Vælg land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Forbo Nyhedsbrev #4 - 360°

Supercool Marmoleum

School Dalby Marmoleum Marbled atrium stairs

Fundament for indlæring

Marmoleum fundament for indlæring

Det er et privilegium at gå rent ind hos de unge generationer. Netop de kan være vanskelige at få i tale med deres rastløshed, erobringsiver og naturgivne kritiske sans.

At det er Forbos Marmoleum, som oftest træffes på gulvene i skolerne og gymnasierne, i kursuslokalerne og idrættens rum, er derfor et af de største skulderklap, vi som producenter kan få.

Vestskoven high school Piano 3607 atrium stair
Dalby School corridor Marbled in squared pattern

Vi er glade og beærede over de unges opbakning. Den skyldes jo, at de yngre årgange er de mest engagerede, når det drejer sig om at skabe en renere, sundere og sikrere verden. At det mål bedst nås med omtanke og ved at vælge bæredygtige materialer og metoder, det indser alle – især de unge fremstormende. Og det er i de sunde, rene og sikre kvaliteter, at Marmoleum scorer toppoints på den skalaen!

Det er så også tankevækkende, at linoleum har været fremstillet med de samme processer og de samme fornybare naturmaterialer siden 1860: Linolie, kalksten, træmel, harpiks og farvepigmenter. Alligevel er Forbos Marmoleum med sine nutidige kollektioner så frisk og moderne som nogen sinde.

Måske også derfor lyder det blandt teenagere, at det der Marmoleum da er supercool!

Velkommen til Forbo 360° - nu med tema om skolerne!

Farver på scene - Dalby Skole & Vestskoven Gymnasium

Læring i gulvhøjde

To aktuelle skoleprojekter sætter på fineste vis billeder på to facetter i arkitektur og indretning:

* At funktionalisme bør funderes i æstetik og

* At gulvet med fordel kan tildeles en stjernerolle i interiørets iscenesættelse.

Det er Nova5 Arkitekters projekt til en udvidelse af Dalby Skole i Kolding, der udmærker sig ved et at gennemspille et exceptionelt koloristisk partitur. Med sin ekspressionistiske brug af farver anslår miljøet en stemning af lys og glæde, af tryghed og eftertanke. En trappe til undervisning i en skala af otte grønne farver, tone i tone, anslår temaer om vækst og sundhed, men også om læringsprocessens nuancer og lagvise fremdrift – trin for trin. Og til de yngre årgange er læringstrapppen blå, symbolet for ro og harmoni.

Dalby School Marbled atrium stairs squared pattern
Dalby School Marbled 3261 stairsMed en moderne tilgang til brugen af ornamentik demonstrerer Nova5 Arkitekter, hvordan en bygnings iscenesættelse med såvel farver som materialer kan byde velkommen og støtte en længsel efter at komme tilbage. Det er tankevækkende, at udvidelsen af Dalby skole motiverer de farverige applikationer med en legitimitet, så de aldrig virker påhængte eller overflødige, men som en naturlig del af bygningsfysikken selvforståelse.Helt så farvebegejstrede har arkitekterne bag Vestkoven Gymnasium, IC Arkitekter i Herlev, ikke ytret sig. Måske netop derfor fremstår en trappe til det nyopførte gymnasium med en særlig glorie i den røde Marmoleum piano zinnia. Farvesætningen understreger trappens funktion som et samlingspunkt og en hovedvej til den daglige trafik fra gymnasiets op til 800 elever. Også gymnasiet har sin læringstrappe, her farvesat i den diskrete, men mættede Marmoleum piano grey dusk.

Vestegnens High School Piano stairs atrium
Vestskovens High School stairs marbled 3651
Vestskovens  High School Stairs Marbled 3651

Faktaboks: Dalby Skole - Udvidelse

Bygherre: Kolding Kommune
Arkitekt: Nova5 Arkitekter A/S
Totalentreprenør: Jakobsen & Blindkilde A/S
Gulventreprenør: Garant Brich A/S
Belægning: Marmoleum marbled, fresco og real, 3247 green, 3260 leaf, 3271 hunter green, 3224 chartreuse, 3885 spring buds, 3265 avocado, 3891 sage, 3881 green wellness, 3251 lemon zest, 3858 barbados, 3030 blue, 3261 marine, 3219 spa, 3236 dark bistre
Foto: Anette Roien og Nils Rosenvold

Faktaboks: Vestskoven Gymnasium - Nybyggeri

Bygherre: Next Uddannelse København
Bruger: Vestskoven Gymnasium, Albertslund
Arkitekt: IC Arkitekter ApS
Gulventreprenør: Ravn Gulve ApS, København
Belægning: Marmoleum marbled, piano 3607 grey dusk, 3651 zinnia
Foto: Peter Jørgensen

Traditionens nu - Duborg-Skolen

Traditionens nu

For at skabe noget nyt skal man kende sin tradition.

Den sandhed blev dokumenteret mange gange i arbejdet med at renovere, opdatere og udvide Duborg-Skolen i Flensburg. Det var et centralt krav til tegnestuen Praksis Arkitekter i samarbejde med arkitekterne Böller & Bahnemann fra Randsburg, at opgaven skulle løses med betingelsesløs respekt for den eksisterende skoles to etaper fra henholdsvis 1922-24 (af egnsarkitekten fra Slesvig, Andreas Dall) og 1977 (af arkitektfirmaet Kiær & Richter).

Duborg School 3365 coridor
Duborg School concrete 7503 corridor

- Få tilføjelser er sket; andre er inspireret af det eksisterende – bare med et twist, forklarer arkitekten Jep Lauritsen, Praksis Arkitekter, som står bag den tredje etape af Duborg-Skolen: 800 kvm. udvidelse til videnskabsfag, placeret på toppen af skolens eksisterende idrætssal.

Til indretningen af den nye etape valgte Praksis Arkitekter således at forblive loyale over for den oprindelige farvesætning i Andreas Dall-afsnittet: - De originale farver til gulve og vægge er anvendt som afsæt, men i en version, der forholder sig til vor tid, lyder udredningen fra Jep Lauritsen. Til gulvene faldt valget faldt blandt andet på Marmoleum concrete i udgaven ’meteorite’ (3705).

- Ikke præcis som Dall-gulvenes linoleum, men med et moderne udtryk, kommenterer Jep Lauritsen.

Til renoveringen af Kiær & Richter-afsnittet valgte de projekterende arkitekter i Svendborg og Rendsburg bl.a. gulvbelægninger, der er afstemt efter den insisterende artikulation af tegl i en lukket 70’er arkitektur med ’borg’-stemning: Forbos Marmoleum solid i versionen ’original brown’ (3365).

- Den har det korresponderende udtryk i en rødbrun farveskala, der netop matcher den tematiske brug af tegl og klinker, begrunder Jep Lauritsen.

Projektet på Duborg-Skolen blev påbegyndt i 2016. Siden er 13.000 kvm. blevet opdateret og færdiggjort.

Duborg School canteen 3705

Faktaboks: Duborg-Skolen - Renovering og udvidelse

Bygherre: Dansk Skoleforening for Sydslesvig
Bygherrerådgiver: Arkitektfirma Markus Wiederhold
Donation: A.P. Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond til almene Formaal
Lejer: Duborg-Skolen
Arkitekt: Praksis Arkitekter ApS, Böller & Bahnemann Architekten, Rendsburg.
Gulventreprenør: Lohmar Bodenbeläge, Hameln
Belægning: Marmoleum solid, 3365, orginal brown, Marmoleum concrete, 3705, meteorite
Foto: Peter Jørgensen

Duborg School Class room 3705

Den bløde sten - Randers Realskole

Den bløde sten

Randers Realskole er med 1300 elever Danmarks største privatskole. Aktuelt har skolen udvidet gennem opkøb af det tidligere hospital i byen, Sankt Joseph, projekteret af arkitekten Jens Peter Jensen Wærum, 1903.

I underetagens rå miljø har Randers Realskole indrettet et faglokale med gulvbelægning af Marmoleum slate i versionen ’newfoundland’ (3746).

Randers Real School Slate 3746 Classroom
Randers Real School Slate 3746 classroomDen særlige look-alike linoleumsskifer er nøje udvalgt for sin evne til at indgå i det rustikke orkester af installationens voluminøse spirorør og søjler, der er en del af bygningens bærende statik. Samtidig fandt Randers Realskole i dialog med Randers Arkitekten, at netop Marmoleum slate i sit udtryk går fint i samspil med de over 100 år gamle bygningsfacader af solidt og historisk murværk.Belægningen er lagt på det oprindelige betonunderlag, hvor andre belægningstyper af fx træ eller sten aldrig var en reel mulighed. Årsagen var, at skolen samtidig ønskede den akustiske dæmpning, som Marmoleum slate leverer (≤5 dB).

Justesen Gulve monterede de i alt 100 kvm. belægning uden svejsetråd; med den metode står det færdige resultat med det prægede Marmoleumgulv som skiferens udtrykte billede.

Bare tavsere. Og blødere!

Randers Real School Teachers room 3746

Faktaboks: Randers Realskole - renovering

Bygherre: Randers kommune
Arkitekt: Randers Arkitekten ApS
Gulventreprenør: Justesen Gulve/ Hammelsvang A/S
Belægning: Marmoleum slate, 3746 new foundland slate
Foto: Peter Jørgensen