Vælg land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

#1 - 360°

Vejen Rundt

Espelunden Splash close up

Klumme

Tid er den knappeste resurse. Og viden er bedre end antagelser.
Det er kendsgerninger, som professionelle har respekt for.
Derfor er det ikke bare gulve, markedet efterspørger. Det er gulvløsninger. Hele processer fra detailprojektering over installation til drift og vedligehold. Med alt, hvad dertil hører!
Det ved vi hos Forbo Flooring A/S.
Vi ved også, at et moderne gulv er mere end et passivt underlag til at færdes på. Gulvet aktiveres og inddrages i afviklingen af dagligdagen og dens opgaver. Gulvet samler og leder; betoner og forstærker; effektiviserer og underholder.

Gulvet løser opgaver, ofte i samarbejde med andre overflader, som fx måtter; ved at fjerne snavs fra sko og støvler ved en indgang nedbringer måtterne slitagen på andre gulvarealer. Og sparer penge.
Hos Forbo Flooring er vi specialister i løsninger til elastiske gulve som linoleum og bæredygtig vinyl. Men vi arbejder også med måtter og tæpper i tekstilbaserede løsninger til det professionelle marked. Sådan kommer vi hele vejen rundt om gulvet og kortlægger opgaven, før vi anbefaler en løsning.


Det er derfor, vores nyhedsbrev hedder Forbo 360°.

I denne udgave af 360° fortæller vi bl.a. om
- Marmoleum uden svejsetråd på Espelunden i Irmabyen
- Designvinyl (LVT) i livsstilsbutikken Newbe
- Robuste måtteløsninger med Coral® til Rigshospitalet.
Blandt nyhederne er også et frisk bud fra USA på Marmoleum til andre formål end gulv.

På den måde kommer vi hele vejen rundt.
360°.

marbled

Stilvinyl - Newbe

LVT

LVT (Luxury Vinyl Tiles) er en gulvbelægning med mange fordele.

Det er en erfaring, som butik Newbe i Slagelse har gjort. Den 300 kvm. store butik åbnede i oktober på et gulv af Allura LVT fra Forbo Flooring, suppleret med en Coral® måtte ved indgangen. To måneder senere havde det kun været nødvendigt med let støvsugning og gulvvask for at holde gulvet helt rent.

Newbe allura coral
Bænk 539x404

Funktionelt

- Det er virkelig nemt at holde, det bløde vinylgulv virker lyddæmpende, og så er det rart at gå og stå på, lyder anmeldelsen fra butik Newbes chef, Cathrine Blank Schøn. Det er en af de store fordele, når man modtager kunder i butikken i otte timer hver dag!

Cathrine Blank Schøn tilføjer, at endnu en gevinst er det store Allura-program med over 100 varierede overflader, som omfatter inspiration fra både træ og sten sammen med helt abstrakte strukturer.

newbe allura trappe stor
Newbe

Eksklusivt look

Valget af Allura i et egetræsdesign er videre taget til et nyt niveau af en montage i sildebensmønster, hvor Allura-plankerne med format 1500 x 280 mm får endnu mere karakter.

Montagen blev varetaget af gulventreprenøren Garant i Slagelse direkte på butikkens betongulv og på en trappe ned til en undertage med lager og kontor.

Garant-direktør Jacob Holberg fuldklæbede Allura plankerne: - Allura er supernem at lægge, når bare undergulvet er jævnt. Mod væggene og på trappens trin har vi tilskåret plankerne, der går helt til væg uden brug af fodpaneler.

Newbe

Lydabsorption

- Jeg synes, at en af de største fordele ved belægningen er, at den er så lyddød. Man kan næsten ikke høre trinlyd. Det er vigtigt i miljøer, hvor mange færdes, siger gulventreprenøren.

Om vedligeholdet siger Jacob Holberg, at han anbefaler en mild gulvpleje fra Forbo eller andre leverandører. En gængs vaskepleje er fuldt ud tilstrækkelig, lyder det.

newbe spisebord

Se mere...?

... se flere og større fotos her

Sengespecialisten

Allura

Allura er en kollektion af bløde, men robuste og naturtro træ- og stengulve: Flot design, men samtidig varmt under fødderne, lydabsorberende, slidstærkt og holdbart samt nemt at installere og vedligeholde. Alle Allura kollektioner er 100% fri for phthalater.

Allura planker og fliser har deres eget unikke præg som eksklusive high-end produkter til områder med intens trafik.
Ud over træ - og stenkollektioner findes et abstrakt program og strips til at variere belægningerne med. Se også kollektionerne Allura Colour, Allura Flex, Allura Premium og Allura Click. Se mere her

Børnehuset Espelunden

Børnehuset Espelunden er en institution i Rødovre kommunes nyanlagte boligområde ’Irmabyen’. Arkitektur, indretning og design er udført i et tæt samarbejde mellem byggeriets rådgivere, udførende og med en engageret bygherre med både erfaring og ambitioner om innovation.

Espelunden eksteriør
Espelunden hele gulvet

Svejsetråd pro & contra

Linoleumsmontage med svejsetråd har været gulvbranchens foretrukne metode; nu er der imidlertid stigende efterspørgsel på belægninger, hvor linoleumsbanerne blot stødes og skæres sammen uden tråd. Ønsket er at opnå homogene og sammenhængende gulvflader.

- Vi oplever , at svejsetrådene kan skabe uro i udtrykket og på sigt også ændre farve, så de fremstår mørkere, forklarer arkitekten bag et aktuelt projekt uden svejsetråd, Børnehuset Espelunden i Irmabyen, Rødovre, arkitekt MAA Thilde Kristiansen.

Espelunden podie

Oplevelseshus

Til Børnehuset Espelunden udviklede indretningsrådgiveren Cphrumdesign og Henriette Strøm et koncept til et oplevelseshus i børnehøjde: Robuste rammer med bløde og varme kvaliteter. Plads til livlig leg, men også til fordybelse i ro og fred. Alle gulve er udført med to farver fra Marmoleum splash ud fra et ønske om en stemning af aktivitet og bevægelse, men også harmoni og overblik.
- Marmoleum splash er med til at sikre et godt akustisk miljø; og så er linoleum bare et behageligt materiale at være i nærheden af, kommenterer Henriette Strøm, Cphrumdesign.
Derfor er en anden Forbo-linoleum også anvendt til en stor del af børnehuset Espelundens inventar og møbler: Furniture.

Furniture er beklædning på borde til både børn og medarbejdere, på en del fast inventar og som akustisk regulering inde i de legehuse, hvor børnene kan snuppe en pause i fred og ro.

Linoleum på inventar skaber godt akustisk miljø

Espelunden garderobe
Espelunden skygger

Se detaljer her

Se flere og større fotos her

Svejsetråd - historien

Svejsetråd til linoleumsmontage blev først udviklet i slutningen af 1970’erne, mens linoleum blev opfundet i midten af 1800-tallet.

- I de første hundrede år lagde man altid linoleum uden at svejse, pointerer teknisk chef hos Forbo Flooring, Thomas Kjær. Paradoksalt nok kom svejsetråd til verden af årsager uden betydning for linoleum. Tråden skulle nemlig sikre imod gabende fuger i datidens elastiske pvc-belægninger, som over tid krympede pga. udtørring.

- Det sker ikke med linoleum, for linoleum er formstabil, argumenterer Thomas Kjær. Men gulvlæggerne begyndte alligevel at bruge svejsetråd, også til linoleum. Medvirkende til den beslutning var sandsynligvis, at kravene til præcisionsskæring kunne sænkes med svejsetråd, fordi tråden forbandt kanterne, selv om de ikke var helt skåret efter linealen.

- Men Marmoleum har intet behov for svejsetråd, understreger Thomas Kjær. Forsøg med Marmoleum under vand i 72 timer viser, at belægningens fysik og dimensioner er uændrede. Derfor kan kanterne med fordel stødes sammen, så banerne bliver minimalt synlige.

Espelunden svejsetråd

Klikgeometri

Til den udfordrende overflade med geometriske spidsfindigheder kan en modulær klik-montage være den rigtige løsning.
Det har et aktuelt eksempel med Forbo Coral Click måtter på Rigshospitalet i København netop vist.
Hospitalets 68.000 kvm. store nordfløj med 300 sengestuer, der snart åbner, er forsynet med tre 50 kvm. store adgangssluser, hvor man også ønsker at opfange de besøgendes medbragte sko – og støvlegrus for dermed at skåne hospitalsfløjens nyvaskede gulve. Karruselslusernes cirkulære geometri udviste særlige udfordringer og pegede på modulær montage. Samtidig betyder flisemodulet enkel og nem udskiftning ved slitage.

RH coral click
Rigshospitalet Coral click

Coral Click måttefliser var det oplagte valg - dessin 7871. Med et flademål på 239 x 239 mm var de 17 mm tykke fliser nemme at ’klikke’ sammen med en gummihammer og tilpasse ved søjlerne, oplyser KD Gulve i Roskilde, som udførte en håndværksmæssigt flot løsning med tilskæring efter de rundede forløb.

Med 70 pct. af overfladen som børstehår fjerner Coral Click entresystemet effektivt 95 pct. af snavs og fugt fra sko og hjul på fx kørestole. Dertil kommer, at måtteflisernes tekstile indslag er fremstillet af de stærke og robuste genvindingsfibre, Econyl®. Hovedbestanddelen af Econyl® er brugte og kasserede nylon-fiskenet fra verdenshavene, oplyser Aquafil, som står bag fibergenvindingen.

Rigshospitalet coral click karussel
Rigshospitalet Coral Click

Få flere produktdetaljer

...se her

2020 Eternal

2020 Eternal

Eternal er en Forbo-banevare af bæredygtig vinyl. Den har et højt niveau af genbrugsmateriale (bagsiden 60 pct.) og er naturligvis fri for phtalater og blødgørere.

- Træ på rulle, har arkitekter kaldt Eternal, som bl.a. blev valgt til sengestuerne på det nye Aarhus Universitets Hospital i Skejby. Med Eternal får man det bedste fra to verdener: Træets fine struktur og mønster sammen med vinylbanernes robuste overflader uden samlinger og fuger, altid nemme at holde rene.

aarhus universitetshospital
stone Marmor

- Eternal kan alt det, som gulvene skal kunne i det krævende miljø, og samtidig har den det helt rigtige udtryk, der minder os om hjemmet. Den tåler kørsel med tungt udstyr (som patientsenge) og så bidrager den bløde vinyl til en god akustik, fremhæver arkitektkilder fra projektrådgiveren DNU, Det Nye Universitetshospital.

En ny kollektion af Eternal er netop udsendt: Designvinyl vælges nu til livsstils-miljøer som cafeer, fitness-studier og lounges.

- De nye serier trædesign og tilsvarende med inspiration fra sildebensmønster, marmor og beton er markant efterspurgte, fordi de taler et moderne og vedkommende sprog, lyder det i en udtalelse fra Forbo Flooring A/S.
Udvidelsen af Eternal-kollektionen inkluderer ud over en række nye, attraktive designs også nye muligheder for at designe et gulv, hvis farver graduerer.
Se de tekniske specifikationer her

Eternal terezzo

Fuld af liv

Fuld af liv

Brocklyn house køkken
Brocklyn house køkken

Vivace

Vivace.
Ordet betyder ’livlig’ på italiensk. Og navnet fortæller historien.
- Den Marmoleum er lige så fascinerende og levende som natursten, men for en brøkdel af prisen. Og så har Marmoleum vivace en blød overflade, der er behagelig at røre ved samtidig med, at den er lyddæmpende.

Sådan forklarer arkitekterne på tegnestuen GRT i Brooklyn, New York, om en meget omtalt løsning til et townhouse-køkken i det fashionable boligområde i New York, Prospect Lefferts Garden. I den 121 år gamle bygning gik arkitekterne nænsomt til værks og med den største respekt for den oprindelige arkitektur og indretning af arkitekten William M. Miller ((1898).

Projektleder Rustam Mehta, GRT Achitects: - Den krævende opgave er præget af et rustikt, patineret udtryk inde ig ude. Det er opnået ved at begrænse brugen af hårde materialer og ved at fremhæve kendte materialer i nye sammenhænge som Marmoleum vivace på køkkenøens bordplade.
Med en malerisk stemning indgår køkkenøen samtidig i et kontant slægtskab med den nærmeste gulvbelægning ved trappen til næste etage: Marmoleum vivace painter’s palette.

Brooklyn House trappe
Brooklyn townhouse eksteriør

GRT Architects fra Brooklyn står bag renoveringen af et 4-etagers townhouse i det historiske boligområde Prospect Lefferts Garden. Kvarteret blev fredet i 1979 som et klenodie fra en helt særlig epoke i USA’s arkitekturhistorie. Husene er derfor nøje reguleret efter særlige bygge-klausuler. De tidligste bygninger er opført under indflydelse af den førende amerikanske arkitekt, Henry Hobson Richardson i stilen ’Romanesque Richardsonian’. Efter Verdensudstillingen i 1893 blev Neo-Classical Beaux Arts en eftertragtet arkitektur; Prospect Lefferts Garden er et fremragende eksempel.

Få flere produktdetaljer

Se her