Vælg land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Bæredygtige gulve til livet

Aeres Hogeschool STriato

Klumme

Ringvejen

Vækst i en lige linje er ikke nødvendigvis den rigtige løsning i en verden, som kræver omtanke og hensyn til resurser og miljø.

Det har Forbo for længst taget konsekvensen af i sin udvikling af nye produkter og markedsføring af eksisterende. At gå i ring for at at genvinde og genbruge vil ofte være at fortrække frem for det tankeløse merforbrug.

Heldigvis går den slags tanker fint i spænd med andre af markedets ønsker til robuste, rengøringsvenlige hyggespredere, som netop Forbo er specialist i at levere.

Denne udgave af Forbo 360° bringer beviserne gennem tre elegante eksempler, hvor tryg hjemlighed og grønne kvaliteter er ordførende.
Tag ringvejen og se den overraskende udsigt.

God læsning!

wood grain sustainibility

Hjørring Kro

Ude, men hjemme

Når vi går ud, vil vi gerne være hjemme, lyder et paradoks. Og sandt er det, at gæster efterspørger hygge og venlige omgivelser, når måltidet skal indtages.
Det ved værtsparret på Hjørring kro.

- Derfor interesserer vi os ikke bare for farve og form i indretningen i restaurant og selskabslokaler, men også for struktur, materialer og overflader, som kan bidrage med et behageligt indeklima, også lydmæssigt, forklarer Lizzi Pedersen, som sammen med sin mand, Brian A. Pedersen er værterne på kroen i den nørrejyske købstad.

Hjørring Kro flotex plank 151004 restaurant
Hjørring Kro flotex planks 151004De overvejelser lå da også bag beslutningen om at vælge en gulvbelægning, som præsenterer sig med træets klassiske og langtidsholdbare optik, men er blødt og venligt med en akustisk dæmpende effekt på rumklangen med hele 20 dB: Flotex!

Hjørring kro Flotex planks 151004 restaurant
Flotex Savannah har 8 (otte!) mio. tuftede nylon 6.6 fibre pr. kvm. De glatte, tæt opretstående fibre gør, at smuds let fjernes ved almindelig støvsugning, fordi ingen løkker holder snavs tilbage.
- Det er en stor fordel, at luven er kort og tæt; det gør belægningen nemmere at rengøre, forklarer Lizzi Pedersen, som gør rent med daglig støvsugning. Tæppet kan også damprenses eller skrubbes med vand imod udfordrende stoffer. Luvhøjden er også vigtig, fordi varmeforsyningen sker gennem gulvet!Samtidig er Flotex udstyret med anti-mikrobiel behandling, der beskytter mod udvikling af husstøvmider samt MRSA - og E-coli bakterier.

- Den ro og behagelige stemning, som Flotex er med til at skabe, er en vigtig del af den samlede pakke, som Hjørring kro tilbyder sine gæster, understreger kroens værtinde.

Flotex Plank 151004 restaurant

Faktaboks - Hjørring Kro
Gulv: Flotex 151004 american wood, 25 x 100 mm planker
Tykkelse og materiale: 5,0 mm, tuftet polyamid fiber
Undergulv: Let gulvkonstruktion, spånplader, spartlet
Areal: Restaurant 85 kvm, selskabs – og mødelokaler 45 kvm


Brugere: Restaurantgæster, servicemedarbejdere, hotelgæster
Design: Lizzi og Brian A. Pedersen, direktion
Gulventreprenør: Garant Hjørring
Bygherre: Hjørring Kro ApS
Foto: PJ Foto, Peter Jørgensen

Plantorama

Ren hyggespreder

Valget af en ny gulvbelægning udløser mange overvejelser – æstetiske, funktionelle, driftsmæssige.
Og det er ikke alt. Den aktuelle trend er tilmed, at kunder skal føle sig hjemme, når de er ude. Den danske hygge er blevet superstjernen i indretningsløsningerne. Også når det gælder gulvet.

Hygge og gæstfrihed var derfor også centrale temaer, da plantekoncernen Plantorama stod for at vælge gulve til café -, opholds - og butiksområder i sine nye afdelinger i Tilst og Hørsholm1).
Løsningen blev fundet i en dialog med gulventreprenøren Hammelsvang Erhvervsgulve, der i over 50 år har været blandt landets førende.

Plantorama cafe Allura planks 50284
PlantoramaAllura 50284- Vi fremhævede Allura fra Forbo som et oplagt valg, fordi den LVT-belægning) netop kan alt det, som Plantorama efterspurgte, forklarer Mogens Hammelsvang, som i dag leder den historiske og erfarne gulvvirksomhed: Den er robust med styrke til at klare de mange personpassager i opholdsområderne. Den er nem at holde ren efter de givne anvisninger. Og så skaber den bare lige den hyggelige stemning, som vi alle gerne vil have, når vi enten shopper eller tager en pause med en kop kaffe!


Hammelsvang Erhvervsgulve begyndte med at fuldlime 1500 kvm. Allura planker i ege-design i afdelingen i Tilst. Resultatet blev så godt, at det var naturligt at fortsætte med samme løsning til den senest afdeling i Hørsholm.

- Overvejelserne handler selvfølgelig også altid om at få den rigtige kvalitet til den rigtige pris. Og også her, siger Mogens Hammelsvang, må man bare erkende, at Forbos Allura rammer plet.1) Med Hørsholm og Tilst har Plantorama-kæden 13 planteskoler, spredt ud over landet.
2) LVT står for Luxury Vinyl Tiles. Læs mere her

plantorama Allura 50284 cafe

Faktaboks - Plantorama Hørsholm & Tilst
Café - og publikumsområder
Gulv: Allura 50284 natural giant oak
Dimensioner: Planker - 1800 x 320 x 2,5 mm
Undergulv: Støbt undergulv
Brugere: Plantoramakunder og - medarbejdere


Design: Plantorama og Hammelsvang Erhversvgulve
Areal: 1.000 kvm i Hørsholm, 1.500 kvm. i Tilst
Gulventreprenør: Hammelsvang Erhvervsgulve A/S
Bygherre: Ejendomsselskabet Plantorama A/S
Foto: PJ Foto, Peter Jørgensen

Aeres Hogeschool

Biologiske dyder

Det oser af det betingelsesløst bæredygtige, af langtidsholdbare løsninger og af det insisterende grønne her på stedet: Det tekniske universitet Aeres (Aeres Hogeschool).

Vi er i det i forvejen ret så grønne Holland. Mellem Goimeer og Weerwater ligger Almere, en af det flade kystlands storbyer med 216.000 borgere – faktisk Hollands 8. største. Mest kendt er Almere nok for ’Floriaden’, som er et gigantisk blomster – og planteshow, der holdes netop her – også i år.
Det er på denne unikke adresse, at tegnestuen bdg architekten har placeret sit grønne evangelium – for hvordan kunne det være andet, netop her ved de blå vandveje og et område af verden, som på et satellitkort er nærmest påståeligt grønt!

Aeres Hogeschool Green building
Ares HogeschoolFor, ja, så er der gulvenes linoleum fra Forbo: Naturmaterialer af linolie, kalk, harpiks og træmel med et tilsæt af naturlige farvepigmenter, der kan skabe et både autentisk og funktionelt gulv som Marmoleum Striato fra den helt nye kollektion med retningsgivende striber. Dertil valgte bdg architekten de mest ’biologiske’ eksempler fra Marmolum fresco kollektionen 2021 som marine, sage (salvie), avocado og blue heaven. De lyse, men karakterfulde pastelfarver fra økopaletten går i dialog med jord-inspirerede valg som fresco walnut og - fra Marmoleum Solid kollektionen - en Solid concrete i versionen ’delta lace’.Den combi bidrager til at levere bygningens helt exceptionelle indeklima, for hvilket Aeres Hogeschool Almere har modtaget en fornem certificering fra International WELL Building Institute: Intet mindre end WELL Platinum!
Det manglede også bare!

Nb.: Ud over, at Aeres-ejendommen er energineutral og dermed ikke belaster klodens CO2 regnskab, så er der en anden årsag til, at bæredygtighed er et ultimativt krav på undervisningsinstitutionen: Uddannelserne på universitetet retter sig mod det grønne landbrug, rene teknologier til industrien samt et helt særligt fakultet i Almere med afsæt i ’urban green’.
Så må man jo tage sin egen medicin!

Aeres Hogeschool Striato classroom

Faktaboks - Aeres Hogeschool
AERES TEKNISKE UNIVERSITET ALMERE
Undervisningsbyggeri
Gulv: Marmoleum Striato 5217 withered prairie, Fresco 3261 marine, 3828 blue heaven, 3891 sage, 3265 avocado, 3874 walnut samt Marmoleum Concrete 3568 delta lace.
Brugere: Studerende, universitetsmedarbejdere m.fl.Gulventreprenør: Nicon Vloeren BV
Projekterende arkitekt: bdg architecten
Bygherre: Aeres Groep BV
Foto: Gerard van Beek