Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

DESIGN TRENDS

Power of the Flower

Bloemen in interieurdesign hebben een positief effect op ons humeur, gezondheid en welzijn. Dit heeft het Forbo-designteam geïnspireerd tot het creëren van een nieuwe reeks digital print patronen voor Flotex en vinyl.

The Flowerbed | Meadow field

Bloemenpatronen in interieurdesign zijn altijd populair geweest vanwege hun veelzijdigheid en aanpassingsvermogen. Moderne bloemenpatronen zijn groot en gedurfd, met overdreven proporties en contrasterende kleuren.

Trendrapport 2021 | The Flowerbed

Een bron van inspiratie voor interieurdesign

De kracht van de bloem is in bloei! De bloem is kleurrijk en betoverend en wordt vaak gebruikt als inspiratiebron voor interieurontwerp. Het bloementhema is sterk verbonden met het architectonische concept van biophilic design waarbij bewoners van gebouwen de verbinding met de natuur proberen te herstellen door de natuur naar binnen te halen.

We zien de bloem zelfs verwerkt in digitale visualisaties van toekomstige gezondheidszorgomgevingen in de vorm van flexibele en zelfvoorzienende gebouwen met geïntegreerde botanische tuinen voor onderwijs, onderzoek en ontspanning.

Nieuwe bloemenpatronen

De bloementrend, die ook uitgebreid werd onderzocht in ons Trendrapport voor 2021/2022, inspireerde het Forbo designteam een nieuwe serie bloemenpatronen te creëren die de eindeloze mogelijkheden van onze digitale printtechnologie verkennen.

Deze nieuwe bloemenpatronen, speciaal ontwikkeld voor onze vinyl- en Flotex-vloeren, maken gedurfde statements in een interieur en gaan verder dan de verbeelding. De XXL patronen zijn levendig en vrij uitgesproken, in een stijl die zowel grafisch als decoratief is. Het ontwerp is gebaseerd op klassieke gedetailleerde potloodtekeningen van bloemen, op een onverwacht manier gevisualiseerd door schaalvergroting en het gebruik van eigentijdse kleurencombinaties.

Alle bloempatronen zijn vanaf september beschikbaar in zowel onze digitale Flotex bibliotheek als onze digitale vloerplanner

Naar de Flotex Floral collectie
Naar de Digitaal geprint vinyl Floral collectie

Dahlia boeket XL

Dit uitvergrote boeket bloemen met een handgetekende tekening wordt aangeboden in verschillende kleurstellingen. In de naturel ecru versie staan de bloemen op macroformaat op een neutrale achtergrond, waardoor de felle kleuren nog meer tot hun recht komen. De diepe terrakleur is een warme, rijke, uitnodigende mix tussen traditioneel en modieus.

In zwart en wit lijkt de grote bloem op een oversized bloemensilhouet; hij voegt een vleugje durf toe aan een delicaat patroon.

Het Dahlia-boeket is verkrijgbaar in vijf verschillende patronen. De XS Terra is alleen verkrijgbaar in Flotex, de XL Terra alleen in vinyl.

Bloemenpatronen | Dahlia boeket XL zwart | Dahlia boeket XL ecru
Bloemenpatronen | Dahlia boeket XL ecru in Flotex en vinyl
Bloemenpatronen | Dahlia boeket XL zwart-wit in Flotex en vinyl

Dahlia streep

Het toevoegen van een groot grafisch patroon, zoals een streep op de achtergrond, verankert de bloemen, en geeft stabiliteit en structuur aan het ontwerp. Dit is het enige richtinggevende ontwerp in de serie.

Dahlia stripe is beschikbaar in twee verschillende patronen en wordt alleen uitgevoerd in vinyl.

Bloemenpatronen | Dahlia streep ecru roze
Bloemenpatronen | Dahlia streep ecru-roze
Bloemenpatronen | Dahlia streep ecru-roze

Weideveld

Een speels verspreide en gelaagde bloemencompositie, een verrassend harmonieus bloembed om overheen te lopen. Het subtiele ikat-effect geeft het grafische ontwerp een tactiele en geweven uitstraling. Het weideveld heeft een variatie van warme en paarsachtige tinten; het weideveld lente is fris, zacht en licht.

Beide patronen zijn beschikbaar voor zowel Flotex als vinyl.

Bloemenpatronen | Weiland herfst | Weiland lente

Bloemenmix

Een levendige gelaagde en overvloedige mix van Dahlia's met een vleugje van het verleden, geplaatst in het heden.

Bloemenmix is zowel in Flotex als vinyl verkrijgbaar in roze en roestkleur.

Bloemenpatronen | Bloemenmix roest in Flotex
Bloemenpatronen | Bloemenmix
Bloemenpatronen | Bloemenmix
Voorbeeld bloemeninterpretatie Van Gogh

Digitale ontwerpmogelijkheden

Forbo Flooring's high-definition printtechnologie stelt ons in staat een grote verscheidenheid aan bloemendessins te creëren, variërend van abstracte, grafische bloemen ontwerpen tot romantische beelden van rozen en vlinders, geschikt voor veel verschillende projecten en segmenten. Forbo biedt zelfs enkele bloeminterpretaties van de wereldberoemde schilder Vincent van Gogh.

Ontdek onze digitale beeldbank