Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Faust's passie voor linoleum

Faust's passie voor linoleum

Een interview met Antonia Faust

Faust Linoleum

De geschiedenis van Faust Linoleum

Volker Weinert, een vriend en ontwerper, inspireerde mijn vader om linoleum als tafelblad te gebruiken. In de jaren '90 zagen veel Berlijnse architecten linoleum als een insider-tip. Mijn vader nam het idee over en maakte er een aanpasbaar product van dat via een eigen webshop op de markt kan worden gebracht. Sindsdien hebben we met ontwerpers samengewerkt om niet alleen tafelbladen te ontwikkelen, maar ook andere producten die met linoleum bekleed zijn. In de afgelopen 10 jaar is wat begon als een ambachtelijk bedrijf uitgegroeid tot een volledig gedigitaliseerde slimme productieoperatie, compleet met directe marketing via onze webshop.

Faust Linoleum

Wat ons het meest inspireert aan linoleum is het ongelooflijk fluweelzachte en aangename gevoel, de verscheidenheid van diep-matte kleuren, en het feit dat het ook een duurzaam product is gemaakt met lijnolie. Dergelijke materiaaleigenschappen staan worden erg gewaardeerd, vooral als tafelblad in de kantoorruimte. Wij zijn ook gefascineerd door de veelzijdige toepassingsmogelijkheden van linoleum; wij verwerken het niet alleen in tafelbladen, maar bijvoorbeeld ook in schakelaarframes of zittingen van krukken. Met behulp van de concepten van onze ontwerpers proberen wij altijd de grenzen van 3D-vorming te overwinnen, om meer complexe vormen te maken van wat oorspronkelijk een eendimensionaal bekledingsmateriaal was.

Faust ziet een trend naar hoogwaardige, configureerbare tafels en andere producten bekleed met linoleum, maar altijd in combinatie met een goed design tegen betaalbare prijzen. Ondanks onze beperking tot één oppervlaktemateriaal, bieden wij de grootst mogelijke variëteit aan uitvoeringen om aan de wensen van onze klanten te voldoen en hen te inspireren.
Onze configurator (www.faustlinoleum.co.uk) biedt gebruikers de best mogelijke ondersteuning. Zoals gezegd spannen wij ons ook in om een verbinding tot stand te brengen tussen hoogwaardige tafelbladen en een expressief design (van onderstellen + accessoires). Wij laten het altijd aan de klant over om de elementen te combineren, ook al verrast de keuze ons af en toe.

Faust Linoleum
faust linoleum

Op dit moment zijn er twee trends zichtbaar op de markten: enerzijds flexibiliseert de industrie haar serieproductie (Industrie 4.0) en dringt daarmee door in markten van de ambachtelijke industrie. Anderzijds heeft de ambachtelijke sector nog steeds brede segmenten van de markten voor klantspecifieke producten in handen en verhoogt zij haar efficiëntie door over de hele linie digitale processen in te voeren (Vakmanschap 4.0). Dit maakt 'handgemaakte' producten interessant voor een kopersgroep die tot nu toe industriële producten kocht. Door de digitalisering van de klantcommunicatie wordt ook onze markt verbreed en geïnternationaliseerd. Wij hebben er alle vertrouwen in dat wij ook op de middellange en langere termijn een interessante rol zullen blijven spelen. Dit alles vereist kwaliteit, goed design, klantgerichtheid en samenwerking met ontwerpers in een geest van vertrouwen.

Faust linoleum

Blijf op de hoogte en volg ons op social media