Vælg land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Gulve til livet, der leves

TVIS køkkener showroom Allura

Klumme

Kunsten i hverdagen - klumme

Det er en stor glæde at høre, hvordan billedkunstneren Astrid Marie Christiansen giver gulvet stemme med sit Marmoleum projekt til Skolen Artium i Brande: - Kunsten frigør sig og bor i hverdagen; den er hverken vigtig eller nødvendig; den er bare rar og glædelig!

Kunsten har mange egenskaber; en af dem er at være til stede og skabe liv og sjæl ud af vores omgivelser.

Og det er netop i det livfulde og det sjælfulde, at Forbo med sin Marmoleum brænder igennem med et materiale, der er så bæredygtigt og naturdrevet, at det er duftende appetitligt. Det er en oplevelse at lytte til Astrid Marie Christiansens fortælling på skolegulvene i Brande, mens Marmoleum selv slår handlingens takter med sin bløde puls. Sådan klinger et smukt ensemblespil! Lyt til meget mere i denne udgave af Forbo 360°!

Artium Skole og Kulturhus

Læringens landskab

Forvent det uventede!
Sådan lyder ordene fra billedkunstneren Astrid Marie Christiansen. Med sine nedslag har kunstneren præget indretningen af den nye Artium Skole i Brande, som er projekteret og tegnet af GPP Arkitekter: Et læringslandskab i Brandes bypark, hvor det grønne miljø er ført med ind i skolens interiør med bl.a. Walton linoleum.

Artium Skoles atrium bobler og bruser med farver fra Marmoleum kollektionerne solid og fresco på en baggrund af Marmoleum walton bottle green 3359: Aqua 3267, mellow yellow 3622, rust 2767, warm grey 3601, african desert 3825, yellow glow 3741.

Artium Skole Marmoleum Art DK- Fordi vi synes, at linoleum er taknemmeligt at vedligeholde, det er bæredygtigt og så er det ideelt til en skole med intensiv brug og trafik. Og så er det også betalbart i en totalentreprise med stram økonomisk styring, hedder det i en udtalelse fra GPP Arkitekter.

Overraskende bobler på den nye skole: Yellow glow 3741, warm grey 3601, rust 2767, nordic blue 3644, mellow yellow 3622

School Brande Learning environment marmoleum DK
Brande School atrium bobles marmoleum DK


På bagtæppet af Marmoleum walton har Astrid Marie Christiansen skabt et boblende, brusende farveunivers, hvis funktion mest er at overraske:

- Kunst på gulvet stiller ingen fordringer og rejser ingen forventninger. Den er der bare som et tegn på umage og omhu, forklarer Astrid Marie Christiansen. Hun arbejder på Artium Skole med et generøst – og imponerende (!)- udvalg af Marmoleum farver: - Fordi det faktisk er nogle rigtig fede farver til det her formål, som handler om en anden logik end hverdagens pensum for skolebørnene, forklarer kunstneren: - Kunsten frigør sig og bor i hverdagen; den er hverken vigtig eller nødvendig; den er bare rar og glædelig!

Brande skole DK outside image


Leg og underholdning i frikvarteret: Mellow yellow 3622, rust 2767, aqua 3267, nordic blue 3644, warm grey 3601, vintage blue 3360, rosemary green 3355.

Den opgave klarer Forbos linoleum rigtig godt: Børnene går på det og leger på det - og de har stadig en kunstoplevelse. Uden rigtig selv at være klar over det, siger Astrid Marie Christiansen.
GPP Arkitekters arkitekt på sagen Louise Villensteen Toft: - Vi er glade for Walton kollektionens homogene farvesprog, det er afdæmpet og naturligt og harmonerer fint med vores hovedgreb med afsæt i byparkens landskab.

Landskab og bæredygtighed på Artium Skole: walton bottle green 3359, yellow glow 3741, aqua 3267, mellow yellow 3622, african desert 3825, warm grey 3601.

Faktaboks - Artium Skole og Kulturhus

Bygherre: Ikast-Brande kommune
Lejer: Artium skole og Brande Bibliotek
Arkitekt og projekt: GPP Arkitekter A/S, arkitekt MAA Louise Villensteen Toft
Kunstnerisk design og grafisk projekt: Astrid Marie Christiansen
Gulventreprenør: Hammelsvang A/S Erhvervsgulve, Garant Århus Syd
Hovedentreprenør: NCC Danmark A/S, Aarhus
Areal: 10.000 kvm.
Foto: Martin Schubert

Marmoleum produkter:

Marmoleum walton: 3359 bottle green, 3355 rosemary green, 3358 petrol, 3370 terracotta, 173 paving
Marmoleum solid og fresco: bottle green, 3359
spring buds 3885, aqua 3267, honey suckle 3268, sahara 3174, silver shadow 3860,
green wellness 3881, spa 3219, henna 3203, rust 2767, eternity 3866, granada 3405, african desert 3825, salsa verde 3430, chartreuse 3224, green melody 3413, hunter green 3271, greek blue 3264, marine 3261
surprising Storm 3420, warm grey 3601, mellow yellow 3622, polar bear 3650, zinnia 3651, young grass 3646,
nordic blue 3644, terracotta 3370, atlantic blue 3652, rosemary green 3355, vintage blue 3360

Allura Tvis Køkkener

Summen af gode viljer


Hvis enhver yder sit bedste, så kan det fælles resultat kun blive godt. Det er et mantra inden for ledelse og virksomhedspsykologi. Men princippet fungerer også i en byggesag, viser et eksempel fra Roskilde.
Her er Tvis Køkkener flyttet ind i den gamle domkirkestad med sine dansk producerede kvalitetskøkkener og et ønske om at fortælle beretningen om traditioner, omhu og ildhu, inspiration og rådgivning. Det sker på et Allura gulv fra Forbo.

Tvis køkkener showroom allura dr 63409Den ansvarlige gulventreprenør, Trio Gulve, så potentialet i Allura Dryback:
* LVT (luxury vinyl tiles) flisens signal om et moderne, tidssvarende gulv
* træmønstrets reference til natur og bæredygtighed
* sildebensmontagens forbindelse til dansk bygningskultur i dombyen
* vinyloverfladens nemme og bekvemme vedligehold
* uhindret og smart udskiftning af fliser/stave ved evt. småskader fra Tvis køkkeninventar

Tvis køkkener showroom allura dr 63409 Kitchen
Tvis køkkener showroom allura dr 63409Bygherren var lydhør overfor Trio Gulves argumenter; hovedentreprenøren, DPU Entreprise, lod sig overbevise om løsningen; og Tvis Køkkener? Her svarer lederen af butikken i Roskilde, Tobias Friedrichsen:
- Der er mange fordele. Allura er bedre at gå og stå på, akustikken i butikken er behagelig, rengøringen er nem - og så matcher det her gulv de tanker, vi har med vores virksomhed og køkkenbutik. Det er da også interessant at opleve, at så mange synes, vores gulv er flot. Kunderne spørger, hvordan man kan få sådan et!

Tvis køkkener showroom allura dr 63409
Tvis køkkener showroom allura dr 63409 Stair case

Faktaboks - Tvis Køkkener, butik i Roskilde

Bygherre: Ejendomsselskabet Roskilde Fællesbageri ApS
Lejer: Tvis Køkkener A/S
Gulventreprenør: Trio Gulve ApS
Arkitekt og rådgiver: Mangor & Nagel Arkitekter A/S
Hovedentreprenør: DPU Entreprise A/S

Produkter: Allura Dryback 63409, greywashed timber
Tykkelse: 2,2 mm
Fliser, dimension: 500 x 150 mm
Areal: 500 kvm.
Foto: PJ Foto ApS, Peter Jørgensen

Børnehuset Dyrehaven

I lysets rum


Mennesker tiltrækkes af lys.

Alle drages vi mod skovens lysning eller vinduets strømmende dagslys - små som store. I Børnehuset Dyrehaven i Skanderborgs skovbryn er der flest små - og de er i lysets rum.

- I skovens lysninger filtreres sollyset gennem træernes løv og mellem stammerne og danner legende lyspletter. Der opstår et rum i skoven som vi drages af og ønsker at være en del af. Det er hovedtemaet for indretningen, forklarer cand.arch. Lykke Veel Jeppe, Ginneruparkitekter A/S

Børnehuset dyrehaven kindergarten Concrete 3733Marmoleum concrete med ’yellow shimmer’ og ’yellow glow’ er valgt med reference til dagslyset spil og i cirklens form som et billede på skovens lysninger, strategisk anbragt i det store fællesrum.

Ginneruparkitekter: - Det er detaljer og designgreb, der bidrager til en helhedsoplevelse i institutionen med afsæt i miljøcertificerede materialer og ønsket om et godt indeklima, herunder behagelige lydniveauer og taktile overflader, der inspirerer til leg og bevægelse i pagt med naturen.

Børnehuset Dyrehaven kindergarten concrete 3733 & 3741
Børnehuset Dyrehaven Kindergarten yellow shimmer 3741


Om Marmoleum som materiale til at løse netop denne opgave i en travl daginstitution lyder begrundelsen: Gulvet er den mest brugte overflade i en daginstitution både til bevægelse og leg. Det fortjener derfor ekstra opmærksomhed – både med hensyn til materialets karakter og i forhold til farvesætning.

- Her har linoleum en naturlig og behagelig overflade, der opfylder de funktionelle behov, er rengøringsvenlig og giver et væld af muligheder indenfor æstetik og design, argumenterer Lykke Vel Jeppe, Ginneruparkitekter A/S.


Faktaboks - Børnehuset Dyrehaven

Bygherre: Skanderborg kommune, Kommunale Bygninger
Lejer: Børnehuset Dyrehaven, Sølund
Projekterende arkitekt: Ginneruparkitekter A/S
Gulventreprenør: Garant Skanderborg
Totalentreprenør: Torntoft & Mortensen A/S
Produkter: Marmoleum concrete 3733 yellow shimmer, 3741 yellow glow
Areal: 1.036 kvm.
Foto: Ulrik Tofte

Børnehauet dyrehaven kindergarten concrete 3733 shimmer