Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Over Forbo Flooring systems

Creating better environments

Onze vloeren zorgen ervoor dat mensen op een prettige manier met elkaar kunnen wonen, werken en verblijven. Wij creëren een gezonde ruimte binnen en dragen bij aan een duurzame wereld daarbuiten.

Factory Assendelft

De organisatie

De organisatie achter Forbo Flooring

Forbo Flooring B.V. produceert en levert wereldwijd vloerbedekkingen voor de projecten- en de consumentenmarkt. Met een marktaandeel van 65% is Forbo de wereldleider in linoleum.

Forbo Flooring is een onderdeel van Forbo Group, gevestigd in Zwitserland. Er werken bijna 6000 mensen bij de Forbo Group. Wereldwijd zijn er 38 verkoopkantoren en 14 fabrieken o.a. in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Zwitserland, Duitsland en Rusland.

Forbo gelooft in 'creating better environments' en heeft duurzaamheid zeer hoog op de agenda staan. Hierover meer op de pagina Duurzaamheid. Forbo is SA8000 en ISO9001 gecertificeerd.

Forbo Flooring: Een korte introductie

forbo de mensen

Bulletin Board 2182 WORLDMAP

Missie en Visie van Forbo Flooring

Missie: Forbo Flooring Systems streeft ernaar wereldwijd marktleider te worden in commerciële vloerbedekkingen door duurzame vloeroplossingen te creëren voor haar klanten.

Visie: Forbo Flooring Systems wil een betere omgeving creëren, overal waar mensen werken, wonen, leren, genezen, spelen en samenkomen.

Deze missie en visie streven wij na met een strategie gebaseerd op de volgende hoofdpunten:
U als klant staat in het hart van al onze activiteiten;
Onze werknemers zijn competent en hebben een passie voor vloeren;
Onze aandacht ligt steeds bij oplossingen die wij u als klant kunnen bieden;
Onze service is daarbij onderscheidend;
Wij kijken goed naar marktontwikkelingen en kiezen een segmentaanpak om u zo goed mogelijk van dienst te zijn;
Milieubewust leiderschap is de basis van ons handelen;
Wat ons als bedrijf bindt, is vertrouwen, voorbeeldgedrag, vasthoudendheid en verantwoordelijkheid.

Locaties

Locaties in Nederland

Assendelft
Forbo Flooring in Assendelft ontwikkelt, produceert en verkoopt linoleum vloerbedekking, bulletin board en materialen voor (kantoor) meubilair. De fabriek is zowel ISO 9001 als 14001 gecertificeerd.
Postadres: Forbo Flooring B.V. Postbus 13, 1560 AA Krommenie
Bezoekadres: Forbo Flooring B.V. Industrieweg 12, 1566 JP Assendelft
KvK 35000233, statutaire zetel Zaanstad
Tel: 075-6477477 E-mail: contact@forbo.com

Krommenie
Forbo Flooring Coral produceert de Coral schoonloopsystemen. Coral is marktleider in entree vloersystemen. De fabriek is ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerd.
Postadres: Forbo Flooring Coral N.V. P.O. Box 17 NL-1560 AA Krommenie
Bezoekadres: Forbo Flooring Coral N.V. Vlietsend 20a NL-1561 AC Krommenie

Coevorden
Forbo Flooring in Coevorden produceert en ontwikkelt veerkrachtige vinyl vloerbedekkingen voor consumenten- en projectmatige omgevingen.
Postadres: Forbo Novilon B.V. Postbus 148, 7740 AC Coevorden
Bezoekadres: Forbo Novilon B.V. Parallelweg 45, 7741 KA Coevorden
KvK 04024542, statutaire zetel Meppel
Tel: 0524-596 868
E-mail: infoFN@forbo.com

Wormerveer
Forbo Eurocol Nederland BV in Wormerveer ontwikkelt, produceert en verkoopt ondervloervoorbereidingsproducten, lijmen en afwerkingen. De fabriek is zowel ISO-9001 als ISO-14001 gecertificeerd.
Postadres: Forbo Eurocol Nederland BV Postbus 130 1520 AC Wormerveer
Bezoekadres: Forbo Eurocol Nederland BV Industrieweg 1-2 1521 NA Wormerveer
Tel: 075 627 16 00

Locatie in Zwitserland

Giubiasco
Giubiasco is gespecialiseerd in de productie van homogene vinyltegels en is een wereldwijde leverancier van ESD vloerbedekkingen. De fabriek is zowel ISO 9001 als 14001 gecertificeerd.
Adres: Forbo-Giubiasco SA | via Industrie 16
CH-6512 Giubiasco
Tel: +41 91 850 01 11
E-mail: info.flooring.ch@forbo.com

Colorex
Sarlon acoustic

Locaties in Frankrijk

Reims
Forbo Sarlino ontwikkelt en produceert akoestisch projectvinyl en naaldvilt vloerbedekkingen die wereldwijd worden verkocht. Het bedrijf is ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerd.
Adres: Forbo Sarlino S.A.S. | 63, rue Gosset | B.P. 2717 | 51055 | Reims Cedex | Frankrijk
Telefoon: +33 3 26 77 35 00 E-mail: export@forbo.com

Chateau Renault
In onze fabriek in Chateau Renault wordt de collectie Flotex HD en de designer collectie Flotex Sottsass geproduceerd. De fabriek is ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerd.
Adres: Parc Industriel Ouest | 37110 Chateau Renault | France | Telefoon: +33 24729 8500

Locaties in het Verenigd Koninkrijk

Bamber Bridge
De grote meerderheid van de project tapijttegel collecties wordt geproduceerd in Bamber Bridge. Deze productiefaciliteit is ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerd.
Adres: Unit 241 Walton Summit Centre | Bamber Bridge | Preston | PR5 8AL | U.K.

Ripley
In de fabriek in Ripley worden de Flotex classic en Flotex tegel collecties geproduceerd. De productie is gebaseerd op de ISO 9001 standaard. Sinds 2005 is de fabriek ISO 14001 gecertificeerd.
Adres: Forbo Flooring UK Limited | High Holborn Road | Ripley | Derbyshire | DE5 3NT
Tel: 01773 744121 E-mail: info.flooring.uk@forbo.com

Telford
In de Forbo Flooring fabriek in Telford worden de Nuway entreesystemen gemaakt. De productielocatie in Telford is ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerd.
Adres: Forbo Flooring UK Limited | Halesfield 19, Telford, Shropshire | TF7 4QT, United Kingdom.
Tel: +44 (0) 17737 40688
E-mail: info.flooring.uk@forbo.com

Kirkcaldy
Forbo Flooring in Kirkcaldy ontwikkelt en produceert linoleum vloerbedekkingen. De linoleumfabriek is ISO 14001 gecertificeerd.
Adres: Forbo-Nairn Ltd. | P.O. Box 1, Kirkcaldy | Fife, KY1 2SB | Groot-Brittanië
Telefoon: +44 1592 64 37 77 E-mail: info.uk@forbo.com

Locatie in Duitsland

Erfurt
Forbo Eurocol Deutschland GmbH ontwikkelt, produceert en verkoopt ondervloervoorbereidingsproducten, lijmen en afwerkingen.
Adres: Forbo Eurocol Erfurt | August-Röbling-Str. 2 | 99091 Erfurt | Germany |
Tel: +49 361 730 41 0

forbo eurocol erfurt

Hollandse Meesters

Al meer dan 100 jaar Hollandse Meesters

Meer dan 90% van de vloeren, produceert Forbo in Nederland. Onze Coralfabriek staat in Krommenie, de Novilonfabriek in Coevorden en onze Linoleumfabriek in Assendelft. Wereldwijd genieten miljoenen gezinnen en werknemers van onze vloer. Daar zijn we trots op en daar zijn we al meer dan 100 jaar Hollandse Meesters in.

Niet alleen weet u precies waar uw vloer vandaan komt, ook zijn de lijnen kort: Bij Forbo Flooring Systems heeft u één centraal aanspreekpunt, krijgt u vooraf installatie- en productadvies en wanneer u een staal aanvraagt, heeft u deze binnen 24 uur in huis. We zijn altijd goed bereikbaar voor informatie en advies en uw vloer wordt snel en op tijd geleverd vanuit Nederland. Bovendien krijgt u 10 jaar garantie op de vloer en de installatie.

Niet alleen in het productie en installatieproces zijn de Hollandse Meesters actief, ook in het ontwerpproces staan we u bij. Schakel onze Hollandse Meesters in voor vrijblijvend advies en vloerontwerp en we zullen zorgen voor de juiste sfeer en uitstraling in iedere ruimte. Welke vloer u ook zoekt, wij zorgen voor een vloer die bijdraagt aan een prettige, schone en veilige omgeving.

Furniture Linoleum Craftmanship

Hollandse Meesters
Aan het werk kent men de meester

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Forbo & MVO

Forbo Flooring Systems neemt de verantwoordelijkheid die zij heeft naar de maatschappij zeer serieus. De onderwerpen die vallen onder maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) liggen op gebied van klimaatneutraliteit, circulariteit en eerlijke ketens, maar vergeet ook niet de thema's als arbeidsomstandigheden, inclusiviteit of vergijzing.

Forbo onderschrijft haar verantwoordelijkheid naar alle belanghebbenden 'to create a better environment'. Deze maatschappelijke verantwoordelijkheid komt tot uiting in het duurzaamheidsbeleid van Forbo Flooring Systems. Dit beleid is gebouwd op drie pijlers; de sociaal-maatschappelijke pijler (People), het milieu (Planet) en een economische pijler (Profit).

Ferry de Lange
vrouw in fabriek

People - SA8000

Voor de sociaal-maatschappelijke pijler heeft Forbo gekozen voor de SA8000 standaard, een vrijwillige internationale standaad gebaseerd op conventies van de Verenigde Naties. De SA8000 standaard stelt naast een goed functionerend managementsystem ook eisen aan de onderstaande elementen:

 1. Geen kinderarbeid
 2. geen gedwongen arbeid
 3. Veilige en gezonde werkomstandigheden
 4. Vrijheid van vakvereniging en collectief onderhandelen
 5. Geen discriminatie
 6. Geen harde of inhumane behandeling (respectvol met elkaar omgaan)
 7. Geen overmatige werkuren (goede werktijdenregeling)
 8. Acceptabele beloningsstructuur

Forbo Flooring (locaties Assendelft, Krommenie en Coevorden) heeft vrijwillig verklaard te voldoen aan de vereisten uit deze social accountability standaard en draagt dit actief uit binnen de hele organisatie en naar derden. De uitvoering en verbetering wordt middels interne en externe audits geëvalueerd.

People - de maatschappij

Naast onze eigen mensen, probeert Forbo ook een steentje bij te dragen aan de maatschappij. Forbo vindt dat iedereen het recht heeft op een gezonde en inspirerende ruimte om in te wonen, werken, leren en leven. Forbo sponsort vloeren van diverse
instellingen zoals de Ronald McDonald-huizen, de Voedselbank en Habitat for Humanity. Ook is kunst is onderdeel van ons MVO-beleid. Zo sponsort Forbo Ateliers de Wijde Doelen, waar kunstenaars met een verstandelijke beperking onder andere werken met linosnedes.
Een ander goed voorbeeld is de Ode aan de Lino. Bij dit jaarlijks terugkerend evenement gaan studenten aan de slag met een linosnede en maken hiermee kans op de Forbo Jong Talent Prijs.
Zie de pagina over de Ode aan de Lino voor
meer informatie

Voor haar klanten hanteert Forbo hoge kwaliteitsstandaarden. Deze zijn ondergebracht in het ISO 9001 keurmerk.
Meer informatie

linosnede+isologo
Forbo Flooring - Duurzaamheid zit in ons DNA

Planet

Duurzaamheid zit in het DNA van Forbo. Van hoe we onze fabrieken aansturen tot hoe we onze ingrediënten kiezen... elke stap draagt bij aan onze missie om een betere omgeving te creëren.

 • We meten de milieuprestatie van al onze producten
 • We verminderen, nemen terug, hergebruiken en hernieuwen. Zo nemen we installatieresten terug en verwerken we gebruikt materiaal in nieuwe producten
 • Onze vloeren maken we in schone, efficiënte fabrieken die draaien op 100% groene energie

Lees over alles wat we doen voor het milieu op onze duurzaamheidspagina

Profit

Als we kijken naar de Profit kijken we naar de economische waarde die Forbo toevoegt met haar activiteiten. Forbo Flooring Systems is onderdeel van de Forbo Group, gevestigd in Zwitserland.
In het filmpje hiernaast wordt ingezoomd op de resultaten van de Forbo Group wereldwijd en geeft zo een goede impressie van de pijler 'Profit'.

Downloads

 • Beleidsverklaring SA8000

  Download hier de Beleidsverklaring SA8000 2022

 • Certificate multi-site ISO 9001 Sales

  Download hier het certificaat 'multi site ISO 9001 sales'

 • Forbo Quality Policy 2019

  Download hier Forbo Flooring Systems' kwaliteitsbeleid 2019

Van 1928 tot nu

Van 1928 tot nu

De geschiedenis van Forbo loopt terug tot 1928 met het ontstaan van de Continentale Linoleum Union. Alle belangrijke gebeurtenissen van toen tot nu hebben we voor u weergegeven in onderstaande tijdlijn. Handig, als u iets wilt weten over de geschiedenis van Forbo Flooring Systems.

forbo assendelft