Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

STEP antislip - veiligheidsvinyl

Veiligheid voor elke stap die je zet

Step veiligheids- antislip vinyl  | 181142 sand, 266632 hessian ivory  | Forbo Flooring Systems

In de huidige, snelle wereld staat veiligheid voorop in elke omgeving, van werkplek tot commerciƫle ruimte. Om veiligheid te waarborgen, is het van belang te investeren in de juiste veiligheidsvloer. Dit voorkomt niet alleen uitglijden en struikelen, een van de meest voorkomende ongevallen op de werkvloer, maar blijkt ook een kosteneffectieve keuze op de lange termijn door geldbesparing op het vervangen van vloeren en minimalisering van letselschadeclaims.

Schrobmachine | Step veiligheidsvinyl | Forbo Flooring Systems

Belangrijke factoren bij het kiezen van veiligheidsvloeren

Houd bij het kiezen van de juiste veiligheidsvloer rekening met een aantal cruciale factoren. Kies in de eerste plaats voor materialen met antislip-eigenschappen, vooral in ruimtes waar gemorst wordt of waar vocht aanwezig is. Stem jouw keuze af op de specifieke eisen van elke ruimte, houd daarbij rekening met verwacht verkeer, toegankelijkheid, slijtage en schoonmaakvereisten.

Denk bij een veiligheidsvloer ook aan zaken als bereikbaarheid, geldende wet- en regelgeving en esthetische aspecten.

Antislipwaardes uitgelegd

Afhankelijk van de aard en de potentiƫle gevaren van een ruimte zijn verschillende antislipwaardes vereist. Met een R-waarde wordt het antislipvermogen van een vloer uitgedrukt. Deze R-waarde varieert van R9 (minimale slipweerstand) tot R13 (sterke slipweerstand). Deze waarde wordt berekend aan de hand van de hellingshoekmethode. Een proefpersoon loopt op een hellende vloer waarbij de R-waarde wordt bepaald op moment dat de persoon begint uit te glijden. Hoe hoger de helling hoe hoger de R-waarde.

Al deze kennis helpt bij het maken van een weloverwogen vloerkeuze die de veiligheid en functionaliteit van jouw ruimte verbeteren en zorgen voor het welzijn van de gebruikers ervan.

Step veiligheidsvinylvloer | 17233 daffodil, 17422 concrete | Forbo Flooring Systems

Veiligheid. Design. Vertrouwen.

Met meer dan 50 jaar ervaring tillen wij veiligheid naar een hoger niveau met onze Step veiligheidsvinylcollectie. Deze unieke vloeroplossing biedt gegarandeerd levenslange slipweerstand en veiligheidsoplossingen voor diverse toepassingen, waaronder natte ruimtes. De collectie is onderverdeeld in drie collecties:

Step veiligheids- antislipvinyl | 18712 twine mosaic, 174232 fossil | Forbo Flooring Systems

Surestep: een betrouwbare keuze

Surestep-vloeren bieden slipweerstand R10, waardoor ze ideaal zijn voor druk belopen gangen, een toegangshelling, sanitaire ruimtes en openbare ruimten. De antisliplaag zorgt voor veiligheid in gebieden waar een verhoogd risico op uitglijden bestaat.

Ontdek Surestep

Step veiligheidsvinylvloeren | 175032 smoke | Forbo Flooring Systems

Safestep: nog meer veiligheid

Safestep vloeren, beschikbaar in R11 en R12, zijn de oplossing voor ruimtes met een hoger sliprisico door vervuiling van de vloer. Juist in deze gebieden is morsen vrijwel niet te voorkomen, denk hierbij bijvoorbeeld aan professionele keukens, de voedselindustrie, bloemenwinkels en tuincentra.

Ontdek Safestep

Step veiligheidsvinylvloeren | 181582 pale blue, 180662 reef green, 26500 uni ivory, 26631 sorrente azure | Forbo Flooring Systems

Surestep Laguna & Safestep Aqua voor natte ruimtes

Vloeren voor natte ruimtes zijn speciaal ontwikkeld om continu vochtig of zelfs nat te kunnen zijn. Daarbij zijn er vloeren die specifiek bedoeld zijn voor gebruik op blote voeten, maar ook vloeren waarop zowel op blote voeten als op schoenen gelopen wordt.
Deze vloeren zijn perfect voor de badkamer, doucheruimte, spa/zwembadomgevingen, kleedkamers en kleedhokjes

Ontdek onze vloeren voor natte ruimtes

Duurzaamheid is belangrijk

Als maatschappelijk verantwoorde vinylproducent zet Forbo Flooring zich in voor het milieu. Step veiligheidsvinyl is 100% ftalaatvrij, wordt geproduceerd in onze 'zero-waste' fabriek met 100% groene energie. Het toegenomen gebruik van gerecyclede materialen (ongeveer 24% voor de meeste producten) vermindert de ecologische voetafdruk per vierkante meter. Bovendien zijn 12 items verkrijgbaar in een losleg variant, voor eenvoudige recycling in de toekomst.

Losleg vloeren | Forbo Flooring Systems

Veiligheid voorop bij elke stap die je zet!
Met Step veiligheidsvinyl van Forbo Flooring zorg je niet alleen voor een veilige omgeving, maar voeg je ook een vleugje design en uitstraling toe aan jouw ruimte. Ontdek het brede scala aan designs, waaronder natuurlijke houtdesigns en trendy prints, en omarm de toekomst van digitaal geprinte veiligheidsvloeren.