Vælg land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Gulvet indrammer livet

Marmoleum cocoa klimapositivt linoleum

Livgiveren

Livgiveren - Klumme

Gulve indrammer rum, danner rum og sætter ord på rummets fortælling.
Gulvet er husets megafon; med gulvet gør arkitekt eller indretningsrådgiver virkelighed af visioner. Gulvet er form og farve, struktur og taktilitet.
I det lys er gulvet både en udfordring og en gevinst; her kan mennesker sætte præg, indfri drømme og gøre hverdagen både sjovere og nemmere.
For sig selv og alle andre.
Det ved Forbo Flooring bedre end de fleste.
Denne uigendrivelig sandhed giver sig solide udtryk i, at Forbo bestandig forsker og udvikler for at finde nye svar på, hvordan alverdens gulve kan imødekomme enhver forventning.

At gulve er byggeriets joker ses også af Forbos all-round produkter i mange kategorier: elastiske og tekstile, baner og fliser, med styrke eller komfort.
Eller begge.
At se gulvets bidrag til arkitekturen som sin kerneforretning har gjort Forbo Flooring til en af verdens mest kompetente producenter og samtidig til en bærende kraft i driften mod en grøn fremtid.
- Gulve, siger Forbo Flooring, bør aldrig blive rutine og konvention, men levere kreativitet, komfort og kvalitet til det byggede miljø.
Forbo - det liv, vi skaber!

Garant Slagelse

Den tekstile belægning ligner grangiveligt den bløde elegance og lune hygge, vi holder af i stuen derhjemme.

Men bag det behagelige ydre gemmer sig et muskelgulv med industriel robusthed.

Det er Herkules forklædt som Madonna.

Sådan er den korte historie om Flotex. Hos Garant i Slagelse har gulvbutikken til fulde forstået fortællingen: Kunderne bydes velkommen på en tekstil belægning, som formidler den varme og venlighed, som Garant gerne vil forbindes med. Det var tidligere tæppefliser fra 2008, der var slidt op, som banede vejen for et nyt gulv.

Flotex Obsidian 137001
Flotex Refract 137001 shop DK


- Det er faktisk meget usædvanligt: Vi kører rundt med banevarer på rullestativer, som kan veje op til to ton - alligevel opstår der ikke trykmærker i belægningen, konstaterer Jacob Holberg, Garant Slagelse, der var ansvarlig for såvel indkøb som valg af Flotex i plankeformat, design 'refract' og farven 'obsidian'.

Jacob Holberg fortæller, at Flotex-plankerne er monteret, fuldlimet med fikserlim på et velspartlet gulv, og at det er nemt at fjerne ved en senere udskiftning.

- Men der kommer til at gå mange år, for dette gulv holder bare til det hele, siger Jacob Holberg, som også glæder sig over et tyst lydmiljø sammen med en god ergonomi, fordi Flotex er behagelig at gå på.


Og rengøringen? Den klares med en støvsuger og en sjælden gang med rent vand for at rense tæppeplankerne i bund. Med 80 mio. opretstående og flockede nylonfibre på hver enkelt kvadratmeter er rensemidler eller kemiske rengøringsmidler ganske unødvendige!

- Endelig er vi glade for, at Flotex højden på 5 mm er afstemt med LVT-kollektionen Alluras dimensioner, så vi har kunnet iscenesætte vores gulve nøjagtig efter behov, forklarer Garant-direktøren fra Slagelse: Forbos Allura vises således på en særlig ø, hvor Flotex-gulvet skifter til Allura.

- Sublimt, siger Jacob Holberg!

Få mere at vide om Flotex her

Flotex REfract 137001 shop DK

Faktaboks - Garant Slagelse

Butik

Gulv: Flotex planker, 1000 x 250 x 5 mm
Design: Refract 137001 obsidian
Areal: 550 kvm.
Brugere: Garant medarbejdere og kunder
Gulventreprenør: Garant Slagelse A/S
Bygherre: Garant Slagelse A/S
Foto: PJ Foto, Peter Jørgensen

Flotex planks Refact 137001 Garant Salgelse DK
Flotex planks Refact 137001 Garant Slagelse DK

Almenbo Aarhus

Ungdom i farver!

Hvilken farve har ungdommens år?

Det er et spørgsmål, som synes umuligt at besvare. Men det er det ikke for de studerende, hvis hjem er i en af de 112 nye ungdomsboliger på Sandkåsvej i Aarhus. Her har Dreyer Arkitekter nemlig skabt en facitliste. Boligerne er placeret i fire punkthuse, og hver af dem er kodet i sin egen signalfarve: Grøn, rød, gul - eller blå - og endda med vekslende nuancer op gennem i alt fire etager.

- Vi har været meget bevidste om valget af farver for at skabe en identitet til beboerne i de individuelle huse, lyder det fra Dreyer Arkitekter, arkitekt MAA Kåre Kjartan Søstrøm.

Med det afsæt har det været afgørende at vælge materialer med et udvalg af farver, som kunne leve op til de betydelige ønsker og krav.

Almenbo aarhus Marmoleum 3234 DK
Almebo student hosting DK


- Det har været spændende at få lov til at indarbejde så mange farver i de mange delelementer af byggeriet; ikke mindst er vi glade for, at bygherren Almenbo Aarhus støttede op gennem hele processen, fortsætter Dreyer Arkitekter.

- Det stærke farvevalg i det vellykkede resultat fremhæver bygningernes ungdommelige islæt som en stærk og passende ramme om deres brugere.

Hammelsvang Erhvervsgulve monterede i alt 16 forskellige farver Marmoleum real med fire nuancer i hver af i fire farvezoner.

Læs mere om Marmoleum kollektionerne her

Faktaboks - Almenbo Aarhus

Ungdomsboliger

Gulv, udført med Marmoleum real og fresco i fire farvekoder:
Gul: 3225 dandelion, 3251 lemon zest, 3125 golden sunset, 3262 marigold
Grøn: 3224 chartreuse, 3247 green, 3260 leaf, 3413 green melody
Blå: 3030 blue, 3264 greek blue, 3267 aqua, 3269 turquoise
Rød: 3127 bleeckerstreet, 3131 scarlet, 3263 rose, 3273 ruby
Areal: 550 kvm.
Brugere: Boligernes lejere og deres gæster
Arkitekt, gulvdesigner: Dreyer Arkitekter ApS
Gulventreprenør: Hammelsvang A/S
Bygherre: AlmenBo Aarhus A.m.b.a
Foto: Helene Høyer Mikkelsen

Almebo Aarhus Student Camp Marmoleum

Basecamp Sølvgade


Symbolsk navngivet efter bjergklatrernes lejr ved foden af højderne er Basecamp imidlertid også en måde at leve på: Basecamp er rammen om ungdommens mod og optimisme, om fest, farver og gang i gaden. Eller som bygherren Basecamp Fonden selv udtrykker det: Vi er til for dem, der drømmer, dem, der tænker og dem, der går efter målet!

Basecamp Sølvgade allura Click 63412CL5
Basecamp sølvgade Allura 63412CL5At være en bidragyder i den vision er derfor et privilegium, som er de få beskåret. På Basecamp i den klassicistiske arkitektur på Sølvgade 40 i Københavns city var studieboligernes linoleumsgulve blevet vandskadet pga. fejl i VVS-installationerne. Retableringsopgaven vandt Lynge-entreprenøren, Trio Gulve med projektleder og partner Martin Würtz Johansen i spidsen. Og det var Trio Gulve, som sammen med bygherren, BaseCamp Fonden, valgte Allura, Forbos bomstærke og superpopulære LVT-program (Luxury Vinyl Tiles) til nye belægninger i kollegieboligerne.

Allura Click 63412CL5


- Opgaven var jo at finde det gulv, som både har slidstyrke og fornøden robusthed og, som alligevel udstråler den hygge og varme, man kan forlange af sit hjem under studietiden, forklarer projektleder og partner i Trio Gulve Martin Würtz Johansen.

Valget var særligt afgørende, fordi gulvet skulle lægges i ikke færre end 465(!) boligenheder i det historisk berømte hus, der oprindeligt blev opført i 1771 som Sølvgades Kaserne efter et projekt af franske Nicolas Henri Jardin. Det blev i 1927 hovedkvarter for DSB og siden 2017 til BaseCamp Copenhagen City.

-Vi har fra begyndelsen bemærket, at Allura plankerne er både nemme at montere og, at løsningen er holdbar. Basecamps boliger udstyres med gulve i høj klasse, som både passer ind i den fredede bygning, er rigtigt pæne og nemme at vedligeholde, siger Martin Würtz Johansen.

Allura Click Pro fås i 14 trædesigns fra den mørke valnødsagtige 'dark twine' til den lyse, nordiske 'light serene oak'. Til Sølvgade 40 valgte bygherren og Trio Gulve 'blond timber', der har asketræets lød, men vinylens massive slidstyrke og nemhed i rengøringen.

Trio Gulve fortsætter montagen i de i alt 465 kollegieboliger frem til 2024.

Læs mere om Allura her

BaseCamp allura click 63412CL5

Faktaboks - Basecamp Sølvgade

Studieboliger

Gulv: Allura Pro click, planker 1212 x 187 x 5 mm
Slidlag: 0,55 mm
Design: 63412CL5 blond timber
Areal: 10.000 kvm
Brugere: Studerende
Gulventreprenør: Trio Gulve ApS
Renoveringsarkitekt: Over Byen Arkitekter, arkitekt MAA Christian Lund
Bygherre: Base Camp Fonden
Foto: PJ Foto, Peter Jørgensen

Allura Pro click planker 63412CL5 Base Camp sølvgade DK

Den cikulære fremtid

Af Thomas Kjær, teknisk chef

Sammen med Det Tekniske Universitet i Delft har Forbo netop dokumenteret værdien af at indsamle og genvinde nedslidte linoleumsbelægninger: I en af universitetets bygninger var linoleumsgulvene nedslidt af hundredtusinder af personpassager fra to årtiers studerende.

TU delft
TU delft granualtFakultetsbygningens 13.000 kvm. linoleum blev skrællet af med en særlig maskine, som forsigtigt strippede belægningerne op i ruller med en bredde på 300 mm. Rullerne blev kørt til et anlæg, hvor limrester og andet fremmed materiale blev fjernet i en specialudviklet proces. Det resterende, homogene linoleumsmateriale blev parteret og pulveriseret til et granulat, hvoraf 66 pct. kunne genanvendes til ny linoleumsproduktion. Resten blev aftaget af cementindustrien som en råvare.

Nyt gulv TU DelftEn del af restproduktet blev anvendt af hollandske CooLoo med speciale i økologi. CooLoo har udviklet et bredt program af cirkulære produktionsmodeller, fx til fremstilling af terrasse - og parkmøbler.

Processen viser, at alt i et Marmoleum produkt kan genanvendes - også den slidstærke TopShield Pro, som udskilles med en specialudviklet teknologi.

Tro mod vores eget motto for at komme videre går vi i ring ('going round, moving forward') er vi således langt med take-back systemer, som lever op til EU's REACH forordning (Registration, Evaluation, Authorisation and Restriction of Chemicals).

Og husk så også, at Marmoleum for længst har modtaget de førende miljøcertifikater som Tysklands 'Blue Angel' og danske 'Svanemærket' samt indfrier kravene fra certificeringssystemerne DGNB, LEED og BREEAM.

Se også en beskrivelse af Delft projektet her.

Going round moving forward