Choose your country

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Eurovisie

Het nieuwsmagazine van Forbo Eurocol met productnieuws en tips

Eurovisie

‘Iedere tevreden klant is ambassadeur van je bedrijf’

Het is druk in de vrijstaande villa in een chic straatje in Nijmegen. Vakmannen lopen af en aan. Het is eigenlijk nog te vroeg in het proces om marmoleum te leggen. ‘Maar’, zegt woninginrichter André Marcusse op deze druilerige maandagmorgen, ‘de bewoners komen er zaterdag in. We doen nu de kamers, voor de gangen komen we nog terug.’
Lees meer

Marcusse 1
Evert 1

FloorColouring frisse eyecatcher in rijwielshowroom Krommenie

3 mei 2017 werd een zwarte dag in het ruim 40-jarig bestaan van Rijwielhandel Evert Bruyns in Krommenie. Een brand legde ‘s avonds de werkplaats en het magazijn volledig in de as en de showroom verdween onder een grauwe deken van rook-, roet- en waterschade. Een halfjaar later zie je daar niets meer van terug, mede dankzij een fraaie FloorColouring-vloer als frisse eyecatcher.
Lees meer

705 Speciaallijm: zo speciaal dat je het haast gewoon zou vinden

‘Voor elke klus een geschikte poedertegellijm’: met die typering is de 705 Speciaallijm van Forbo Eurocol al ruim 25 jaar een begrip onder tegelzetters. In 2017 was ‘de 705’ zelfs het best verkochte Eurocol-product. Wat maakt deze lijm toch zo populair en bijzonder?
Lees meer

705 1e
vraag van de maand december

De vraag van de maand december

De vraag van de maand wordt deze keer beantwoord door Technisch-commercieel adviseur René van Zon: hoe verwerk je voegmateriaal met zo min mogelijk risico van verkleuring?
Lees meer

Koud of warm? Lees eerst deze 5 tips voor u gaat egaliseren

Tijdens deze koude maanden is het oppassen geblazen bij het verwerken van onze producten. Zoals het egaliseren met 920 Europlan Alphy. Voor een optimaal resultaat is het bijvoorbeeld belangrijk om de juiste temperatuur aan te houden. We geven 5 tips voor een resultaat om trots op te zijn.
Lees meer

5 tips 920 1e

Producten

705 Speciaallijm: zo speciaal dat je het haast gewoon zou vinden

‘Voor elke klus een geschikte poedertegellijm’: met die typering is de 705 Speciaallijm van Forbo Eurocol al ruim 25 jaar een begrip onder tegelzetters. In 2017 was ‘de 705’ zelfs het best verkochte Eurocol-product. Wat maakt deze lijm toch zo populair en bijzonder?
Lees meer

705 2
Stofarme poederproducten

Stofarme Eurocol-producten: dat werkt een stuk gezonder!

Op 26 september 2017 publiceerde Cobouw een interessant artikel over het uitbannen van kankerverwekkende stoffen in de bouw. Dit naar aanleiding van een publicatie van TNO over dit onderwerp. Belangrijk, vindt ook Forbo Eurocol, wat tot uitdrukking komt in ons uitgebreide assortiment stofarme, gebruiksvriendelijke poederproducten.
Lees meer

358 ToolCleaner: schoon gereedschap is het halve werk!

Om altijd over schoon LiquidDesign-gereedschap te kunnen beschikken, introduceert Forbo Eurocol de 358 ToolCleaner. Dit reinigingsmiddel maakt gereedschap - direct na verwerking van LiquidDesign - weer zo goed als nieuw. Ook prima geschikt voor het verwijderen van andere industriële vervuiling.
Lees meer

358 2b
881 2b

Nieuwe kit op het schap: 881 Euroseal PU-tweecomponentenkit

Forbo Eurocol heeft zijn assortiment kitten uitgebreid en verrijkt met een nieuwe, hoogwaardige tweecomponentenkit, speciaal voor het waterdicht afkitten van drains en afvoerputten in tegelvloeren. Deze 881 Euroseal PU-kit blinkt uit door zijn superieure hechting op rvs, pvc, kunststof en tegels.
Lees meer

390 FloorColouring zet egalisatie er mooi gekleurd op

Opnieuw verrast Forbo Eurocol de markt met een innovatief Eurocol-product voor een unieke vloerafwerking: 390 FloorColouring. Een pigmentatiepoeder dat je mengt door het egalisatiemiddel, voor een vloer met een bijzondere betonlook.
Lees meer

390 2e
950 2e

Een kilo die er niet ingaat, hoef je ook niet te dragen

Veel verwerkers kiezen bijna als vanzelfsprekend voor de Eurocol-egalisatiemiddelen 960, 975 of 990 en bij anhydriet voor de 920. Toch zien ze daarbij een veelzijdig alternatief vaak over het hoofd: de 950 Europlan Easylight. Een lichtgewicht egalisatiemiddel met verrassend veel voordelen.
Lees meer

Nieuw: de zwartste voeg van Forbo Eurocol!

Met de nieuwe 712 Eurocolour Wood WD in de kleur Graphite breidt Forbo Eurocol het aanbod voegmiddelen verder uit. De kleur is bijzonder, net als de samenstelling en arbovriendelijke mengmethode.
Lees meer

712 1 en 2
Digitale mappen 2

Digitale Eurocol-productinfo maakt mappen overbodig

Zoals bij de meesten van u bekend, worden de gedrukte productinformatiemappen van Forbo Eurocol niet langer uitgegeven. De digitale informatie op de website en in onze Eurocol-apps is echter altijd up-to-date.
Lees meer

Enthousiaste reacties op eerste LiquidDesign-training

Voor de nieuwe Eurocol-vloerafwerking LiquidDesign bestaat in de markt veel belangstelling. Logisch dus dat de eerste LiquidDesign-training op 3 maart druk werd bezocht.
Lees meer

LD training 2
liquiddesign 7

Succesvolle marktintroductie LiquidDesign

Deze maand februari staat in het teken van de marktintroductie van de innovatieve vloerafwerking LiquidDesign. Na het eerdere succes van BetonDesign, zet Forbo Eurocol hiermee opnieuw een belangrijke stap in het marktsegment van de vloerafwerking. Speciaal voor deze ‘New Business’-activiteiten werd de buitendienst versterkt door de komst van twee vakvrouwen: Linda Wijnands en Petra Biemans, voor de regio’s Noord en Zuid. In deze Eurovisie stellen zij zich aan u voor.
Lees meer

Nieuwe Eurocol-wandegalisatie: 955 Wandostuc

Forbo Eurocol biedt u graag een ruim aanbod bij uw keuze van producten. Immers, uw projecten zijn nooit hetzelfde. De aantallen vierkante meters, de ondergrond en de werkomstandigheden kunnen verschillen. Forbo Eurocol heeft de 955 Wandostuc ontwikkeld. Dit product is geïntroduceerd op de BouwBeurs 2017 in Utrecht.
Lees meer

955 Wandostuc 2
LVT lijm 0

Welke Eurocol-lijm gebruik je voor LVT en pvc?

Voor de optimale verwerking van LVT-stroken en -tegels en pvc-vloerbedekking heeft Forbo Eurocol diverse uitstekende lijmen in het programma. Veelgebruikte Eurocol-lijmen zijn de 543, 540, 640 en 646. Daarnaast is er ook nog de 140 Euromix PU voor heavy duty toepassingen. Maar welke lijm gebruik je nu voor welk project?
Lees meer

716 Eurodur HP: plezierig alternatief voor epoxyvoegen

Er zijn veel goede Eurocol-producten waar klanten al jarenlang met veel plezier mee werken, zodat ze bijna vanzelfsprekend lijken. Toch zit daar vaak een hele geschiedenis achter. Neem het Eurocol-voegmiddel 716 Eurodur HP. Al jaren een vaste waarde voor de meeste tegelzetters en tegelijk een technisch hoogstandje van onze productontwikkelaars.
Lees meer

716 Eurodor HP
liquiddesign 7

Veel animo voor LiquidDesign elastische vloerafwerking

Na enkele geslaagde proefprojecten, vormde ARCHITECT@WORK in Ahoy Rotterdam in september het podium voor de officiële productpresentatie van LiquidDesign. En met succes. De aanwezige architecten en projectinrichters toonden zich bijzonder enthousiast over de vele voordelen van deze nieuwe elastische vloerafwerking van Forbo Eurocol.
Lees meer

Nieuw voegmiddel voor keramisch parket: 712 Eurocolour Wood WD

Keramisch parket wordt steeds populairder, als alternatief voor een houten parketvloer. Speciaal daarvoor is nu een nieuw Eurocol-voegmiddel leverbaar, voor een natuurgetrouw resultaat!
Lees meer

712 Silver
BD film

Zien is kunnen: bekijk de nieuwe BetonDesign-instructiefilms!

Of je nu al eens hebt deelgenomen aan een BetonDesign-training, of al diverse BetonDesign-projecten hebt opgeleverd: de nieuwe instructiefilms van Forbo Eurocol zetten de puntjes nog eens duidelijk op de i. In drie korte films toont verwerkingstechnicus Marco Wouda hoe je snel en eenvoudig het mooiste resultaat bereikt, compleet met tips & tricks.
Lees meer

055 Eurodicht: waardevolle toevoeging aan cementmortels

Sommige Eurocol-producten zijn zo ingeburgerd, dat je ze bijna zou vergeten. Neem de 055 Eurodicht kunstharsdispersie. Al jaren in ons assortiment en een vaste waarde voor veel tegelzetbedrijven. Vanwege zijn uitstekende hechtingsverbeterende en waterafwijzende eigenschappen voor cementmortels en tegelwerk, vooral bij tegels met een zeer lage vochtopname. Tijd voor een hernieuwde kennismaking!
Lees meer

055 Eurodicht 2
312 BetonDesign Conditioner

Met de 312 Conditioner houd je BetonDesign in nieuwstaat

Wat mooi is, moet mooi blijven, dat geldt ook voor BetonDesign. Deze fraaie betonlook-afwerking van Forbo Eurocol kan tegen een stootje, maar vergt uiteraard ook onderhoud. Om een BetonDesign-vloer of andere toepassing optimaal te reinigen, met behoud en bescherming van de betonlook, ontwikkelde Forbo Eurocol de 312 Conditioner.
Lees meer

Twee nieuwe kleuren in het Eurocol-voegenassortiment

De ontwikkelingen in tegels staan nooit stil. Nieuwe materialen, wisselende formaten, maar ook steeds nieuwe kleuren. Forbo Eurocol speelt hierop in met voegkleuren die hierbij passen. Logisch dus, dat toen tegelleverancier Mosa aangaf nog een paar ‘tussenkleuren’ in het Eurocol-assortiment te kunnen gebruiken, de productontwikkelaars van Forbo Eurocol aan de slag gingen.
Lees meer

Mosa 1
Waterdoseermeter 1

Maakt de waterdoseermeter waar wat hij belooft?

In 2015 introduceerde Forbo Eurocol de waterdoseermeter als het ei van Columbus. Door het instellen van het gewenste doorstroomvolume en één druk op de knop pas je er de exacte hoeveelheid water mee af. Vooraf uitgebreid beproefd, getest en goed bevonden, maar vinden onze klanten dat ook? Tijd voor een vergelijkend warenonderzoek!
Lees meer

Leef je uit met BetonDesign!

Met BetonDesign kun je als verwerker letterlijk alle kanten op. Het werd geïntroduceerd als onderscheidende afwerking voor vloer en wand, met een stijlvolle, industriële uitstraling. Intussen worden ook andere toepassingen bedacht, zoals het afwerken van trappen en meubels. Voor Eurovisie vertellen verwerkers over hun ervaringen en ideeën.
Lees meer

BetonDesign tips 1
vochtschermen 3

Tijd is geld, maar vaak ook: vocht!

Tijd is geld in de bouw, dus wordt er alles aan gedaan om de bouwtijd van een woning of utiliteitsgebouw te bekorten. Hierdoor zit er steeds minder tijd tussen de ruwbouw- en afbouwfase. Gunstig voor de bouwkosten maar met het risico van restvocht, wat technische problemen kan geven bij het afwerken van de vloer. Een goed vochtscherm biedt dan vaak uitkomst.
Lees meer

646 Eurostar Premium: dé lijm voor Marmoleum Modular en LVT

Speciaal voor het verlijmen van Marmoleum Modular-tegels van Forbo Flooring ontwikkelde Forbo Eurocol de 646 Eurostar Premium. Een door Forbo Flooring in de Verenigde Staten bedachte lijmtechniek met een gesloten lijmbed vormde hiervoor de basis. Extra voordeel: de 646 is ook bij uitstek geschikt voor het verlijmen van grotere LVT-stroken.
Lees meer

646 Eurostar Premium 1e
anhydriet 2

Anhydrietvloeren? Kies de juiste producten en werkwijze

Calciumgebonden gietvloeren (anhydrietvloeren) moeten vaak tweemaal worden geprimed om een olifantshuideffect in de egalisatielaag te voorkomen. Echter niet met de 043 Europrimer Alphy, speciaal ontwikkeld voor sterk zuigende ondergronden. Hiermee kan al na één laag primer probleemloos worden geëgaliseerd en dit bespaart u tijd en kosten.
Lees meer

EC1 PLUS voor schone binnenlucht

Producten als verf, lijm en vloerbedekking kunnen emissies veroorzaken die de lucht binnen een gebouw verontreinigen en schade kunnen toebrengen aan de gezondheid. Ook u heeft hier dagelijks mee te maken. Daarom werkt Forbo Eurocol voortdurend aan het terugdringen van emissies volgens de EMICODE®-normering.
Lees meer

breaam
watergedragen producten

Watergedragen producten zijn prachtig, maar…

Veel producten, ook pastalijmen van Forbo Eurocol, zijn tegenwoordig op waterbasis. Dat is een stuk gezonder dan oplosmiddelen, maar ook bij watergedragen producten moet je met bepaalde dingen rekening houden.
Lees meer

Kitten op kleur: Eurocol 880 Euroseal Silicone

Voegmiddelen zijn er in diverse soorten en kleuren en bepalen voor een belangrijk deel de uitstraling van het tegelwerk. Daarom levert Forbo Eurocol hoogwaardige kitten die qua kleur mooi matchen met de cementgebonden 706 Speciaalvoeg WD en 717 Eurofine WD.
lees meer

880 Euroseal Silicone
waterdoseermeter 2

Nieuw: altijd de juiste mengverhouding dankzij de Eurocol-waterdoseermeter

Voor het in de exacte mengverhouding aanmaken van een egalisatiemiddel of ander poederproduct introduceert Forbo Eurocol een oplossing die geniaal is in eenvoud: de waterdoseermeter. Dit betekent: nooit meer te veel of te weinig water in de mengkuip en bovendien tijdwinst.
Lees meer

Nieuw voor BetonDesign: 311 TopCoat 2-componentenlak

Naast het bestaande aflaksysteem voor BetonDesign, de combinatie 300 BaseCoat en 310 FinishCoat, is er nu ook een krachtige 2-componentenaflaksysteem voor heavy duty-toepassingen. Eenvoudig in gebruik, voor een duurzame afwerking met een fraaie zijdematte uitstraling.
Lees meer

311
706 WD 2,5 kg verpakking

Nieuw: 706 WD nu ook in 2,5 kg-verpakking

706 Speciaalvoeg WD is er binnenkort ook in een 2,5 kg-verpakking, geleverd in dozen van 10 stuks. Een welkome aanvulling voor dit veelgebruikte Eurocol-voegproduct, ook leverbaar in zakken van 23 kg en 5 x 5 kg-dozen. Tegelijk verdwijnt per augustus/september de 698 Tegelvoeg uit het Eurocol-assortiment, want de klant kiest steeds vaker al standaard voor de 706 Speciaalvoeg WD of 717 Eurofine WD.
Lees meer

Nieuw: 950 Europlan Easylight

Ideaal egalisatiemiddel voor renovatie en scheepsbouw

Forbo Eurocol introduceert een nieuw lichtgewicht en emissie- en stofarm egalisatiemiddel: 950 Europlan Easylight. Ideaal voor het egaliseren van cementgebonden of andere steenachtige ondervloeren én constructies met houten platen of cementvezelplaten. Hiermee is het een ideaal egalisatiemiddel voor renovatiepanden met houten vloerconstructies, maar ook voor toepassing op schepen, waar iedere kilogram telt.
Lees meer

950
043

Slechts éénmaal voorstrijken op anhydrietvloeren

043 Europrimer Alphy

Door hun zuigende werking moesten anhydriet-dekvloeren tot voor kort meestal tweemaal worden voorgestreken voordat ze konden worden afgewerkt. Dat is nu verleden tijd want dankzij 043 Europrimer Alphy is één laag primer voortaan voldoende. Dit betekent: minder materiaal, minder tijd en minder kosten. Pure winst voor de verwerker én de klant.
Lees meer

Stofarme en oplosmiddelvrije Eurocol-producten

De gezondheid van de verwerker speelt een belangrijke rol bij ieder Eurocol-product. Daarom zijn deze oplosmiddelvrij en steeds vaker stofarm.
Lees meer

web 682
014

014 Euroclean is biologisch afbreekbaar

Het veelgebruikte Eurocol reinigings- en ontvettingsmiddel werd onlangs verbeterd. Nu het ook biologisch afbreekbaar is, draagt het voortaan het eco-logo.
Lees meer

Toolbox en trainingen voor BetonDesign

BetonDesign is in korte tijd populair geworden onder architecten en verwerkers. De verwerking wordt nog eenvoudiger met de speciale toolbox en vanaf heden zijn er ook trainingen te volgen.
Lees meer

vloer betondesign
duurzame verpakking

Duurzame verpakkingen

In mei 2015 is de volledige Eurocol-verpakkingslijn duurzaam. Deze overgang valt samen met de Eurocol-rebranding en de invoering van kleurcodering per productgroep.
Lees meer

646 Eurostar Premium: nieuwe vloerbedekkingslijm voor stroken en tegels

Vloerbedekking in tegels en stroken wint snel aan populariteit. Omdat aan de verwerking andere eisen worden gesteld dan aan het leggen van vloerbedekking in banen, zijn er speciale typen lijm nodig om een goede installatie te garanderen. Zoals de nieuwe 646 Eurostar Premium.
Lees meer

646
923 silo

923 Europlan Extreme

De weg naar een nieuw Eurocol-product is er vaak een vol hindernissen. Zo ook met het veelgebruikte egalisatiemiddel 923 Europlan Extreme.
Lees meer

706 speciaalvoeg WD nu ook stofarm

Sinds juni 2014 wordt 706 speciaalvoeg WD voortaan in stofarme uitvoering geleverd.
Lees meer

vieze tegels

Tips

Koud of warm? Lees eerst deze 5 tips voor u gaat egaliseren

Tijdens deze koude maanden is het oppassen geblazen bij het verwerken van onze producten. Zoals het egaliseren met 920 Europlan Alphy. Voor een optimaal resultaat is het bijvoorbeeld belangrijk om de juiste temperatuur aan te houden. We geven 5 tips voor een resultaat om trots op te zijn.
Lees meer

5 tips 920 2
5 tips LiquidDesign 2

Mooi project met LiquidDesign? Lees eerst deze 5 tips!

Naar de vele inschrijvingen te oordelen voor de producttrainingen van Forbo Eurcocol, is LiquidDesign een groot succes. Dit wordt bevestigd door de fraaie projecten die overal in het land opduiken. Is LiquidDesign aanbrengen lastig? Niet als je volgens deze 5 stappen te werk gaat.
Lees meer

820 Dim Floor voorkomt gehakketak bij harde vloerafwerkingen

Je zult er maar onder komen te wonen: die struise dame met haar stilettohakken en een voorliefde voor plavuizen! Forbo Eurocol biedt dé oplossing tegen geluidsoverlast met Dim Floor. Een ondervloersysteem van slechts 4 mm dik, dat contactgeluid aanmerkelijk reduceert. Zo installeer je het!
Lees meer

820 hoge hakken
vraag van de maand 2b

Dauw is een prachtig natuurverschijnsel, maar niet op je vloer!

De beste resultaten bij de toepassing van Eurocol-producten bereik je bij ideale verwerkingsomstandigheden. Een belangrijke factor hierbij is het zogeheten dauwpunt. Wat is het ook weer precies en waar moet je zoal rekening mee houden? 5 tips!
Lees meer

In 5 stappen naar de perfecte kitvoeg

Het lijkt zo simpel, maar toch komt er nog heel wat bij kijken om een goede, strakke en duurzame kitvoeg aan te brengen. Met de 880 Euroseal Silicone van Forbo Eurocol maak je de mooiste kitvoegen, maar werk dan wel volgens deze 5 tips!
Lees meer

880 2e
Grootformaattegels

Grootformaattegels verlijm je soepel met deze 5 tips

Op het project van BGI Tegelwerken voor Holland Casino in deze editie werden grootformaattegels toegepast. Een lastige klus? Met deze 5 tips ga je altijd resultaatgericht te werk!
Lees meer

5 tips voor een perfect betegeld balkon of terras

Tegelwerk is de meest gebruikte afwerking van een balkon of terras. Vocht- en vorstbestendigheid zijn de voorwaarden voor jarenlang plezier. Zó pak je dit goed aan!
Lees meer

5 tips terras 2
tegels over tegel 0

5 tips: tegelen over tegels doe je zo!

Gedateerd of beschadigd tegelwerk kun je slopen en vervangen, maar als de hechting nog goed is, kun je er ook prima overheen tegelen. Wel eerst even deze tips lezen!
Lees meer

Zo maak je de perfecte vloer met vloerverwarming

Of je een vloer nu afwerkt met tegels of met een vloerbedekking: voor sommige verwerkers blijkt het werken met vloerverwarming in de praktijk een heet hangijzer. Want hoe zit het met de dekking, hechting en droging? Welke producten moet je eigenlijk gebruiken? Vloerwarming met krimp en uitzetting: dat is toch vrágen om problemen? Toch is er geen reden tot zorg, zolang je maar de juiste stappen opvolgt. Op de website van Forbo Eurocol staan 5 handige tips voor de afwerking van vloeren met vloerverwarming, inclusief een duidelijk opstartprotocol.
Lees meer

5 tips vloerverwarming
5 tips glas 0

Glasmozaïek verlijmen: een secuur werkje!

Met glasmozaïek kun je prachtige resultaten bereiken, maar sommige tegelzetters branden er liever hun vingers niet aan. ‘Die vrees is nergens voor nodig’, vindt Ton Lonis, tegelzetter bij Wout’s Tegelhandel in Amsterdam, ‘als je maar secuur te werk gaat.’ Voor deze Eurovisie komen de 5 tips van deze man uit de praktijk, voor een prachtig resultaat in glasmozaïek!
Lees meer

Zo maak je optimaal gebruik van de Eurocol-apps

Ze zijn er alweer een poosje, de handige Eurocol-apps voor Vloer- en Tegeltechniek voor smartphone, tablet of laptop. Een handige, digitale vraagbaak, of je nu op een project aan het werk bent of ’s avonds thuis zit op de bank: je beschikt 24/7 over advies op maat. Aan de hand van 5 tips zetten we de belangrijkste functies nog eens op een rijtje.
Lees meer

App Marco
5 tips parketvloer 1

5 tips voor een parketvloer met Eurocol-producten

In oktober introduceerde Forbo Eurocol een compleet assortiment Eurocol-parketlijm, -parketlak en onderhoudsmiddelen. Een goede gelegenheid om nog eens in 5 tips op een rijtje te zetten hoe je te werk gaat bij het installeren van een parketvloer.
Lees meer

Tegelwerk voor zwembad of wellness? Check eerst deze 5 tips!

Soms blijken tegelzetters wat huiverig voor het betegelen van een zwembad of wellnessruimte. Angst voor lekkage of loslatende tegels kan hen zelfs doen besluiten een opdracht niet aan te nemen. Dat is jammer, want met de juiste voorbereiding, Eurocol-producten en werkwijze slaagt elk ‘vochtig’ project!
Lees meer

5 tips  6
egaliseren hout

Houten vloer egaliseren? Succes verzekerd met deze 5 tips!

Egaliseren is de beste voorbereiding voor een mooie vlakke tegelvloer of vloerbedekking. Maar hoe zat het ook al weer met het egaliseren van een houten vloer? Met deze 5 tips leg je de perfecte basis voor elk geslaagd project!
Lees meer

Voegverkleuring? Met deze 5 tips houd je eer van je werk!

Een fraaie voeg is de finishing touch van elk tegelwerk. Grootformaatttegels, mozaïek, natuursteen: pas na het voegen gaat een tegelvloer of -wand echt ‘spreken’. Maar wat nu als de voeg vlekkerig opdroogt? Of als er na enige tijd verkleuring optreedt? Vooral bij het aanbrengen van een donkere voeg is extra aandacht geboden. Lees onze 5 voegtips voor een perfect resultaat!
Lees meer

voegverkleuring 2
Egaliseren tips

Egaliseren doe je zo! 5 tips voor een topresultaat

Met de stofarme egalisatiemiddelen van Forbo Eurocol maakt iedere vakman een vloer als een balzaal. Tref wel altijd de nodige voorbereidingen, want een strak eindresultaat begint aan de basis. De Eurocol-egalisatiemiddelen 925 Europlan Alphy Direct, 990 Europlan Direct en 991 Europlan Direct Rapid kunnen direct worden toegepast, zonder voorstrijkmiddel. Onder diverse omstandigheden is het echter verstandig of zelfs noodzakelijk om wél een primer te gebruiken of te kiezen voor een andere voorbehandeling van de ondervloer. Deze 5 tips wijzen je de weg.
Lees meer

BetonDesign over bestaand tegelwerk: zo doe je dat!

U kent ze wel: bestaande tegelwanden of –vloeren die nog prima van kwaliteit zijn, maar met een kleur en uitstraling die niet meer van deze tijd zijn. Eroverheen tegelen kan, maar is vaak kostbaar en een behoorlijke klus. Weleens aan BetonDesign gedacht als frisse make-over? Met deze 5 tips geef je oud tegelwerk een geheel nieuw gezicht met een fraaie betonlook!
Lees meer

BetonDesign over tegels
tips stofarm 1

Zo blijf je stof eenvoudig de baas!

De fijnste stofdeeltjes in de lucht vormen het grootste gezondheidsrisico voor mensen die zich in deze omgeving bevinden. Daarom zijn intussen alle Eurocol-egalisatiemiddelen en veel cementgebonden Eurocol-lijmen en -voegproducten stofarm. Voor een zo gezond mogelijke werkomgeving hebben wij bovendien 5 handige verwerkingstips.
Lees meer

5 tips voor grootformaattegels

Op grote tegelprojecten, maar ook thuis in de badkamer, wordt steeds vaker gewerkt met grootformaat tegels, zowel keramisch als natuursteen. Het resultaat straalt klasse en allure uit, mits de tegels op de juiste wijze worden verwerkt.
Lees meer

grootformaat tegels
volle voeg 1

5 tips voor een sterke, egale, volle voeg

Voegwerk is niet alleen gezichtsbepalend voor het eindresultaat van elke tegelklus, samen met de kitvoeg vormt het ook de eerste waterkering. Alle reden dus om nog eens de aandacht te vestigen op de beste techniek voor een goede, volle voeg.
Lees meer

Zo lak je BetonDesign af in 5 stappen

Goed aflakken van BetonDesign bepaalt mede het eindresultaat van BetonDesign. Met deze 5 tips zetten we de verwerkingsstappen nog eens op een rijtje, voor een mooie finishing touch.
Lees meer

5 tips lakken
5 tips voegen

5 tips: welke voeg en wanneer?

Ook weleens gedacht: ‘Hoe zat het ook weer? Welke voeg moet ik gebruiken?’ Met deze 5 tips kies je altijd het juiste voegmiddel met bijpassende verwerkingsmethodiek.
lees meer

Met deze 5 tips slaagt elke LVT-vloer!

Met LVT-stroken of -tegels installeer je een fraaie, decoratieve vloer in elke omgeving. Volg je de volgende tips consequent op, dan bereik je altijd een perfect resultaat.
Lees meer

LVT installeren
BetonDesign 5 tips

5 verwerkingstips voor BetonDesign

BetonDesign is een afwerklaag van 1 tot 1,5 mm dik die niet te onderscheiden is van een betonvloer. En dat is precies waarvoor het ontwikkeld is door Forbo Eurocol. Een supersterke afwerking, stofvrij, slijtvast en vuilbestendig. En behalve voor vloeren ook prima toe te passen op wanden. Verwerkingstechnicus Marco Wouda legt in vijf tips uit hoe je met BetonDesign het beste resultaat bereikt.
Lees meer

Vijf verwerkingstips voor de 646

Het verwerken van pvc-stroken, rubber tegels en linoleumtegels lijkt eenvoudig, zeker met de 646 Eurostar Premium, een zeer emissiearme en vochtbestendige vloerbedekkingslijm. Maar uiteraard hangt een optimaal resultaat samen met een goede verwerking en het gebruik van de juiste hulpmiddelen. Product Manager Jan Willem van Laar geeft vijf tips om het beste resultaat te bereiken.
Lees meer

646
egaliseren vloer

Eurocol-producten verwerken bij hoge temperaturen

Wim de Pee, Technisch-commercieel adviseur bij Eurocol, geeft vijf handige tips voor goede verwerking van Eurocol-producten in de warme zomermaanden.
Lees meer

Wintertips

Temperaturen zakken alweer onder het vriespunt. Hoogste tijd om even stil te staan bij het goed bewaren en verwerken van Eurocol-producten onder koude omstandigheden.
Lees meer

Wintertips
hans meelker

Tips pastategellijmen

Technisch commercieel adviseur Hans Meelker, geeft vijf tips voor een goede toepassing van pastalijm, bij zomerse temperaturen en in het algemeen.
Lees meer

Terrastips

Om straks lekker van je terras te genieten, kun je er maar beter vóór de eerste lentezon mee klaar zijn. 5 tips voor een vakkundige aanleg, ook tijdens de wintermaanden.
Lees meer

andre sikking
kennis is macht

Kennis is macht

Goede verwerkingsinstructies dragen bij aan het resultaat. Sales Manager Tegeltechniek René de Jong geeft tips voor nog meer nuttige informatie.
Lees meer

Stofferen als passie

Een goede stoffeerder ben je niet zomaar, de fijne kneepjes leer je in de praktijk. Henk Land vertelt er graag over, met passie voor zijn vak.
Lees meer

stofferen

Projecten

FloorColouring frisse eyecatcher in rijwielshowroom Krommenie

3 mei 2017 werd een zwarte dag in het ruim 40-jarig bestaan van Rijwielhandel Evert Bruyns in Krommenie. Een brand legde ‘s avonds de werkplaats en het magazijn volledig in de as en de showroom verdween onder een grauwe deken van rook-, roet- en waterschade. Een halfjaar later zie je daar niets meer van terug, mede dankzij een fraaie FloorColouring-vloer als frisse eyecatcher.
Lees meer

Evert 2
Hoogezand 2

682 Majolicol in aardschokbestendige nul-op-de-meterwoningen

In Hoogezand werden eind oktober 23 bijzondere woningen opgeleverd. Type ‘nul-op-de-meter’ en bovendien aardschokbestendig. Het tegelwerk werd onder andere uitgevoerd met 682 Majolicol, de blijvend flexibele Eurocol-pastategellijm die wel tegen een stootje kan.
Lees meer

900 m² LiquidDesign bij VDL in Almelo

LiquidDesign wint snel aan populariteit. Dat merkt ook Wilfred Koek, eigenaar van Ter Horst Woondekor in Almelo. Sinds hij het bedrijfsrestaurant van 900 m² bij VDL Enabling Technologies Group Almelo met LiquidDesign afwerkte, blijven de orders binnenstromen.
Lees meer

VDL 2b
Zaventum 2b

Fraaie binnenkomer in Zaventem: gerenoveerde entree met BetonDesign

BetonDesign is niet alleen populair onder Nederlandse architecten, opdrachtgevers, project- en woninginrichters. Sinds de introductie op de Belgische markt wordt ook bij onze zuiderburen het ene na het andere fraaie BetonDesign-project opgeleverd. Zoals de renovatie van kantorencomplex ‘Aramis’ te Zaventem bij Brussel.
Lees meer

Renovatie fietstunnel met blijvend flexibele 682 Majolicol

Jarenlang in weer en wind. Tel daar de voortdurende trillingen van passerende treinen bij op en je hebt een probleem. De losrakende tegels van fietstunnel Vlierweg in Houten waren hoognodig aan vervanging toe. Tegelzettersbedrijf R. van Putten zorgde voor een blijvend flexibele oplossing, met 682 Majolicol en 716 Eurodur HP.
Lees meer

Fietstunnel Houten 2
Holland Casino 2

‘Waarom Eurocol? Het moet in één keer goed!’

Eind april werd in Rotterdam het volledig gerenoveerde en verbouwde Holland Casino aan het Weena opgeleverd. BGI tegelwerken uit Volendam had er ruim een jaar een mooi project aan, met onder meer het verlijmen van grootformaattegels en Kerlite-vloer- en wandplaten.
Lees meer

6 pallets Eurocol-producten voor een perfect vlakke ondervloer

Bij het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) in Nijmegen wordt een voormalig rouwcentrum omgebouwd tot nieuwe poliklinische afdelingen. Voordat Damen Vloeren de vloeren kan afwerken, gaat er eerst heel wat reparatiemortel en egaliseermiddel overheen.
Lees meer

Canisius 1 en 2
Kwakman 3

Wonen in de kerk

In de Amsterdamse wijk Bos en Lommer wordt de Evangelisch-Lutherse Augustanakerk getransformeerd tot ‘Augustanahof’, met 16 appartementen voor leden van de kerkgemeenschap. Kwakman Tegelwerken uit Volendam verzorgt er het tegelwerk, met Eurocol-producten.
Lees meer

Renovatie Center Parcs Port Zélande loopt als een trein

430 recreatiewoningen renoveren in een vakantiepark dat geopend moet blijven voor de gasten, die daar geen hinder van mogen ondervinden. Dan moet het project ook nog eens binnen een halfjaar zijn afgerond, waarbij alle partijen in het renovatieproces naadloos op elkaar moeten aansluiten. Ga er maar aan staan! Toch loopt het allemaal gesmeerd in Port Zélande in het Zeeuwse Ouddorp, een van de vakantieparken van Center Parcs. Bouwcenter Filippo uit Ermelo verzorgt er het tegelwerk, Holland Floor International uit Rotterdam de woningstoffering. Allebei met Eurocol-producten.
Lees meer

Filippo 2
Holland Floor 0

Wat hebben een projectinrichter en een visbedrijf gemeen?

Wie vanaf de A20 bij Rotterdam de afslag Spaanse Polder neemt, kan het niet missen: het majestueuze zeeschip ‘Schmidt Zeevis’ dat tegenover de afrit ligt afgemeerd. Maar wacht eens, dit deel van het bedrijventerrein ligt toch helemaal niet aan open vaarwater..? Bij nader inzien blijkt het ‘schip’ een fraaie façade van de hand van architect Nico Alsemgeest. Hierachter gaat de hypermoderne visverwerkende fabriek van Schmidt Zeevis schuil. Verrassend, net als de bijzondere familiegeschiedenis die erachter zit. We monsteren aan voor een project van Holland Floor International.
Lees meer

‘Forbo Eurocol biedt voor lijmen en voegen de beste combinatie’

BGI Afbouw & Stucadoors Volendam levert al ruim dertig jaar door heel het land eersteklas stuc- en afbouwwerk. Drie jaar geleden kwam daar nog de tegelzetdivisie BGI Tegelwerken BV bij. Sindsdien voert het bedrijf ook de meest uiteenlopende tegelprojecten uit. Zoals het betegelen van zestig appartementen en woningen, boven op het complex Hoog Catharijne in Utrecht.
Lees meer

Hoog Catharijne 0
Woninginrichting aan huis

‘Forbo Eurocol biedt voor elk probleem een oplossing’

Woninginrichting-aanhuis.nl uit Huizen is letterlijk van alle markten thuis. Van stoffering en raamdecoratie, tot behang, schilderwerk, kasten op maat en zelfs vloerverwarming. Eurovisie bezocht een woningproject in Blaricum en directeur-eigenaar Bas de Jongh (39) doet zijn verhaal in de fraaie showroom in Huizen.
Lees meer

Sterk staaltje tegelwerk in CSMART Hotel Almere

Het betegelen van stalen trappen en een mozaïekwand van 37 meter hoog stelt hoge eisen aan vakmanschap én product. Precies de reden waarom Wessels Tegels uit Lichtenvoorde al vele jaren werkt met Eurocol-producten. Zo ook op het project CSMART Hotel en Trainingscentrum in Almere.
Lees meer

csmart 6
De Engelenberg 6

Hovek Projectinrichting bindt strijd aan met mysterieuze vlekken

Wat te doen als een vinyl vloerbedekking in een schoolgebouw vreemde vlekken blijft vertonen, hoe vaak je de vloer ook schoonmaakt? Na bijna vijf jaar werd de oorzaak uiteindelijk gevonden voor de Openbare Daltonschool Engelenberg in Kampen.
Lees meer

‘Voor ons geen ander merk dan Eurocol’

Als collega’s bij een tegelzetbedrijf deden ze nooit samen een klus. Nu werken ze alweer ruim vijftien jaar samen in hun eigen bedrijf. En altijd met Eurocol-producten, toen al en nu nog steeds. Steef Visee en René Hendriksen, van H & V Tegelzetbedrijf uit Lunteren, hebben geen behoefte aan uitstapjes naar andere merken. ‘Alleen al vanwege de uitstekende ondersteuning en garantie van Forbo Eurocol’, aldus de compagnons, tijdens een bezoek aan nieuwbouwproject Plan Vreewijk in Rhenen.
Lees meer

H&V tegelzetbedrijf 2
Hilvertshof 1

Renovatie winkelcentrum Hilvertshof verloopt ‘in alle rust’

Sinds april 2015 werkt VolkerWessels-onderneming Boele & van Eesteren aan de ingrijpende renovatie van winkelcentrum Hilvertshof in Hilversum. Een bijzondere uitdaging, omdat de winkels zoveel mogelijk openblijven waarbij winkeliers en publiek zo min mogelijk hinder ondervinden. Dit vormde een belangrijke eis van eigenaar en opdrachtgever Kroonenberg Groep. Dekker Natuursteen uit Loosdrecht zorgt voor een fraaie metamorfose van de open ruimten, met Moleanos-natuursteen uit Portugal.
Lees meer

‘Op elke tegelklus kiezen wij voor Eurocol’

Met zijn tweeën zijn ze goed voor ruim 60 jaar ervaring als tegelzetter en al bijna 18 jaar werken ze samen in hun eigen bedrijf Velthuyzen & Evers Tegelwerken. Koos Velthuyzen (53) en Cor Evers (46) uit Leiden verstaan hun vak en werken op eigen projecten alleen maar met Eurocol-producten. ‘Omdat die gewoon het beste zijn’, aldus beide vakbroeders, die we treffen op een woningproject in Den Haag.
Lees meer

Evers en Velthuyzen 1
AZ 2

Nieuwe vloeren in AFAS Stadion - AZ

Het AFAS Stadion in Alkmaar, thuishaven van eredivisieclub AZ, bestaat alweer tien jaar. Hierdoor waren diverse drukbelopen vloeren, zoals de rustruimten voor publiek en de persruimte, intussen dringend aan vervanging toe. Erkamp Projectservice uit Heiloo, dat AZ al jarenlang een warm hart toedraagt, voerde deze vloerrenovatie uit.
Lees meer

Derde generatie vloerafwerking voor dezelfde klant

In januari 2016 leverde Het Zuiden Projectstoffering de eerste fase op van een vloerenrenovatieproject met marmoleum voor basisschool De Rank in Veldhoven. Bijzonder, want dit is al de derde keer in ruim veertig jaar dat deze projectstoffeerder aantreedt bij deze tevreden klant.
Lees meer

De rank 2
hotel breda

150 badkamers voor defensiemedewerkers Breda

In januari 2016 levert Nieuwenhuizen Daandels Bouw uit Uden een hotel op in Breda, op het Trip van Zoudtland-kazerneterrein van Defensie. Met 150 kamers biedt het gebouw later dit jaar onderdak aan cursisten en stafmedewerkers van Instituut Defensie Leergangen (IDL), onderdeel van de Nederlandse Defensie Academie (NLDA). Van Houtum Tegelwerken uit Erp betegelde er de wanden van 150 badkamers en de pantry’s op de etages.
Lees meer

BetonDesign in nieuwe COSMANIA beauty conceptstore

Op 15 november opende COSMANIA haar tweede beauty conceptstore in Nederland. Het fraaie monumentale pand in de Haagsche Bluf kreeg een even bijzondere inrichting: een geslaagde combinatie van modern en retro. De BetonDesign-vloer past daar prachtig bij.
Lees meer

cosmania 1a
De Hartekamp

Projectinrichting De Hartekamp brengt bewoners in vervoering

Een project opleveren dat bewoners en hun ouders tot tranen roert, dat maakt Master Totaalinrichting niet iedere dag mee. Het gebeurde deze zomer op De Hartekamp in Heemstede, een woongemeenschap voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.
lees meer

G&S Project voltooit projectinrichting renovatie Océ Venlo

Op 31 augustus leverde BAM Bouw en Techniek het gerenoveerde gebouw 3G op, een project in opdracht van Océ Venlo. G&S Project voerde er de projectinrichting uit, bestaande uit 7.000 m² pvc-banen van het merk Tarkett en een deel kunststof gietvloeren. Daarnaast verzorgde G&S ook de volledige afwerking met plinten en raamdecoratie in het gebouw.
Lees meer

gens 2
Laurens revalidatiehotel

Laurens Revalidatiehotel is bijna klaar

Zeven verdiepingen, honderdzestig eenpersoonskamers, evenveel badkamers, een grand café, een keuken, pantry’s…Laurens Revalidatiehotel in Rotterdam is met recht een omvangrijk project. Een mooie plek waar mensen straks in alle rust kunnen herstellen en revalideren. Tegelzettersbedrijf J. van Vliet B.V uit Berkel en Rodenrijs tegelde de wanden en de vloeren.
Lees meer

Eurocol-producten in Hilton Amsterdam Airport Hotel

Dit jaar wordt het nieuwe Hilton Amsterdam Airport Hotel opgeleverd. Gelegen aan de toegangsweg naar Schiphol vormt dit moderne hotel nu al een fraaie blikvanger. Een tot de verbeelding sprekend project van ruim 40.000 m², waarin onder meer 433 badkamers worden betegeld en 19.000 m² tapijt en ondertapijt wordt geïnstalleerd met Eurocol-producten.
Lees meer

hilton 2
betondesign kampen

BetonDesign in Kampen

Trainingen, bouwbeurzen en presentaties, allemaal activiteiten om het innovatieve product BetonDesign van Forbo Eurocol bij u onder de aandacht te brengen. Dit soort activiteiten zijn natuurlijk van belang bij de lancering van een nieuw product. Wat echter het belangrijkste blijft bij de introductie van een nieuw product is natuurlijk de toepassing in de praktijk!
Lees meer

83.000 tegels in bijzondere fietstunnel

ProRail en de gemeente Amsterdam hebben een bijzondere fietstunnel aangelegd onder het Centraal Station. In de tunnel is een tegeltableau verwerkt van de Hollandse haringvloot.
Lees meer

fietstunnel amsterdam
olifant

Bijzondere olifant

Forbo Eurocol steunt regelmatig sympathieke projecten. Een wel heel bijzonder voorbeeld is deze unieke olifant in glasmozaïek van José van Weert.
Lees meer

Ronde ruimten in hoofdkantoor Intergas

Tegels zijn meestal vierkant of rechthoekig. Ronde ruimten vragen dan om vakmanschap, zoals in het hoofdkantoor van Intergas in Coevorden.
Lees meer

intergas
de rotterdam 1

Internationaal bouwproject De Rotterdam

Aan de Rotterdamse Maas staat een prestigieus en imposant gebouw van Rem Koolhaas. Een groot tegelwerk dus ook voor Groot Afbouw uit Volendam.
Lees meer

Nauwelijks rechte muren

Projectinrichting is een uitdagend vak, zeker als bijna geen muur recht loopt. ZIP Projectinrichting leverde een sterk staaltje in Den Helder.
Lees meer

huis ter duin 1
VSO 0

VSO Drachten

Het schoolgebouw van VSO in Drachten is een toonbeeld van kleurdesign. Lees hier hoe dit project met zijn bijzondere uitdagingen tot stand kwam.
Lees meer

Metamorfose Zaans Museum

Dit jaar kreeg een deel van het Zaans Museum een fraaie herinrichting. Forbo Flooring doneerde het linoleum en Forbo Eurocol de vloerbedekkingslijm.
Lees meer

zaans musseum
pauwer 1

Forbo Eurocol steunt vrijwilligersproject Pauwer zorginstelling

Als onderdeel van de dagbesteding voor cliënten van de zorginstelling krijgt een mozaïek-zitbank steeds meer vorm.
Lees meer

De vraag van de maand

vraag van de maand december

De vraag van de maand december

De vraag van de maand wordt deze keer beantwoord door Technisch-commercieel adviseur René van Zon: hoe verwerk je voegmateriaal met zo min mogelijk risico van verkleuring?
Lees meer

De vraag van de maand november

De vraag van de maand wordt deze keer beantwoord door Technisch-commercieel adviseur Wim de Pee: hoe voorkom je het effect van strijklicht op je vloer?
Lees meer

Vraag van de maand november 2
vraag oktober

De vraag van de maand oktober

De vraag van de maand wordt deze keer beantwoord door Technisch-commercieel adviseur André Sikking: hoe voorkom je scheuren in de afwerkvloer op een kanaalplaatvloer in de badkamer en hoe maak je de vloer waterdicht?
Lees meer

De vraag van de maand september

De vraag van de maand september gaat over de betekenis van gevarenetiketten op Eurocol-producten. Eurocol-deskundige Dirk Breeuwer, Manager Research & Development, vertelt waar je zoal op moet letten.
Lees meer

vraag van de maand sep 2b
vraag van de maand  juni

De vraag van de maand juni

Elke maand beantwoordt een technisch medewerker van Customer Service een veelgestelde vraag. Deze keer Frank Anepool over de vraag: hoe vermijd ik een cementsluier na het voegen?
Lees meer

De vraag van de maand mei

Elke maand beantwoordt een technisch medewerker van Customer Service een veelgestelde vraag. Deze keer William Mauer over de vraag: hoe behandel ik Eurocol-producten zodra de temperatuur stijgt?
Lees meer

William 2e
Anhydriet 1 en 2

De vraag van de maand april

Elke maand beantwoordt een technisch medewerker van Customer Service een veelgestelde vraag. Deze keer Ferry de Lange over de vraag: hoe voorkom ik een sinaasappelhuidje in mijn egalisatielaag?
Lees meer

De vraag van de maand maart

Elke maand beantwoordt een technisch medewerker van Customer Service een veelgestelde vraag. Deze keer Frank Anepool met de vraag: hoe komt het dat mijn pastategellijm niet droogt?
Lees meer

682 Majolicol 2
William Mauer 6

De vraag van de maand februari

Elke maand beantwoordt een technisch medewerker van Customer Service een veelgestelde vraag. Deze keer William Mauer met de vraag: krijg ik garantie op Eurocol-producten?
Lees meer

De vraag van de maand januari

Elke maand beantwoordt een technisch medewerker van Customer Service een veelgestelde vraag. Deze keer Ferry de Lange met de vraag: wanneer is mijn vloer droog?
Lees meer

Ferry 0
Vraag van de maand December

De vraag van de maand december

Elke maand beantwoordt een technisch medewerker van Customer Service een veelgestelde vraag. Deze keer Frank Anepool met de vraag: hoe onderhoud ik mijn BetonDesign-vloer optimaal?
Lees meer

De vraag van november

Elke maand beantwoordt een technisch medewerker van Customer Service een veelgestelde vraag. Deze keer Ferry de Lange met de vraag: hoe weet ik of een Eurocol-product niet te oud is?
Lees meer

Ferry in november
vraag van de maand 3

De vraag van oktober

Elke maand beantwoordt een technisch medewerker van Customer Service een veelgestelde vraag. Deze keer Frank Anepool met de vraag: hoe moeten verschillende dekvloeren worden voorbehandeld?
Lees meer

De vraag van september

Elke maand beantwoordt een technisch medewerker van Customer Service een veelgestelde vraag. Deze keer Ferry de Lange met de vraag: hoeveel voegmateriaal heb ik nodig voor het afvoegen van mijn tegelwerk?
Lees meer

Ferrry 2

Relaties

‘Iedere tevreden klant is ambassadeur van je bedrijf’

Het is druk in de vrijstaande villa in een chic straatje in Nijmegen. Vakmannen lopen af en aan. Het is eigenlijk nog te vroeg in het proces om marmoleum te leggen. ‘Maar’, zegt woninginrichter André Marcusse op deze druilerige maandagmorgen, ‘de bewoners komen er zaterdag in. We doen nu de kamers, voor de gangen komen we nog terug.’
Lees meer

Marcusse
de bruin 2

Alfred de Bruin: ‘Goede tegelzetters zijn schaars’

Net buiten Badhoevedorp, vlak bij Schiphol, bouwt Corendon een enorm hotel. Meters maken voor de mannen van De Bruin Tegelwerken uit Stolwijk. ‘Ik vergelijk ons werk weleens met topsport’, zegt Alfred de Bruin. ‘Het proces is niet altijd even leuk, maar het gaat om het resultaat. Dat geeft voldoening.’
Lees meer

Vinke uit Beilen: ‘De projectmarkt neemt een vlucht’

Wie ‘Projecten’ aanklikt op de website van Vinke Beilen, leest onder andere over de balans tussen representativiteit en functionaliteit: een beter werkklimaat, een goede akoestiek en meer productiviteit. We gingen zelf eens kijken bij een mooi project van deze trouwe Eurocol-klant.
Lees meer

Vinke 2b
Puur 2b

‘Ik hou van BetonDesign’

Zijn bedrijf heet PUUR! Designvloeren. Een mooi no-nonsensewoord. ‘Geen bluf, met twee benen op de grond’, zegt Barend van Kooten. We zijn op bezoek in Veenendaal, waar het pand van PUUR! nog wordt verbouwd.
Lees meer

Danny Spaan: ‘Het hoeft niet alleen over werk te gaan’

Op een industrieterrein aan de rand van Geldrop staat het bedrijfspand van Spaan Projekten. Danny Spaan is druk. Hij heeft een uurtje tijd, want de agenda staat vol afspraken. De kern van de zaak: ‘Vloeren leggen, raambekleding, dat is wat we kunnen.’
Lees meer

Danny Spaan 2
Hornbach 2

Tegelzetters kunnen ook naar Hornbach

Steeds vaker vinden professionele verwerkers de weg naar een Hornbach-bouwmarkt. De megamarkten hebben een eigen ProfiService, zoals ze het noemen. Ook Forbo Eurocol is er ruim vertegenwoordigd.
Lees meer

‘BetonDesign op de wand, ik vind het fantastisch’

Ko de Koning was een van de eerste stukadoors in Nederland die BetonDesign op de muur smeerde in plaats van op de vloer. En dan ook nog in een badkamer. Over het resultaat is hij heel enthousiast. Hier is zijn verhaal.
Lees meer

Ko 2
Ton 1

‘Je moet een opdracht durven verliezen, om er één te kunnen winnen’

‘Er zitten twee mannetjes op mijn schouder, een verkoper en een ondernemer’, zegt Ton Gijsberts van TON Projectstoffering in Sint Oedenrode. Zijn zaak loopt al vijf jaar als een trein. ‘We gaan nu zelfs internationaal’, lacht hij.
Lees meer

Tegelzetter John van Vugt: ‘Ik doe het goed, of ik doe het niet’

Een tegelzetter die meer doet dan tegels zetten. Dat is John van Vugt. In de regio waar hij als zzp’er actief is – rond zijn woonplaats Rhoon, onder Rotterdam - heeft hij al heel wat keukens, toiletten en badkamers verbouwd.
Lees meer

John van Vught 2
Dave 0

Stoffeerder Dave Amweg: ‘Ik wil alles uit het vak halen’

‘When flooring becomes art’ is de slogan van Dave Amweg. We hebben afgesproken bij Health & Fit Sports in Monster, waar hij onlangs een prachtig logo in het linoleum aanbracht. Met de hand uitgesneden, een uiterst secuur werkje. ‘Dit is een ambacht’, zegt hij.
Lees meer

‘Door BetonDesign kwam Eurocol weer in beeld’

Wilfred Koek, eigenaar van Ter Horst Woondekor in Almelo, is er duidelijk over. ‘Ik was meteen enthousiast over BetonDesign. Zo zijn de banden met Eurocol weer aangetrokken.’
Lees meer

Ter Horst 0
Van beek 9

‘Eurocol-producten zijn gewoon een niveautje hoger’

Ze moesten ooit een wand betegelen met tegels van 75 kilo per stuk. Daryl Otten van Van Beek Tegelprojecten uit Barneveld vertelt hoe ze dat hebben gedaan. En u raadt het al: de lijm was van Forbo Eurocol.
Lees meer

‘Eigen Huis & Tuin was een mooi begin’

In een woonwijk in Leeuwarden staat de bus van stoffeerder Siep Venema. Marmoleum Thuis heet zijn bedrijf. In de lege woning staan de zakken 960 Europlan Super al klaar, Siep gaat vandaag egaliseren. ‘Ik doe het liefst particulier werk’, zegt hij.
Lees meer

siep 6
Van der Meer 5

Gespecialiseerde tegelzetters M. van der Meer & Zoon ‘Onze eigen mensen zorgen voor zekerheid’

‘Een paar jaar geleden zaten we regelmatig te wachten, nu staat de telefoon niet stil’, zegt Sander van der Meer. De markt trekt aan en het familiebedrijf, aannemers van tegelwerken en natuursteen, spint er garen bij.
Lees meer

‘Als je goed werk levert, gunnen mensen je een opdracht’

Op zijn 17de was Joris Veer klaar met zijn school, maar thuis zitten was geen optie. Hij ging aan de slag bij een stoffeerder. Voor zijn eerste klus lag hij op zijn knieën onder een bar. Op de rand van de crisis in 2008 besloot hij voor zichzelf te beginnen.
Lees meer

Joris Veer 2
Arjan Poelarends 4

Zzp’er Arjan Poelarends: ‘Met stofferen geboren’

‘Hoe moeilijker de klus, hoe mooier de uitdaging’, zegt woning- en projectstoffeerder Arjan Poelarends. We zitten aan tafel in een woning in Vroomshoop (OV) waar hij de laatste hand legt aan een pvc-vloer. ‘Gordijnen erin, vanmiddag om vijf uur ben ik klaar.’
Lees meer

Projectinrichting Lavoir: een beleving

Frans Lavoir, die een lange carrière als stoffeerder achter de rug heeft, startte zijn eigen bedrijf tien jaar geleden in Middelburg. Inmiddels heeft zijn zaak een naam hoog te houden als het gaat om het inrichten en stofferen van grote projecten, van kantoren tot vakantiewoningen, van zorginstellingen tot hotelkamers.
Lees meer

Lavoir 1
Van wanrooij 5

Van Wanrooij: een totaalformule

Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling uit Geffen bouwt al 45 jaar succesvolle woonprojecten en bedrijfsonroerend goed. Wie een huis koopt bij Van Wanrooij kan meteen een bezoek brengen aan de mooiste showroom op het gebied van keuken, tegels en sanitair: Van Wanrooij Warenhuys.
Lees meer

Master, flexibele totaalinrichters

Master Totaalinrichting uit Hoofddorp heeft alles om een ruimte in te richten. Van sportschool tot Rabobank en van theater tot hotel. Maar ook particulieren kunnen er hun gordijnen, jaloezieën of vloerbedekking uitzoeken, desgewenst met een eigen design. Voor het stofferen gebruikt Master Eurocol-producten. ‘Dat heeft vooral te maken met hun vertegenwoordiger.’
Lees meer

Master 3
vanderlaan 3

Van der Laan, stoffeerders anno 1911

‘We verlijmen al veertig jaar marmoleum. En al even lang doen we dit met Eurocol-producten’, zeggen Boudewijn en Jan Hein van der Laan. Zij zijn broers en de vierde generatie stoffeerders in het familiebedrijf in Assendelft.
Lees meer

Henk Ouwendorp, al dertig jaar tegelzetter

Henk Ouwendorp van Tegelzettersbedrijf Topteg uit Stroe zit dertig jaar in het vak. Het mooiste wat hij ooit tegelde, was een zwembad met een mozaïek van een walvis. Het gekste een kerk waar de grafstenen moesten worden verplaatst. En altijd staan er Eurocol-producten op het werk. ‘Het is betrouwbaar en sterk. Ik weet niet beter.’
lees meer

Henk Ouwendorp
BGI

BGI tegelt luxe hotel voor de Zuidas

Op het Gelderlandplein in Amsterdam wordt een voormalig kantoorpand omgebouwd tot luxe hotel. Kostbaar tegelwerk, bijzondere patronen, maar ook streng toezicht op topkwaliteit. BGI Tegelwerken uit Volendam heeft er tien weken lang een mooie klus aan.
Lees meer

3.000 m² vloer egaliseren op één dag

Vloerenspecialist M2 Vloeren uit Amersfoort is projectinrichter voor de woning- en utiliteitsbouw. Van hieruit ontwikkelde dit familiebedrijf zich tot specialist in egaliseren en het aanbrengen van gietvloeren. Met de eigen pomptruck kan men tot 3.000 m² op één dag aan. Sinds kort gebruikt men de primers en egalisatiemiddelen van Forbo Eurocol. Accountmanager en projectadviseur Wieger Kok legt uit waarom.
Lees meer

M2 vloeren
TGL 2

TGL houdt van tegels en Eurocol

Tino Vredenburg is eigenaar van TGL uit Wormer. Onder die naam runt hij een showroom en een tegelzetbedrijf. Hij zit nu vijftien jaar in het vak en door zijn uitstekende ervaringen met de producten van Forbo Eurocol is hij een fervent gebruiker. Zijn medewerkers hoeft hij ook niet met iets anders op pad te sturen.
Lees meer

Tegelzettersbedrijf J. van Vliet

Werken met eersteklas producten is voor Tegelzettersbedrijf J. van Vliet vanzelfsprekend. Net als open communiceren met de klant en leverancier.
Lees meer

van vliet
leiden

‘De service is geweldig’

Klant in beeld: Projectstoffering Leiden. Directeur-eigenaar Hans Appel koos drie jaar geleden tot volle tevredenheid voor Eurocol-producten.
Lees meer

Strategisch partnership met Raab Karcher

Forbo Eurocol is voor Raab Karcher een A-leverancier. Directeur Marketing en Inkoop Bernard Wessel vertelt waarom het merk Eurocol bij hen past.
Lees meer

Raab 1
de tombe

De Tombe en Karel: tegelzetters met passie

Tegelzetten doe je met veel vakmanschap maar vooral met liefde voor het vak. Mat de Tombe en Roel Karel uit Leiden weten er alles van.
Lees meer

Koninklijke groothandel Peitsman

Klanten die voor Eurocol-producten kiezen, blijven die keuze meestal trouw tot in lengte van dagen. Koninklijke groothandel Peitsman legt uit waarom.
Lees meer

peitsman
CRH

CRH Bouwmaterialenhandel kiest bewust voor decentralisatie

CRH voert het A-merk Eurocol al vele jaren in zijn assortiment. Vanwege de kwaliteit, de persoonlijke ondersteuning en oplossend vermogen.
Lees meer

Knap Transportgroep uit Wormerveer

Forbo Eurocol kiest zijn partners met zorg uit. Een goed voorbeeld is Knap Transport, dat al tientallen jaren Eurocol-producten vervoert.
Lees meer

knap
zeeboer

Informatietechnisch adviesbureau ZeeBoer

Forbo Eurocol werkt samen met leveranciers die Eurocol-klanten een meerwaarde bieden. Zoals de bestekservice en apps van adviesbureau Zeeboer.
Lees meer

Aanmelden

Inschrijving nieuwsbrief

Meld u nu hier aan en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Forbo Eurocol.