Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Duurzaamheid

Duurzaamheid

 • CooLoo Circular Canopy

  De CooLoo Circular Canopy

  Een toekomstgericht concept

  De CooLoo Circular Canopy - Een toekomstgericht concept

  We zijn altijd op zoek naar andere manieren om ons productie-, installatie- en post-installatieafval te verminderen, te hergebruiken en te recyclen. Daarom zijn we in 2019 een samenwerking aangegaan met CooLoo, wat resulteerde in de CooLoo Circular Canopy met een coating gemaakt van Marmoleum afvalmateriaal.

 • recycling

  Circulariteit

  Forbo recycling in de praktijk

  Forbo recycling in de praktijk

  Bij Forbo Flooring Systems zetten we ons in om al onze lineaire processen en producten zo om te vormen dat ze de circulaire economie ondersteunen. Lees meer over hoe recycling bij Forbo Flooring Systems in de praktijk in zijn werk gaat.

 • Duurzaamheid

  Linoleum

  Ontdek onze duurzaamheidsaanpak

  Linoleum - Ontdek hoe wij duurzaamheid aanpakken

  Linoleum van Forbo is van nature goed. Het vangt meer klimaatschadelijke CO2 op dan dat het vrijkomt, als je het op de juiste manier produceert, zoals Forbo dat doet. Nederland is de thuisbasis van de modernste linoleumfabriek ter wereld, een fabriek die laat zien hoe industrie en ecologie echt samen kunnen gaan.

 • CO2 Neutral

  CO2-neutraal

  Een bewuste keuze

  CO2-neutraal - Een bewuste keuze

  Nu er maar langzaam vooruitgang wordt geboekt met het klimaatakkoord van Parijs, legt Mark Bauer, milieuspecialist bij Forbo Flooring Systems, uit waarom we allemaal zouden moeten streven naar een bewuste keuze bij het kiezen van bouw- en interieurproducten - en waarom we het verschil tussen koolstofcompensatie en koolstofneutrale productie nader moeten bekijken.

 • withdraw Marmoleum TU Delft

  Terugname Marmoleum

  project TU Delft

  Terugname Marmoleum - Project TU Delft

Producten

Producten

 • Sarlon | Modul'up 409 black & white doodle

  Mag het iets zachter?

  Deel 3: Akoestiek voor optimale prestaties

  Mag het iets zachter? - Deel 3: Akoestiek voor optimale prestaties

  In deze 3-delige serie van Forbo gaan we dieper in op de invloed en het effect van geluid in gebouwen en hoe akoestiek kan worden beheerst en gemanipuleerd voor optimale resultaten in specifieke omgevingen.

  Deze blog, de derde in onze reeks, richt zich op de akoestische uitdagingen in het onderwijs en de commerciële sector.

 • Allura Decibel in bedroom

  Mag het iets zachter?

  Deel 2: Akoestisch Comfort

  Mag het iets zachter? - Deel 2: Akoestisch comfort

  In deze 3-delige serie van Forbo Flooring Systems gaan we dieper in op de invloed en het effect van geluid in gebouwen en hoe akoestiek kan worden beheerst en gemanipuleerd voor optimale resultaten in specifieke omgevingen.

  Deze blog, de tweede in onze reeks, richt zich op de akoestische uitdagingen in de gezondheidszorg en de woonsector, en bespreekt de optimale akoestische omstandigheden voor de vrijetijds- en horecasector.

 • Acoustic Flooring

  Mag het iets zachter?

  Deel 1: Het belang van goede akoestiek

  Mag het iets zachter? - Deel 1: Het belang van goede akoestiek

  In deze 3-delige serie onderzoeken we de invloed en het effect van geluid in gebouwen, en hoe akoestiek kan worden gecontroleerd en gemanipuleerd voor optimale resultaten in specifieke omgevingen. Deel : Het belang van goede akoestiek

 • Sarlon | Modul'up divers colours

  Sarlon | Modul'up

  Het verhaal achter de nieuwe collectie

  Sarlon | Modul'up: Het verhaal achter de nieuwe collectie

  De nieuwe, uiterst veelzijdige en hoogwaardige Sarlon en Modul'up collectie beantwoordt aan al uw behoeften. Het scala aan producten is eindeloos en buitengewoon gevarieerd. Margareth van Aken, Head of Vinyl Design bij Forbo Flooring Systems, vertelt het verhaal achter deze collectie.

 • Autumn leaves

  Maak je gebouw klaar voor het najaar

  Coral - voorkom val- en glijpartijen

  Coral - Maak je gebouw klaar voor het najaar en voorkom val- en glijpartijen

  Zonder goed schoonloopsysteem komen herfstbladeren, zand en ander vuil gemakkelijk mee naar binnen, waar ze krassen en slijtage op de vloer in het gebouw veroorzaken. Daardoor zijn de vloeren in drukke omgevingen, zoals scholen, winkels en kantoorgebouwen, veel sneller aan vervanging toe. Herfstbladeren zien er mooi uit, maar als het regent, worden ze spekglad. Voor de mensen die het gebouw binnen- of buitenlopen, brengt dit heel wat risico's met zich mee. Ontdek de 3 tips om glij- en valpartijen te voorkomen.

 • Designing with linoleum

  Marmoleum

  Ontwerpen met Marmoleum

  Marmoleum - Ontwerpen met linoleum

  Linoleum is een 160-jaar oude innovatie
  Wat Marmoleum zo speciaal maakt, is de ruimte voor eindeloos veel nieuwe mogelijkheden. Een van de uitdagingen waar onze designstudio voor staat, is het identificeren van deze mogelijkheden en ze te vertalen naar de moderne tijdgeest.

 • Duurzaamheid

  Linoleum

  Ontdek hoe wij duurzaamheid aanpakken

  Linoleum - Ontdek onze duurzaamheidsaanpak

  inoleum van Forbo is van nature goed. Het vangt meer klimaatschadelijke CO2 op dan dat het vrijkomt, als je het op de juiste manier produceert, zoals Forbo dat doet. Nederland is de thuisbasis van de modernste linoleumfabriek ter wereld, een fabriek die laat zien hoe industrie en ecologie echt samen kunnen gaan.

 • no heat involved

  The slim chair

  there may be no heat involved

  The slim chair - There may be no heat involved

  “There may be no heat involved, but it’s hot stuff nonetheless” says designer Elvin den Haan about his and Jan Nijland’s latest Lonc chair: the Slim. Not only is this chair cold-pressed, requiring significantly less energy to make, it is also produced using a by-product from Zaanstreek-based linoleum factory, Forbo.

 • Furniture Linoleum 4184 reference2 desk labtop

  Furniture Linoleum

  Opkomst van "off the floor" toepassingen

  Linoleum - Opkomst van "off the floor" toepassingen

  Het van nature gladde en duurzame karakter van linoleum leent zich uitstekend voor de afwerking van allerlei oppervlakken. In feite zien we een toename van het veelzijdige materiaal dat wordt gebruikt voor veel meer dan alleen het creëren van mooie vloeren. Van bureaus, stoelen en lades tot deuren en muren, meubellinoleum is in opkomst binnen het interieurontwerp - maar wat is het en waar komt deze groeiende belangstelling vandaan?

Design

Design verhalen

 • Pantone colour of The Year 2021

  Design Trends

  Pantone kleur van het jaar 2021

  Design Trends - Pantone kleur van het jaar 2021

  “Designers van Forbo Flooring Systems moeten altijd vooruitdenken wanneer ze de kleuren voor de nieuwe collecties bepalen”, stelt Thomas Eurlings, Senior Designer Vinyl bij Forbo Flooring Systems. “Als designer ga je continu op zoek naar nieuwe kleuren en trends. “Toen Pantone de Kleur van het Jaar 2021 bekend maakte, waren we dan ook erg blij dat beide kleuren al in onze recente collecties zaten”

 • Allura 62419

  Therapeutische

  Design principes

  Therapeutische design principes

  Het creëren van een helende omgeving wordt steeds belangrijker. Door het ontwerp meer holistisch en patiëntgericht te benaderen, kunnen architectuur en interieurontwerp helpen betere omgevingen te creëren.

 • Biophilic Design

  Biophilic design

  Een gezonde dosis natuur

  Een gezonde dosis natuur

  Onderzoek naar nieuwe, circulaire materialen, verantwoorde materiaalwinning en emissieloze productieprocessen ... het zijn maar enkele aspecten die duidelijk aangeven dat we in de bouwsector steeds meer met het milieu bezig zijn.

 • Marmoleum Marbled - dynamics

  De dynamiek van een gebouw

  Van uniformiteit naar diversiteit

  De dynamiek van een gebouw

  Hoe we naar de inrichting van een gebouw kijken, is in de loop der jaren behoorlijk veranderd. Tot voor kort had een bedrijfsgebouw vaak een uniforme, eenduidige uitstraling: een ziekenhuis zag eruit als een ziekenhuis en een kantoor was precies zo ingericht als je van een kantoor zou verwachten - als een plek om te werken. Door de tijd heen heeft er een verschuiving plaatsgevonden, uniformiteit maakte plaats voor meer diversiteit.

  In deze blog gaat onze senior designer Marijke Griffioen in op de 5 verschillende dynamieken binnen een gebouw.

 • Faust

  Faust's

  Passie voor Linoleum

  Faust - Passie voor Linoleum

  Wat ons het meest inspireert aan linoleum is het ongelooflijk fluweelzachte en aangename gevoel, de verscheidenheid van diep-matte kleuren, en het feit dat het ook een duurzaam product is gemaakt met lijnolie. Dergelijke materiaaleigenschappen worden erg gewaardeerd, vooral als tafelblad in de kantoorruimte.

 • no heat involved

  The slim chair

  there may be no heat involved

  The slim chair - There may be no heat involved

  “There may be no heat involved, but it’s hot stuff nonetheless” zegt ontwerper Elvin den Haan over de nieuwste Lonc-stoel van hem en Jan Nijland: de Slim. Deze stoel is niet alleen koudgeperst, waardoor hij aanzienlijk minder energie verbruikt, maar wordt ook geproduceerd met een bijproduct van de linoleumfabriek Forbo uit de Zaanstreek.

 • Finding magic

  Magie vinden

  Mix van materialen

  Magie vinden - mix van materialen

  Met een toenemende nadruk op het creëren van interieurs die een meer 'doorleefde' uitstraling hebben, breken veel ontwerpers met vooropgezette conventies door ogenschijnlijk ongelijksoortige materialen, afwerkingen en stijlen naast elkaar te zetten om vloeiender ruimtes te creëren.

 • Tessera Nexus 3501 3507

  Verbonden ruimtes

  Samenwerken

  Verbonden ruimtes - samenwerken

  Wat het ontwerp van werkplekken betreft, lijken veel onderzoekers het eens te zijn over het positieve effect van face-to-face en informele interacties - het bieden van duidelijke verbindingen en mogelijkheden voor informatie-uitwisseling, samenwerking, netwerken en het oplossen van problemen.

 • Trend report 2021

  Het verhaal achter

  ons trend report 2021

  Het verhaal achter - ons trend report 2021

  Begin augustus publiceerde ons ontwerpteam het rapport 'Trend Directions 2021', dat een inkijk biedt in de huidige design- en vloertrends en in de trends die we het komende jaar verwachten. Marijke Griffioen, Senior Designer Concepts, en Thomas Eurlings, Senior Designer Vinyl, vertellen hoe het rapport tot stand is gekomen en welke grote trends het volgen waard zijn.

 • Designing with linoleum

  Marmoleum

  Ontwerpen met Marmoleum

  Marmoleum - Ontwerpen met linoleum

  Linoleum is een 160-jaar oude innovatie
  Wat Marmoleum zo speciaal maakt, is de ruimte voor eindeloos veel nieuwe mogelijkheden. Een van de uitdagingen waar onze designstudio voor staat, is het identificeren van deze mogelijkheden en ze te vertalen naar de moderne tijdgeest.

Segmenten

Segmenten

 • Commercial Offices

  Kantoren

  Naar een nieuw werklandschap

  Kantoren - Naar een nieuw werklandschap

  Waar flexwerken een aantal jaren geleden nog betekende dat je op elke werkplek op kantoor kon werken, is de term nu geëvolueerd naar pop-up werkplekken. Je kunt tegenwoordig immers altijd en overal werken.

 • Healthcare

  Gezondheidszorg

  De opkomst van BIM in de gezondheidszorg

  Gezondheidszorg - De opkomst van BIM in de gezondheidszorg

  Het is duidelijk dat Building Information Modelling gestaag zijn plaats aan het veroveren is in de voorste gelederen van de bouwsector, met het meest recente Nationale BIM-rapport waaruit blijkt dat 81% van de respondenten BIM heeft gebruikt voor projecten in de gezondheidszorg. In deze blog bekijken we hoe de vele voordelen van BIM helpen bij de efficiënte bouw van de nieuwe, moderne en technologisch geavanceerde medische faciliteiten in onze landen.

 • Retail

  Retail

  De entree: het belang van de eerste indruk

  Retail - De entree: het belang van de eerste indruk

  Het verbeteren van de winkelervaring begint al op het moment dat een klant een voet in het gebouw zet. Als onderdeel van onze 'Floored It' blogreeks bespreekt Louise Serjeant, Key Account Manager voor Retail, het belang van het kiezen van een effectief schoonloopsysteem voor entrees in retailomgevingen.

Meet the maker

Meet the maker

 • Allura 2020 - Thomas Eurlings

  Meet The Maker

  Thomas Eurlings

  ALLURA: Meet The Maker - Thomas Eurlings

  In de eerste van onze Allura Meet The Maker blog-serie praten we bij met Thomas Eurlings, Senior Designer Vinyl bij Forbo Flooring Systems, om meer te weten te komen over zijn betrokkenheid bij de creatie van de nieuwe collectie, wat het voor hem betekent en de huidige trends binnen de vloerenindustrie.

 • Allura 2020 - Arjen Roelofs

  Meet the Maker

  Arjen Roelofs

  Meet The Maker - Arjen Roelofs

  In het kader van onze blogreeks Allura Meet The Maker praten we bij met Arjen Roelofs, directeur Research & Development en al meer dan 28 jaar in dienst bij Forbo, om meer te weten te komen over zijn betrokkenheid bij de totstandkoming van de nieuwe collectie, wat deze voor hem betekent en wat werken op de R&D-afdeling van Forbo inhoudt.

 • Allura 2020 - Roy Schepers

  Meet The Maker

  Roy Schepers

  Meet The Maker - Roy Schepers

  In het kader van onze blogreeks Allura Meet The Maker praten we bij met Roy Schepers, Product Manager LVT bij Forbo Flooring Systems, om meer te weten te komen over zijn betrokkenheid bij de totstandkoming van de nieuwe collectie, wat deze voor hem betekent en de nieuwe producten binnen de collectie die ontworpen zijn om het leggen gemakkelijker en sneller te maken.