Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

VLOEREN IN DE GEZONDHEIDSZORG

Vloeren voor zorginstellingen

Met miljoenen vierkante meters van onze vloerbedekkingen die in de gezondheidszorg zijn geïnstalleerd, loopt Forbo voorop als het gaat om het begrijpen van de behoeften en zorgen van de gezondheidszorg.

Haga Juliana Ziekenhuis Den Haag

Expertise in de zorg

Elke oplossing. Eén leverancier

Vooral in zorgomgevingen is het belangrijk dat een vloer bestand is tegen de impact van het dagelijkse verkeer van zwaar materieel, ziekenhuisbedden, rolstoelen en duizenden voetgangers. Niet alleen vandaag of morgen, maar ook in de komende decennia.

Van ontvangstruimten en gangen die onderhevig zijn aan veel bezoekers, tot kantines en wachtkamers die een meer ontspannen sfeer vereisen tot gebieden die een strikte en effectieve infectiecontrole vereisen, wij hebben een reeks producten die aan uw behoeften voldoen.

U hoeft ons niet op ons woord te geloven, bekijk voorbeelden van hoe onze producten zijn gebruikt in zorgomgevingen.

Expertise in healthcare flooring

Feit: Onafhankelijke testen door de Universiteit van Glasgow hebben aangetoond dat Marmoleum uitermate geschikt is voor een breed scala aan ruimtes waar hygiëne en controle van bacteriën zoals MRSA of E. coli een dagelijkse zorg zijn.

Ruimtes

Ruimtes in de zorg

 • Entrance

  Entrees & Recepties

  Eerste indruk van een gebouw

  Een schone zorginstelling begint bij de entree

  Schoonloopsystemen spelen een belangrijke rol bij het risicobeheer en het onderhoud van een gebouw. Immers, vocht en vuil mogen het gebouw niet binnendringen. Het risico op uitglijden en struikelen moet verminderd worden, evenals de onderhoudskosten en de tijd die het onderhoud kost.

  Het personeel is 24 uur per dag in beweging en de constante stroom van bezoekers betekent dat de entreezones behoorlijk tegen een stootje moeten kunnen; vuil en nattigheid kunnen via de receptieruimte verder het gebouw binnendringen. Dit kan niet alleen de vloerbedekking binnen beschadigen, maar ook onnodige gezondheids- en veiligheidsrisico's met zich meebrengen.

 • Haga Juliana Kinderziekenhuis

  Publieke ruimtes

  Duurzame en veilige vloeren

  Duurzaam, antislip en gemakkelijk schoon te maken

  Publieke ruimtes zijn drukke, lawaaierige plaatsen en vragen om duurzame en veilige vloeren. We hebben collecties die duurzaam en geluidsreducerend zijn, die snel geïnstalleerd kunnen worden en die bovendien antislip zijn.

  Met miljoenen vierkante meters vloerbedekkingen die elk jaar in zorginstellingen over de hele wereld worden geïnstalleerd, loopt Forbo voorop als het gaat om het begrijpen van de behoeften en zorgen van de gezondheidssector met betrekking tot vloeren.

 • RonaldMcDonald daktuin

  Wachtkamers

  Een ontspannen, gastvrije sfeer

  Omgeving met veel bezoekers

  Een ontspannen, gastvrije sfeer is vereist voor de familiekamers en wachtruimtes in ziekenhuizen, maar de vloer moet nog steeds bestand zijn tegen hoge bezoekersaantallen en mensen die in deze ruimtes eten en drinken. Het hoge bezoekersaantal en het schuiven van stoelen in deze ruimtes vereist een duurzame vloeroplossing. Met ons brede productassortiment kunnen we oplossingen bieden die aan deze wensen voldoen.

 • Canteen

  Kantines & Restaurants

  Hygiënische vloerbedekking

  Onmisbaar onderdeel van elk zorggebouw

  Kantines en restaurants zijn een essentieel onderdeel van elk gebouw in de gezondheidszorg, omdat ze fungeren als de plek waar personeelsleden kunnen opladen of patiënten kunnen ontspannen met hun vrienden en familie. In deze omgevingen moet de vloerbedekking duurzaam, gemakkelijke te reinigen en antislip zijn; de meeste Forbo-vloerbedekkingen hebben deze eigenschappen.

 • Sphera SD-550000 white | SD 550049 yellow green

  Specialistische ruimtes

  Een veeleisende ruimte

  Specialistische vloerbedekking

  Voor ruimtes die een meer gespecialiseerd type vloerbedekking vereisen, zoals bescherming tegen elektrostatische ontlading (ESD) of verhoogde slipweerstand, heeft Forbo een aantal collecties die voldoen aan de allerhoogste normen.

  Een veeleisende ruimte
  In gevoelige ziekenhuisruimtes, zoals operatiekamers, intensive care-afdelingen en diagnostische faciliteiten, worden hoge eisen gesteld aan de vloerbedekking. Het moet niet alleen voldoen aan strenge hygiënevoorschriften om ziekenhuisinfecties te helpen voorkomen, het moet ook aantonen dat het voldoet aan alle noodzakelijke veiligheidseisen. En het allerbelangrijkste: het moet elektrostatische ontladingen voorkomen, aangezien deze storingen of zelfs uitval kunnen veroorzaken in zeer gevoelige medische apparatuur.


  De hoogste hygiënenormen
  Colorex voldoet aan al deze eisen. Dankzij de geleidende eigenschappen kunt u de negatieve effecten van een opeenhoping van statische elektriciteit vermijden. Tegelijkertijd houdt het compacte oppervlak bacteriën en schimmels tegen, waardoor u kunt voldoen aan de hoogste hygiënenormen.

 • Ziekenzalen en slaapkamers

  Ziekenzalen & Slaapkamers

  Eenvoudige reiniging

  Duurzaamheid, bestand tegen indrukken en eenvoudige reiniging

  Duurzaamheid, weerstand tegen indrukken en eenvoudige reiniging zijn belangrijke factoren bij het installeren van een vloer in ziekenzalen en slaapkamers in een ziekenhuis. Forbo begrijpt de behoeften en zorgen van de zorgmarkt. Met ons brede productassortiment staan wij klaar om u te helpen.

 • Administratiekantoren

  Administratie en Vergaderkamers

  Een functionele ruimte

  Comfortabel en inspirerend

  Om ziekenhuizen efficiënt te laten werken, is er een team van medewerkers dat meestal werkzaam is vanuit kantoren binnen het ziekenhuis. Textiele vloeren bieden uitstekende akoestische eigenschappen en kunnen bij gebruik van een modulair systeem snel deels vervangen worden.

 • Surestep

  Toiletten, douches en kleedkamers

  Antislip

  Toiletten, douches en kleedkamers

  In zorginstellingen is slipweerstand van het grootste belang in ruimtes waar water of gemorst materiaal de veiligheid in gevaar kan brengen. Patiënten kunnen met een gerust hart de badkamer gebruiken zonder zich zorgen te hoeven maken over uitglijden. Onze Step-collectie vermindert het risico op uitglijden in natte ruimtes aanzienlijk en creëert toch een modern, fris interieur.

  Safestep Aqua Surestep Laguna

Producten

Producten voor in de gezondheidszorg

Marmoleum – linoleum banen

Het is bewezen dat onze Marmoleum-producten de groei en verspreiding van infecties zoals MrsA, Norovirus en C Difficile remmen, waardoor ze bijdragen aan een gezondere en hygiënischer omgeving in elk deel van een ziekenhuis.

Marmoleum's unieke Topshield pro-finish vermindert vervuiling en is bestand tegen vlekken door handdesinfectiemiddelen. Marmoleum is goedgekeurd door allergy UK, omdat het dankzij het gladde oppervlak geen huisstofmijt herbergt. Marmoleum 2.0/2.5 mm is CO2-neutraal en 'cradle to gate'. Marmoleum is bekroond met 12 onafhankelijke Ecolabels - meer dan enige andere vloerbedekking ter wereld.Bekijk de Marmoleum collectie

Prinses Maxima centrum
Sphera Element

Sphera – Homogeen vinyl in banen

De SMART-top PUR-finish zorgt ervoor dat Sphera zeer bestand is tegen chemicaliën, krassen en vlekken. De inline coating met reliëfdruk zorgt voor een superieure uitstraling en duurzaamheid. State-of-the-art staalbandpers en thermofix-technologie zorgen voor een constante kwaliteit. De groene energie en zero waste-technologie zorgen voor een efficiënte en duurzame productie.
Ga naar de Sphera collectie

Colorex – veilige elektrostatische ontlading

Dankzij het unieke productieproces is Colorex van superieure kwaliteit. Het eenvoudig schoon te maken oppervlak is volkomen gesloten. Colorex voldoet aan alle ESD- en cleanroom-normen. Het voorkomt elektrostatische ontladingen die storingen kunnen veroorzaken in zeer gevoelige medische apparatuur. Colorex is zeer vlekbestendig en wordt niet aangetast door de regelmatige reinigings- en desinfectiecycli die noodzakelijk zijn in ziekenhuisomgevingen. Colorex is verkrijgbaar in 21 kleuren.
Ga naar de Colorex collectie

Haga Juliana Den Haag - Colorex EC 250234 , SD 150222
Sarlon Sparkling

Sarlon – Akoestisch vinyl in banen

Forbo Flooring heeft meer dan 30 jaar ervaring en branchekennis op dit specialistische gebied en heeft meer dan 100 miljoen m2 akoestische vloerbedekkingen geproduceerd. Sarlon is ftalaatvrij en biedt een breed scala aan kleuren en dessins.

Sarlon is een uitstekende allround performer, ideaal voor wachtruimtes waar geluidsoverlast een probleem kan zijn. Sarlon heeft een contactgeluidreductie van 15-19 dB. Het vereist minimale reiniging en onderhoud en is verkrijgbaar in veel kleuren en dessins.
Ga naar de Sarlon collectie

Eternal – general purpose vinyl in banen

Een general purpuse vinyl, perfect voor wachtruimtes waar een duurzame oplossing cruciaal is. Eternal is verkrijgbaar in realistische hout-, steen- en abstracte dessins, een breed kleurenpalet en enkele digitale geprinte beelden die zijn ontworpen om te inspireren.
Ga naar de Eternal collectie

 Eternal
Step safety vinyl

Step – safety vinyl in banen

Step is perfect voor ruimtes waar veel gemorst wordt. De Step-collectie biedt verschillende niveaus van slipweerstand van r10-r12. Door de PUR pearl finish is Step bestand tegen scuffs en is reiniging en onderhoud verbeterd. Deeltjes in de slijtlaag van ALLE Forbo Step-vloeren garanderen levenslange duurzame slipweerstand. Step is beschikbaar in meer dan 60 hout- en steendessins.
Ga naar de Step collectie

Surestep laguna – safety flooring

Surestep laguna, dat veel wordt toegepast in toiletten en kleedkamers, heeft uitstekende antislip eigenschappen, bij gebruik zowel met als zonder schoenen
en is ook geschikt voor rolstoelgebruikers. De subtiele, vuilverbergende instrooiing is perfect geïntegreerd in het ontwerp, waardoor een frisse en heldere vloer ontstaat. Verkrijgbaar in 15 kleurstellingen en ideaal voor gebruik bij dementietoepassingen.

Ga naar SureStep Laguna

Surestep Laguna 181482 Greige Cleaning
Safestep Aqua misty 180012

Safestep aqua – vloeren voor natte ruimtes

Zowel personeel als patiënten kunnen zich veilig voelen bij het gebruik van voorzieningen voor natte ruimtes waar safestep Aqua is geïnstalleerd. Safestep Aqua is ontworpen voor blootvoets gebruik (en schoenen met zachte zolen) en rolstoelgebruik, een vloer die in de hoogste klasse valt voor natte ruimtes, kleedkamers en toiletten.
Ga naar Safestep Aqua

Allura – luxe vinyl tegels

De Allura-collectie biedt het mooiste ontwerp en de hoogste kwaliteit. Natuurlijke houten en stenen vloeren en tegelijkertijd de voordelen van een sterk en duurzaam vinyl. Allura is praktisch en gemakkelijk schoon te maken, waardoor lage onderhoudskosten. Allura is ook ftalaatvrij en voldoet aan REACH.
Ga naar de Allura collectie

Allura 60280
Caudwell Children's Hospital Flotex Penang

Flotex – hightech vloerbedekking

Flotex is een unieke textiele vloerbedekking die de slijtvaste en duurzame eigenschappen van een veerkrachtige vloer combineert met de kwaliteit, warmte en comfort van een tapijt. Flotex is een sterke en hygiënische vloer en heeft het Allergy UK Seal of approval ™. Flotex is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en dessins.
Ga naar de Flotex collectie

Tessera – tapijttegels

Tessera heeft een ruim assortiment aan tapijttegels met meerdere constructies. Er zijn verschillende formaten beschikbaar, waaronder planken en XL-tegels voor een creatief vloerontwerp. Het heeft een impact op geluidsreductie tot 30 dB. Willekeurige legreeksen zijn beschikbaar, waardoor restafval tot 2% wordt verminderd.
Ga naar de Tessera collectie

Tessera
Coral welcome

Nuway & Coral - schoonloopsystemen

Nuway biedt een breed scala aan enkel- en dubbelzijdige, op bestelling gemaakte matten die een uitstekende eerste bescherming bieden tegen het binnendringen van vocht en vuil in uw gebouw. Schoonmaakkosten kunnen tot 65% worden bespaard. Het helpt om uw binnenvloerbedekking droger en schoner te houden en voorkomt ook uitglijden.

Onze Coral-collectie is al 50 jaar het marktleidende merk voor entreesystemen van textiel. Het biedt meer keuze dan ooit tevoren met aantrekkelijke en duurzame reinigingssystemen en is verkrijgbaar in dessins en constructies voor alle toepassingen, budgetten en esthetische vereisten. Coral-entreesystemen kunnen de levensduur van uw vloer verlengen en de schoonmaakkosten en het risico op uitglijden aanzienlijk verminderen.
Ga naar entreesystemen

Infectie controle

Infectie controle

Helpt bij het winnen van de strijd tegen ziekenhuisinfectie

Als het gaat om infectiebeheersing en het stoppen van ziekenhuisinfecties (HAI's), wat is dan een betere plek om te beginnen dan vanaf de vloer? Het is bewezen dat onze Marmoleum-vloeren de groei en verspreiding van infecties zoals MRSA, Norovirus en C Difficile remmen, waardoor ze bijdragen aan een gezondere en hygiënischer omgeving in elk deel van een ziekenhuis.

infectie controle

Marmoleum

Marmoleum is de gewenste vloeroplossing voor zorg- en kuuromgevingen. Ziekenhuizen, privéklinieken, seniorenzorginstellingen en woonomgevingen profiteren allemaal van het gebruik van Marmoleum als een hygiënische vloerbedekkingsoplossing die gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden is, maar ook duurzaam, veilig en comfortabel.

✔ Infectie controle
✔ Ftalaatvrij
✔ Voorkomt de groei van bacteriën
✔ Allergie approved
✔ Lage emissie

De natuurlijke grondstoffen, de lijnzaadolie, die bij de productie worden gebruikt, remt bij Marmoleum de groei van bacteriën. De antibacteriële eigenschappen van Marmoleum zullen in de loop van de tijd niet afnemen.

Onafhankelijke tests door de Universiteit van Glasgow hebben aangetoond dat Marmoleum zeer geschikt is voor een breed scala aan omgevingen waar hygiëne en bestrijding van bacteriën zoals MRSA of E. coli een dagelijkse zorg zijn. De testresultaten voor MRSA, Norovirus en C-DIFF zijn hieronder te downloaden.

The Christie radiotherapie faciliteit- marmoleum
The Christie radiotherapie faciliteit - marmoleum

Referenties

Laat u inspireren door onze referenties

Wereldwijd gingen veel zorginstellingen u voor bij het gebruik van vloeren van Forbo Flooring Systems. Bezoek ons referentiegedeelte en laat u inspireren door bestaande Forbo-vloeroplossingen in een zorgomgeving. Ons referentieoverzicht laat u zien waar onze vloeren liggen en hoe ze worden toegepast.
Zie referenties

Referenties in gezondheidszorg

Vloerplanner

Vloerplanner en Ontwerpservice

Om uw vloer te creëren en te beslissen wat het beste past, hebben we verschillende tools en services. Onze vloerplanner helpt u om al onze vloeren in een zorgomgeving te plaatsen of zelfs te combineren zodat u kunt zien hoe dit werkt.
Begin met spelen met onze vloerplanner

Onze ontwerpservice kan zelfs nog verder gaan. Wij kunnen u helpen bij het ontwerpen van uw vloer. Ons team van designers staat voor u klaar, neem contact op en laat hen weten wat uw wensen zijn, stuur hen de foto's van de huidige situatie of de gewenste oplossing en zij komen met plattegronden en productvoorstellen.
Neem contact op met ons ontwerpteam

Vloerplanner

Wereldspeler

Wereldwijde partnerschappen

De verantwoordelijkheid voor het aangaan van wereldwijde partnerschappen met belangrijke klanten wordt toevertrouwd aan onze meest ervaren Key Account Managers. Ze zijn toegewijd aan hun klanten en hun enige taak is ervoor te zorgen dat Forbo een vloeroplossing levert die perfect is afgestemd op uw behoeften.

• Wij kunnen internationale offertes verzorgen en hebben ervaring met internationale bestelprocessen en lokale regelgeving.
• Wij managen de internationale logistiek.
• We hebben 20 jaar ervaring partnerschappen en klanten over de hele wereld.

Als wereldwijde partner staan wij naast u op lokaal niveau. Ons ontwerpteam kan waar nodig begeleiding en assistentie bieden. Onze technici spreken de taal van de vloerleggers en zo is iedereen aangesloten.

Toonaangevende wereldwijde fabrikant

• Forbo Flooring Systems maakt deel uit van de Zwitserse Forbo Groep.

• Cijfers Forbo Groep 2019:
> Netto omzet 1282.2 CHF Mio
> Werknemers 5.600.

• Een wereldwijde aanwezigheid:
> 25 productiefaciliteiten en distributiebedrijven
> 6 assembly centra
> 48 pure verkooporganisaties in totaal 38 landen in de wereld.

• Europese fabrikant met fabrieken in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Nederland, Zwitserland, Duitsland en Rusland.

• Europese logistiek.

Atalanta Internationale School
earth environment

Toonaangevend in het milieu

We geven om u en om het milieu

• Forbo is één van de oprichters van de World Green Building Council.
• We hebben verschillende labels en certificeringen voor onze producten en/of productiefaciliteiten.
• Al onze productielocaties zijn ISO-gecertificeerd. Grondstoffen worden efficiënt gebruikt, afval wordt zoveel mogelijk gerecycled.
• We zetten ons in voor maatschappelijke verantwoordelijkheid, de Forbo-sites zijn gecertificeerd volgens SA8000.


creating better environments

Betrouwbare service

We bieden u:
• Een unieke leverancier voor al uw vloeren
• Lokaal advies, ondersteuning en grensoverschrijdend projectmanagement
• Schaalefficiëntie, leveringszekerheid en snelle levering

Bovenal één contract en één aanspreekpunt om u tijd en geld te besparen.

Forbo Design service
Sales team

Denk wereldwijd, doe lokaal

Lokale teams werken met lokale account managers

Tijdens de duur van een project fungeert uw Forbo Key Account Manager als uw enige aanspreekpunt voor al uw vragen, waar ook ter wereld.

Wij geloven dat deze aanpak u tijd bespaart, gedoe en onzekerheid elimineert en zorgt voor consistentie en betrouwbaarheid, hoe complex uw project ook is.

Onderhoud

Vloeronderhoud

Elke vloer heeft schoonmaak en onderhoud nodig

Forbo vloeren hebben een sterke beschermende finish die schoonmaak en onderhoud eenvoudig maakt. Stofwissen is een snelle en eenvoudige manier om de vloer stofvrij te maken en eventuele vlekken snel te verwijderen. Met deze basis gaat een vloer heel erg lang mee en blijft het er mooi uitzien. Vergeet niet een goede schoonloopmat aan te brengen!

Maar soms is er net even iets meer nodig…
Lees in de leaflet Floorcare hoe dat met een stappenplan verzorgd kan worden. Forbo partners helpen jouw schoonmaakorganisatie om dit voor elkaar te krijgen.
Naar de leaflet Floorcare

floorcare