Vælg land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Forbos nyhedsbrev 360° #3

Ude & hjemme

3706 concrete private Danish home close up

Klumme

Forbo er en international koncern, som har hjemme over hele verden. Tusindvis af ansatte taler mange sprog og er rodfæstede i lige så vidt spredte kulturer.

For os i Forbo er det en daglig glæde at opleve, hvordan gulvet og gulvets belægninger kan bygge bro over så stor diversitet.

Paradoksalt nok er i det samme åndedrag, at Forbo er dybt forbundet med det nære samfund og støtter lokale kræfter, uanset hvor i verden, vi er: På børnenes skoler, kollegier og universiteterne, på hospitalerne, i omsorgssektoren og i de andre institutioner.

Også i boligsektoren sætter Forbo sit præg, ikke mindst i de våde rum med skridsikre vinyler. Det er også i danskernes boliger, at Forbo nu begynder at dukke op i opholdsrummene med LVT-gulve, der bringer lang levetid og nemt vedligehold med sig.

Alt sammen skildrer det ansvar og de opgaver, som Forbo har kompetencerne til at røgte. Det er det arbejde, vi er så privilegerede at få lov at udføre hver dag.

Der er gode eksempler i dette nyhedsbrev om Forbo i boligen, i butikken og i institutionen.

God fornøjelse!

Familiebolig - Mathias Mejlby

Concrete 3706  Close up private home


I samråd med Garant Randers valgte familien Mejlby Marmoleum concrete i en marmoreret struktur, der imiterer betonens dybde og lød til perfektion. Til ekstra komfort og en 14 dB dæmpning af gulvenes trinlyd tilføjede familien Mejlby en 2 mm tyk corkment*) belægning under Marmoleum concrete.

Corkment
Et Corkment-underlag kan bruges sammen med almindelig Marmoleum til at opnå en reduktion af trinlyd på minimum 14 dB (iht. ISO 717-2). Først monteres Corkment-laget - med jutesiden opad - vinkelret på Marmoleum-banernes retning. Vent en dag, til limen er tørret. Derefter monteres Marmoleum oven på Corkment.
Tykkelse: 2 eller 3,2 mm.Marmoleum derhjemme

Marmoleum i det private hjem hører til sjældenhederne herhjemme. I en villa i jyske Galten er gulvene imidlertid så smukt gennemført, at flere nok snart vil følge efter

Hvis udseendet var det eneste, det handlede om, ville bygherren, arkitekt cand.arch. Mathias Mejlby og familie nok leve på et betongulv.

- Men i en børnefamilies hverdag er der flere hensyn. Gulvet skal være nemt at holde rent, det skal kunne tåle aktivitet og tummel, og det skal være blødt og rart, når ungerne leger, forklarer Mathias Mejlby.

Solid 3706 Dining room Danish private home

Familiebolig - Mathias Mejlby

Familien var i dialog med husleverandøren, Huscompagniet og underentreprenøren, Garant i Randers, om de ønsker; og en del andre gulvbelægninger var på bordet, da Mathias Mejlby foreslog: - Hvad med linoleum?

Arkitekten, der bl.a. havde arbejdet på den store tegnestue Friis & Moltke, havde kendt linoleum fra mange opgaver i sit daglige virke:

- Det er et bæredygtigt naturmateriale, og bæredygtighed er vigtigt for os. I projektering har jeg anvendt linoleum på skoler og i offentlige miljøer. Det er blødt, men robust, det er lydabsorberende, og det bidrager overordnet til et godt indeklima. Det var jo en meget god beskrivelse af det, vi ledte efter. Så hvorfor ikke, spurgte Mathias Mejlby?

Concrete 3706 Girls room Danish private home
Concrete 3706 Living room Danish private home
- Sammen med vores Troldtekt® træbeton lofter og glasvævs-beklædte vægge leverer gulvene et virkelig godt akustisk miljø, vurderer Mathias Mejlby.

Og udseendet?
- Sammen med lofterne og ikke mindst de sort-eloxerede sprossevinduer står hele ensemblet knivskarpt, lyder det glade budskab fra familien Mejlby. Ganske vist er det ikke beton. Men tæt på!


Concrete 3706 Childrens room
Concrete 3706 close up

Faktaboks

FAMILIEBOLIG - PARCELHUS

Bygherre: Privat bygherre
Arkitekt: Mathias Mejlby, cand.arch.
Entreprenør: Garant Randers
Husproducent: Huscompagniet A/S
Areal: 173 kvm.
Produkt: Marmoleum concrete 3706 beton, Forbo Corkment 1200

Randers Kommune - Genoptræning, Rehabilitering & Cafe

En bisse med sjæl


Visse bygninger inviterer det rå og upolerede indenfor.

Det kan være som en opdatering af en aldrende arkitektur, oftere som en ledsager til det moderne. I Randers har den kommunale administration netop gennemført et eksempel på det sidste: En forhenværende bilforretning, opført til Nellemann Auto i 1999, er netop blevet indrettet til Randers kommunes afdeling for Sundhed og Omsorg

nellemann slate

Mens bygningens modernisme af glas, beton og aluminium tilbejler naturstenens stringens og brutalitet, kræver driftens dagligdag i et hus med mange brugere fokus på effektiv rengøring og nem vedligeholdelse. Indretningsløsningens gennemgående tema af Marmoleum slate indfrier de modsat rettede ønsker: Den rå, naturinspirerede æstetik i Marmoleum slate mimer på perfekt vis årestrukturen fra skifer, mens den banemonterede linoleum uden svejsetråd leverer en smudsafvisende og homogen overflade til hurtig og repeterende vask og pleje.

Samtidig leverer Marmoleum slate en lyddæmpet og behageligt blød ’indpakning’ af de 2400 kvm., som anvendes af hjemmeplejen såvel som rammer til kommunens borgere. Her kan de få genoptrænet funktionsevne efter sygdom eller ulykker. En fordel er det også, at Marmoleum slate tilbyder fem forskellige farver, som tilsammen kan orkestreres i et noget anderledes skifersprog.

Slate 3725
Slate 3725 3746 3747 slate
Slate 3725 3746 3747 slateJustesen Gulve, en del af Hammelsvang A/S, udførte opgaven i et forbilledligt samarbejde mellem Nellemann og Randers kommune, Justesen Gulve og Forbo Flooring. Flere belægningstyper var i spil, inden turen hen forbi vinyl i flere versioner endte ved Marmoleum slate, der vandt på bæredygtighed, CO2 regnskab og indeklima.

Siden er resultatet blevet flot anmeldt af Randers kommunes afdeling for Sundhed og Omsorg: - Den prægede linoleums overflade giver et flot og spændende udtryk i gulvene, vurderer vicekontorchef Jens Kjær, Randers kommune. - Resultatet understøtter bygningens særkende, som også indeholder buede vægforløb. Marmoleum slate smyger sig langs bygningens spektakulære arkitektur.

Slate 3725 3746 3747 slate
3747 Coral Nellamann
Surestep 181482
Slate corridors Nellemann

Faktaboks

RANDERS KOMMUNE
GENOPTRÆNING, REHABILITERING, CAFE
Bygherre: Nellemann a/s
Lejer: Omsorgsområdet i Randers kommune
Arkitekt: Tegnestuen Monse i samarbejde med Randers kommune
Projektledelse: HV Projekt ApS, Henrik Vangsted Gulventreprenør: Hammelsvang A/S, Justesen Gulve
Belægning: Marmoleum 3725 Welsh slate, 3746 New Foundland slate og 3747 Lakeland slate
Coral, SureStep Laguna 181482 greige, Sphera energetic 50200 snow
Foto: Peter Jørgensen

Matas - St. Kongensgade, København

Luksus til hverdag

Matas er en af de bedst kendte butikskæder herhjemme. I 70 år har Matas forsynet danskerne med alt fra sundhed til skønhed, begge kvaliteter fra toppen af livets pointskala.

Kædens sundheds – og miljøprofil stiller betydelige krav til indretningen af de i dag 270 butikker, hvoraf en del aktuelt gennemgår renovering og opdatering. Det sker bl.a. i en indramning af gulve, udført af Brich Garant Skive med Forbos LVT-kollektion, Allura (Luxury Vinyl Tiles).

Allura Matas retail Denmark
allura matas retail denmark
Allura retail matas mirror reflection

- Allura åbnede muligheden for, at vi kunne sammensætte et helt særligt Matas gulvdesign af tre Allura-varianter, hvoraf et er specialdesignet, lyder kommentaren fra Klavs Brich, Garant Brich Tæpper og Gulve A/S. Kollektionen og en konkurrencedygtig pris var udslagsgivende for, at netop Allura blev valgt, tilføjer Klavs Brich, hvis montører nu er på landsturne til en stribe udvalgte Matas-butikker. Allura-fliserne i formatet 500 x 500 mm monteres på ’højkant’, så de skaber bevægelse i butiksmiljøet.

Denne reportage er udført i samarbejde med en af de 50-60 Matas-butikker, som har fået et løft med en ny Allura-gulvbelægning: Matas i St. Kongensgade i København.

Butikschef Maj Thykier Duchnick er positiv overfor sit nye Allura-gulv: - Det fremstår flot og giver et roligt lyst rum, som vore kunder tit bemærker og kommenterer på. Det lyse look matcher vores inventar fint, og helhedsindtrykket er derfor godt. Samtidig oplever vi gulvet som meget modstandsdygtigt; for vi har ofte mange kasser med varer, der kan blive kørt hen ad gulvet. Det kan det fint holde til.

Om rengøringen siger Maj Thykier Duchnick, at belægningen ikke ser snavset ud, selv når den er det.

- Gulvet er let at tørre over med en fugtet klud, observerer butikschefen.

Faktaboks

MATAS
Butiksindretning Bygherre: Matas A/S
Bruger: Matas, St. Kongensgade 47, 1264 København K
Rådgiver: Imagecreator A/S, Viborg Gulventreprenør: Garant Brich Tæpper og Gulve A/S, Skive Produkt: Allura 0,70, 2,5 mm i tre dessiner (et specialfremstillet)
Foto: Peter Jørgensen

Allura Retail matas denmark with logo