Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Hoe bereidt u zich goed voor op de herfst en winter?

Drie tips om glij- en valpartijen te voorkomen

Een schone vloer is belangrijk om het gebouw er verzorgd te laten uitzien. Bovendien voelen mensen zich meer op hun gemak in een schone, nette omgeving. Maar er zijn nog meer redenen waarom u vuile vloeren serieus moet nemen ...

Herfstbladeren

Zonder goed schoonloopsysteem komen herfstbladeren, zand en ander vuil gemakkelijk mee naar binnen, waar ze krassen en slijtage op de vloer in het gebouw veroorzaken. Daardoor zijn de vloeren in drukke omgevingen, zoals scholen, winkels en kantoorgebouwen, veel sneller aan vervanging toe.

Herfstbladeren zien er mooi uit, maar als het regent, worden ze spekglad. Voor de mensen die het gebouw binnen- of buitenlopen, brengt dit heel wat risico's met zich mee.

Dweil op natte vloer

Snelle oplossingen

Als u bladeren, regen en vuil buiten wilt houden, bestaat er een snelle oplossing: u kunt gewoon een losse, vochtabsorberende mat met afgeronde randen bij de ingang leggen. Maar hoe veilig is dat echt? U kunt iemand voortdurend de vloer laten dweilen, maar is dit op lange termijn houdbaar? En een waarschuwingsbord met 'Opgelet, gladde vloer' is gemakkelijk zichtbaar, maar lost dit het probleem op? Niet echt, want de vloer blijft vuil en nat.

Tip 1: creëer zones

Met een efficiënt schoonloopsysteem voorkomt u dat de vloer in het hele gebouw slijt of vuil wordt én verkleint u de kans op gevaarlijke situaties. Onze eerste tip: creëer verschillende vloerzones bij de ingang die op elkaar inspelen. De eerste barrière is een mat met rubberstrips en rails om vuil af te vegen die u buiten de ingang legt. Deze houdt het meeste vuil dat aan de schoenen hangt buiten, zoals aarde of bladeren.

Vloerzones bij de ingang
Coral Brush in school

Tip 2: laat ze op elkaar inspelen

De ideale vloer aan de ingang bestaat niet uit één, maar uit twee matten die samen een schoonloopsysteem vormen. Tip twee: leg in de tweede zone (meestal een hal of overdekte buitenzone) een mat van goede kwaliteit die vocht en fijne vuildeeltjes aan de schoenzolen opneemt.

Tip 3: vergeet de rest niet

Onze derde tip: vergeet de andere zones in het gebouw niet. Niet alleen aan de ingang worden namelijk vuil en vocht achtergelaten. Denk ook eens aan de receptie, gangen, paden naar andere delen van het gebouw, liften, trappen, de uitgang ... Ook hier komt vaak vuil terecht en is het dus een goed idee om een speciaal ontworpen schoonloopmat van textiel te leggen die het vuil absorbeert. Zo hoeft u uiteindelijk minder vaak schoon te maken en gaat uw vloer langer mee.

Gang
Gepersonaliseerde schoonloopvloeren

Kwaliteit en vrijheid om zelf te ontwerpen

Een goed doordacht schoonloopsysteem biedt optimale bescherming. Elk van onze Coral schoonloopsystemen zorgt ervoor dat tot 95 % van al het vuil en vocht dat het gebouw binnenkomt, niet verder dan de ingang raakt. Zo voorkomt u dat mensen vallen of uitglijden. Bovendien kunt u de schoonmaakkosten met wel 65 % verlagen.

Natuurlijk moet uw schoonloopsysteem doen waar het voor bedoeld is. Maar daarnaast moet het gemakkelijk te reinigen zijn, er goed uitzien en bij uw inrichting passen. Verschillende kleuren, eigen logo's of zelfs bewegwijzering: alles is mogelijk.

Wilt u meer weten over onze schoonloopsystemen? Neem contact met ons op via het onderstaande contactformulier of bekijk onze referenties.