Vælg land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Walk the talk

Moods of the seasn

Walk the talk

Walk the talk

Innovation og progressivitet er moderne dyder.
Men det er troværdighed og tillid også. Ikke mindst i en tid, der er præget af konflikter, uro og politisk ustabilitet.
Den, som kan levere det hele i en enkelt pakkeløsning, har kø ved kassen.
Det ved vi hos Forbo, for vi løber stærkt for at følge med.
Måske fordi, vi er kendte for kvalitet.
Måske fordi, vi har alt det på hylderne, som skaber rammen on det trygge liv *).
Måske fordi, vi lytter og forstår vore kunders udfordringer ude på gulvet.
Vi tror nu mest, det er, fordi vi gør det, vi siger og leverer det, vi lover.
Walk the talk.*)
Marmoleum i 11 kollektioner og mere end 300 farver. Bemærk ny Solid kollektion
Furniture Linoleum til møbler og inventar i 24 farver
Skridsikre gulve Surestep & Safestep i mere end 100 farver. Bemærk ny kollektion
Homogen vinyl Sphera
Luksus vinyl fliser Allura LVT
Ledende antistatiske vinylgulve Colorex & Sphera SD og EC
Projektvinyl Sarlon, Eternal og Modul'up
Akustik regulerende gulve i linoleum, vinyl og LVT
Tekstile gulvbelægninger Flotex og Tessera
Indgangsmåtter Nuway og Coral

Se mere på forbo-flooring.dk

Jetmark Skole - PandrupSkolecenter Jetsmark åbnede i Jammerbugt kommune efter sommerferien 2023. Skolecentret er placeret i den nørrejyske natur i udkanten af Kås i Jammerbugt kommune.

- Så naturen med dens helt særlige farveskala i grønne varianter har været en stærk inspiration for materialevalget i det skolecenter, som både skal danne ramme om undervisning og være lokalsamfundets kulturhus, påpeger en af rådgiverne, afdelingsleder i Norconsult, bygningskonstruktør MAK Brian Mumgaard, Norconsult.

Jetsmark Skolecenter DK 3355 walton rosemary green
Jetsmark skolecenter 3355 Walton Rosemary greenOm valget af den ensfarvede Marmoleum walton i farven 'rosemary green' siger rådgiveren og bygherren, Jammerbugt kommunes arkitekt maa Jens Hammer, at den passer perfekt til husets stemning: - Vi er ret begejstrede for nuancen med reference til den marehalm, som både findes i skolens haveanlæg og i klitterne ved Vesterhavet. Og så ved vi jo fra mange andre skoleprojekter, at linoleum giver et godt indeklima og er med til at etablere et sundt akustisk miljø.

Jetsmark skolecenter 3355 Walton rosemary greenI orkestreringen med de øvrige naturmaterialer i projektet - fx facadernes pixelerede murværk - blev marmorering fravalgt, også i tiltro til, at denne farve kan danne et robust bagtæppe for skolens og kulturhusets aktiviteter gennem døgnet.

Projektets tillid til Marmoleum walton illustreres bedst af, at 95 pct. af den 8800 kvm. store skoles gulve er udført med den belægning i en gulventreprise, løftet af Jegstrup Gulv ApS.

Skolecenter Jetsmark åbnede ved skoleårets start i august 2023.

Skolecenter Jetsmark 3355 Rosemary green walton
Jetsmark School Rosemary green 3355

Faktaboks Skolecenter Jetsmark

Folkeskole og kulturhus
Gulv: Marmoleum walton 3355 rosemary green
Slidtage: Klasse 34
Arkitekt: Norconsult A/S med Nordic Office of Architecture A/S
Bygherrerådgiver: Jens Hammer, arkitekt maa
Gulventreprenør: Jegstrup Gulv ApS
Undergulv: Tyndpuds, mørtel
Areal: 8.500 kvm
Brugere: Elever, lærere, gæster
Bygherre: Jammerbugt kommune
Hovedentreprenør: NCC Danmark A/S
Foto: Fotograferne Vesterbro, Aalborg

Jestmark school classroom 3355 walton

Reshape - København Ø


Trægulv er godt. Allura er bedre.
Sådan kan en gulvløsning til Reshape Biotech beskrives.

Biotekvirksomheden er flyttet ind i et lejemål i Østbanegade i København Ø; og under renoveringen af lokalerne forud for indflytning foreslog gulventreprenøren Restart Byg at vælge Allura i stedet for en option med træbelægning:

- Slidstyrke, nem rengøring, fuldklæbning og en indbygningshøjde på bare 4 mm, opremser gulventreprenør og ejer af Restart Byg Søren Grydholt Petersen som baggrund for valget af LVT, Luxury Vinyl Tiles, Allura Flex 0,55.

REshape biotech allura 60284DR7- Vi fandt, at de argumenter var gode nok til at række til en anbefaling overfor denne kunde, som helt klart havde gjort sig sine egne tanker om det miljø, som gulvet skulle understøtte, tilføjer Søren G. Petersen med afsæt i farveskitser fra Reshape Biotech.

I en midnatsblå, monokrom Marmoleum petrol skar Reshape Byg en 70 mm bred markeringsstribe i kontrastfarve som intarsia: Marmoleum terracotta (3262).

REshape biotech walton 3358
REshape Biotech walton 3358 3370- Ideen er, at kontraststriben markerer et 1300 mm bredt areal langs væggene, der kan anvendes som en korridor til trafik mellem de forskellige funktionsområder, forklarer Restart Byg.

Reshape Biotech har denne anmeldelse af sin indretning af det nye domicil i Østbanegade: - Vi valgte farverne blå og terrakotta for at repræsentere vores værdier: Blå for innovation og pålidelighed, terrakotta for jordforbindelse og natur. Monokrom opfatter vi som mere minimalistisk og professionel i sit udtryk med en ren og struktureret æstetik.

Resahpe biotech allura 60284DR7Allura gulvet kombinerer på fineste vis æstetikken fra træ med funktionaliteten i en moderne gulvbelægning. Vi er rigtig glade for løsningerne, fordi indretningen af det kreative arbejdsmiljø styrker brandidentiteten for Reshape Biotech.

*Reshape Biotech beskæftiger sig med forskning i bioteknologi for at udvikle metoder til at producere bæredygtige fødevarer og stoffer til medicinalindustrien mhp. fremstilling af medicin.

Faktaboks - Reshape Biotech

Reshape Biotech
Bioteknologi
Gulv: Marmoleum solid walton 3358 petrol, 3370 terracotta
Allura 60284DR7 natural giant oak,
Dimension: 1500 x 280 x 4 mm planker
Slidtage: Klasse 34
Undergulv: Beton og spartel
Areal: 400 kvm. Marmoleum, 800 kvm. Allura
Gulventreprenør: Restart Byg ApS
Bygherre og design: Reshape Biotech
Hovedentreprenør: Lasse Jensen Entreprise ApS
Foto: Tom Jersø

Reshae Biotech allura 60284DR7

Tekstile gulve - med omtankeForbo er en navnkundig ambassadør for bæredygtige gulve og omsorgsfuld indretning af bygninger til alle formål.

Mens de CO2 neutrale og rengøringseffektive kvaliteter ved Forbos elastiske gulvkollektioner er ubestridte, hører tekstile belægninger derfor også naturligt til Forbos spidskompetencer. Indenfor ergonomi og akustik udfolder tæpperne nemlig deres helt egen personlighed med deres bløde, favnende og feminine egenskaber.

mood of season

Med erfaringen fra de mest krævende miljøer og deres ekstremt udfordrende brugssituationer i bagagen har Forbo set det som sin opgave at kombinere tekstilets kvaliteter med slidstyrken og modstandskraften i linoleum og bæredygtig vinyl.

Resultaterne er for længst anerkendte: Tæppefliser som Tessera; det tekstile unikum, Flotex, der med sin flockede brynje bare kan det hele; samt måttesystemer som Coral® og Nuway.

I alle Forbos produkter - også de tekstile - er den cirkulære produktions indsamling, genbrug og genvinding centrale processer. Til fremstillingen af måttekollektionen Coral® anvendes ECONYL®, der er genvundet nylon fra fiskenet.

Og bagsidernes materiale på tæppefliser og banevarer er for en stor part genvundne materialer: Udviklingen går i cirkler for at komme fremad!

I alle Forbos produkter - også de tekstile - er den cirkulære produktions indsamling, genbrug og genvinding centrale processer. Til fremstillingen af måttekollektionen Coral® anvendes ECONYL®, der er genvundet nylon fra fiskenet. Og bagsidernes materiale på tæppefliser og banevarer er for en stor part genvundne materialer: Udviklingen går i cirkler for at komme fremad!

Tessera Tæppefliser

Tessera er tuftede tekstilfliser med en ydeevne til de mest krævende miljøer med tung trafik. Tessera fliser produceres i flere varianter indenfor såvel uopskårne (loop) som opskårne (cut) samt retningsfri fliser.
CO2 og bæredygtighed: Gennemsnitlig procentpoints efter vægt: 56-75.

Læs mere her.

Tessera
Jakob muilders huis Flotex

Flotex


Den tekstile belægning med en unik slidstyrke og robusthed, som kan stå op imod de stærkeste gulve, hedder Flotex. Flotex er fremstillet efter en metode, der fastgør 8 mio. lodrette 6.6 nylonfibre i et underlag af genanvendt PVC (flocking!). Flotex har styrke som vinyl, men komfort som tæppe; og med hensyn til printede farver og mønstre kan alt lade sig gøre.

CO2 og bæredygtighed: 49 pct. genanvendt materiale i alle Flotex produkter.

Læs mere her.

Måttesystemer


Måttesystemer er Forbos svar på udemiljøets klimatiske halsgreb på indretningens æstetiske overflader. Udfordringen fra fugtige grus - og jordrester på sko og støvler imødegås med effektive måtter ved overgangen mellem ude og inde. nuway og Coral tilbyder et bredt udvalg af løsninger til at danne effektive barrierer mod snavs.

CO2 og bæredygtighed: Genanvendte nylonfibre, ECONYL®, og 100 pct. genanvendelse af stål og aluminium (Nuway).

Læs mere her.


Nuway & Coral

Nuway & Coral

Velkommen på Nuway & Coral

Spørgsmålet om Forbos engagement i tekstile gulve vil jeg gerne besvare.

Hele historien begyndte i 00'erne med en måtte.

Som full-service provider indenfor gulvsektoren havde Forbo Flooring et klart ønske om at hjælpe med det ofte udfordrende møde mellem ude og inde i en bygning.

I 2008 kom den britiske producent Bonar Floors til salg. Bonars kompetencer befandt sig lige præcis indenfor den type måttesystemer, som Forbo så som en optimal løsning: Nuway og Coral

Så Forbo købte Bonar Floors.

Thomas Kjær teknisk chef DK
Allura Wood 63414 light timber and Flotex Starck vortex gold in bedroomMed i købet fik Forbo så også andre Bonar-produkter som Tessera tæppefliser og Flotex, der har vist sig at være en helt enestående belægning. Flotex forener det bedste fra såvel tekstile som elastiske gulve.

Men især måtten har været - og er stadig - noget underbelyst som en supervigtig komponent i en bygnings indretning; ikke mindst i erhvervsbygninger og institutioner med en tæt persontrafik!

Det har derfor været et omdrejningspunkt i Forbos tekstile strategi at tildele netop måtterne en fremtrædende plads.


Det har de fået med Nuway og Coral®. Det er ordreprodukter, der kan skæres, formes og tilpasses til det individuelle projekt og dermed passer godt til ambitionsniveauet i vor tids arkitektvirksomheder.

Det hænder, at generiske navne - fx. sodavand eller papirlommetørklæder - erstattes af brandnavne som fx 'coca cola' eller 'kleenex' *).

Så lige om lidt taler vi ikke mere om en måtte.
Men om en Nuway.

*) Linoleum er også et navn, der er gået fra at være opfinderen Frederick Waltons brand (1865) til i dag at være en samlende betegnelse for linoleum - generisk.

Coral