Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

VLOEREN IN DE GEZONDHEIDSZORG

Vloeren voor zorginstellingen

Met miljoenen vierkante meters van onze vloerbedekkingen die in de gezondheidszorg zijn geïnstalleerd, loopt Forbo voorop als het gaat om het begrijpen van de behoeften en zorgen van de gezondheidszorg.

Haga Juliana Ziekenhuis Den Haag

Expertise in de zorg

Oplossing voor elke ruimte. Eén leverancier.

Vooral in zorgomgevingen is het belangrijk dat een vloer bestand is tegen de impact van het dagelijkse verkeer van zwaar materieel, ziekenhuisbedden, rolstoelen en duizenden voetgangers. Niet alleen vandaag of morgen, maar ook in de komende decennia.

Van ontvangstruimten en gangen die onderhevig zijn aan veel bezoekers, tot kantines en wachtkamers die een meer ontspannen sfeer vereisen tot gebieden die een strikte en effectieve infectiecontrole vereisen, wij hebben een reeks producten die aan uw behoeften voldoen.

U hoeft ons niet op ons woord te geloven, bekijk voorbeelden van hoe onze producten zijn gebruikt in zorgomgevingen.

Expertise in healthcare flooring

Feit: Onafhankelijke testen door de Universiteit van Glasgow hebben aangetoond dat Marmoleum uitermate geschikt is voor een breed scala aan ruimtes waar hygiëne en controle van bacteriën zoals MRSA of E. coli een dagelijkse zorg zijn.

Ruimtes

Ruimtes in de zorg

 • Entrance

  Entrees & Recepties

  Eerste indruk van een gebouw

  Een schone zorginstelling begint bij de entree

  Schoonloopsystemen spelen een belangrijke rol bij het risicobeheer en het onderhoud van een gebouw. Immers, vocht en vuil mogen het gebouw niet binnendringen. Het risico op uitglijden en struikelen moet verminderd worden, evenals de onderhoudskosten en de tijd die het onderhoud kost.

  Het personeel is 24 uur per dag in beweging en de constante stroom van bezoekers betekent dat de entreezones behoorlijk tegen een stootje moeten kunnen; vuil en nattigheid kunnen via de receptieruimte verder het gebouw binnendringen. Dit kan niet alleen de vloerbedekking binnen beschadigen, maar ook onnodige gezondheids- en veiligheidsrisico's met zich meebrengen.

 • Haga Juliana Kinderziekenhuis

  Publieke ruimtes

  Duurzame en veilige vloeren

  Duurzaam, antislip en gemakkelijk schoon te maken

  Publieke ruimtes zijn drukke, lawaaierige plaatsen en vragen om duurzame en veilige vloeren. We hebben collecties die duurzaam en geluidsreducerend zijn, die snel geïnstalleerd kunnen worden en die bovendien antislip zijn.

  Met miljoenen vierkante meters vloerbedekkingen die elk jaar in zorginstellingen over de hele wereld worden geïnstalleerd, loopt Forbo voorop als het gaat om het begrijpen van de behoeften en zorgen van de gezondheidssector met betrekking tot vloeren.

 • RonaldMcDonald daktuin

  Wachtkamers

  Een ontspannen, gastvrije sfeer

  Omgeving met veel bezoekers

  Een ontspannen, gastvrije sfeer is vereist voor de familiekamers en wachtruimtes in ziekenhuizen, maar de vloer moet nog steeds bestand zijn tegen hoge bezoekersaantallen en mensen die in deze ruimtes eten en drinken. Het hoge bezoekersaantal en het schuiven van stoelen in deze ruimtes vereist een duurzame vloeroplossing. Met ons brede productassortiment kunnen we oplossingen bieden die aan deze wensen voldoen.

 • Canteen

  Kantines & Restaurants

  Hygiënische vloerbedekking

  Onmisbaar onderdeel van elk zorggebouw

  Kantines en restaurants zijn een essentieel onderdeel van elk gebouw in de gezondheidszorg, omdat ze fungeren als de plek waar personeelsleden kunnen opladen of patiënten kunnen ontspannen met hun vrienden en familie. In deze omgevingen moet de vloerbedekking duurzaam, gemakkelijke te reinigen en antislip zijn; de meeste Forbo-vloerbedekkingen hebben deze eigenschappen.

 • Sphera SD-550000 white | SD 550049 yellow green

  Specialistische ruimtes

  Een veeleisende ruimte

  Specialistische vloerbedekking

  Voor ruimtes die een meer gespecialiseerd type vloerbedekking vereisen, zoals bescherming tegen elektrostatische ontlading (ESD) of verhoogde slipweerstand, heeft Forbo een aantal collecties die voldoen aan de allerhoogste normen.

  Een veeleisende ruimte
  In gevoelige ziekenhuisruimtes, zoals operatiekamers, intensive care-afdelingen en diagnostische faciliteiten, worden hoge eisen gesteld aan de vloerbedekking. Het moet niet alleen voldoen aan strenge hygiënevoorschriften om ziekenhuisinfecties te helpen voorkomen, het moet ook aantonen dat het voldoet aan alle noodzakelijke veiligheidseisen. En het allerbelangrijkste: het moet elektrostatische ontladingen voorkomen, aangezien deze storingen of zelfs uitval kunnen veroorzaken in zeer gevoelige medische apparatuur.


  De hoogste hygiënenormen
  Colorex voldoet aan al deze eisen. Dankzij de geleidende eigenschappen kunt u de negatieve effecten van een opeenhoping van statische elektriciteit vermijden. Tegelijkertijd houdt het compacte oppervlak bacteriën en schimmels tegen, waardoor u kunt voldoen aan de hoogste hygiënenormen.

 • Ziekenzalen en slaapkamers

  Ziekenzalen & Slaapkamers

  Eenvoudige reiniging

  Duurzaamheid, bestand tegen indrukken en eenvoudige reiniging

  Duurzaamheid, weerstand tegen indrukken en eenvoudige reiniging zijn belangrijke factoren bij het installeren van een vloer in ziekenzalen en slaapkamers in een ziekenhuis. Forbo begrijpt de behoeften en zorgen van de zorgmarkt. Met ons brede productassortiment staan wij klaar om u te helpen.

 • Administratiekantoren

  Administratie en Vergaderkamers

  Een functionele ruimte

  Comfortabel en inspirerend

  Om ziekenhuizen efficiënt te laten werken, is er een team van medewerkers dat meestal werkzaam is vanuit kantoren binnen het ziekenhuis. Textiele vloeren bieden uitstekende akoestische eigenschappen en kunnen bij gebruik van een modulair systeem snel deels vervangen worden.

 • Surestep

  Toiletten, douches en kleedkamers

  Antislip

  Toiletten, douches en kleedkamers

  In zorginstellingen is slipweerstand van het grootste belang in ruimtes waar water of gemorst materiaal de veiligheid in gevaar kan brengen. Patiënten kunnen met een gerust hart de badkamer gebruiken zonder zich zorgen te hoeven maken over uitglijden. Onze Step-collectie vermindert het risico op uitglijden in natte ruimtes aanzienlijk en creëert toch een modern, fris interieur.

  Safestep Aqua Surestep Laguna

Producten

Producten voor in de gezondheidszorg

Marmoleum – linoleum banen

Het is bewezen dat onze Marmoleum vloeren de groei en verspreiding van infecties zoals MrsA, Norovirus en C Difficile remmen. Hierdoor dragen ze bij aan een gezondere en hygiënischer omgeving in elk deel van een ziekenhuis.

Marmoleum's unieke Topshield pro-finish vermindert vervuiling en is bestand tegen vlekken door handdesinfectiemiddelen. Marmoleum is goedgekeurd door allergy UK, omdat het dankzij het gladde oppervlak geen huisstofmijt herbergt. Marmoleum 2.0/2.5 mm is klimaatpositief 'cradle to gate'. Marmoleum is bekroond met 12 onafhankelijke Ecolabels - meer dan enige andere vloerbedekking ter wereld.Bekijk de Marmoleum collectie

Prinses Maxima centrum
Sphera Element vloer

Sphera – Homogeen vinyl in banen

De SMART-top PUR-finish zorgt ervoor dat Sphera zeer bestand is tegen chemicaliën, krassen en vlekken. De inline coating met reliëfdruk zorgt voor een superieure uitstraling en duurzaamheid.

State-of-the-art staalbandpers en thermofix-technologie zorgen voor een constante kwaliteit. De groene energie en zero waste-technologie zorgen voor een efficiënte en duurzame productie.
Ga naar de Sphera collectie

Colorex – veilige elektrostatische ontlading

Dankzij het unieke productieproces is Colorex van superieure kwaliteit. Het oppervlak is volkomen gesloten en eenvoudig schoon te maken. Colorex voldoet aan alle ESD- en cleanroom-normen. Het voorkomt elektrostatische ontladingen die storingen kunnen veroorzaken in zeer gevoelige medische apparatuur.

Colorex is zeer vlekbestendig en wordt niet aangetast door de regelmatige reinigings- en desinfectiecycli die noodzakelijk zijn in ziekenhuisomgevingen. Colorex is verkrijgbaar in 21 kleuren.
Ga naar de Colorex collectie

Colorex ESD vloer
Sarlon Sparkling vloer

Sarlon – Akoestisch vinyl in banen

Forbo Flooring heeft meer dan 30 jaar ervaring en branchekennis op dit specialistische gebied en heeft meer dan 100 miljoen m2 akoestische vloerbedekkingen geproduceerd. Sarlon is ftalaatvrij en biedt een breed scala aan kleuren en dessins.

Sarlon is een uitstekende allround performer, ideaal voor wachtruimtes waar geluidsoverlast een probleem kan zijn. Sarlon heeft een contactgeluidreductie van 15-19 dB. Het vereist minimale reiniging en onderhoud en is verkrijgbaar in veel kleuren en dessins.
Ga naar de Sarlon collectie

Eternal – projectvinyl in banen

Eternal is een heterogeen projectvinyl dat perfect geschikt is voor wachtruimtes waar een duurzame vloeroplossing belangrijk is. Alle Eternal vloeren zijn 100% ftalaatvrij en de rug is gemaakt van 60% hergebruikt materiaal uit ons eigen productieproces. Eternal is verkrijgbaar in realistische hout-, steen- en abstracte dessins.

Alle Eternal vinylvloeren zijn voorzien van de PUR Pearl finish. Deze finish zorgt voor de beste bescherming tegen slijtage en krassen. Eternal heeft de laagst mogelijke indrukgevoeligheid dankzij de uitgebalanceerde constructie.
Ga naar de Eternal collectie

 Eternal vloer
Step safety vinyl vloer

Step – safety vinyl in banen

De Step collectie van Forbo omvat een uitgebreide serie antislip vloeren die voldoen aan de veiligheidseisen die gelden voor een groot aantal toepassingen. Alle producten in de Step collectie voldoen of overtreffen de eisen van de Europese normen en de Britse Health and Safety Executive (HSE).

De Step antislip vloeren hebben verschillende antislipwaardes; variërend van R10 tot zelfs R12. Ook in de dessins is veel variatie te vinden, van natuurlijke houtdessins tot kleurrijke abstracte vloeren.
Ga naar de Step collectie

Surestep laguna – safety flooring

Surestep laguna wordt veel toegepast in toiletten en kleedkamers maar is ook geschikt voor overgangsruimtes en openbare delen van een gebouw. Deze vloer heeft uitstekende antislip eigenschappen, zowel bij blootvoets gebruik als gebruik met schoeisel. Daarnaast is deze vloer ook geschikt voor rolstoelgebruikers.

Laguna's effen, vuilverhullende ontwerp is verkrijgbaar in 15 kleuren en ideaal voor gebruik in dementie-toepassingen.

Ga naar SureStep Laguna

Surestep Laguna 181482 Greige Cleaning
Safestep Aqua - vloer voor natte ruimtes

Safestep aqua – vloeren voor natte ruimtes

Zowel personeel als patiënten kunnen zich veilig voelen in natte ruimtes waar Safestep Aqua is geïnstalleerd. Safestep Aqua is ontworpen voor blootvoets gebruik (en schoenen met zachte zolen) en rolstoelgebruik.

De moderne en heldere collectie sluit naadloos aan op de hygiënische en specifieke eisen die gelden voor dergelijke vertrekken, zoals doucheruimtes, kleedkamers en toiletten.
Ga naar Safestep Aqua

Allura – luxe vinyl tegels

De Allura Luxe vinyltegels en -stroken bieden u de elegantie van hout, steen, metaal of glas, i.c.m. een eenvoudige installatie, reiniging en onderhoud.

✓ Kras- en vlekbestendig door de extra harde, flexibele beschermlaag.
✓ Bewezen PUR-finish voor een blijvend mooie vloer.
✓ Geproduceerd met 100% groene stroom.
✓ 100% Ftalaatvrij.
✓ 30% gerecycled materiaal in de rug.
✓ Eenvoudige schoonmaak en onderhoud.
Ga naar de Allura collectie

Allura LVT vloer
Flotex - unieke textiele vloerbedekking

Flotex – hightech vloerbedekking

Flotex is een unieke textiele vloerbedekking die de slijtvaste en duurzame eigenschappen van een veerkrachtige vloer combineert met de akoestiek, warmte en comfort van een tapijt.

Flotex is een sterke en hygiënische vloer en heeft het Allergy UK Seal of approval ™. Flotex is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en dessins.

✓ Eenvoudig te reinigen.
✓ Duurzaam en comfortabel.
✓ Stil en veilig.
✓ Hygiënisch en fris.
Ga naar de Flotex collectie

Tessera – tapijttegels

Tessera tapijttegels staan bekend om hun esthetische vormgeving en uitstekende prestaties in de meest veeleisende omgevingen. De hoogwaardige tapijttegels uit onze collectie bieden ongekende mogelijkheden qua ontwerp en installatie.

✓ Impact op geluidsreductie tot 30 dB.
✓ Optimale flexibiliteit in vloerontwerpen.
✓ Eenvoudig vervangen van individuele tegels.
✓ Een duurzame oplossing met o.a. gerecycled materiaal in garen (Econyl garen) en backing.
Ga naar de Tessera collectie

Tessera tapijttegels
Schoonloop / entreesysteem

Nuway & Coral - schoonloopsystemen

Bescherm uw vloer, uw bezoekers en uw interieur. Elk gebouw heeft een ingang en de entree is het eerste contact met uw klant en de eerste bescherming tegen vocht en vuil voor alle andere vloeren die zijn geïnstalleerd. Met de Coral en Nuway schoonloopsystemen van Forbo neemt u de eerste belangrijke en mooie stap om uw vloer duurzaam te beschermen.

✓ Levensduur van vloeren verlengen.
✓ Verminder schoonmaakkosten.
✓ Verminder risico op uitglijden en ongelukken.

Ga naar entreesystemen

Infectie controle

Infectie controle

Helpt bij het winnen van de strijd tegen ziekenhuisinfectie

Als het gaat om infectiebeheersing en het stoppen van ziekenhuisinfecties (HAI's), wat is dan een betere plek om te beginnen dan vanaf de vloer? Het is bewezen dat onze Marmoleum-vloeren de groei en verspreiding van infecties zoals MRSA, Norovirus en C Difficile remmen, waardoor ze bijdragen aan een gezondere en hygiënischer omgeving in elk deel van een ziekenhuis.

infectie controle

Marmoleum

Marmoleum is de gewenste vloeroplossing voor zorg- en kuuromgevingen. Ziekenhuizen, privéklinieken, seniorenzorginstellingen en woonomgevingen profiteren allemaal van het gebruik van Marmoleum als een hygiënische vloerbedekkingsoplossing die gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden is, maar ook duurzaam, veilig en comfortabel is.

✔ Infectie controle
✔ Ftalaatvrij
✔ Voorkomt de groei van bacteriën
✔ Allergie approved
✔ Lage emissie

De natuurlijke grondstoffen, de lijnzaadolie, die bij de productie worden gebruikt, remt bij Marmoleum de groei van bacteriën. De antibacteriële eigenschappen van Marmoleum zullen in de loop van de tijd niet afnemen.

Onafhankelijke tests door de Universiteit van Glasgow hebben aangetoond dat Marmoleum zeer geschikt is voor een breed scala aan omgevingen waar hygiëne en bestrijding van bacteriën zoals MRSA of E. coli een dagelijkse zorg zijn. De testresultaten voor MRSA, Norovirus en C-DIFF zijn hieronder te downloaden.

The Christie radiotherapie faciliteit- marmoleum
The Christie radiotherapie faciliteit - marmoleum

Referenties

Laat u inspireren door onze referenties

Wereldwijd gingen veel zorginstellingen u voor bij het gebruik van vloeren van Forbo Flooring Systems. Bekijk onze referenties en laat u inspireren door bestaande Forbo-vloeroplossingen in een zorgomgeving. Ons referentieoverzicht laat u zien waar onze vloeren liggen en hoe ze worden toegepast.
Zie referenties

Vloer referenties in de gezondheidszorg

Vloervisualiser

Vloervisualiser en Ontwerpservice

Om uw vloer te creëren en te beslissen wat het beste past, hebben we verschillende tools en services.

Vloervisualiser
Met onze Vloervisualiser bekijk je al onze vloeren in jouw eigen project. Kies uit verschillende interieurs of upload een eigen foto en laat je inspireren. Ideaal bij het maken van de juiste vloerkeuze.
Open de Vloervisualiser

Forbo Ontwerpservice
Onze ontwerpservice kan zelfs nog verder gaan. Wij helpen bij het ontwerpen van de vloer. Ons team van designers staat voor je klaar. Neem contact op en laat hen weten wat de wensen zijn, stuur hen de foto's van de huidige situatie of de gewenste oplossing en zij komen met plattegronden en productvoorstellen.
Neem contact op met ons ontwerpteam

Vloerplanner

Wereldspeler

Wereldwijde partnerschappen

De verantwoordelijkheid voor het aangaan van wereldwijde partnerschappen met belangrijke klanten wordt toevertrouwd aan onze meest ervaren Key Account Managers. Ze zijn toegewijd aan hun klanten en hun enige taak is ervoor te zorgen dat Forbo een vloeroplossing levert die perfect is afgestemd op uw behoeften.

✓ Wij kunnen internationale offertes verzorgen en hebben ervaring met internationale bestelprocessen en lokale regelgeving.
✓ Wij managen de internationale logistiek.
✓ We hebben 20 jaar ervaring met partnerschappen en klanten over de hele wereld.

Als wereldwijde partner staan wij naast u op lokaal niveau. Ons ontwerpteam kan waar nodig begeleiding en assistentie bieden. Onze technici spreken de taal van de vloerleggers en zo is iedereen aangesloten.

Toonaangevende wereldwijde fabrikant

• Forbo Flooring Systems maakt deel uit van de Zwitserse Forbo Groep.

• Cijfers Forbo Groep 2019:
> Netto omzet 1282.2 CHF Mio
> Werknemers 5.600.

• Een wereldwijde aanwezigheid:
> 25 productiefaciliteiten en distributiebedrijven
> 6 assembly centra
> 48 pure verkooporganisaties in totaal 38 landen in de wereld.

• Europese fabrikant met fabrieken in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Nederland, Zwitserland, Duitsland en Rusland.

• Europese logistiek.

Atalanta Internationale School
earth environment

Toonaangevend in het milieu

We geven om u en om het milieu

• Forbo is één van de oprichters van de World Green Building Council.
• We hebben verschillende labels en certificeringen voor onze producten en/of productiefaciliteiten.
• Al onze productielocaties zijn ISO-gecertificeerd. Grondstoffen worden efficiënt gebruikt, afval wordt zoveel mogelijk gerecycled.
• We zetten ons in voor maatschappelijke verantwoordelijkheid, de Forbo-sites zijn gecertificeerd volgens SA8000.


creating better environments

Betrouwbare service

We bieden u:
• Een unieke leverancier voor al uw vloeren
• Lokaal advies, ondersteuning en grensoverschrijdend projectmanagement
• Schaalefficiëntie, leveringszekerheid en snelle levering

Bovenal één contract en één aanspreekpunt om u tijd en geld te besparen.

Forbo Design service
Sales team

Denk wereldwijd, doe lokaal

Lokale teams werken met lokale account managers

Tijdens de duur van een project fungeert uw Forbo Key Account Manager als uw enige aanspreekpunt voor al uw vragen, waar ook ter wereld.

Wij geloven dat deze aanpak u tijd bespaart, gedoe en onzekerheid elimineert en zorgt voor consistentie en betrouwbaarheid, hoe complex uw project ook is.

Onderhoud

Vloeronderhoud

Elke vloer heeft schoonmaak en onderhoud nodig
Forbo vloeren hebben een sterke beschermende finish die schoonmaak en onderhoud eenvoudig maakt. Stofwissen is een snelle en eenvoudige manier om de vloer stofvrij te maken en eventuele vlekken snel te verwijderen. Met deze basis gaat een vloer heel erg lang mee en blijft het er mooi uitzien. Vergeet niet een goede entreemat aan te brengen!

Maar soms is er net even iets meer nodig…
Lees in de leaflet Vloeronderhoud hoe dat met een stappenplan verzorgd kan worden. Forbo partners helpen jouw schoonmaakorganisatie om dit voor elkaar te krijgen.
Naar de leaflet Vloeronderhoud

Vloeronderhoud