Vælg land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Forbos nyhedsbrev 360°

Med tak fra os

Marbled gul botanisk have

Hele vejen rundt!

Hos Forbo er vi taknemmelige for alt det, vi får lov til at være fødselshjælpere på.

Som man vil kunne læse i denne udgave af 360°, har vi siden sidst været med til at indrette et moderne børnehus med en hel symfoni af linoleums– og vinylgulve fra Forbo. Vi har siddet med ved bordenden, da en ny dansk skole blev planlagt og står i dag med en hovedrolle, når Lindbjergskolen ved Herning nærmest døgnet rundt er ramme om sociale og pædagogiske aktiviteter.
Kronen på værket blev samarbejdet med kunstneren Maria Dubin om at skabe et

eventyrligt og poetisk kunstværk med Marmoleum, musik og lys til Rigshospitalets stråleafdeling for kræftramte.

Vi er fuldstændig bevidste om, at det kun er få beskåret at bidrage til så prominente og eminente projekter, der i den grad er produkter af det fremragende fællesskab i Danmarks velfærdssamfund.

Læs mere om dem i denne udgave af 360°, der traditionen tro bestræber sig på at komme hele vejen rundt.

Lindebjerg Skole

Ordstyreren 24/7

Det hører til sjældenhederne, at netop en gulvbelægning får lov til at føre ordet, når indretning og farvesætning skal besluttes.

Men det var sådan, det gik på den helt nye Lindbjergskolen i Hammerum ved Herning, der netop er taget i brug. Lindbjergskolen er en af landets nye 24/7 skoler, der bygget sammen med lokalmiljøets eksisterede idrætsfaciliteter, hvilket indebærer, at bygningerne er åbne og tilgængelige for aktiviteter døgnet rundt. Her er skole, men også pædagogisk læringscenter, forsamlingshus og folkebibliotek, samt et velfungerende fritidsliv i haller og på boldbaner. Der er – kan man sige – konstant gang i den!

Lindebjergskolen_3355
Lindebjergskolen_wood inspiration

I projekteringens grundfortælling arbejdede Årstiderne Arkitekter, en del af Sweco Danmark, ud fra skoven som tema: Skoven, båret, som den er, af miljøhensyn og bæredygtighed, og et sted hvor mennesket bruger alle sine sanser.

- Derfor ville vi have en indretning med afsæt i naturens farveskala (den grønne og blå farveskala), som netop Forbos Walton linoleum tilbyder med kollektionens farver som ’rosemary green’, ’bottle green’ og ’petrol’. Linoleummet blev dermed styrende for de øvrige valg, fortæller arkitekt og kreativleder hos Årstiderne Arkitekter, Peter Kristiansen.

Linoleum var oplagt til en indretning, som vil understøtte både læring og bevægelse: Gulvet er mere end et gulv; gulvet udgør et indre landskab og et integreret inventar, som iscenesætter skovbundens bakker og sænkninger i de åbne rum. På udvalgte flader, omgivet af siddeterrasser, kan der projiceres budskaber til brug for kommunikation og undervisning.

- Det er det fede ved linoleum; det kan løse flere opgaver, det er robust og nemt at holde, det er støjreducerende, og så er det velegnet til at opholde sig på – i undervisning såvel som i leg, forklarer Peter Kristiansen.

- Og at anvende mindre traditionelt inventar indebærer driftsmæssige fordele; samtidig giver indbygget inventar som dette betydelig værdi for hver en byggekrone, understreger Peter Kristiansen.

Dansk Gulvmontage monterede ca. 10.000 kvm. Marmoleum walton på et betongulv, som gulvmontørerne havde flydespartlet til optimal jævnhed. Opgaven sluttede med montage af 150 kvm. Nuway Connect.

Lindebjergskolen_klatrevæg
Playing ground

Rigshospitalets stråleafdeling

Skønhed gør rask

Helsebringende design og arkitektur har vundet anerkendelse over hele verden i det seneste årti: At færdes i omgivelser, der er farverige og skønne, løfter humøret og giver mennesker mere at stå imod med. Ikke mindst, når tiderne er svære, fx under sygdom.

Det er afsættet for et aktuelt arbejde af billedkunsteren Maria Dubin for Rigshospitalets stråleafdeling i København. I samarbejde med komponisten Frederik Magle og lysdesigneren Kim Boch har Maria Dubin skabt totalkunstværket ’Den Hemmelige Have’ med bl.a. en spindeltrappe og gulvbelægning i et inspirerende og udfordrende program af farver fra Forbos Marmoleum kollektioner. I Den Hemmelige Have kan patienter, personale og besøgende fordybe sig i farver, former, lys, lyd og musik i en helhedsoplevelse.

Hospital Copenhagen Maria Dubin
hospital copenhagen Maria Dubin II

- Marmoleum til gulvet var det oplagte valg, fordi det er velkendt fra hospitalsmiljøer og lever op til alle hygiejnekrav, forklarer Maria Dubin. Kunstneren udførte 1:1 papirmodeller af figurer og geometri, som derefter blev vandskåret med AquaJet teknikken i Holland under ledsagelse af Maria Dubin. På Rigshospitalets stråleafdeling var det CC Gulve (Charles Christensen A/S), som tog sig af montagen.

- Alle figurer er lagt ned og føjet sammen med svejsetråd i de relevante farver, forklarer byggeleder Jan Marquard Jensen, CC Gulve: Det sikrer optimal tæthed og nem rengøring efterfølgende. CC Gulve monterede opgaven med CascoLin Extra; til spartling er anvendt Ardex A30.

Hospital copenhagen Maria Dubin flower
Hospital copenhagen maria dubin flower II

Den Hemmelige Have med lys, musik og Marmoleum er blevet rost til skyerne af både afdelingens brugere og gæster samt de særligt inviterede fra Tyskland, Holland, USA og Japan, som var til stede til indvielsen.

- Det har betydet, at der nu er stor interesse for at installere tilsvarende kunstværker i andre dele af verden, oplyser Maria Dubin.

Den Hemmelige Have er nomineret til Farveprisen 2020.

Børnehuset Myretuen

Fællesskab: Leg & læring

Fællesskab og sammenhæng giver energi, som er god at erkende i tidlig alder. Arkitektur og indretningsløsninger kan hjælpe til med det, hvilket Børnehuset Myretuen i Tørring er et godt eksempel på. Projektet er samtidig en illustration af bæredygtighed på mange planer: Gennemtænkte løsninger til drift og vedligehold, et optimalt indeklima og anvendelsen af materialer med kvalificerende klima – og miljødata. Marmoleums kollektioner er en del af løsningen, ligesom vinylprogrammerne Sphera og skridsikre Surestep.

Kindergarten Myretuen Jutland II
Kindergarten Myretuen Jutland I

Børnehusets mange muligheder er disponeret omkring et fælles torv, bygningens ’hjerte’, der med sin rolige belægning af Marmoleum concrete i dessin liquid clay virker som et samlingspunkt. Ud fra torvet går farvekoder, der signalerer børnehave (Marmoleum marbled marigold), vuggestue (Marmoleum fresco red copper) og personalefaciliteter (Marmoleum real green).

- Det har været afgørende, at farveplaner og materialeholdninger orkestreres perfekt ift. funktionerne og til sammen indrammer det helt særlige miljø, som findes i Børnehuset Myretuen, forklarer arkitekt maa og partner i Arkitektfirmaet Frost Larsen A/S, Christian Bøgh Jensen og uddyber: Et godt indeklima og et varieret inspirerende visuelt miljø har været et grundparameter i udformningen af bygningen, så leg, læring og liv får optimale betingelser.

At netop Forbos linoleum og vinyler blev valgt forklares enkelt: Forbo har det brede og varierede farveprogram, som passer til sådan en opgave, og så var det et krav, at de valgte vinylprodukter skulle være skridsikre.

Christian Bøgh Jensen: - Bæredygtighed i projekteringen har indflydelse ude og inde – i anlæg og i drift. Og netop denne opgave dokumenterer udbyttet af hele pakken – 360°

Kindergarten Myretuen Jutland III

Gulvsimulatoren

Gulvsimulatoren

Forbo Flooring har introduceret et nyt planlægnings– og indretningsværktøj, som ved hjælp af kunstig intelligens kan vise resultatet af forskellige belægningstyper i kundens egne rum.

Simulatoren kan arbejde med et eller flere fotos af de individuelle rum, som ønskes indrettet med nyt gulv. Fotos uploades til designprogrammet ‘Forbo FloorVisualizer’.

Derefter kan man med få museklik vælge sig frem til mange forskellige gulvtyper og se det simulerede resultat på skærmen.

Den største nyhed er, at fotoet straks efter upload og valg af gulvtype står færdigt uden yderligere efterbehandling.

Gulvtyperne kan afprøves uden begrænsning, uanset om det er banevarer, fliser eller fx en struktur med sildeben. Se dit gulv med vores produkter - afprøv FloorVisualizeren her.

FloorVisualizer

LVT topper hitlisten!

LVT topper hitlisten!

Designvinyl!

Det er den nye darling inden for gulvbelægninger.
I institutioner, hoteller, restauranter og private boliger: Designvinyl, også kaldet LVT (Luxury Vinyl Tiles).

Dens overflade er i sit udseende og sin struktur så naturtro fremstillet, at oplevelsen er som stod man på med træ eller natursten. Vinylflisen er imidlertid meget nemmere at vedligeholde; den er ergonomisk og akustisk bedre; og så er den billigere!

- Der er kun fordele ved at vælge LVT, siger Forbos direktør Christian Holm-Iversen, som da også kan registrere en femdoblet efterspørgsel!

Allura meeting rooom
Allura

Ny kollektion 2020

Forbos 2020 LVT kollektion hedder Allura. Den indeholder en række funktionsvarianter, som hver er udviklet til at løse helt særlige opgaver. De kendte varianter er en udgave til fuldklæbning Dryback, en fikseringsklæbet til løslægning, som nemt kan ændres og flyttes Flex ; en klikudgave Click pro og den særligt lyddæmpede med overlegne akustiske egenskaber Decibel. Men nu er der to helt nye versioner, nemlig Allura Puzzle, en kreativ underkollektion, der løslægges som et puslespil og Allura Ease, som er endnu nemmere at løslægge – og endda uden klæbestoffer.

Med de nyheder bliver Allura kollektionen endnu mere alsidig, og enhver kan montere et superflot LVT gulv helt uden at anvende limprodukter eller klæbestoffer.

Christian Holm-Iversen: Allura er et godt eksempel på, hvordan vi leverer løsninger på centrale og kendte problemstillinger. Med et gulv som Allura begrænses dyrebare driftsstop, belægninger kan genbruges og miljøaftrykket minimeres.

- Ud over at forholde os til markedets vigtigste trends er vi altid klar til at levere nyskabende designs og formater, understreger Forbo Floorings direktør.

Allura III