Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

FAST FLOORING

4 redenen om voor lijmvrij te kiezen

Vanuit alle sectoren vragen onze klanten steeds vaker naar lijmvrije vloeroplossingen. Hieronder geven wij u de 4 belangrijkste redenen om bij uw volgende project ook voor lijmvrij te kiezen.

Collage of Fast Flooring solutions

In alle sectoren neemt de vraag naar snel te installeren vloeroplossingen met daarbij minimale werkonderbreking en stilstand toe. Waarom dat zo is, leest u hieronder.

Ziekenhuizen, callcenters en winkels zijn vaak 24 uur per dag 'open'. In onderwijsgebouwen en kantoren zijn renovaties bovendien bij voorkeur na een nacht al klaar. De aard van commerciële gebouwen is dan ook de reden waarom de tijdsfactor een nijpend probleem wordt. Toch is dat obstakel niet het enige probleem waarmee de commerciële sector te maken krijgt.

Ook de ondervloer stelt organisaties vaak voor pittige uitdagingen.Bijvoorbeeld wanneer die vochtig of beschadigd blijkt of wanneer installaties stevig op de vloer vastgelijmd zijn. Daarom zijn lijmvrije vloerbedekkingen de oplossing bij uitstek voor bestekschrijvers, eindgebruikers en vloeraannemers. Ze bieden namelijk een oplossing voor deze uitdagingen.

1. U wint tijd en spaart geld uit

Lijmvrije vloerbedekkingen legt u rechtstreeks op een oude, vochtige of beschadigde ondervloer - in de meeste gevallen is slechts een minimale voorbereiding nodig.

Dit verkort de installatietijd aanzienlijk, met meer dan 50%. Renovatiewerkzaamheden zijn dus uit te voeren in het weekend, 's nachts of zelfs terwijl er in het gebouw nog gewerkt wordt – afhankelijk van hoe groot de zone is waar de vloer moet komen. Op die manier wint u tijd én bespaart u geld.

Allura Puzzle
Sarlon Modul'up - 409  black & white doodle

2. Direct beloopbaar

Vooral in de gezondheidszorg en het onderwijs is het soms geen optie een gebouw voor lange tijd af te sluiten. Als u een lijmvrije vloer plaatst, is de ruimte die ingericht wordt slechts heel kort buiten gebruik. Meubels verplaatst u, indien nodig, zelfs heel makkelijk heen en weer binnen dezelfde ruimte.

Omdat er geen lijm bij komt kijken, hoeft u geen rekening te houden met uithardings- of droogtijd. 48 uur wachten voordat de ruimte weer intensief kunt gebruiken? Helemaal niet nodig! Zodra de vloer gelegd is, kunt u erop lopen en er met een rolstoel of meubels met wieltjes over rijden. Alle meubels staan snel opnieuw waar ze thuishoren en alles kan weer zijn gewone gang gaan.

3. Beter voor gezondheid en welzijn van de mens

Vervuilde lucht is zelden met het blote oog te zien, toch is het van belang te beseffen dat dit van directe invloed is op onze gezondheid en welzijn. Een slechte binnenlucht kan zelfs leiden tot luchtwegaandoeningen en andere ziekten. De oorzaak: slechte ventilatie en de verdamping van vluchtige organische stoffen (VOS-emissies) uit meubilair en vloeren, schoonmaakmiddelen en bouwmaterialen zoals lijm. Daarom zijn lijmvrije vloeroplossingen belangrijk.

Bovendien is er geen sprake meer van een blijvende lijmgeur en komt er minder stof en rommel vrij bij de vloerinstallatie. Allemaal voordelen die het binnenklimaat en dus de gezondheid van uw medewerkers ten goede komen.

Allura s62419 | w60085
Allura Click installation

4. Duurzaamheid en circulariteit: verwijderen, hergebruiken, recyclen

Is uw lijmvrije vloerbedekking aan vervanging toe? Geen probleem! Aan het einde van de levensduur is de vloer eenvoudig te verwijderen, hergebruiken of te recyclen. Op de achterkant van het materiaal blijven namelijk geen lijmresten achter. Ook de ondervloer is meteen schoon en in goede staat, klaar voor een nieuwe vloer. En daarmee bespaart u dus ook bij toekomstige renovaties tijd en geld.

Waarom klanten nog meer kiezen voor onze Fast Flooring collectie?

• Onze producten worden wereldwijd verkocht, duizenden projecten over de hele wereld zijn u al voor gegaan;
• De collectie biedt maximale flexibiliteit en optimaal
installatiegemak;
• Verkrijgbaar in verschillende vormen: van tegels en planken die in elkaar passen (klik- en zwaluwstaartsysteem; bv. de collecties Allura Puzzle en Allura Click tot producten in banen, zoals onze Sarlon Modul'up-reeks, waarvoor een innovatieve enkelzijdige tape volstaat om het heet lassen te vergemakkelijken;

• Vervaardigd met 100% hernieuwbare elektriciteit in Europese productiecentra met ISO 14001-certificaat;
• Ftalaatvrij, voor een gezonder binnenklimaat;
• Verkrijgbaar in vele rustige ontwerpen die van nature stress verminderen;
• Veel ontwerpen beschikbaar met hoge lichtreflectiewaardes (LRV's).

Klinkt Fast Flooring interessant voor uw project? Surf naar de Fast Flooring rubriek op onze website voor meer informatie.