Vælg land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Marmoleum - ren biologi!

linseed

Klumme

Marmoleum

Marmoleum er en praktisk og holdbar gulvbelægning.

- Fra mange års erfaring ved vi, det virker på vores institutioner, siger en af de medvirkende, i denne udgave af Forbo 360°, afdelingsleder Bo Niebuhr, Ejendomscenter Frederikshavn.

Og: Marmoleum er både til det lange forhold og den hurtige indsats på en touch-down arbejdsplads;

Marmoleum er det historiske vidnesbyrd fra 1863, men også det hippe byggemateriale med tidens farver.

Marmoleum er robust og holdbart, men også blødt, sirligt og elegant.

Marmoleum kan være ensfarvet og stille, underspillet og diskret – eller stylet til fest og farver!

- Hvad er Marmoleum egentlig, spørger arkitekten Mads Haaber inde i denne udgivelse og har selv et forslag:
- Ren biologi?

Velkommen til Forbo 360°!

3260 Fresco

Haaber Arkitekter - Djursland

Frem mod fortidenDansk arkitektur havde sin guldalder fra 1945-65 med navne som Arne Jacobsen, Kay Fisker, C.F. Møller og Friis & Moltkes hæderkronede tegnestue.

Disse nu berømte ikoner skrev arkitekturhistorie med en antologi af signerede bygninger til mange formål indenfor erhverv og institution; en af dem blev opført som en kombineret tandlægeklinik og beboelse i Kolind på Djursland 1959-60

Friis & Moltke Villa eksterior


I dag er klinikken ombygget og renoveret til tegnestue for arkitekterne Lærke Karstensen og Mads Haaber Thomsen. Friis & Moltke projekterede ejendommen med rustikke og taktile materialer med en lang udløbsdato og i det enkle og overraskende organiske formsprog, der var karakteristisk for de klassisk orienterede arkitekters bedste præstationer fra perioden.

3055 Rosemary Green Haaber Arkitekter_DK
raw materials- Linoleum var også dengang en naturlig del af husets valg af organiske materialer; det har vi videreført sammen med træ og ølandssten, forklarer Mads Haaber Thomsen, Haaber Arkitekter, som valgte Forbo Marmoleum walton til gulvene på tegnestuen: - Linoleum går fint ind i det ensemble som et naturmateriale, der er tæt på at være ren biologi!

Haaber Arkitekter_DK


Fra den aktuelle Marmoleum walton kollektion valgte Mads Haaber farven ’rosemary green’: - Et eksempel på, at vi som arkitekter skal turde at bruge farver sammen med de sikre grafiske valg i gråtoneskalaen. Og så synes vi, at denne udgave af rosmarin har en autentisk lød.

I samspillet med de andre materialer som træbeton, sten og fliser ønskede Haaber Arkitekter, at Marmoleum belægningen skulle være homogen og uden synlig retning for banerne. Den opgave løste Justesen Gulve/Hammelvang ved at montere Marmoleum walton uden svejsetråd, så de fuldklæbede baner samles ved at stødes sammen.- Det kræver godt håndværk og høj præcision i montagen. Med den forudsætning kan svejsetråden undværes. Det er et ønske hos mange, konstaterer konduktør og byggeleder hos Justesen Gulve/Hammelsvang, Claus Neubert.

Haaber Arkitekter_DK 3055

- Dette materiale har en iboende skønhed, som giver det en underspillet eksklusivitet uden, at en høj pris følger med. Det er en ret speciel detalje ved Marmoleum walton, konstaterer Mads Haaber, som også anvendte belægningen til tegnestuens køkkenbord.

- Med det greb opnås en sammenhæng og elegance, lyder vurderingen fra Mads Haaber Thomsen

Haaber arkitekter_ 3055 Kitchen DK
Friis Moltke House_3355 marmoleum

Faktaboks

HAABER ARKITEKTER
Tegnestue


Bygherre: Haaber Arkitekter
Arkitekt: Mads Haaber Thomsen
Arkitekt, bygning: Friis & Moltke Arkitekter A/S 1960
Entreprenør: Justesen Gulve/Hammelsvang A/S, konduktør Claus Neubert
Produkter: Marmoleum Walton, 3355 rosemary green
Foto: Helene Høyer Mikkelsen

Risskov Bibliotek

Risskov Bibliotek, mødesalen

Forbo Marmoleum walton ’rosemary’ er også anvendt På Risskov Bibliotek til en renovering og opdatering af bibliotekets mødesal. Det er sket efter et projekt af arkitekterne Gjøde & Partnere: Et nutidigt interiør med fine detaljer i træ og messing – samt et gulv af Forbo Marmoleum ’rosemary green’.

Risskov Bibliotek er fra samme periode som Friis & Moltkes tandlægeklinik i Kolind, men tegnet af arkitekten Olaf Sahl i et funktionalistisk formsprog, som var karakteristisk for datidens institutioner og skoler.

Det holder stadig!

Risskov Libaray Rosemary Green 3355
Rosemary green 3355
Rosemary green 3355
Riskkov Library rosemary green 3355

Faktaboks

RISSKOV BIBLIOTEK, FESTSALEN
Forsamlingslokale


Bygherre: Aarhus kommunes biblioteker
Arkitekt, bygning: Olaf Sahl, arkitekt MAA, 1960
Design: Gjøde & Partnere Arkitekter
Entreprenør: Justesen Gulve/Hammelsvang A/S
Produkter: Marmoleum Walton, 3355 rosemary green
Foto: Helene Høyer Mikkelsen

Frydenstrand Skoleafdeling

Bæredygtighed i farver

Frydenstrand Skoleafdeling i Frederikshavn er en tidstypisk institution fra slutningen af 1970’erne: En klyngearkitektur af tæt grupperede, lave bygninger i rødt murværk. I dag er den tidligere kommuneskole ramme om to nye institutioner: En specialbørnehave og en vuggestue. Et renoveringsprojekt af tegnestuen RJ Arkitektur i Skagen er netop blevet færdigt.

Green leaf 3260 Frydenstrand School
Frydenstrand School 3891


- Indretningen lægger vægt på en moderne og glad hverdag bag teglmurene fra skolens opførelse. Farverne på Marmoleum-gulvene har ikke bare skabt et tidssvarende miljø, men anslår også en tone af livsglæde, som virker positivt på både medarbejdere og børn, kommenterer afdelingsleder i Ejendomscenter Frederikshavn, Bo Niebuhr.

Renoveringen af Frydenstrand Skoleafdeling til nye institutioner er et fokuseret bæredygtighedsprojekt, der har modtaget støtte fra Realdania. Ønsket var et optimeret genbrug af bygningerne med deres eksisterende fysik, og ikke mindst projektering med materialer, der har dokumenterede klimadata i hele deres livscyklus (LCA).

Frydendalskole 3225 School DK- Ikke bare den økonomiske balance var således til vurdering, men i lige så høj grad materialernes evne til at skabe klimasunde, levedygtige løsninger, forklarer Bo Niebuhr. Lederen af Ejendomscenter Frederikshavn tilføjer, at kommunens drifts- og vedligeholdelsesafdeling gennem mange år har høstet gode erfaringer med både vinyl og linoleum som robuste gulvbelægninger med lang holdbarhed

Det er en særlig bemærkelsesværdig løsning til Frydenstrand Skoleafdeling, at vinylen Forbo sphera også er anvendt som vægbeklædning på toiletterne.

- Vinylen vil beskytte væggene og danne en robust og rengøringsvenlig overflade for den daglige rengøring, kommenterer Bo Niebuhr.

Forbo Sphera er ofte valgt på grund af sin holdbarhed, minimale vedligeholdelse samt alsidighed. Det er en homogen vinyl af et ensartet gennemfarvet vinyllag, som giver både dynamik og farvedybde.

Sphera er holdbar og modstandsdygtig overfor pletter, hvilket gør den velegnet til formål, der kræver en robust og smudsafvisende overflade.

School bathroom DK Step 180212

Faktaboks

FRYDENSTRAND SKOLEAFDELING
Vuggestue og specialbørnehave


Bygherre: Frederikshavn kommune
Investor: Realdania Invest ApS
Lejer: Frydenstrand Skoleafdeling
Farvesætning: Ejendomscentret Frederikshavn, afdelingsleder Bo Niebuhr
Arkitekt: RJ Arkitektur Aps, Skagen
Entreprenør: TK Byg og Gulv ApS
Produkter: Marmoleum, Splash 2432 fruit punch, Real 3225 dandelion, Fresco 3260 leaf, Fresco 3891 sage. Vinyl: Safestep aqua, 18212 china blue. Sphera element, 50036 water

Foto: eFrame, Preben Nielsen

Frydendahl skole Fresco 3260 School DK

Remi Versteeg - den kedsomme kollektion

Remi Versteeg - den kedsomme kollektion

- Det spændende sker lige der, hvor vi holder op med at kede os!

Sagt af arkitekt og partner i designvirksomheden Beyond Space, Remi Versteeg. Han ser kedsomhed som en frugtbar tilstand, en slags meditation, hvorefter man kan dukke på den anden side af kedsomheden med fornyede kræfter og styrket kreativitet.

Det var med den oplevelse i bagagen, at Remi Versteeg sammen gav sig i kast med at formgive ’The Boring Collection’ for Lensvelt Contract Furniture: En kollektion af funktionelle møbler, som kan danne en diskret og stilfærdig baggrund i miljøer, som får alt andet til at brillere. Hovednøglen er en beklædning af kollektionens borde og arkivmøbler med Forbo Marmoleum Solid walton i en helt særlig grå tone, der er både transparent og artikuleret på samme tid

Remi Versteeg
Remi Versteeg- Jeg påstår ikke, at The Boring Collection er smukkere; faktisk påkalder den sig netop ikke opmærksomhed, understreger Remi Versteeg. Det underlige er, at netop derfor kan man ikke undgå at lægge mærke til den!

Om Marmoleum siger Remi Versteeg: - Marmoleum leverer et resultat, der i forbløffende grad spejler det tankesæt, der skabte The Boring Collection. Marmoleum har en renhed, en klassisk skønhed og en varme, som er instrumentale i den fine evne til patinering, som materialet besidder. Se mere om The Boring Collection her