in opdracht van De Bruin Tegelwerken uit Stolwijk - zien dat het prima kan. Met de juiste Eurocol-producten en werkwijze.
Lees meer

'Eurocol-producten maken voor mij het verschil'

Bert Kramer Interieurs uit Steenbergen leverde onlangs in Breda een mooi project op met linoleumvloerbedekking en tapijttegels, ruim 700 m² totaal. Eurocol is voor Bert al 20 jaar een vaste waarde, want concessies doen aan kwaliteit is voor hem een absolute no-go.
Lees meer

Skalar 2
Fietstunnel 2

Een tunnel in landschapsontwerp, met handgevormde Tichelaar-tegels

In het Friese Hurdegaryp (Hardegarijp) nadert een bijzonder tegelproject zijn voltooiing: de Gerrit Vlaskamp Tunnel. Vernoemd naar de tuinarchitect van vele beroemde parken en tuinen, die hier in 1834 werd geboren. DMT Group uit Amsterdam voerde er een fraai landschapsontwerp uit met Tichelaar-tegels, geheel in de geest van Vlaskamp.
Lees meer

Scholengemeenschap Lumion start nieuw schooljaar op 6.300 m² LiquidDesign

LiquidDesign wordt vanwege zijn fraaie, natuurlijke uitstraling en geluiddempende eigenschappen steeds vaker toegepast in scholen. Zoals in scholengemeenschap Lumion in Amsterdam. Eliëns Interieurprojecten uit Sprang-Capelle bracht hier bijna 6,5 duizend vierkante meter aan, ingestrooid met flakes.
Lees meer

Lumion 1 en 2
DAF 2

Stijlvolle LiquidDesign-vloer voor DAF Museum in Eindhoven

‘Precies wat ik zoek’, dacht museumvrijwilliger en voormalig architect Ruud Bouwman, toen hij de showroom van SmitFloor in Geldrop binnenliep. De LiquidDesign-stalen die hij er zag, maakten hem direct enthousiast. ‘Een warme uitstraling, geluiddempend en de vloer kan nog tegen een stootje ook’, aldus Ruud. ‘Perfect voor ons museum.’
Lees meer

Fraaie FloorColouring-vloeren in ruim 2.000 m² fietswalhalla

Wielrenners, toerfietsers, mountainbikers en liefhebbers van e-bikes en speed pedelecs kunnen in Wormerveer hun hart ophalen. In de nieuwe twee-verdiepingenshowroom van Piet de Wit Tweewielers treffen zij een waar fietswalhalla. VLAQ Projectinrichting installeerde er een prachtige combinatie van FloorColouring-vloeren met LVT-presentatie-eilanden.
Lees meer

Piet de Wit 2
City 2

Zandvoortse ‘tegelfamilie’ betegelt 330 badkamers in City Harbour Hotel

Op het Cruquiuseiland in Amsterdam-Oost, pal aan de Entrepothaven, bouwt HBB Groep uit Heemstede het City Harbour Hotel, direct naast The Harbour Club. Tegelzetbedrijf & Tegelhandel Van der Meij de Bie uit Zandvoort betegelt er onder meer 330 badkamers. Een bijzonder familiebedrijf, dat tegelzetten in het DNA heeft.
Lees meer

Fraai klassiek tegelwerk in restaurant Loetje in Leeuwarden

Op 15 december 2018 opende Loetje zijn deuren van een prachtig monumentaal pand in Leeuwarden, pal tegenover het station. Binnen is het er al even fraai, al had Tegelzetbedrijf Roossien en Lemmen uit Roden er zijn handen vol aan de technische uitdagingen.
Lees meer

Loetje 2
Monarch 2

SVK betegelt 248 appartementen ‘op een Haagse postzegel'

Grond is schaars en duur in de Haagse binnenstad, dus bouwt men er steeds vaker de lucht in. Zoals pal aan de Utrechtsebaan, waar Smit’s Bouwbedrijf twee woontorens van 23 verdiepingen realiseert voor appartementencomplex Monarch III. SVK Tegelwerken uit Alkmaar verzorgt er al het tegelwerk en doet dit in samenwerking met de aannemer op een slimme manier.
Lees meer

LiquidDesign geeft designstudio Chiyoda Genk nieuwe, stijlvolle allure

Een bedrijf met een Japanse achtergrond in België, dat zich onderscheidt met fraaie decoratieve prints voor vele interieurtoepassingen, stelt ook hoge eisen aan het eigen interieur. Toen in 2018 de verouderde designstudio werd vernieuwd, viel de keuze voor de vloerafwerking in overleg met de architecten op LiquidDesign. Het resultaat is van een zeldzame schoonheid.
Lees meer

Genk 2
Brandweer 2

De fik erin! Een vloerenproject in een bijzondere omgeving

Het is een groot contrast in Oefencentrum Noord in het Drentse Wijster. Op het buitenterrein zwartgeblakerde gebouwen, tanks, silo’s, uitgebrande auto’s en zelfs twee oefentreinen op een heus spoor. Hierbij steekt het nieuwe kantoorgebouw annex bedrijfsrestaurant elders op het complex scherp af. Al komt de link met vuur hier binnen wel mooi terug in de fraaie vloerbedekking.
Lees meer

1.700 m² LiquidDesign geeft Bossche school een nieuw fris gezicht

Na 28 jaar intensief gebruik was Kindcentrum ’t Schrijverke in Den Bosch dringend toe aan een nieuwe vloer. Een bezoek aan een school met LiquidDesign-vloeren in Culemborg trok directrice Miriam Stallaert en een vertegenwoordiging van de overkoepelende stichting Signum over de streep. Nu de LiquidDesign-vloer in de school in Den Bosch er ligt, zijn er alleen maar blije gezichten. Met de kinderen voorop.
Lees meer

schrijverke 2
RAI Hotel 2

650 badkamers vragen om uiterste precisie van de tegelzetter

Pal aan de A10, op een steenworp afstand van het RAI Congrescentrum, verrijst het hypermoderne NHOW Amsterdam RAI Hotel. Een bijzonder ontwerp van drie gestapelde driehoeken, geïnspireerd op de bekende RAI-reclamezuil, waarin onmiskenbaar de hand van architect Rem Koolhaas valt te herkennen. Van Beek Tegelprojecten uit Barneveld betegelt hier 650 badkamers, 17.000 m². Door de technische uitdagingen bepaald geen routineklus.
Lees meer

Modern zorgcentrum vindt onderdak in 90-jarige Arnhemse kerk

Van buiten is het onmiskenbaar een monumentaal kerkgebouw, maar ben je eenmaal de zware houten voordeuren gepasseerd, dan openen de glazen schuifdeuren zich automatisch voor je en straalt het fraaie, strakke interieur van een modern zorgcentrum je tegemoet. Groeneveld Stoffeerbedrijf uit Wageningen installeert hier marmoleumvloeren en tapijttegels, in een prachtige ambiance van oud en nieuw.
Lees meer

De kerk 2
De drie Keersen 2

‘BetonDesign-vloer maakt modern woninginterieur helemaal af’

Het is de droom van veel mensen: from scratch een nieuw huis laten bouwen, geheel volgens je eigen smaak en wensen. Zoals in Naaldwijk, waar de bewoners kozen voor een onderscheidende BetonDesign-vloerafwerking, die perfect aansluit bij het stijlvolle, moderne interieur van hun vrijstaande woning. Ook de hond ‘Melle’ van het gezin lijkt zich prima in die keuze te kunnen vinden.
Lees meer

‘Het lastigste in de huidige bouw? Samen de planning zien te halen’

Zet vier ervaren vakmensen bij elkaar op een tegelproject en binnen no-time is er geen woord meer tussen te krijgen. Welke lijm je het best kunt gebruiken, hoe anders het vroeger allemaal was met tegels in de specie zetten en natuurlijk: wat de huidige knelpunten zijn in de bouw. Hier discussieert ‘ruim 100 jaar ervaring’ met elkaar, op een nieuw appartementencomplex in Bergen op Zoom.
Lees meer

Bergen op Zoom 2
Project

LiquidDesign in bijzondere Texelse vakantieboerderij

Dat vakantieboerderij ‘Nieuw Leven’, net buiten Den Burg op Texel, een grote wowfactor heeft, wordt direct duidelijk als we komen aanrijden. Een stijlvol, splinternieuw vakantieverblijf voor 36 personen, in de rustieke stijl die bij het eiland past. Binnen gaat de verwondering verder met een smaakvol interieur, waarin de fraaie, donkere LiquidDesign-vloer een hoofdrol speelt.
Lees meer

Bijzonder gebouw, bijzondere relatie

‘Hm, volgens mij een kwestie van niet goed aanbranden’, oordeelt opdrachtgever en voormalig bouwkundig opzichter Klaas Koops bij het zien van krimpscheuren in de zand-cementdekvloer van zijn nieuwe bedrijfspand in Hollandscheveld. Gerry Hoekstra van Damen Vloeren uit Hoogeveen heeft echter de oplossing al paraat, zodat het egaliseren gewoon door kan gaan.
Lees meer

Damen 2e
De kroon 2

‘Kwaliteit in de bouw staat of valt met communicatie’

Appartementencomplex De Kroon in Putten staat nog in de steigers, maar binnen krijgt het tegelwerk in de badkamers en toiletten al steeds meer vorm. Met ambachtelijke precisie, want Stam & De Lange Tegelwerken en Natuursteen werkt met passie voor het vak. Of, zoals mede-eigenaar Wouter Stam het zegt: ‘Wij concurreren op kwaliteit, niet op de laagste prijs.’
Lees meer

‘Zó, dat is een gave vloer!’

Die reactie krijgt Dagmar Sommer regelmatig te horen, zodra zij thuis in Pijnacker bezoek ontvangt. Hier heeft zij tevens haar interieurontwerpbureau. Iedereen is direct enthousiast over de warme, natuurlijke uitstraling van haar LiquidDesign-vloer in de kleur Ashes. ‘Dagmar: ‘Zowel als klant als interieurontwerpster ben ik er heel blij mee.’
Lees meer

Dagmar 2
Hoogezand 2

682 Majolicol in aardschokbestendige nul-op-de-meterwoningen

In Hoogezand werden eind oktober 23 bijzondere woningen opgeleverd. Type ‘nul-op-de-meter’ en bovendien aardschokbestendig. Het tegelwerk werd onder andere uitgevoerd met 682 Majolicol, de blijvend flexibele Eurocol-pastategellijm die wel tegen een stootje kan.
Lees meer

900 m² LiquidDesign bij VDL in Almelo

LiquidDesign wint snel aan populariteit. Dat merkt ook Wilfred Koek, eigenaar van Ter Horst Woondekor in Almelo. Sinds hij het bedrijfsrestaurant van 900 m² bij VDL Enabling Technologies Group Almelo met LiquidDesign afwerkte, blijven de orders binnenstromen.
Lees meer

VDL 2b
Zaventum 2b

Fraaie binnenkomer in Zaventem: gerenoveerde entree met BetonDesign

BetonDesign is niet alleen populair onder Nederlandse architecten, opdrachtgevers, project- en woninginrichters. Sinds de introductie op de Belgische markt wordt ook bij onze zuiderburen het ene na het andere fraaie BetonDesign-project opgeleverd. Zoals de renovatie van kantorencomplex ‘Aramis’ te Zaventem bij Brussel.
Lees meer

Renovatie fietstunnel met blijvend flexibele 682 Majolicol

Jarenlang in weer en wind. Tel daar de voortdurende trillingen van passerende treinen bij op en je hebt een probleem. De losrakende tegels van fietstunnel Vlierweg in Houten waren hoognodig aan vervanging toe. Tegelzettersbedrijf R. van Putten zorgde voor een blijvend flexibele oplossing, met 682 Majolicol en 716 Eurodur HP.
Lees meer

Fietstunnel Houten 2
Holland Casino 2

‘Waarom Eurocol? Het moet in één keer goed!’

Eind april werd in Rotterdam het volledig gerenoveerde en verbouwde Holland Casino aan het Weena opgeleverd. BGI tegelwerken uit Volendam had er ruim een jaar een mooi project aan, met onder meer het verlijmen van grootformaattegels en Kerlite-vloer- en wandplaten.
Lees meer

6 pallets Eurocol-producten voor een perfect vlakke ondervloer

Bij het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) in Nijmegen wordt een voormalig rouwcentrum omgebouwd tot nieuwe poliklinische afdelingen. Voordat Damen Vloeren de vloeren kan afwerken, gaat er eerst heel wat reparatiemortel en egaliseermiddel overheen.
Lees meer

Canisius 1 en 2
Kwakman 3

Wonen in de kerk

In de Amsterdamse wijk Bos en Lommer wordt de Evangelisch-Lutherse Augustanakerk getransformeerd tot ‘Augustanahof’, met 16 appartementen voor leden van de kerkgemeenschap. Kwakman Tegelwerken uit Volendam verzorgt er het tegelwerk, met Eurocol-producten.
Lees meer

Renovatie Center Parcs Port Zélande loopt als een trein

430 recreatiewoningen renoveren in een vakantiepark dat geopend moet blijven voor de gasten, die daar geen hinder van mogen ondervinden. Dan moet het project ook nog eens binnen een halfjaar zijn afgerond, waarbij alle partijen in het renovatieproces naadloos op elkaar moeten aansluiten. Ga er maar aan staan! Toch loopt het allemaal gesmeerd in Port Zélande in het Zeeuwse Ouddorp, een van de vakantieparken van Center Parcs. Bouwcenter Filippo uit Ermelo verzorgt er het tegelwerk, Holland Floor International uit Rotterdam de woningstoffering. Allebei met Eurocol-producten.
Lees meer

Filippo 2
Holland Floor 0

Wat hebben een projectinrichter en een visbedrijf gemeen?

Wie vanaf de A20 bij Rotterdam de afslag Spaanse Polder neemt, kan het niet missen: het majestueuze zeeschip ‘Schmidt Zeevis’ dat tegenover de afrit ligt afgemeerd. Maar wacht eens, dit deel van het bedrijventerrein ligt toch helemaal niet aan open vaarwater..? Bij nader inzien blijkt het ‘schip’ een fraaie façade van de hand van architect Nico Alsemgeest. Hierachter gaat de hypermoderne visverwerkende fabriek van Schmidt Zeevis schuil. Verrassend, net als de bijzondere familiegeschiedenis die erachter zit. We monsteren aan voor een project van Holland Floor International.
Lees meer

‘Forbo Eurocol biedt voor lijmen en voegen de beste combinatie’

BGI Afbouw & Stucadoors Volendam levert al ruim dertig jaar door heel het land eersteklas stuc- en afbouwwerk. Drie jaar geleden kwam daar nog de tegelzetdivisie BGI Tegelwerken BV bij. Sindsdien voert het bedrijf ook de meest uiteenlopende tegelprojecten uit. Zoals het betegelen van zestig appartementen en woningen, boven op het complex Hoog Catharijne in Utrecht.
Lees meer

Hoog Catharijne 0
Woninginrichting aan huis

‘Forbo Eurocol biedt voor elk probleem een oplossing’

Woninginrichting-aanhuis.nl uit Huizen is letterlijk van alle markten thuis. Van stoffering en raamdecoratie, tot behang, schilderwerk, kasten op maat en zelfs vloerverwarming. Eurovisie bezocht een woningproject in Blaricum en directeur-eigenaar Bas de Jongh (39) doet zijn verhaal in de fraaie showroom in Huizen.
Lees meer

Sterk staaltje tegelwerk in CSMART Hotel Almere

Het betegelen van stalen trappen en een mozaïekwand van 37 meter hoog stelt hoge eisen aan vakmanschap én product. Precies de reden waarom Wessels Tegels uit Lichtenvoorde al vele jaren werkt met Eurocol-producten. Zo ook op het project CSMART Hotel en Trainingscentrum in Almere.
Lees meer

csmart 6a
De Engelenberg 6

Hovek Projectinrichting bindt strijd aan met mysterieuze vlekken

Wat te doen als een vinyl vloerbedekking in een schoolgebouw vreemde vlekken blijft vertonen, hoe vaak je de vloer ook schoonmaakt? Na bijna vijf jaar werd de oorzaak uiteindelijk gevonden voor de Openbare Daltonschool Engelenberg in Kampen.
Lees meer

‘Voor ons geen ander merk dan Eurocol’

Als collega’s bij een tegelzetbedrijf deden ze nooit samen een klus. Nu werken ze alweer ruim vijftien jaar samen in hun eigen bedrijf. En altijd met Eurocol-producten, toen al en nu nog steeds. Steef Visee en René Hendriksen, van H & V Tegelzetbedrijf uit Lunteren, hebben geen behoefte aan uitstapjes naar andere merken. ‘Alleen al vanwege de uitstekende ondersteuning en garantie van Forbo Eurocol’, aldus de compagnons, tijdens een bezoek aan nieuwbouwproject Plan Vreewijk in Rhenen.
Lees meer

H&V tegelzetbedrijf 2
Hilvertshof 1

Renovatie winkelcentrum Hilvertshof verloopt ‘in alle rust’

Sinds april 2015 werkt VolkerWessels-onderneming Boele & van Eesteren aan de ingrijpende renovatie van winkelcentrum Hilvertshof in Hilversum. Een bijzondere uitdaging, omdat de winkels zoveel mogelijk openblijven waarbij winkeliers en publiek zo min mogelijk hinder ondervinden. Dit vormde een belangrijke eis van eigenaar en opdrachtgever Kroonenberg Groep. Dekker Natuursteen uit Loosdrecht zorgt voor een fraaie metamorfose van de open ruimten, met Moleanos-natuursteen uit Portugal.
Lees meer

‘Op elke tegelklus kiezen wij voor Eurocol’

Met zijn tweeën zijn ze goed voor ruim 60 jaar ervaring als tegelzetter en al bijna 18 jaar werken ze samen in hun eigen bedrijf Velthuyzen & Evers Tegelwerken. Koos Velthuyzen (53) en Cor Evers (46) uit Leiden verstaan hun vak en werken op eigen projecten alleen maar met Eurocol-producten. ‘Omdat die gewoon het beste zijn’, aldus beide vakbroeders, die we treffen op een woningproject in Den Haag.
Lees meer

Evers en Velthuyzen 1
AZ 2

Nieuwe vloeren in AFAS Stadion - AZ

Het AFAS Stadion in Alkmaar, thuishaven van eredivisieclub AZ, bestaat alweer tien jaar. Hierdoor waren diverse drukbelopen vloeren, zoals de rustruimten voor publiek en de persruimte, intussen dringend aan vervanging toe. Erkamp Projectservice uit Heiloo, dat AZ al jarenlang een warm hart toedraagt, voerde deze vloerrenovatie uit.
Lees meer

Derde generatie vloerafwerking voor dezelfde klant

In januari 2016 leverde Het Zuiden Projectstoffering de eerste fase op van een vloerenrenovatieproject met marmoleum voor basisschool De Rank in Veldhoven. Bijzonder, want dit is al de derde keer in ruim veertig jaar dat deze projectstoffeerder aantreedt bij deze tevreden klant.
Lees meer

De rank 2
hotel breda

150 badkamers voor defensiemedewerkers Breda

In januari 2016 levert Nieuwenhuizen Daandels Bouw uit Uden een hotel op in Breda, op het Trip van Zoudtland-kazerneterrein van Defensie. Met 150 kamers biedt het gebouw later dit jaar onderdak aan cursisten en stafmedewerkers van Instituut Defensie Leergangen (IDL), onderdeel van de Nederlandse Defensie Academie (NLDA). Van Houtum Tegelwerken uit Erp betegelde er de wanden van 150 badkamers en de pantry’s op de etages.
Lees meer

BetonDesign in nieuwe COSMANIA beauty conceptstore

Op 15 november opende COSMANIA haar tweede beauty conceptstore in Nederland. Het fraaie monumentale pand in de Haagsche Bluf kreeg een even bijzondere inrichting: een geslaagde combinatie van modern en retro. De BetonDesign-vloer past daar prachtig bij.
Lees meer

cosmania 1a
De Hartekamp

Projectinrichting De Hartekamp brengt bewoners in vervoering

Een project opleveren dat bewoners en hun ouders tot tranen roert, dat maakt Master Totaalinrichting niet iedere dag mee. Het gebeurde deze zomer op De Hartekamp in Heemstede, een woongemeenschap voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.
lees meer

G&S Project voltooit projectinrichting renovatie Océ Venlo

Op 31 augustus leverde BAM Bouw en Techniek het gerenoveerde gebouw 3G op, een project in opdracht van Océ Venlo. G&S Project voerde er de projectinrichting uit, bestaande uit 7.000 m² pvc-banen van het merk Tarkett en een deel kunststof gietvloeren. Daarnaast verzorgde G&S ook de volledige afwerking met plinten en raamdecoratie in het gebouw.
Lees meer

gens 2
Laurens revalidatiehotel

Laurens Revalidatiehotel is bijna klaar

Zeven verdiepingen, honderdzestig eenpersoonskamers, evenveel badkamers, een grand café, een keuken, pantry’s…Laurens Revalidatiehotel in Rotterdam is met recht een omvangrijk project. Een mooie plek waar mensen straks in alle rust kunnen herstellen en revalideren. Tegelzettersbedrijf J. van Vliet B.V uit Berkel en Rodenrijs tegelde de wanden en de vloeren.
Lees meer

Eurocol-producten in Hilton Amsterdam Airport Hotel

Dit jaar wordt het nieuwe Hilton Amsterdam Airport Hotel opgeleverd. Gelegen aan de toegangsweg naar Schiphol vormt dit moderne hotel nu al een fraaie blikvanger. Een tot de verbeelding sprekend project van ruim 40.000 m², waarin onder meer 433 badkamers worden betegeld en 19.000 m² tapijt en ondertapijt wordt geïnstalleerd met Eurocol-producten.
Lees meer

hilton 2
betondesign kampen

BetonDesign in Kampen

Trainingen, bouwbeurzen en presentaties, allemaal activiteiten om het innovatieve product BetonDesign van Forbo Eurocol bij u onder de aandacht te brengen. Dit soort activiteiten zijn natuurlijk van belang bij de lancering van een nieuw product. Wat echter het belangrijkste blijft bij de introductie van een nieuw product is natuurlijk de toepassing in de praktijk!
Lees meer

83.000 tegels in bijzondere fietstunnel

ProRail en de gemeente Amsterdam hebben een bijzondere fietstunnel aangelegd onder het Centraal Station. In de tunnel is een tegeltableau verwerkt van de Hollandse haringvloot.
Lees meer

fietstunnel amsterdam
olifant

Bijzondere olifant

Forbo Eurocol steunt regelmatig sympathieke projecten. Een wel heel bijzonder voorbeeld is deze unieke olifant in glasmozaïek van José van Weert.
Lees meer

Ronde ruimten in hoofdkantoor Intergas

Tegels zijn meestal vierkant of rechthoekig. Ronde ruimten vragen dan om vakmanschap, zoals in het hoofdkantoor van Intergas in Coevorden.
Lees meer

intergas
de rotterdam 1

Internationaal bouwproject De Rotterdam

Aan de Rotterdamse Maas staat een prestigieus en imposant gebouw van Rem Koolhaas. Een groot tegelwerk dus ook voor Groot Afbouw uit Volendam.
Lees meer

Nauwelijks rechte muren

Projectinrichting is een uitdagend vak, zeker als bijna geen muur recht loopt. ZIP Projectinrichting leverde een sterk staaltje in Den Helder.
Lees meer

huis ter duin 1
VSO 0

VSO Drachten

Het schoolgebouw van VSO in Drachten is een toonbeeld van kleurdesign. Lees hier hoe dit project met zijn bijzondere uitdagingen tot stand kwam.
Lees meer

Metamorfose Zaans Museum

Dit jaar kreeg een deel van het Zaans Museum een fraaie herinrichting. Forbo Flooring doneerde het linoleum en Forbo Eurocol de vloerbedekkingslijm.
Lees meer

zaans musseum
pauwer 1

Forbo Eurocol steunt vrijwilligersproject Pauwer zorginstelling

Als onderdeel van de dagbesteding voor cliënten van de zorginstelling krijgt een mozaïek-zitbank steeds meer vorm.
Lees meer

De vraag van de maand

Hoe creëer je met FloorColouring een fraai gekleurde egalisatie?

FloorColouring is onze unieke vloeivloer met een industriële uitstraling, die je creëert met een egalisatiemiddel, een pigment en een laksysteem. Egalisatie en vloerafwerking in één dus. Met het pigment, verkrijgbaar in drie tinten, bepaal je al mengend zelf de kleurintensiteit. Technisch medewerker William Mauer zet nog eens op een rijtje hoe je met FloorColouring het beste resultaat bereikt.
Lees meer

FloorColouring 2
Hoge temp

Hoe ga je het best om met poederproducten bij hoge temperaturen?

Vorige week tikte de thermometer de dertig graden al aan, in de zomer van 2019 werd het zelfs bijna veertig graden. Leuk voor badgasten, maar hoe zorg je ervoor dat Eurocol-poederproducten optimaal verwerkbaar blijven tijdens een hete zomer? Technisch medewerker William Mauer geeft advies.
Lees meer

Hoe ga je om met de temperatuurschommelingen?

In het voorjaar kunnen we te maken hebben met extreme temperatuurschommelingen tussen dag en nacht. 's Zomers wordt het juist weer warm en droog. Waar moet je dan op letten bij het verwerken van onze Eurocol-producten? Technisch-commercieel adviseur Erik Schutte geeft tips aan stoffeerders.
Lees meer

Dauwpunten 2
DHZ 2

Waarom liggen Eurocol-producten ook in de bouwmarkt?

Eurocol-producten liggen behalve bij de groothandels ook bij alle bouwmarkten in Nederland. Volgens accountmanager Ruud Vaessen groeien de traditionele doe-het-zelfwinkel en de professionele markt meer en meer naar elkaar toe. Zzp’ers zijn er steeds vaker te vinden. Daarom is Bas Hermes sinds 1 januari de nieuwe buitendienstman voor het DHZ-kanaal.
Lees meer

Wanneer en hoe gebruik ik de 023 Euroblock Fast?

De 023 Euroblock Fast is onze speciale twee-componentenprimer. Het broertje van de 021 Euroblock Reno. De 023 heeft een paar bijzondere eigenschappen die je veel tijdwinst op kunnen leveren. Product Manager Vloertechniek Jan Willem van Laar praat je bij.
Lees meer

023 Euroblock Fast 1b
Tegelnivelleersysteem 2

Waar moet ik op letten als ik werk met een tegelnivelleersysteem?

Elke tegelzetter kent inmiddels het tegelnivelleersysteem voor grootformaattegels. Maar weet je ook wat de juiste aanpak is voor het verlijmen van de tegel in combinatie met de clips? Product Manager Tegeltechniek Dino Brouwer zegt het cryptisch: ‘Laat de tegelzetter maar schuiven! Dan wordt het tegelwerk duurzaam gehecht en vlak.’
Lees meer

Waarom is mijn egalisatie niet droog en wit uitgeslagen?

Wekelijks krijgen onze Technisch-commercieel adviseurs deze vraag. Het antwoord is even simpel als complex. Alles hangt met alles samen. Wim de Pee zet de feiten op een rijtje.
Lees meer

Vochtplekken 2
Voegen

Welke voeg past het beste bij je klus?

Forbo Eurocol heeft diverse voegmaterialen voor verschillende toepassingen. Maar een voeg is toch een voeg? Nee dus! Productmanager Tegeltechniek Dino Brouwer zet op een rijtje welke voeg je gebruikt in welke situatie.
Lees meer

Waarom droogt mijn pastategellijm niet goed?

Een pastategellijm moet zijn vocht kwijt kunnen. Wanneer je deze lijm verkeerd toepast, is de hechting minder en krijg je geen mooie elastische lijm. Technisch-commercieel adviseur André Sikking legt het uit.
Lees meer

682 Majolicol 2
vlooerverwarming

Hoe bereid je een vloer voor met ingefreesde vloerverwarming?

Voorkom drijvende slangen of onthechting. Een goede voorbereiding is noodzakelijk bij het afwerken van een vloer met ingefreesde vloerverwarming. Technisch-commercieel adviseur Wim de Pee zet de belangrijkste feiten op een rijtje.
Lees meer

Welke poedertegellijm heeft de beste prijs-kwaliteitsverhouding?

Poedertegellijm is er in vele soorten en prijsklassen. Maar de goedkoopste hoeft niet per se de voordeligste te zijn. Technisch-commercieel adviseur Rob Brandenburg legt het uit.
Lees meer

705 lijmril
vraag wandegalisatie 2

Wanneer gebruik je welk wandegalisatiemiddel?

Forbo Eurocol biedt een compleet assortiment egaliseermiddelen voor wanden. Maar welk product is nu de juiste keuze voor jouw project? Productmanager Dino Brouwer zet de belangrijkste feiten op een rij.
Lees meer

Wat is de juiste voegbreedte?

Vorm en uitstraling zijn erg belangrijk in het totale tegelwerk. Dat geldt ook voor de breedte van de voegen. ‘Maar’, zegt productmanager Dino Brouwer, ‘we mogen de werkelijke functie van een voeg daarbij niet uit het oog verliezen.’
Lees meer

Vraag juli 2019
Thermometer

Hoe te egaliseren onder zomerse omstandigheden?

Het is bijna zomer, dus krijg je weer te maken met warme dagen, zonlicht en oplopende temperaturen. Die kunnen het resultaat van je egalisatie nadelig beïnvloeden. Tenzij je de tips van Technisch-commercieel adviseur Erik Schutte opvolgt.
Lees meer

Hoe gebruik je het tegel-levellingsysteem?

Het tegel-levellingsysteem, ook bekend als clips, wordt steeds vaker gebruikt bij het leggen van vloertegels. Technisch-commercieel adviseur Jurrie de Vries heeft een paar tips voor een optimaal resultaat.
Lees meer

levelling-systeem 3b
Vraag 2

Hoe breng je een vochtscherm aan op een niet-absorberende ondervloer?

Het antwoord op de vraag van deze maand gaat vooral over efficiency. Technisch-commercieel adviseur Wim de Pee weet er alles van.
Lees meer

BetonDesign verwerken nu het kouder is, kan dat?

De vraag van deze maand heeft alles te maken met de dalende temperaturen. Let dan goed op bij het verwerken van BetonDesign. Technisch-commercieel adviseur Hans Meelker geeft de juiste tips.
Lees meer

BetonDesign mengen
Kanaalplaten 2

Hoe voorkom je scheuren in je tegelwerk over een voorgespannen kanaalplaatvloer?

De vraag van deze maand gaat over een situatie die steeds vaker voorkomt. Technisch-commercieel adviseur Rob Schut kent genoeg verhalen uit de praktijk. En hij heeft de oplossing.
Lees meer

Is er iets te doen aan krimpscheuren (en wie is daar dan verantwoordelijk voor)?

De vraag van de maand is dit keer behoorlijk lastig te beantwoorden. Technisch-commercieel adviseur Erik Schutte doet een poging en zet een aantal scenario’s op een rijtje.
Lees meer

Krimpscheuren 2
zakverpakking

Kan ik een Eurocol-product na de houdbaarheidsdatum nog gebruiken?

De vraag van de maand wordt dit keer beantwoord door productmanager Tegeltechniek Dino Brouwer: kan ik een Eurocol-product nog gebruiken als het over de houdbaarheidsdatum is?
Lees meer

Welke vertanding moet ik gebruiken bij het verlijmen van vloertegels?

De vraag van de maand wordt dit keer beantwoord door Technisch-commercieel adviseur Rob Brandenbrug. Hij hoort deze vraag regelmatig, maar het antwoord is niet een, twee, drie te geven.
Lees meer

Vraag september 2018
Liesbeth 2

Zijn alle Eurocol-producten geschikt in combinatie met vloerverwarming?

De vraag van de maand wordt deze keer beantwoord door Technisch Support Medewerker Liesbeth Erkamps. Door haar ruime ervaring in de vloerenbranche kreeg en krijgt zij deze vraag regelmatig voorgelegd.
Lees meer

Hoe laat je een gipsgebonden egalisatie optimaal opdrogen?

De vraag van deze maand wordt ditmaal beantwoord door Senior Technisch-commercieel adviseur René van der Jagt. Hij heeft ook meteen goed nieuws voor stoffeerders die meters willen maken. Hoe laat je een gipsgebonden egalisatie optimaal opdrogen?
Lees meer

De vraag van de maand mei 2018
vraag van de maand

Moet je een nieuwe dekvloer egaliseren voor het aanbrengen van LiquidDesign?

De vraag van de maand wordt dit keer beantwoord door Sales Representative New Business Linda Wijnands: moet je bij een nieuwe dekvloer altijd egaliseren voordat je LiquidDesign aanbrengt?
lees meer

Tot welke temperatuur kun je cementgebonden producten verwerken?

De vraag van de maand wordt deze keer beantwoord door Technisch-commercieel adviseur Rob Brandenburg: bij welke temperaturen kun je nog cementgebonden producten verwerken?
Lees meer

705 1e
vraag van de maand vochtscherm

Hoe breng je het voordeligst een vochtscherm aan?

De vraag van de maand is deze keer een advies. Technisch-commercieel adviseur René van der Jagt wil het hebben over vochtschermen, want: waarom moeilijk en duur als het makkelijk en goedkoop kan?
Lees meer

Hoe voorkom je verkleuring van je voegen?

De vraag van de maand wordt deze keer beantwoord door Technisch-commercieel adviseur René van Zon: hoe verwerk je voegmateriaal met zo min mogelijk risico van verkleuring?
Lees meer

vraag van de maand december
Vraag van de maand november 2

Hoe voorkom je het effect van strijklicht op je vloer?

De vraag van de maand wordt deze keer beantwoord door Technisch-commercieel adviseur Wim de Pee: hoe voorkom je het effect van strijklicht op je vloer?
Lees meer

Hoe ga je te werk op een kanaalplaatvloer?

De vraag van de maand wordt deze keer beantwoord door Technisch-commercieel adviseur André Sikking: hoe voorkom je scheuren in de afwerkvloer op een kanaalplaatvloer in de badkamer en hoe maak je de vloer waterdicht?
Lees meer

vraag oktober
vraag van de maand sep 2b

Wat betekenen de gevarenetiketten op Eurocol-producten?

De vraag van de maand september gaat over de betekenis van gevarenetiketten op Eurocol-producten. Eurocol-deskundige Dirk Breeuwer, Manager Research & Development, vertelt waar je zoal op moet letten.
Lees meer

Hoe vermijd ik een cementsluier na het voegen?

Elke maand beantwoordt een technisch medewerker van Customer Service een veelgestelde vraag. Deze keer Frank Anepool over de vraag: hoe vermijd ik een cementsluier na het voegen?
Lees meer

vraag van de maand  juni
Anhydriet 1 en 2

Hoe voorkom ik een sinaasappelhuidje in mijn egalisatielaag?

Elke maand beantwoordt een technisch medewerker van Customer Service een veelgestelde vraag. Deze keer Ferry de Lange over de vraag: hoe voorkom ik een sinaasappelhuidje in mijn egalisatielaag?
Lees meer

Krijg ik altijd garantie op Eurocol-producten?

Elke maand beantwoordt een technisch medewerker van Customer Service een veelgestelde vraag. Deze keer William Mauer met de vraag: krijg ik garantie op Eurocol-producten?
Lees meer

William Mauer 6
Ferry 0

Hoe weet ik of mijn vloer droog genoeg is voor verwerking?

Elke maand beantwoordt een technisch medewerker van Customer Service een veelgestelde vraag. Deze keer Ferry de Lange met de vraag: wanneer is mijn vloer droog?
Lees meer

Hoe onderhoud ik mijn BetonDesign-vloer optimaal?

Elke maand beantwoordt een technisch medewerker van Customer Service een veelgestelde vraag. Deze keer Frank Anepool met de vraag: hoe onderhoud ik mijn BetonDesign-vloer optimaal?
Lees meer

Vraag van de maand December
Ferry in november

Hoe weet ik of een Eurocol-product niet te oud is?

Elke maand beantwoordt een technisch medewerker van Customer Service een veelgestelde vraag. Deze keer Ferry de Lange met de vraag: hoe weet ik of een Eurocol-product niet te oud is?
Lees meer

Hoe moeten verschillende dekvloeren worden voorbehandeld?

Elke maand beantwoordt een technisch medewerker van Customer Service een veelgestelde vraag. Deze keer Frank Anepool met de vraag: hoe moeten verschillende dekvloeren worden voorbehandeld?
Lees meer

vraag van de maand 3
Ferrry 2

Hoeveel voegmateriaal heb ik nodig voor het afvoegen?

Elke maand beantwoordt een technisch medewerker van Customer Service een veelgestelde vraag. Deze keer Ferry de Lange met de vraag: hoeveel voegmateriaal heb ik nodig voor het afvoegen van mijn tegelwerk?
Lees meer

Relaties

Mooi werk, daar houden ze van bij Dergent Vloeren

Reclame maken, daar doen ze niet aan, want bij Dergent Vloeren zitten ze nooit zonder werk. De zzp'ers Dennis Dergent en Matthijs Kolkman vonden elkaar als compagnon in hun liefde voor 'een mooi stukkie ambachtelijk werk'. Voor minder doen ze het niet. Intussen zit Dennis' 17-jarige zoon Jesse ook in het bedrijf.
Lees meer

Dergent 2
Lykele 2

‘Wij zijn de mooimakers’

Aan het uiterste westelijke randje van Amsterdam, recht tegenover de pont naar Zaandam, zit Lykele Projectstoffering. Volgens Technisch-commercieel adviseur René van der Jagt ‘een begrip in en rond de hoofdstad’. Dennis van Groeningen is sinds 1 januari de trotse eigenaar van het bedrijf waar hij in 2005 vestigingsdirecteur werd.
Lees meer

‘We werken het liefst met één systeem’

Bij Martijn de Wit Vloeren uit Schagen willen ze niet voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. Alles ademt hier kwaliteit. Vakmanschap gaat er hand in hand met een goede prijs, voldoende tijd en hoogwaardige materialen. Het credo: we doen het goed of we doen het niet. Hoe? Werkvoorbereider Bruno de Vries en Technisch-commercieel adviseur Erik Schutte van Forbo Eurocol vertellen over hun samenwerking.
Lees meer

Martijn 2
Sloots 2

‘Je doet zaken met iemand die je mag’

Vier jaar geleden begon Mike Sloots in een kantoortje van drie bij twee met Sloots Projectinrichting. Met eenvoudige waarden als ‘afspraak is afspraak’ en ‘we doen niet aan woekerprijzen’ bouwde hij zijn beginnende zaak uit. Met bijzondere aandacht voor de menselijke factor. ‘Ik wil weten hoe het met mijn stoffeerders is. Gaat het even niet lekker thuis dan stuur ik je niet naar een stressvolle klus.’
Lees meer

‘Ik hecht veel waarde aan werkvoorbereiding’

Jan Elting mag je gerust een ouwe rot in het vak noemen. Eind jaren '80 nam hij het stukadoorsbedrijf van zijn vader over. En hij had zo zijn eigen idee. Er kwamen timmerlui, schilders en tegelzetters bij, want zegt hij: ‘De woningcorporaties willen het hele pakketje.’ Een duidelijke visie heeft hij ook. ‘We doen geen cowboywerk.’
Lees meer

Elting 1 en 2
Interieur 2

Interieur-Art stoffeert ook over de grens

Interieur-Art in Mijdrecht stapte in juni 2019 over naar Forbo Eurocol. Tot volle tevredenheid. Mike Klijn is de derde generatie in het familiebedrijf, dat binnenkort weer naar Amerika vertrekt om er een complete playground te stofferen.
Lees meer

‘Op vloerengebied ontzorgen we de aannemer helemaal’

Harold Karreman en Max Franken kennen elkaar al jaren. Vanaf 1 januari 2020 zijn zij ondernemer van het bedrijf waar ze al meer dan tien jaar met plezier werken: Projectstoffering Leiden.
Lees meer

Leiden 2
Marc 2

‘Ik wil niks achterlaten wat ik niet mooi vind’

Van zwembad tot stoomcabine, van badkamer tot buitenterras. Marc Hoogenboom, van Tegelcompleet uit Arnhem, maakt mooie dingen. Hij tegelde zelfs visfabrieken aan het Victoria-meer in Tanzania.
Lees meer

G&S kijkt naar meer dan alleen stofferen

De ene showroom is de andere niet. Dat blijkt als we het hypermoderne pand van projectinrichter G&S Project in Tilburg binnenwandelen. Geen modelkamers, geen stalenboeken, geen rekken met stoffen. Adjunct-directeur Eric de Krijger vertelt er alles over.
Lees meer

G & S
Rotho 2

‘Elk project is bijzonder’

Robert Heruer en Thomas Lamme, samen Rotho Tegelwerken & Afbouw, worden vooral ingehuurd voor het exclusievere werk. Hoe dat zo gekomen is? ‘We hebben een groot netwerk, we stellen hoge eisen en we gaan pas weg als het glimt.’
Lees meer

‘Zeker de grote klussen pakken we samen op’

Arne en Henry Benjamins zijn al hun hele werkende leven tegelzetter. Ze weten niet beter. Hun vader was het ook. En in het Drentse Elim wonen er nog meer. Maar last van concurrentie hebben ze niet. ‘Er is werk genoeg.’
lees meer

Benjamins 2
Lingen 2

‘Met elkaar zijn we een geoliede machine’

Het project Wilgenwende is een nieuwbouwwijk aan de zuidrand van Dordrecht. Het is even zoeken naar de juiste ingang, maar een behulpzame brommerrijder wijst ons de weg. Lingen Keramiek tegelt hier op maat en ontzorgt de aannemer. Projectbegeleider Jeroen Tichelaar leidt ons rond.
Lees meer

‘Wij hebben machines die een stoffeerder niet heeft’

De vloer ligt er spiegelglad in. De mannen van de Tapijt Trek Gigant leggen de laatste hand aan de egalisatie. De projectstoffeerder voor wie ze deze klus doen, kan het volgende week overnemen. John Meijer vertelt het verhaal van zijn bedrijf.
Lees meer

Trek 1 en 2
Poortvliet 2

‘Stofferen bij particulieren is anders’

Technisch-commercieel adviseur Servé van Dooren kan genieten van vakwerk. In het Zeeuwse Krabbendijke bezoekt hij Joan en Marco, stoffeerders van Woonboulevard Poortvliet, die voor ze gaan primen de scheuren in de ondervloer hebben gedicht. ‘Ik zie nog vaak genoeg dat dat niet gebeurt. Dit zijn vakmannen.’
Lees meer

‘Ik ga geen uitdaging uit de weg’

Anderhalf jaar geleden stond directeur Stef Stevense van Veerman & Kemper stukadoors op de stoep bij Rob Braan. Of hij samen met het Volendamse stukadoorsbedrijf een nieuw afbouwbedrijf wilde starten. Anderhalf jaar later is Veerman & Kemper Afbouw een florerend bedrijf.
Lees meer

Veerman 2
OZ 2

‘OZ wil stoere vloer’

In hartje Amsterdam werd een oude kazerne op het marineterrein omgetoverd tot moderne school van programmeeropleiding Codam. Architectenbureau OZ koos voor een vloer die afgewerkt werd met Eurocol 390 FloorColouring in de kleur White. ‘Het was de eerste keer dat we dit hebben voorgeschreven, maar het resultaat mag er zijn’, zegt architect Wouter Zaaijer.
Lees meer

‘Je kan zo’n emmer maar één keer omkiepen’

Freelance projectinrichter Ramon Konijnenberg heeft op zijn minst één eigenaardigheid te melden: ‘Tegelen of stofferen, daar vind ik niks aan. Ik maak vloeren met betonlook op basis van egaline en met BetonDesign.’
Lees meer

Ramon 2
van Geresteijn

‘Tegelzetten én BetonDesign, een mooie combinatie’

Hij was metselaar, maar leerde het vak van tegelzetter bij het aannemersbedrijf van zijn vader. ‘Ik ben een man van de praktijk’, zegt Rien van Geresteijn. ‘En ik ben ontzettend precies.’
Lees meer

‘Tegelzetten is een ambacht’

L. van der Wiel Totaalonderhoud renoveerde niet lang geleden een oude bakkerij in het centrum van Delft. Het pand was na de ingreep een meter breder en een meter dieper. ‘Je komt de gekste dingen tegen achter al die voorzetwandjes. Renovatie is specialistisch werk’, zegt Ralph Schmidt.
Lees meer

Van der Wiel 2
PAKO Vloeren 2

Patrick Koelemij: ‘De markt verandert. Mooi toch?’

In een kantoorpand in Alkmaar polijst Patrick Koelemij van PAKO Vloeren een vloertje dat is afgewerkt met Forbo Eurocol’s 390 FloorColouring. ‘Een mooie uitvinding’, zegt hij. ‘Een fractie van de prijs van een gietvloer en een uitstekend resultaat.’
Lees meer

VAB Afbouwgroep: ‘Eén partij is efficiënter’

Een afbouwbedrijf dat een compleet pakket kan leveren, is vandaag de dag populair bij de grotere aannemers. ‘Die willen niet anders’, zegt Evert Smit van VAB Afbouw uit Volendam. ‘Waarom? Ze willen zo min mogelijk partijen op de bouw.’
Lees meer

VAB Afbouw 2
Van Veen 2

‘Straks niet alleen tegels uitzoeken, maar meteen ook sanitair’

We hebben afgesproken in Sint Nicolaasga (Friesland) bij Tegelzetbedrijf en Tegelhandel Van Veen, waar de showroom op dit moment een metamorfose ondergaat. Straks rijden we ook nog naar Lemmer, voor wat live action bij een van de projecten. TCA Jurrie de Vries van Forbo Eurocol is er ook.
Lees meer

‘Welke lijm eronder zit, zal de klant worst zijn, maar boeit ons des te meer’

De projectinrichters van Thuisin Van Brederode uit Den Helder hebben het weleens makkelijker gehad dan hier, in dit hotel in hartje Den Burg op Texel. Toch installeren ze binnen no time alweer een LVT-vloer in een van de te renoveren kamers. Deze mannen zijn zichtbaar van alle markten thuis, net als de collega’s in thuishaven Den Helder die we later die dag zullen spreken.’
Lees meer

Relatie
Groot afbouw 2e

50 jaar verwerker en groothandel in één

Om vijf uur ’s ochtends gaan de deuren van GBM Bouwmaterialen in Volendam open. De busjes staan dan al in de rij voor het drive-through magazijn, waar alle producten liggen die je nodig hebt om met een klus te starten. ‘Deze regio is een Eurocol-bolwerk’, zegt algemeen directeur Paul Machielsen.
Lees meer

Jurry Projects, de oudste stoffeerder in een nieuwe jas

In 2012 zegden Jos Konings en Patrick Zandstra hun baan op en stapten in een nieuw avontuur. Ze kochten Jurry Terneuzen, de oudste stoffeerder van Nederland, vernieuwden de naam in Jurry Projects en waren van de ene op de andere dag ondernemers.
Lees meer

Jurry 2
Jan 2

Tegelzetter Jan van Houtum: ‘Elke opdracht heeft zijn eigen uitdaging’

Jan van Houtum wist al vroeg dat hij een kantoorbaan niet zag zitten. ‘Ik wil met mijn handen werken. Wij hadden thuis een architectenbureau, nog steeds trouwens, de bouw was altijd rondom het huis.’ Zeventien jaar geleden begon hij voor zichzelf.
Lees meer

‘Iedere tevreden klant is ambassadeur van je bedrijf’

Het is druk in de vrijstaande villa in een chic straatje in Nijmegen. Vakmannen lopen af en aan. Het is eigenlijk nog te vroeg in het proces om marmoleum te leggen. ‘Maar’, zegt woninginrichter André Marcusse op deze druilerige maandagmorgen, ‘de bewoners komen er zaterdag in. We doen nu de kamers, voor de gangen komen we nog terug.’
Lees meer

Marcusse
de bruin 2

Alfred de Bruin: ‘Goede tegelzetters zijn schaars’

Net buiten Badhoevedorp, vlak bij Schiphol, bouwt Corendon een enorm hotel. Meters maken voor de mannen van De Bruin Tegelwerken uit Stolwijk. ‘Ik vergelijk ons werk weleens met topsport’, zegt Alfred de Bruin. ‘Het proces is niet altijd even leuk, maar het gaat om het resultaat. Dat geeft voldoening.’
Lees meer

Vinke uit Beilen: ‘De projectmarkt neemt een vlucht’

Wie ‘Projecten’ aanklikt op de website van Vinke Beilen, leest onder andere over de balans tussen representativiteit en functionaliteit: een beter werkklimaat, een goede akoestiek en meer productiviteit. We gingen zelf eens kijken bij een mooi project van deze trouwe Eurocol-klant.
Lees meer

Vinke 2b
Puur 2b

‘Ik hou van BetonDesign’

Zijn bedrijf heet PUUR! Designvloeren. Een mooi no-nonsensewoord. ‘Geen bluf, met twee benen op de grond’, zegt Barend van Kooten. We zijn op bezoek in Veenendaal, waar het pand van PUUR! nog wordt verbouwd.
Lees meer

Danny Spaan: ‘Het hoeft niet alleen over werk te gaan’

Op een industrieterrein aan de rand van Geldrop staat het bedrijfspand van Spaan Projekten. Danny Spaan is druk. Hij heeft een uurtje tijd, want de agenda staat vol afspraken. De kern van de zaak: ‘Vloeren leggen, raambekleding, dat is wat we kunnen.’
Lees meer

Danny Spaan 2
Hornbach 2

Tegelzetters kunnen ook naar Hornbach

Steeds vaker vinden professionele verwerkers de weg naar een Hornbach-bouwmarkt. De megamarkten hebben een eigen ProfiService, zoals ze het noemen. Ook Forbo Eurocol is er ruim vertegenwoordigd.
Lees meer

‘BetonDesign op de wand, ik vind het fantastisch’

Ko de Koning was een van de eerste stukadoors in Nederland die BetonDesign op de muur smeerde in plaats van op de vloer. En dan ook nog in een badkamer. Over het resultaat is hij heel enthousiast. Hier is zijn verhaal.
Lees meer

Ko 2
Ton 1

‘Je moet een opdracht durven verliezen, om er één te kunnen winnen’

‘Er zitten twee mannetjes op mijn schouder, een verkoper en een ondernemer’, zegt Ton Gijsberts van TON Projectstoffering in Sint Oedenrode. Zijn zaak loopt al vijf jaar als een trein. ‘We gaan nu zelfs internationaal’, lacht hij.
Lees meer

Tegelzetter John van Vugt: ‘Ik doe het goed, of ik doe het niet’

Een tegelzetter die meer doet dan tegels zetten. Dat is John van Vugt. In de regio waar hij als zzp’er actief is – rond zijn woonplaats Rhoon, onder Rotterdam - heeft hij al heel wat keukens, toiletten en badkamers verbouwd.
Lees meer

John van Vught 2
Dave 0

Stoffeerder Dave Amweg: ‘Ik wil alles uit het vak halen’

‘When flooring becomes art’ is de slogan van Dave Amweg. We hebben afgesproken bij Health & Fit Sports in Monster, waar hij onlangs een prachtig logo in het linoleum aanbracht. Met de hand uitgesneden, een uiterst secuur werkje. ‘Dit is een ambacht’, zegt hij.
Lees meer

‘Door BetonDesign kwam Eurocol weer in beeld’

Wilfred Koek, eigenaar van Ter Horst Woondekor in Almelo, is er duidelijk over. ‘Ik was meteen enthousiast over BetonDesign. Zo zijn de banden met Eurocol weer aangetrokken.’
Lees meer

Ter Horst 0
Van beek 9

‘Eurocol-producten zijn gewoon een niveautje hoger’

Ze moesten ooit een wand betegelen met tegels van 75 kilo per stuk. Daryl Otten van Van Beek Tegelprojecten uit Barneveld vertelt hoe ze dat hebben gedaan. En u raadt het al: de lijm was van Forbo Eurocol.
Lees meer

‘Eigen Huis & Tuin was een mooi begin’

In een woonwijk in Leeuwarden staat de bus van stoffeerder Siep Venema. Marmoleum Thuis heet zijn bedrijf. In de lege woning staan de zakken 960 Europlan Super al klaar, Siep gaat vandaag egaliseren. ‘Ik doe het liefst particulier werk’, zegt hij.
Lees meer

siep 6
Van der Meer 5

Gespecialiseerde tegelzetters M. van der Meer & Zoon ‘Onze eigen mensen zorgen voor zekerheid’

‘Een paar jaar geleden zaten we regelmatig te wachten, nu staat de telefoon niet stil’, zegt Sander van der Meer. De markt trekt aan en het familiebedrijf, aannemers van tegelwerken en natuursteen, spint er garen bij.
Lees meer

‘Als je goed werk levert, gunnen mensen je een opdracht’

Op zijn 17de was Joris Veer klaar met zijn school, maar thuis zitten was geen optie. Hij ging aan de slag bij een stoffeerder. Voor zijn eerste klus lag hij op zijn knieën onder een bar. Op de rand van de crisis in 2008 besloot hij voor zichzelf te beginnen.
Lees meer

Joris Veer 2
Arjan Poelarends 4

Zzp’er Arjan Poelarends: ‘Met stofferen geboren’

‘Hoe moeilijker de klus, hoe mooier de uitdaging’, zegt woning- en projectstoffeerder Arjan Poelarends. We zitten aan tafel in een woning in Vroomshoop (OV) waar hij de laatste hand legt aan een pvc-vloer. ‘Gordijnen erin, vanmiddag om vijf uur ben ik klaar.’
Lees meer

Projectinrichting Lavoir: een beleving

Frans Lavoir, die een lange carrière als stoffeerder achter de rug heeft, startte zijn eigen bedrijf tien jaar geleden in Middelburg. Inmiddels heeft zijn zaak een naam hoog te houden als het gaat om het inrichten en stofferen van grote projecten, van kantoren tot vakantiewoningen, van zorginstellingen tot hotelkamers.
Lees meer

Lavoir 1
Van wanrooij 5

Van Wanrooij: een totaalformule

Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling uit Geffen bouwt al 45 jaar succesvolle woonprojecten en bedrijfsonroerend goed. Wie een huis koopt bij Van Wanrooij kan meteen een bezoek brengen aan de mooiste showroom op het gebied van keuken, tegels en sanitair: Van Wanrooij Warenhuys.
Lees meer

Master, flexibele totaalinrichters

Master Totaalinrichting uit Hoofddorp heeft alles om een ruimte in te richten. Van sportschool tot Rabobank en van theater tot hotel. Maar ook particulieren kunnen er hun gordijnen, jaloezieën of vloerbedekking uitzoeken, desgewenst met een eigen design. Voor het stofferen gebruikt Master Eurocol-producten. ‘Dat heeft vooral te maken met hun vertegenwoordiger.’
Lees meer

Master 3
vanderlaan 3

Van der Laan, stoffeerders anno 1911

‘We verlijmen al veertig jaar marmoleum. En al even lang doen we dit met Eurocol-producten’, zeggen Boudewijn en Jan Hein van der Laan. Zij zijn broers en de vierde generatie stoffeerders in het familiebedrijf in Assendelft.
Lees meer

Henk Ouwendorp, al dertig jaar tegelzetter

Henk Ouwendorp van Tegelzettersbedrijf Topteg uit Stroe zit dertig jaar in het vak. Het mooiste wat hij ooit tegelde, was een zwembad met een mozaïek van een walvis. Het gekste een kerk waar de grafstenen moesten worden verplaatst. En altijd staan er Eurocol-producten op het werk. ‘Het is betrouwbaar en sterk. Ik weet niet beter.’
lees meer

Henk Ouwendorp
BGI

BGI tegelt luxe hotel voor de Zuidas

Op het Gelderlandplein in Amsterdam wordt een voormalig kantoorpand omgebouwd tot luxe hotel. Kostbaar tegelwerk, bijzondere patronen, maar ook streng toezicht op topkwaliteit. BGI Tegelwerken uit Volendam heeft er tien weken lang een mooie klus aan.
Lees meer

3.000 m² vloer egaliseren op één dag

Vloerenspecialist M2 Vloeren uit Amersfoort is projectinrichter voor de woning- en utiliteitsbouw. Van hieruit ontwikkelde dit familiebedrijf zich tot specialist in egaliseren en het aanbrengen van gietvloeren. Met de eigen pomptruck kan men tot 3.000 m² op één dag aan. Sinds kort gebruikt men de primers en egalisatiemiddelen van Forbo Eurocol. Accountmanager en projectadviseur Wieger Kok legt uit waarom.
Lees meer

M2 vloeren
TGL 2

TGL houdt van tegels en Eurocol

Tino Vredenburg is eigenaar van TGL uit Wormer. Onder die naam runt hij een showroom en een tegelzetbedrijf. Hij zit nu vijftien jaar in het vak en door zijn uitstekende ervaringen met de producten van Forbo Eurocol is hij een fervent gebruiker. Zijn medewerkers hoeft hij ook niet met iets anders op pad te sturen.
Lees meer

Tegelzettersbedrijf J. van Vliet

Werken met eersteklas producten is voor Tegelzettersbedrijf J. van Vliet vanzelfsprekend. Net als open communiceren met de klant en leverancier.
Lees meer

van vliet
leiden

‘De service is geweldig’

Klant in beeld: Projectstoffering Leiden. Directeur-eigenaar Hans Appel koos drie jaar geleden tot volle tevredenheid voor Eurocol-producten.
Lees meer

Strategisch partnership met Raab Karcher

Forbo Eurocol is voor Raab Karcher een A-leverancier. Directeur Marketing en Inkoop Bernard Wessel vertelt waarom het merk Eurocol bij hen past.
Lees meer

Raab 1
de tombe

De Tombe en Karel: tegelzetters met passie

Tegelzetten doe je met veel vakmanschap maar vooral met liefde voor het vak. Mat de Tombe en Roel Karel uit Leiden weten er alles van.
Lees meer

Koninklijke groothandel Peitsman

Klanten die voor Eurocol-producten kiezen, blijven die keuze meestal trouw tot in lengte van dagen. Koninklijke groothandel Peitsman legt uit waarom.
Lees meer

peitsman
CRH

CRH Bouwmaterialenhandel kiest bewust voor decentralisatie

CRH voert het A-merk Eurocol al vele jaren in zijn assortiment. Vanwege de kwaliteit, de persoonlijke ondersteuning en oplossend vermogen.
Lees meer

Knap Transportgroep uit Wormerveer

Forbo Eurocol kiest zijn partners met zorg uit. Een goed voorbeeld is Knap Transport, dat al tientallen jaren Eurocol-producten vervoert.
Lees meer

knap
Zeeboer

Informatietechnisch adviesbureau ZeeBoer

Forbo Eurocol werkt samen met leveranciers die Eurocol-klanten een meerwaarde bieden. Zoals de bestekservice en apps van adviesbureau Zeeboer.
Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Inschrijving nieuwsbrief

Meld u nu hier aan en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Forbo Eurocol.

Opmerking over gegevensbescherming
Wij verwerken uw gegevens uitsluitend voor het doel dat voor u herkenbaar is op het moment van de gegevensoverdracht aan ons. Voor de verwerking van gegevens schakelen we deels externe dienstverleners in, zowel uit binnen- als buitenland. Voor meer informatie over de gegevensbescherming bij Forbo en over uw rechten als betrokkene: zie onze Privacyverklaring.

35 jaar Eurovisie

Eurovisie bestaat 35 jaar.

Om die Reden is de september-editie éénmalig in een feestelijk jasje gestoken. Met een speciale vormgeving en met meer artikelen dan u van ons gewend bent.

Ga via deze link naar 35 jaar Eurovisie.

35 jaar Eurovisie