Vælg land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Forbos gulve omslutter livet

Lindehaven elderly center Flotex 650007F

Klumme - Vitruvius testen

Sustainability

Vitruvius testen

For arkitektur og formgivning i almindelighed, men materialet linoleum i særdeleshed gælder, at de kan være udfordrende at sætte ord på.

Romerarkitekten Vitruvius (70 f.kr. - 15 vt.) forsøgte med de tre begreber bygningskvalitet, funktionsevne og udseende.

I dag skal tilføjes en fjerde uomgængelig materiale-egenskab Bæredygtighed.

En Vitruvius-test af Forbos produktpallette afslører, at belægningerne - om de er af vinyl, linoleum eller tekstil - har bevist deres robuste slidstyrke i skoler, hospitaler og travle institutioner gennem 150 år. Kvalitet: Tjek!

Forbo belægningerne favner ikke alene alle typer gulve, men også inventar og møbler, hvis funktion styrkes med Marmoleum, Furniture Linoleum eller et af de mange andre fra Forbos bagkatalog.
Ergo funktion: Tjek!

Vores tids skolemiljø farvelægges til inspiration, stimulerer til støtte for læring. Fra Dyvekeskolen på Amager: Marmoleum Solid 3622 Mellow Yellow.

solid 3622 Dyvekeskolen Cph

Bæredygtigt har Forbo i mere end et årti arbejdet på at udvikle en CO2-neutral, klimavenlig produktion; læg dertil indsamlingsordninger og det faktum, at en række af Forbos produkter fremstilles med over 50 pct. genvundne materialer.
Med Forbos egne ord: Gå i ring for at komme fremad!

Og vi skulle undres, om ikke ethvert kritisk øje skulle kunne frydes over et eller flere af de indslag i det moderne liv, som Forbo bidrager med.

Vitruvius-testen er bestået!

Det eksamenspapir kan Forbo bruge til ny konstruktiv fremdrift; men mest af alt til at lade Forbo danne ramme om det moderne liv.


Fra Marmoleum vivace kollektionen et godt eksempel til fryd for øjet: Marmoleum vivace 3403 Asian tiger!

vivace 3403

Lindehaven - Frederiksberg

Hjemme hos mormor

Et plejehjem bliver engang imellem også kaldt et 'omsorgscenter'.
Det er et godt ord. Det er nyt og ubelastet, og det italesætter den ydelse, som det hele handler om.
Omsorg.
- Det var således en central pointe, da vi indrettede Lindehaven på Frederiksberg, at vi ville lægge afstand til plejehjemmets institutionsklang og i stedet dyrke alle de kvaliteter, som knytter sig til et privatsfærens tryghed og omsorg, forklarer den hoved-ansvarlige for indretningen af Lindehaven, arkitekten Maren Brostrøm Buchwaldt fra SpaceInnovators. Det var den tegnestue, som i fællesskab med bygningsarkitekterne ERIK, havde ansvaret for indretningen af det nyopførte plejecenter Lindehaven.

Fresco 3260 leaf Lindehaven elderly care
Flotex 650010F linenMen samtidig lød et andet krav fra Lindehavens driftsansvarlige, Altiden: Nem rengøring af robuste og holdbare materialer.

- Hvad kan lyde som modsat rettede ønsker, behøver ikke være det, observerer Maren Buchwaldt, som fra tidligere opgaver kendte tekstilbelægningen Flotex fra Forbo: - Som netop kan bidrage med hygge og hjemlighed og dog har en stærk, varm og robust tuftet karakter, der er nem at både støvsuge og vaske, forklarer arkitekten.Det bekræfter lederen af driftsafdelingen på Lindehaven, Gert Rasmussen: - Jeg var da lidt skeptisk til at begynde med, men tæpperne er faktisk smudsafvisende og nemme at vedligeholde, vurderer driftslederen. Og så ville vi jo gerne have lidt hjemlig mormor-stemning her i huset, tilføjer Gert Rasmussen. Det har vi fået.

Maren Buchwaldt: - Der er det ekstra gode ved dette tekstil, at det ikke er retningsbestemt; en kørestol kører lige uhindret på Flotex, uanset retningen.

650007F mocha Flotex


Det er en krølle på historien, at Lindehavens stueetage har fælles faciliteter med børn og unge i form af træningsrum, mødelokaler og børnekonsultation og, at Lindehaven indgår i fællesområdet
ved Betty Nansens Allé, som også rummer en skole og andre institutioner.

Opgaven for ERIK Arkitekter var derfor at formgive et hus, der appellerede til flere aldersgrupper.

- At finde en funktionel gulvbelægning, der kunne være til glæde for både børn, unge og ældre var ikke så enkel en opgave, konstaterer arkitekt MAA Mette Balle Schyberg fra ERIK arkitekter.

Vivace 3426
Flotex 650007F at lindehaven elderly homeFlotex i syv varianter er med til at løse den sammen med andre gulve med Forbo Marmoleum i dessinerne cork tree og leaf (3426 og 3260).

- Opgaven indebærer også at væve tråden fra Lindehavens omsorg og hjemlighed til den historie, som beboerne bringer med sig, siger Maren Brostrøm Buchwaldt. Omsorgscentret bør ideelt være et spejl af det levede liv.
- Vi mener, vi er i mål her, konstaterer Maren Buchwald Brostrøm.
For hvem kan ikke lide mormor?

Fresco 3260 Lindehaven Elderly homeFlotex blev monteret af entreprenøren XPRT Gulvløsninger, som løste husets andre funktionsrum med Forbo Marmoleum og SureStep vinyl samt Coral® dørmåtter.

- En stor fordel at udføre opgaven sammen med en leverandør, der har alle varerne klar på hylderne, konstaterer direktør og indehaver Jens Ulrik Kristiansen, XPRT Gulvløsninger i Århus.

Faktaboks Lindehaven

Brugere: Plejehjemsbeboere, børn og unge, plejemedarbejdere, lærere og gæster
Gulv: Flotex s246015 metro cocoa, 650010F silhouette mineral, 650007F mocha, 650004F linen,
650008F heath, 650009F neptune, 650011F steel; alle 4,3 mm
Marmoleum vivace 3426 cork tree, fresco 3260 leaf (multisal med korkment).
Undergulv: Betondæk med afretning

Areal: 1100 kvm.
Driftsherre: Altiden Omsorg A/S
Gulventreprenør: XPRT Gulvløsninger ApS
Indretningsdesigner: SpaceInnovators
Projekterende arkitekt: ERIK arkitekter A/S
Totalentreprenør: Jørgen Friis Poulsen A/S
Bygherre: Frederiksberg Forenede Boligselskaber, KAB
Foto: Søren Staun Pedersen og Christian Nygaard (Grape)

Vrå børne- og kulturhus - Hjørring

Hjerterum

Vores tids skole er også lokalsamfundets kultur - og forsamlingshus. Udviklingen har taget fart i takt med demokratiseringen af landet, hvor den ideale struktur er flad. Skolen har åbnet sig med den yderligere gevinst, at bygningerne befolkes også udenfor folkeskolens skematimer.

Derfor blev udvidelsen af Vrå Skole meget mere end en ny bygning til undervisningsformål. Og derfor var der ekstra fokus på, at indretningens materialer både skulle støtte og fremme menneskers sociale samvær - i alle aldersgrupper!
Med det formål for øje var det en stor glæde for Forbo at blive valgt til netop den opgave, som blev udført af Nordjysk Gulvcenter.

Vrå Skole denmark auditorium
Vrå Skole lysindfald


Skolen blev således udvidet med et børne - og kulturhus med daginstitution, legestue til dagplejere, musikskole, ungdomsskole og idrætshal, samt bibliotek og borgercenter for lokalsamfundet. Tanken med den organisation er, at skolebarnet kan opretholde sin tilknytning til skole og kulturhus fra børnehave til afgangseksamen i et 10-12 årets livsforløb.

Så alsidige funktioner kræver en gennemtænkt disponering af bygningerne, som AART architects har haft ansvar for; planløsningen tager afsæt i et centralt fordelingsrum - hjerterummet, naturligvis - hvorfra alle den nye skoles afsnit kan tilgås.

-Vrå Skole fresco 3260Forudsætningen for det heldige udfald af projektet er også, at rummenes overflader udføres både robuste og venligt varme.
Forbo Marmoleum i de to udgaver 'leaf' og 'moonstone' blev valgt på to faktorer: God pris for høj kvalitet og, at Marmoleum i 3,2 mm tykkelse kunne levere en tilfredsstillende lyddæmpning på 6 dB uden yderligere akustiske tiltag.

Overvejelser om rengøring og vedligehold var også i spil med det resultat, at Marmoleum marbled kollektionen blev valgt frem for den ensfarvede Marmoleum walton.


Vrå Børne- og Kulturhus forventes at opfylde kriterierne for miljøcertificeringen DGNB Guld på basis af en konsekvent anvendelse af naturmaterialer som træ og Marmoleum over alt, hvor det har været muligt.
Den nye kulturbygnings rum er blevet anmeldt som smukke og behagelige at opholde sig i. Især hæfter man sig ved, at dagslys og rummenes dimensioner går op i en højere enhed sammen med valget af materialer.
Vrå Børne - og Kulturhus blev taget i brug ved begyndelsen af indeværende skoleår.

Vrå skole working spaces

Faktaboks Vrå Børne- og Kulturhus

Gulv: Marmoleum fresco 3260 leaf, 3883 moonstone
Undergulv: Betondæk med afretning
Areal: 10.600 kvm., heraf Marmoleum m.v.: 8000 kvm.
Brugere: Elever, lærere og offentligheden

Gulventreprenør: Nordjysk Gulvcenter
Projekterende arkitekt: AART architects DK A/S og JaJa Architects ApS
Totalentreprenør: NCC Construction Danmark A/S, Aalborg
Bygherre: Hjørring kommune og Idrætscenter Vendsyssel
Foto: Søren Staun Pedersen

Hemverk - Herning

Til tiden - hele tiden


Forbo Furniture Linoleum er ganske ofte blevet beskrevet som tidløs.
Den egenskab har duoen bag Design Direction i Herning tilført ny værdi. For i den spritnye kollektion fra Design Directions urselskab Hemverk vises tiden på Furniture Linoleum - hele tiden!

Kasper Witt er den ene halvdel af Design Direction med forstand på markedsføring og afsætning. Den anden er Claus Hvid Bjerre, hvis passion for formgivning favner den forskel, som den bedste af slagsen kan gøre.

Hem verk watch Furniture Linoleum on top 4179
Hemwerk watch powder 4185At arbejde med tiden i fokus som overskriften på en urkollektionen fra Hemverk syntes indlysende; det samme kan siges om valget af et materiale, som både har historie (linoleums går tilbage til 1860, Forbos til 1928) og lysende modernitet: Furniture Linoleum.

- Fra mit arbejde har jeg kendt Furniture Linoleum i en del år som et både blødt, varmt og dog robust materiale, som aktuelt vinder stort terræn, også i nye produktgrupper som køkkener, forklarer Claus Bjerre og pointerer: - Det er virkelig et helt fantastisk naturmateriale at arbejde med og et, der har så mange anvendelsesmuligheder.

Hemwerk watch furniture Linoleum 4154 burgundySamtidig har Furniture Linoleum en mat overflade, hvilket var vigtigt til Hemverks ure for at undgå spejling og blænding fra den nemt aflæselige urskive.

Designkonceptet er tredimensionelt, fordi Furniture Linoleum-skiven placeres uden på en basis af træ i en lys eller mørk kontrastfarve, som giver dybde gennem Furniture Linoleum skivens 12 timeudskæringer.

Urskiverne laserskæres i en organisk rund form, som kan være enten 28 eller 38 cm i diameter. I sin logistik er Hemverk uret samtidig så enkelt, at dets komponenter først samles til kunden efter ordre.


- Med det afsæt bliver Hemverk til design og produktion af ren dansk oprindelse i en ypperlig kvalitet. Det har været en vigtig forudsætning for os hele vejen, siger Claus Bjerre om Hemverk, som fremstiller urene med to slags egefiner og fem forskellige farver Furniture Linoelum.

- Det giver mange kombinationer og et tilbud til de mange om et design og en stil, der passer præcist ind i netop deres hjem, konkluderer Claus Hvid Bjerre.

Han ser ud til at have ret: - Omsætningen af Hemverks ure er vækstet med 250 pct. på det seneste år!

Hemwerk watch furniure Linoleum 4171

Faktaboks - Hemverk

Udvikling, design og produktion: Design Direction ApS, Herning
Investor: The White Box, Herning og København.
Furniture Linoleum: 4023 nero, 4185 powder, 4179 smokey blue, 4154 burgundy, 4174 conifer
Foto: Design Direction ApS

Udførelse

Basismateriale: Mørk eller lys egefiner
Kanter: Åbne / finer
Proces: Finerpresse
Lim: Koldpres

Nørre Nissum Kulturhus

Ildsjælens hus

Nørre Nissum er ikke som landsbyer er flest. Med under 1000 borgere mønstrer byen både lærer- og HF-uddannelser, kost- og efterskoler samt seniorhøjskole. Det danner grobund for et rigt kulturliv omkring det tidligere lærerseminarium, som på 2022-lingo hedder VIA University College.

Alligevel skulle der lokale ildsjæle til - og dem har kulturbyen Nørre Nissum en del af - før der var grønt lys for et nyt 15 mio. kroner dyrt 'kulturhus' til såvel teater såvel som foredrag, udstillinger og musikudøvelse. Det hele bindes sammen med undervisningen, så kulturens rammer kan anvendes i skolens dagligdag, men også til glæde for by og omegn med de bedste rammer omkring kulturelle begivenheder.

Nørre Nissum kulturhus Flotex T 546006
Nørre Nissum kulturhus Flotex T546006 T746006Arkitektfirmaet Vilsbøll & Poulsen tegnede projektet: - Der var et erklæret ønske om gode akustiske miljøer til musikundervisning og koncerter, men også om en hyggelig, varm og hjemlig stemning, ikke mindst til glæde for de elever, som bor på kostskolen, forklarer Vilsbøll & Poulsen. Dertil kom et krav fra skolens driftsledelse om, at de nye overflader skulle være robuste og nemme at renholde.

Svaret på de ønsker fandt rådgiverne i Flotex fliser i formatet 50 x 50 cm og i to udgaver: Flotex Acoustic til de akustisk mest krævende rum; og Flotex Colour uden styrket lyddæmpning til de øvrige. Begge versioner yder fremragende akustiske data med en dæmpning på henholdsvis 22 og 19 dB, og kollektionerne fremstilles med en bagside af 67 pct. genanvendte materialer. Ikke uden betydning, hvis man går efter en DGNB mærkning.

Nørre Nissum kulturhus round the corner Flotex T 746006Flotex er 100 pct. vandtæt, hvilket betyder, at væsker og andre typer af pletter nemt fjernes med vand og almindelige rengøringsmidler - uden kemikalier.

- Med til de kvaliteter, som i øvrigt knytter sig til Flotex, hører, at man på den færdige belægning ikke bemærker, at det er et tekstil, lyder endnu en observation fra Vilsbøll & Poulsen. Og hvor traditionelle tæpper samler støv og snavs, synes Flotex at afstøde det, konstaterer rådgiverne.Og så var der lige montagen, lagt i hænderne på Garant Lemvig: - Det er et fantastisk materiale at arbejde med. Det må vi bare sige. Hvor andre tekstile fliser kan variere med 1-2 pct. i dimensionerne, der passer Flotex modulerne bare super præcist.

Hver gang! Det er en stor fornøjelse at arbejde med, vurderer Garant Lemvig!

Nørre Nissum kulturhus Flotex T746006

Faktaboks - Nørre Nissum Kulturhus

Institution
Gulv: Flotex Acoustic Plus fliser T 746006 metro grey, Flotex Colour fliser, T 546006 metro grey
Tæppefliser: 500 x 500 x 5 mm
Materiale: Polyamid 6.6, 67 pct. genanvendte materialer i bagsiden
Undergulv: Betondæk med afretning
Lim: Fixlimet med Uzin UZ57
Dæmpning: 22 dB

Areal: 1200 kvm
Brugere: Studerende, lærere og offentligheden
Gulventreprenør: Garant Lemvig
Farvesætning: Malermester Helge Lægaard
Projekterende arkitekt: Vilsbøll & Poulsen arkitektfirma maa aps
Fagentrepriser
Bygherre: VIA University College
Foto: Søren Staun Pedersen