Vælg land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

LEED + DGNB + FN verdensmål = Marmoleum

co2 neutral marmoleum

Klumme

Ægte grønt!

Forbo Flooring imødegår ’greenwashing’ ved altid at have tredjeparts kontrol på miljømæssigt bæredygtige produkter: Eksempler er Svanemærket eller det amerikanske SMaRT fra Institute for Market Transformation to Sustainability.
Marmoleum har begge; SMaRT endda i en platin-udgave!
- Det er ekstremt vigtigt for os at styrke og bevare troværdigheden i forbindelse med vore produktpræsentationer, understeger Patrick Mulder, der er Forbo-chef for produktudvikling, design og innovation. Patrick Mulder peger også på LCA-analyserne og de udfærdigede EPD erklæringer om produkterne. Her får man både uddybende og troværdig information om de miljømæssige egenskaber i Forbos kollektioner. Se dem alle på forbo-flooring.dk under de respektive kollektioner.
Forbo Marmoleum er fremstillet af 97 pct. fornybare naturprodukter, mens Forbos pvc kollektioner altid er phtalatfrie og produceret med grøn energi, kort transport og overvejende med genanvendte råstoffer.
Handler det om LEED, DGNB eller FN's verdensmål?
Vælg ægte grønt: Marmoleum!

3260 Fresco

Nykøbing Falster Sygehus

Marmoleumsvejen


At finde vej på et stort hospital kan være en udfordring for de fleste. Den opgave yder farvevalget på gulvene derfor hjælp til på Nykøbing F. Sygehus. I forbindelse med en renovering af hospitalets trafikcentre fra 1957 tog projektledelsen nemlig særlige hensyn til planlægningen af infrastrukturen og trafikken af patienter og gæster/pårørende mellem afdelingerne.

Hospital DK_entrance Memoleum marbled 3265_3259
Hospital DK marmoleum 3259_3265_3428_3225- Marmoleum blev valgt som det tematiske materiale, fordi det opfylder alle funktionskrav, og fordi linoleum er det tidstypiske materiale for den aktuelle bygnings historie, oplyser Region Sjællands/sygehusets interne rådgiver på sagen, byggekonsulent Heidi Holm Jensen.

- Fra Marmoleums farvekort var der derefter rige muligheder for at udforme gulvet, så farverne er med til at definere niveauerne og dermed fungere som vejvisere i huset, observerer Heidi Holm Jensen.

Hospita_DK_3225Overordnet faldt valget på farver, der kvalificerer/defineres som ’imødekommende og med en stemning af glæde’; særlige hensyn blev taget til ældre og muligt demenstruede patienter, der kan opfatte de mørkere farver som ’huller’ i gulvet. Der er etableret ca. 1.400 m2 nyt linoleumsgulv uden corkment.

Nykøbing F. Sygehus udvides de kommende år med 14.000 m2 nybyggeri.

Faktaboks

NYKØBING FALSTER SYGEHUS
Trapper og trafikområder
Bygherre: Region Sjælland
Lejer: Nykøbing Falster Sygehus
Indretningsrådgivning: Region Sjælland, Teknik og Byggeri, byggekonsulent og bygningskonstruktør MAK Heidi Holm Jensen
Entreprenør: Nordfalsters Gulvservice ApS, Jock Skov Pedersen
Produkter: Marmoleum marbled, 3265 avocado, 3860 silver shadow, 3225 dandelion, 3428 seashell, 3267 aqua, 3259 mustard. Forbo Surestep, 172522 corn
Foto: PJ Foto, Peter Jørgensen

Hospital_DK_Marmoleum 3259

Bangsbostrand Skole

Stille & StærkFlotex er et unikt produkt. Det har tekstilgulvets bløde overflade, men vinylbelægningens slidstyrke og evne til at afvise snavs. Læs mere om Flotex her
- Vi kendte ikke Flotex, men søgte en robust gulvbelægning, der samtidig kunne hjælpe med at give et godt lydmiljø i et nyindrettet musiklokale på Bangsbostrand skole, forklarer afdelingsleder i Ejendomscentret Frederikshavn Bo Niebuhr.

Danish School Music room Flltex special design 151003
Bo Niebuhr søgte råd hos Forbo: - Vi har erfaring for, at Forbo leverer gode produkter, så da Flotex blev foreslået, valgte vi at takke ja. Tilmed havde Forbo det helt rigtige design til musikundervisningen fra en tilsvarende sag på musikskolen i franske Arras, 100 km syd for Calais: Flotex med nodeprint. At mønstret så at sige var ’på lager’ gjorde det tilgængeligt for Bangsbostrand skoles musikelever. Flotex blev derefter monteret på et undergulv med lyddug og membran for ekstra lydisolering.

Music room DK Flotex print
Music school DK Flotex 151003 silver wood- På en skole er der ofte et højt aktivitetsniveau, og indretningens materialer vælges derefter. Her oplever vi det som en fordel, at Flotex både kan støvsuges og vaskes, så overfladen er nem at holde ren, observerer Bo Niebuhr.

Bangsbostrand skoles musikafdeling er på 200 kvm. med Flotex i to designs, lagt som fliser og planker med træmønster.

Afdelingen er taget i brug.

151003 silver wood Danish School

Faktaboks

BANGSBOSTRAND SKOLE
Musik - og samlingsaula
Bygherre: Frederikshavn kommune
Lejer: Bangsbostrand Skoleafdeling
Indretningsrådgivning og projektering: Ejendomscentret Frederikshavn, afdelingsleder Bo Niebuhr
Entreprenør: TK Byg og Gulv ApS
Produkter: Flotex specialdesign og 151003 silver wood.
Foto: eFrame, Preben Nielsen

Valby Maskinfabrik

Snedkerhuset - Valby

Farven på støbejern
Valby Maskinfabrik var det stålværk, som i næsten 100 år forsynede industriikonet F.L. Smidth med maskiner og maskindele til cementproduktionen. De fremstillede emner i støbejern bar ofte en bemaling i en bordeauxrød nuance, samtidig med at jernet endte med at antage en særlig rust i en tilsvarende farve.

Valby Maskinfabrik DK eksterior student housing
Student housing DK special marmoleum 4154 burgundy

Det var derfor dokumenteret historieskrivning, da Vilhelm Lauritzen Arkitekter A/S valgte netop ’burgundy'-farven som et hovedmotiv til Valby Maskinfabriks projekt ’Snedkerhuset’. Det er 125 boliger til unge studerende fra Hovedstadsområdets universiteter og professionshøjskoler.

Burgundy-farven ses på facadens etagemarkeringer og på facadens solskærm af strækmetal; farven indgår i teglbeklædningen, og den fortsætter i boligernes aptering på bygningens træværk og gulve.I det unge og ofte hektiske miljø mente bygherren, at linoleum som banevare med den nemme rengøring var det optimale valg.

Nu blev det derfor opgaven for de projekterende og gulventreprenøren EcoXell A/S at finde den linoleum, som kunne leve op til arkitekturprojektets temafarve.

Student Housing_DK_rooms_marmoleum special burgundy 4154

Faktaboks

SNEDKERHUSET, VALBY
Nybyggeri, studieboliger
Bygherre: DFE, De Forenede Ejendomsselskaber A/S
Arkitekt: Vilhelm Lauritzen Arkitekter A/S
Gulventreprenør: EcoXell A/S
Produkter: Marmoleum walton, specialfarve, 4154 ’burgundy’og 3353 eggplant
Gulvareal: 3.300 m2
Hovedentreprenør: WR Entreprise A/S
Foto: PJ Foto, Peter Jørgensen

Student Housing_DK_Marmoleum special walton burgundy 4154

Jani Kristoffersen

Jani Kristoffersen - Marmoleum Stories


Tradition og fornyelse. Er de modsætninger?
- Ikke nødvendigvis, siger designeren og arkitekten Jani Kristoffersen, Studio Campus i Stockholm. Det viser Jani Kristoffersen med Campus-projektet til Bergh’s School of Communication, indrettet i det historiske Värtagasverket (af arkitekten Ferdinand Boberg, 1896) ved Husarviken. Marmoleum bærer traditionen med sig, men anvendes i nye og overraskende sammenhænge.

Jani Kristoffersen marmoleum stories
Jani Krisktoffersen_marmoleum storiesMarmoleum blev valgt som et tema i indretningen fordi:
* det er bæredygtigt (LCA, EPD, Svanemærke)
* det er fremstillet af naturmaterialer
* det har 150 års historie i skoleindretninger
* det har et bredt og attraktivt designpotentiale.


Jani Kristoffersen: Marmoleum fortæller historien om svenske skoler, hvor linoleum var det mest udbredte materiale. På den måde hylder indretningen af Berghs den svenske tradition, men gør det ved at arbejde med Marmoleum i ukonventionelle og innovative kontekster.

Se hele portrættet her

Foto: Johan Dehlin.

Jani Kristoffersen_Marmoleum Stories